Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I SICILIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning på Sicilien til de bedste priser

  Sicilien er den største ø i Middelhavet og ligger i det centrale Middelhav, syd for den italienske halvø, som den kun er adskilt fra af det smalle Messina-stræde. Dens mest fremtrædende vartegn er Etna, den højeste aktive vulkan i Europa, og en af de mest aktive i verden, som i øjeblikket er 3.329 meter høj. Øen har et typisk middelhavsklima, og tilbyder derfor usædvanligt skønne strande og varmt badevand. Sicilien har en rig og unik kultur, især med hensyn til kunst, musik, litteratur, køkken og arkitektur. Det er også hjemsted for vigtige arkæologiske steder, såsom Nekropolis Pantalica, Tempeldalen og Selinunte. Der er syv UNESCOs verdensarvsteder på Sicilien, som er Valle dei Templi, Villa Romana del Casale, De æoliske øer, sene barokke byer i Val di Noto, Nekropolis Pantalica, Etna og den arabisk-normanniske Palermo og katedralkirkerne i Cefalù og Monreale.

  Sicilien tilbyder dermed charmerende landsbyer og byer samt en overflod af gamle ruiner og arkæologiske steder. Gennem historien har Sicilien været et smeltedigel for kulturer og køkken. Svøm i varme middelhavsfarvande langs forrevne og sandede kystlinjer, udforsk bjergenes sandstenlandsbyer og oplev århundreder gamle ruiner fra vigtige historiske bosættelser.

  Byen Catania er et godt udgangspunkt for mange dagsture rundt på Sicilien. Catania i sig selv er et must see med masser af ting at se og gøre, såsom Catania katedral. Katedralen er blevet genopbygget efter adskillige katastrofer, der har ramt øen, herunder jordskælv og vulkanudbrud fra Etna. Det siger sig selv, at biludlejning på Sicilien er et must. Transport på øen er sparsom, og når den er tilgængelig, er den ikke den mest pålidelige! Messina kan også nås fra Catania. Denne havneby forbinder ikke kun passagerer til fastlandet, men er også et knudepunkt for fragt. I provinsen Messina finder den smukke by Capo d'Orlando. Det er et sted, hvor du kan opleve en uspoleret panorama udsigt over de fjerne æoliske øer.

  Den arkæologiske udgravning af den romerske Bagnoli-villa er inden for rækkevidde af byen. Her kan du se resterne af de romerske termiske bade og mosaikker, der dateres tilbage til det 3. og 4. århundrede. Fæstningen Bastionen på 3 niveauer, blev engang brugt som vagttårn for at beskytte Capo d'Orlando mod indtrængende udefra. Herfra kan du fortsætte og besøge en by på toppen af et lille bjerg med stenbelagte baner og malerisk udsigt. Den lille piazza i Forza D'Agro er et godt sted at tage en pause og en pizza. Byen er også berømt for at være et kulisse i The Godfather-filmene. Se om du kan genkende nogen steder, når du besøger Forza D'Agro.

  I over 60 år har Auto Europe formidlet kvalitets billeje. Virksomheden er i dag en af verdens førende biludlejningsformidlere, og er tilstede ved over 24.000 afhentningssteder fordelt over 180 lande. Vi fokuserer på at levere de laveste priser på markedet, hvilket er gældende gennem vores prisgaranti. Vores hjemmeside er designet, så den er brugervenlig og let tilgængelig for alle. Takket være vores stærke samarbejde med internationale såvel som lokale udlejningsselskaber, tilbyder vi kunderne et stort sortiment på størstedelen af alle destinationer.

  Hvordan er trafikken på Sicilien?

  Sicilien har tre motorvejsstrækninger uden afgifter, nemlig mellem Catania og Palermo, Palermo og Mazara og Catania og Noto samt en enkelt strækning med motovejsafgifter mellem Messina og Palermo. Man får en væsentligt støre oplevelse ud af at benytte det veludbyggede netværk af mindre veje, for her er mængder af fantastiske udsigter, særligt i bjergområderne. Italienske bilistere, især på Sicilien, er kendte for at køre utålmodigt og ganske agressivt, elske lyden af deres horn, og gerne presse folk mest muligt ved at køre helt tæt på, selv i høj hastighed.

  Uanset dette, er det altid tilrådeligt at køre forsigtigt og overholde trafikreglerne uanset hvor du kommer hen, og planlægge din tur i god tid. Sicilien er som alle andre steder hvad angår myldretidstrafik i de store byer, og selv om der er mindre trafik i weekender og om aftenen, er der en hel del trafik til og fra strandene i sommermånederne. Husk altid at både føreren og deres passagerer skal altid have deres sikkerhedsseler på, og at al brug af telefon er ulovligt, medmindre du taler med håndfrit udstyr, og kørsel under indflydelse af alkohol er strengt forbudt (promille-grænsen er 0,05). Se vores kørsel i Italien sektion for mere råd og information.

  Hvor kan jeg parkere min udlejningsbil på Sicilien?

  Det kan være endog meget vanskeligt at finde parkeringspladser i sicilianske byer. Betalingsparkeringer er angivet med blå linjer ved siden af vejen. Oftest er der betaling af parkeringen mandag til lørdag mellem kl. 8:00 og kl. 13.30 og igen fra kl. 15:30 til 20:00, og som regel er det letteste tidspunkt at finde parkering på gaden mellem 14 og 16. Den gode nyhed er, at der er rigeligt med parkeringspladser, og du finder parkeringshuse i alle de største byer. I Palermo kan vi anbefale Gagini Parkeringen på Via Antonio Gagini nr. 59, og i Catania findes Pollina Park på Via Pietro Platania nr. 31.

  Siciliens Lufthavne

  Sicilien har to hovedlufthavne til kort-, mellem- og langdistanceankomster: Catania og Palermo. Catania Lufthavn er opkaldt efter den lokalt fødte komponist Vincenzo Bellini, ligger kun 4,3 km sydvest for byen og henvender sig til over 10 millioner passagerer om året, hvilket gør den til en af de travleste lufthavne i hele Italien. Palermos Falcone Borsellino lufthavn ligger 35 km fra byens centrum og er også vokset til en af landets største lufthavne siden sin indvielse i 1960 med omkring 7 millioner årlige passagerer. Comiso lufthavn og Trapani-Birgi lufthavn henvender sig også til indenrigs- og noget international trafik.

  Catania-Fontanarossa lufthavn (CTA)
  Telefon: (+39) 095 7239111
  Addresse: Aeroporto di Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini, Sicilia
  Hjemmeside: www.aeroporto.catania.it

  Falcone-Borsellino lufthavn (PMO)
  Telefon: (+39) 091-7020273
  Addresse: Aeroporto Falcone e Borsellino, Sicilia
  Hjemmeside: www.aeroportodipalermo.it/

  Trapani-Birgi lufthavn (TPS)
  Telefon: (+39) 0923 842502
  Addresse: Aeroporto Vincenzo Florio di Trapani-Birgi, Sicilia
  Hjemmeside: www.airgest.it/

  Comiso lufthavn (CIY)
  Telefon: (+39) 0932 961467
  Addresse: SP5, 97013 Comiso RG, Sicilia
  Hjemmeside: www.aeroportodicomiso.eu/

  Hvad kan jeg foretage mig på Sicilien?

  Sicilien er den største italienske ø, så mulighederne for at få tiden til at gå er nærmest uendelige. Det er et oldgammelt land, der kan prale af en række spændende arkæologiske pladser, populære strande og øhav. Desuden er Sicilien tiltrækkende året rundt takket være en perfekt blanding af mildt klima, historie, vidunderligt køkken, pulserende natteliv og først og fremmest en varm atmosfære. Her er en nogle forslag til rejseideer, hvis du planlægger en ferie på Sicilien.

  • Palermo: Palermo er Siciliens hovedstad, som ligger på den østlige kyst af Sicilien ved foden af Etna, tilbyder noget for enhver smag. Gå ikke glip af det fantastiske interiør i Palatine kapellet, et UNESCO verdensarv sted. Guld byzantinske mosaikker dækker dets indvendige vægge. Og det udskårne træloft er arabisk. Normanske erobrere styrede Sicilien i det 11. og 12. århundrede og hyrede kunstnere fra forskellige religiøse traditioner til at arbejde sammen. I Palermo kan du besøge Palermo-katedralen, det pulserende gademarked, og et fascinerende privat keramikmuseum. Nyd en middag ved solnedgang fra en tagrestaurant med en smuk udsigt over byen, bjergene og havet. Palermo kan også bruges som base for dagsture til Monreale-katedralen og de gamle ruiner i Segesta.

  • Taormina: Selvom det er en lille by på Siciliens østkyst, er Taormina en af de mest besøgte turiststeder i hele Italien. Byen ligger på en bakke ca. 250 m over havet og ca. midt mellem Messina og Catania, og er derved en god base for dagsudflugter i det østlige Sicilien. Taorminas historie går tilbage til det 4. århundrede, og dens skønhed manifesteres hovedsageligt ved tilstedeværelsen af vigtige monumenter og historiske skønheder som det græske teater hvor der fremføres for mange koncerter og kulturelle aktiviteter. Blandt de bedste ting at besøge i og omkring Taormina kan nævnes blandt andet Giardini Naxos, Isola Bella og Mazzarò.

  • Erice: Byen Erice ligger på toppen af Erice-bjerget og har udsigt over byen Trapani næsten en kilometer længere nede, hvilket gør et besøg i Erice umagen værd for udsigten alene. Den historiske by, der nås med svævebaner fra Trapani, tilbyder også besøgende til Sicilien en pause fra den varme sommersol, da temperaturen oftest er kølig og skarp her året rundt. Byens vigtigste attraktioner er to middelalderlige slotte, den ene bygget af araberne, den anden af briterne. Det normanniske slot blev bygget oven på et gammelt Venustempel.

  • Det doriske tempel Segesta: Segesta ligger i den nordvestlige del af Sicilien, og var en af de største byer under Elymians, en indfødt befolkning på Sicilien, der også grundlagde Erice. Det doriske tempel, der ligger lige uden for den gamle ruinby, er fantastisk velbevaret. Det blev bygget i slutningen af det 5. århundrede f.Kr. og har 6 × 14 doriske søjler. Flere ting tyder på, at templet faktisk aldrig blev bygget færdigt. De doriske søjler er ikke blevet riflet, som de normalt ville have været, og templet synes også at have manglet et tag over hovedkammeret. Templets beliggenhed på toppen en bakke, er simpelthen utroligt smuk med udsigt helt ned til havet.

  • Etna: En af verdens mest aktive vulkaner, Etna, er omkring 3.300 meter høj og tårner sig op over Siciliens østkyst. De fleste af vulkanens udbrud forekommer ved toppenlægger konstant til og trækker fra på bjergets højde. Om vinteren kommer besøgende til Etna for at stå på ski på de snedækkede skråninger. I måneder med varmt vejr kommer eventyrlystne rejsende til Rifugio Sapienza, et populært udgangspunkt for klatring op ad bjerget. Skistationen Piano Provenzana på Etnas mindre aktive nordlige skråninger er tilgængelig med din udlejningsbil, men har også rejsearrangører, der kører besøgende op til den vulkanske observatorie station eller op til hovedkrateret.

  Bedste dagsture med biludlejning på Sicilien

  Sicilien er som skabt til dagsture, med betagende bjergudsigter og havlandskaber, der kan nydes uanset hvor og hvornår du kører. Med biludlejning på Sicilien kan du tage en spændende biltur gennem tusinder af års historie, imens du nyder nogle af Europas mest lækre madretterpå alle stop undervejs. Her er et par forslag til ture med udgangspunkt i Catania, men de kan naturligvis nås fra hele øen.

  Siracusa

  Siracusa, en gang en af de mest magtfulde byer i den antikke verden, er et sted gennemsyret af historie. Hvis du skal til Siracusa, kan du køre over en af to broer til øen Ortigia, hvor du finder hjertet i dette område. Det er også ifølge legenden fødestedet for de to græske guder Artemis og Apollo. Stop for at kigge på Apollo-templet og tag derefter mod Duomo di Siracusa, som absolut er værd at opleve. Hvis du rejser med børn, er Castello Maniace også et sjovt stop, plus det er lige ved havet, så I kan tage en pause for en badetur! Yderligere kan du herfra tage en 1 times bådtur rundt om øen, og blandt andet kigge på et antal havgrotter.

  Templernes dal

  Navnet er lidt misvisende, da templerne faktisk ligger på en højderyg. Byen Agrigento på den sydlige kyst af Sicilien var en by af stor betydning i det antikke Grækenland, og det er de arkæologiske rester af sin glorierede fortid, der gør byen til et populært rejsedestination. Lige uden for byen ligger tempeldalen, hvor en række doriske templer fra det 5. århundrede står på en højderyg mod havet. Af disse er templerne tilskrevet gudinderne Concordia og Juno Lacinia i den østlige del de bedst bevarede. I den vestlige sektion kan du se det ufærdige Zeus-tempel, det største doriske tempel, der nogensinde er fundet.

  Noto

  Noto, en by i det sydøstlige Sicilien, er kendt som stedet at gå, hvis du vil beundre barokarkitektur. Uanset hvor du befinder dig i Noto, er du altid kun få skridt fra en fantastisk katedral eller en kirke bygget af kalksten. De samme lette sten blev brugt til gaderne i den gamle bydel, og det er utroligt smukt. Det meste af Noto er bygget i det 18. århundrede efter et ekstremt ødelæggende jordskælv i 1693, og Notos oprindelige placering var et par kilometer væk på et sted kaldet Noto Antica. Noto er en del af den historiske region Val di Noto, som blev indskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 2002 for sine barokke bygninger. Andre byer på listen inkluderer også Catania, Modica eller Ragusa.

  Hvordan kommer jeg rundt på Sicilien?

  På trods af det veludbyggede lokale transportsystem er den hurtigste og nemmeste måde at komme rundt på med billeje på Sicilien. Men det offentlige transport er ganske omfattende.

  Busser og sporvogne

  I Catania finder du en undergrundsbane, der drives af Catania Metro (Metropolitana di Catania) og en sporvogn i Messina (Tranvia di Messina). Busrejser på Sicilien er billige og vældigt omfattende til og fra de vigtigste knudepunkter i Palermo og Catania.

  Tog

  Alle større sicilianske byer som Palermo, Catania, Messina, Syracuse, Agrigento, Taormina og Trapani har gode jernbaneforbindelser. En enkelt billet kan købes op til 2 måneder før planlagt rejse. Eurail-pass bliver hædret på tog rundt om øen. Togene drives af Trenitalia (eller Ferrovie dello Stato (FS)), den italienske statsbane. Togpriser er generelt meget overkommelige. Børn i alderen 4 til 11 år får 50% rabat på voksenprisen, og børn på 3 år og derunder rejser gratis sammen med en forælder.

  Færge

  De Lipariske Øer (Vulcano, Lipari, Salina, Filicudi, Alicudi, Panarea & Stromboli) kan nås med færge og hydrofoil fra forskellige punkter på Sicilien, men også fra Napoli. For opdaterede køreplaner, se de enkelte hjemmesider for transportvirksomhederne. Milazzo er det vigtigste udgangspunkt for De Lipariske Øer, hvor flere hydrofoils forlader dagligt hele året. Overfarter tager mellem 45 minutter og 3 timer afhængigt af hvilken ø du er på vej mod. Husk at undersøge om rejser med færge med kan godkendes af leverandøren når du booker din billeje på Sicilien.

  Autocamper leje i Nice

  En autocamper leje i Catania er en unik måde at holde ferie på. Overnat de mest fantastiske steder som normalt ikke er muligt. Udforsk det dramatiske landskaber overalt på denne historiske ø. Skab uforglemmelige oplevelser med en autocamper. Auto Europe har et bredt udvalg af køretøjer til folk, der søger efter den helt rigtige leje af autocampere på Sicilien. Besøg vores side med Autocamper leje i Catania og begynd at planlægge din autocamperferie på Sicilien i dag.

  Nyttige links

  Visit Sicily's officielle turist hjemmeside