Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I ROM

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Rom – den evige stad

  Rom er Italiens hovedstad og landets mest befolkningsrige by, med mere end 2,8 mio. Indbyggere bosat på dens 1.285 kvadratkilometer store areal, og inklusiv metropolområdet bor her godt 5,4 mio. mennesker.

  Byen er lokaliseret i den midtvestlige del af den italienske halvø, hvor floden Aniene løber sammen med Tiberen. Rom ligger i Lazio regionen og selvom byens centrum ligger 24 km inde i landet i forhold til det Tyrrhenske hav, breder territoriet sig helt til kysten. Rom kaldes ofte hovedstaden for to lande, fordi Vatikanstaten, som er verdens mindste stat, ligger indenfor byens grænser.

  Rom er den mest besøgte turistby i Italien, eftersom det meste af centrum er et stort museum, og en del er på Unesco’s verdenskulturarv liste. Colosseum er således verdens mest populære turistattraktion, med 7,4 millioner besøgende i 2018. Klimaet i området er for det meste meget behageligt og mens den gennemsnitlige maksimumtemperatur i årets koldeste måned, Januar, er 12 grader, er den 28 grader i juli og august. Benytter du dig af biludlejning i Rom, kan du med fordel leje en cabriolet, da vejret som oftest indbyder til at køre med vind i håret. Dette er en af mulighederne vi hos Auto Europe giver dig, såvel som alt fra minibiler til minibusser, sportsvogne til autocampere.

  Læs mere om vore kunders oplevelser med Auto Europe ved at læse de seneste biludlejningsanmeldelser for Rom.

  Hvordan er trafikken i Rom?

  At køre bil i Rom kan være en udfordring. Kombinationen af gamle smalle veje, et højt indbyggertal, og ekstrem popularitet blandt turister sikrer, at køer og trafikpropper hører til normen. Rom implementerede et nyt system i 1989 (la zona a traffico limitato), hvis formål var at reducere den massive trafik i bymidten, og gøre byen mere fodgængervenlig. Området har over tyve kontrolpunkter, og det er ikke tilladt at bevæge sig indenfor i bil uden speciel tilladelse. På nuværende tidspunkt gælder dette i næsten 4,2 kvadratkilometer af byen. Kontrolpunkterne er skiltede med ”Varco attivo” (Aktiv port), eller ”Varco non-attivo” (ikke-aktiv port). Generelt anbefales det at benytte billeje i Rom til at opleve yderkanten af byen samt de fantastiske landskaber og interessante steder udenfor byen, og istedet benytte metro og lignende i bymidten.

  Hvor kan jeg parkere min udlejningsbil i Rom?

  Rom har ca. 65.000 parkeringspladser på gaderne, men med 2.65 millioner køretøjer i byen, og anslået 300.000 som pendler, er det utroligt svært at finde en ledig. Skulle du finde en er det værd at vide, at blå zoner er betalingspladser (undtaget på Søndage og offentlige helligdage), i hvide zoner parkerer du gratis i tre timer, så længe du stiller parkeringsskiven. Gule zoner er gratis parkering for handicappede og lyserøde zoner er kun for gravide og nyblivne mødre! Desuden findes en del parkeringshuse rundt om i byen, men også de kan være svære at få plads i. Hvis du vælger at se det indre af den evige stad i bil, kan du med fordel booke parkering i de fleste parkeringshuse i forvejen.

  Roms lufthavne

  Rom Fiumcino Lufthavn er den største lufthavn omkring Rom og ligger sydvest for byen. Fiumcino er samtidig italiens vigtigste med afgange til hele verden. Fra Danmark kan man flyve både fra København og Billund til Rom Fiumcino. Lufthavnen betjente i 2018 ca. 43 mio. Passagerer, hvilket placerer den som den 8. mest trafikerede lufthavn i Europa.

  Officielt navn: Aeroporto di Roma-Fiumicino "Leonardo da Vinci" (FCO)
  Adresse: Via Dell' Aeroporto, 320, 00054 Fiumicino Roma, Italien
  Officiel hjemmeside: www.adr.it/pax-fco-fiumicino
  Telefon:+39 06 65951

  Rom Ciampino Lufthavn er væsentlig mindre end Fiumicino, men ligger en del tættere på hovedstaden. Den har være operationel siden 1916, hvilket gør den til en af verdens ældste aktive lufthavne. Det var herfra Umberto Nobile i 1926 fløj til nordpolen i en ballon, som det første luftfartøj i verden.

  Officielt navn: Ciampino-G. B. Pastine International Airport (CIA)
  Adresse: Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino, Rom, Italien
  Officiel hjemmeside: www.adr.it/pax-cia-ciampino
  Telefon:+39 06 65951

  Hvad kan jeg foretage mig i Rom?

  Det er noget nær umuligt at nævne alle de interessante ting du kan opleve i Rom, men herunder får du et par gode forslag.

  • Colosseum: Denne fantastiske bygning er Roms vartegn, og det er ikke uden grund. Det 188 meter lange og 156 meter brede amfiteater blev bygget år 72 - 80 e.kr. af den Flavianske slægt, og var oprindeligt dækket af travertin på yderesiden og marmor på indersiden. Den blev anvendt til gladiatorkampe og andre festligheder, og havde intet mindre end 50.000 siddepladser og 5000 ståpladser. Idag er colosseum en af verdens største turistattraktioner, som besøges af tusinder af mennesker dagligt. Man kan opleve dette vidunder, som er en af de største romerske bygningsværker nogensinde, enten med eller uden guide. Vælger man en guided tur er køen ikke lige så lang.

  • Pantheon: På Piazza della Rotonda finder du en anden af Roms helt store seværdigheder, nemlig det næsten 1900 år gamle Pantheon, opført af kejser Hadrian i år 120. Pantheon står på samme plads som et tidligere tempel opført af konsul Agrippa i år 27, og som gik til i år 110 efter at være blevet ramt af lynet. Det er årsagen til at der på facaden står: AGRIPPA.L.F.COSTERTIUM:FECIT, hvilket kan oversættes til ”Marcus Agrippa, søn af lucius, konsul for tredje gang, byggede det”. Det blev bygget som et tempel for alle de romerske guder (deraf navnet, ”pan” for alting, og ”teon” for guddommeligt), og er den eneste antikke bygning som har været konstant i brug siden den blev opført. Pantheon bør absolut besøges hvis du er i Rom. Fra Juni 2018 skal der betales entre i Pantheon, undtaget under gudstjenester og andre arrangementer. Køerne er normalt korte, da de fleste kun buger 15-30 minutter inde i bygningen.

  • Forum Romanum: Forum var det antikke Roms center for handel, religion og politik i flere århundreder. De ældste ruiner stammer fra 500 f.kr., men på grund af de mange brande i dens tidlige historie, er bygningerne mangelfulde. Der er mange vigtige monumenter i Forum Romanum. Langs Roms ældste vej, Via Sacre, findes blandt andet Titus’ Triumfbue, senatsbygningen Curia, som er det eneste intakte bygningsværk her, og Julius Cæsar’s tempel. Området har været under udgravning siden 1870, og arbejdet fortsætter. Snyd ikke dig selv for at opleve dette fantastiske sted, hvor tusinder af års historie er ved dine fødder.

  • Piazza Navona: Leder du efter en afslappet romersk atmosfære, så er Piazza Navona det helt rigtige sted. Dette smalle torv er en af de smukkeste piazza’er i Rom, og formen er ingen tilfældighed. Pladsen er anlagt på kejser Domitians stadion fra år 86 e.Kr., og bebyggelsen omkring pladsen, der stammer fra perioden 1400-1700, er placeret på tilskuerpladserne. Her finder du også det imponerende barokpalads Palazzo Pamphili fra 1649, samt den smukke barokkirke, Sant'Agnese in Agone fra 1672, der indvendigt imponerer med sin overdådige udsmykning. Midt på pladsen kan du beundre det Berninis berømte springvand bygget fra 1647-52, Fontana dei Quattro Fuomi (De fire floders fontæner). På den sydøstlige side af pladsen finder du ligeledes det senbarokke palads Palazzo Braschi, som idag fungerer som museum. Sæt dig på en af de mange fantastiske udeserveringer og nyd et måltid og et glas vin imens du bare suger indtryk til dig.

  • Caracalla’s bade: Denne utrolige kostruktion blev påbegyndt under kejser Septimus Severus i 206 e.kr., og færdiggjort under hans søn kejser Caracalla i 216 e.kr. Badet havde kapacitet til 1600 badegæster, og var i brug op til det 6. århundrede. Arkitekturen er så enestående, at det har fortsat at inspirere arkitekter helt op til nutiden, hvor blandt andet Pennsylvania Station i New York havde sit designsprog direkte herfra. Idag er badene stadig i brug, dog som friluft-scene, hvor man kan opleve blandt andet opera og ballet. Nogle af de største opvisninger her har været Giuseppe Verdi’s ”Aida” og Georges Bizet’s ”Carmen”

  • Akvædukterne: De romerske akvædukter står i dag, mere end to tusind år efter de blev bygget, som et vidnesbyrd om det antikke romers tekniske kunnen. Konstruktionen af disse massive strukturer er en fantastisk præstation i sig selv, og deres funktion og pålidelighed er stadig et moderne vidunder. Faktisk er visse af akvædukterne i funktion den dag i dag. Når man går gennem det moderne Rom, støder man på disse monumentale buede strukturer, der ofte krydser gader og veje. Blandt de mest interessante buer, er Porta Maggiore, Drusus-buen og Neros akvædukt. De romerske akvædukter forsynede ikke kun romerne med drikkevand, men også med indendørs kloaksystemer, der transporterede vand væk fra byen. Ligeledes forsynede de badehusene, hvor indbyggerne i det gamle Rom tilbragte så meget af deres fritid, med rigeligt vand. Snyd ikke dig selv for dette syn!

  • Katakomberne: Katakomberne i Rom er underjordiske gallerier som blev brugt i århundreder som kirkegårde. Katakombernes tilblivelse startede i det 2. århundrede og de var ikke færdige før i det 5. århundrede. Her blev de hedenske borgere, jøder og de første kristne fra Rom begravet. Katakomberne tilbyder dig en tur gennem hjertet af byen, hvor du kan se resterne af mange hundreder år gamle grave. Denne rejse gennem de mørke og fugtige korridorer vil give dig indblik i 2000 års Romersk historie. Du kan besøge den største og ældste underjordiske kirkegård i Rom. Katakomberne i St. Callixtus var den officielle kirkegård for kirken i Rom, og en halv million kristne blev begravet der, blandt andet flere martyrer og paver (pavernes krypt). Du kan også beundre Crypt of St. Cecilia: den populære skytshelgen for musik, som blev martyreret og begravet, hvor statuen nu ligger. På en unik rundvisning forklarer en guide, som er specialiseret på området, en masse interessant om katakomberne og den æra, hvori de blev brugt.

  De bedste dagsture med biludlejning i Rom

  Hvis du vil gøre ekstra god brug af din billeje i Rom, kan du have stor glæde af at køre i landskabet omkring Rom med de rullende bakker, hvor du kan nyde fremragende mad og vin. De tre mest populære byer ligger alle i kort afstand fra hinanden: villafyldte Frascati er kendt for sin berømte lokale hvidvin med samme navn, mens Arricia er berømt for sin porchetta (krydret rullet stegt svinekød), og med udsigt til Albano-søen er byen Castelgandolfo hjemsted for pavens sommerresidens. Herunder finder du flere forslag til oplevelser I køreafstand.

  Saturnia

  To timer fra Rom finder du Saturnia, en toscansk perle og en drøm for spa-elskere. Området er rigt på varme kilder, og det største parkområde er åbent og gratis for offentligheden. Der er naturligvis også hotel kurbade (selvom disse koster penge). Romerne troede, at det varme vand havde helbredende kræfter og var en gave fra guderne. Grækerne, romerne og endda etruskerne har slået sig ned her, og mange af dens gamle ruiner kan stadig beundres her.

  Ostia Antica

  Rom har sin helt egen oldtids by som kan konkurrere med Pompeji, og det er mindre end en time fra byens centrum. Ostia Antica er en af de bedst bevarede arkæologiske områder i Italien. Den fredede tidligere by kan prale af et stort amfiteater, eksempler på tidlige romerske hjem, og masser af smukke statuer. Husk at se ned for at opleve hvad der er tilbage af de komplicerede mosaikgulve.

  Anzio

  Enhver, der er interesseret i militærhistorie, kan få glæde af at besøge Anzio, en gammel kystby 52 km fra Rom. Der blev udkæmpeet slag her allerede i det femte århundrede f.Kr. I nyere tid lancerede de allierede styrker deres kampagne for at erobre Italien med en amfibisk landing i januar 1944. Fotos af landingen og slaget kan findes på Beachead Museum. Rejsende kan eventuelt besøge de kirkegårde, hvor britiske og amerikanske tropper er begravet. Mellem slagene er Anzio en fiskerihavn og færgeterminal til Pontineøerne. Byen er et godt sted at se gamle romerske villaer eller et romersk tårn samt skyttehuller fra 2. verdenskrig ved Riserva Naturale di Tor Caldara. Duften af havvand lokker besøgende til havnen, hvor de kan se fiskeflåden og spise byens berømte fisk. Soldyrkere kan tilbringe tid på sandstrandene, herunder den populære Blue Bay.

  Assisi

  En tur med udlejningsbil til den dejlige bjergregion Umbria bringer dig til den middelalderlige by Assisi, hvor du kan udforske vigtige religiøse steder, romerske ruiner og kunstnerisk skønhed. Byens største attraktion er Basilica of St. Francis, det evige hvilested for Italiens skytshelgen. De fleste af de brostensbelagte gader i byen fører til denne smukke katedral, hvor du kan beundre dens udsøgte arkitektur og indvendige lofter og vægge, der er pyntet med fantastiske freskomalerier. Omgivet af basilikaen finder du middelalderlige huse og butikker, der er værd at se. Andre steder man ikke må gå glip af, inkluderer Piazza del Comune, byens centrum med det gamle klokketårn, Santa Maria Sopra Minerva-kirken med sine romerske søjler og St. Claires basilika, der tilbyder en smuk udsigt over dalen nedenfor.

  Geografisk information og historie

  Historikere er af den opfattelse, at Rom blev grundlagt på en gruppe af syv bakker beliggende i den nuværende Lazio-region i Italien. Disse bakker, ved navn Aventine, Caelian, Capitoline, Esquiline, Palatine, Quirinal og Viminal, ligger på Tiber-flodens østlige bred, i hjertet af Rom. Det siges, at små landsbylignende bosættelser voksede på toppen af disse syv bakker, men i begyndelsen var disse bosættelser ikke organiseret eller samlet i en enkelt enhed. Byen blev muligvis grundlagt af Romulus på Palatine-bakken, og efterhånden mødtes beboerne fra alle de syv bakker, for at dele fælles interesser, løse fælles problemer og give form til den gamle by Rom. Sammenlægningen af disse bygder banede således vejen for overgangen fra en proto-urban fase til en urban løsning. Stigningen i landbrugsproduktivitet og øgede handelsaktiviteter øgede herefter byens vækst.

  Med 28 århundreders historie, er Rom et af de ældste bosætninger i Europa. Den var først hovedstad for det romerske kongerige, derefter den romerske republik, og så det romerske imperium. Rom betegnes som fødested for den moderne vestlige civilisation, og af visse som den første metropol. I 1871 blev Rom erklæret hovedstad for kongeriget Italien, og i 1946 ligeledes for Republikken Italien.

  Tilnavnet ”den evige stad”, anvendtes først af den romerske poet Tibillus i det første århundrede fvt, og blev senere genoptaget af Livius, Ovid og Virgil. Efter romerrigets fald blev Rom gradvist lagt under pavedømmets (som har haft til huse i Rom siden det 1. århundrede), politiske magt. Fra det 8. århundrede og frem til år 1870 var byen også hovedstad for pavestaten.

  Siden 1400-tallet har stort set samtlige paver haft et mål for urban og arkitektonisk udvikling af byen, med hensigten at gøre Rom til det kunstneriske og arkitektoniske centrum i verden. Det gjorde byen til motor for den italienske renæssance og fødested for barokken og neoklassicismen. Mange malere, arkitekter, skulptører og kunstnere har slået deres folder her, hvilket har fyldt byen med mesterværker.

  Hvordan kommer jeg rundt i Rom?

  Som tidligere nævnt, er det ikke anbefalelsesværdigt at køre din udlejningsbil i den indre by. Heldigvis findes der rigeligt med muligheder for offentlig transport. Ved hjælp af det offentlige bustransportselskab Atac’s websted kan du planlægge din rute og modtage pålidelige oplysninger live om ankomst af busser. Trafikken er tung, især mellem kl. 7:30 og 9:00 og kl. 18:00 og kl. 19:30, og busser er overfyldte med passagerer, så undgå de tidspunkter om muligt.

  Bus

  Da metrolinjerne i Rom er temmelig begrænsede, vil besøgende sandsynligvis have brug for de offentlige busser for at komme til bestemte dele af byen. Det er måske ikke den mest behagelige eller punktlige transportform, men ikke desto mindre er det lettest at bruge bussen for at komme til visse monumenter og museer. I skrivende stund har Rom 338 buslinjer, der kører hele dagen, 22 natbusser og 8.260 stoppesteder, og en flåde af busser der inkluderer elektriske, konventionelle og hybridbiler. I Rom er der forskellige typer buslinjer, hvoraf de mest populære er:
  Bylinjer (U): Flertallet af ruter. De starter mellem 5 og 6:30 og afsluttes ved midnat.
  Natbusser (N): Disse linjer kører, mens de bylinjerne "hviler", det vil sige mellem midnat og 5:00-6:00.
  Express (X): Disse linjer går til udkanten af Rom, til længere rejser.
  Eksakt (E): Disse linjer forbinder centrum med de omkringliggende kvarterer. De kører på faste køreplaner.

  Sporvogn

  Sporvogns netværket i Rom har seks linjer:
  Linie 2: Piazza Mancini - Piazzale Flaminio.
  Linie 3: Piazza Thorwaldsen - Trastevere.
  Linie 5: Giovanni Amendola - Piazza dei Gerani.
  Linie 8: Torre Argentina - Trastevere.
  Linie 14: Giovanni Amendola - Palmiro Togliatti.
  Linie 19: Piazza Risorgimento - Piazza dei Gerani.

  Det er vigtigt at påpege, at ingen af disse linjer, medmindre en af dem stopper ved døren til dit hotel, er særligt attraktive for turister. Sporvogne kører fra 05:30 til midnat hver dag, ligesom bybusserne. Om natten erstattes sporvogne med natbusser.

  Metro

  Metroen i Rom blev åbnet i 1955, og er vokset lidt efter lidt, men den opererer i øjeblikket kun 60km bestående af tre linjer. Det er en af de mindste metroer i Europa. Selvom den kun omfatter tre linjer, kommer den til de fleste af byens store seværdigheder. Metroen er åben hver dag fra kl. 05.30 til 23.30. Fredag og lørdag kører metroen indtil kl. 01:30.

  Tog

  Bybanerne i Rom, kaldet Ferrovie Urbane, supplerer de tre metrolinjer og køres af det samme firma. Billetterne er de samme og priserne også. Ferrovie Urbane består af følgende tre linjer:

  Rom - Lido.
  Rom - Viterbo.
  Rom - Giardinetti.

  Af disse linjer er det vigtigste fra en turist synspunkt Rom-Lido, da det stopper ved Ostia Antica.

  Taxa

  Taxapladser findes overalt i byen, desværre har taxachauffører ikke et godt omdømme i Rom. Mange turister såvel som lokalbefolkningen bliver opkrævet overpriser. Desuden betragtes priserne på taxaer i Rom som ganske høje sammenlignet med visse europæiske hovedstader.

  Kan jeg leje en autocamper i Rom?

  Foruden biludlejning i Rom tilbyder Auto Europe leje af autocamper. Begynd din rejse i Italiens hovedstad. Du kan hente din lejede autocamper hos vores samarbejdspartnere i Rom og starte en betagende tur gennem de mange vinmarker, oliventræer og sandstrande, der kendetegner Italien. Kør til de berømte søer som Maggiore-søen, Comosøen og Gardasøen, som er beliggende i den nordlige del af Italien. Det behagelige klima, de middelalderlige slotte og landsbyer og det smukke landskab tiltrækker mange besøgende hvert år fra hele verden. Også vandsportsentusiaster får fuld valuta for pengene her. Udnyt den fleksibilitet som en ferie i en autocamper tilbyder.

  Nyttige links

  Rom turistinformation