Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I GRÆKENLAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Grækenland med Auto Europe

  Auto Europe er en international biludlejningsformidler med over 60 års erfaring inden for formidling af biludlejning. Takket være vores stærke partnerskaber med store internationale og lokale biludlejnignsfirmaer er vi i stand til at tilbyde en uovertruffen service og konkurrencedygtige priser på over 24.000 lokationer i 180 lande verden over. I Grækenland kan vi tilbyde biludlejning i 55 byer, ikke kun i lufthavne, men også på togstationer og i bymidter. Brug søgemaskinen til venstre for at tjekke vores gode tilbud på biludlejning i Grækenland. Hos Auto Europe værdsætter vi kundernes samlede oplevelse og gør alt for at sikre, at de får en vellykket leje, selvom det ikke er vores biler de lejer. Det afspejler sig i de biludlejningsanmeldelser fra Grækenland du kan læse på anmeldingssiden.

  Få mest ud af din billeje!

  Her kan du finde relevant information omkring billeje i Grækenland.

  Kørselsregler og tankstationer

  Her kan du finde nyttige informationer, som vil hjælpe til, at du kan nyde din ferie i USA uden noget besvær:

  • Brug af sele er obligatorisk for chaufføren og for alle passagerer.
  • Børn mellem 0 og 11 år, som måler op til 1,35m, skal bruge et passende barnesæde.
  • Den lovlige promilegrænse I Grækenland er 0,5 for førere, der har haft deres kørekort i over to år og 0,2 for førere, der har haft kørekort i mindre end to år.
  • Unødig brug af hornet, kan resultere i en bøde.
  • Politiet indsamler ikke bøder på stedet. Chauffører har derimod op til 10 dage til, at betale bøden på et offentligt skattekontor.
  • En generel regel er, at lejede biler kan ikke tages med ombord på færger. Hvis du ønsker at tage din bil til Kefalonia ø'en, rejse mellem øerne eller krydse grænsen, bør du kontakte Auto Europe på forhånd, så vi kan rådgive dig om et udlejningsfirma, der vil tillade dette.
  • Tankstationer er normalt åbne indtil 19.00 i løbet af ugen, og er normalt lukket hele søndagen. Der vil dog altid være én benzinstation åben om natten og om søndagen i hvert område, hvilket er en gælden lov.
  • I Athen og andre større byer, kan du komme til at opleve selvbetjente tankstationer, dog er det mere almindeligt for benzinstationer i Grækenland , at have en ledsager, der fylder tanken for dig. 

  For mere information om, at køre din lejebil i Grækenland, kan du klikke her.

  Vejafgifter

  De nationale veje i Grækenland, kendt som Ethniki Odos, er betalingsveje (den eneste undtagelse til er "National Road" på Kreta, hvor de ikke har nogen vejafgifter). Føreren betaler for den tilbagelagte køretur ved betalingsstanden, når man forlader motorvejen. Hovedvejen, der går fra Athens internationale lufthavn til byens centrum er også en betalingsvej. Vejafgifterne er ikke særlig dyre og man kan generelt sige, at det ikke er værd at forsøge, at finde alternative ruter, for at undgå afgiften, da dette alligevel vil resultere i højere udgifter til brændstof. Vejafgifterne skal betales kontant, så det er praktisk at have småpenge eller små sedler.

  Aldersvilkår

  Chauffører skal være mindst 21 år for, at leje en bil i Grækenland og skal have haft kørekort i mindst et år. Dette er minimumskrav og kan variere afhængig af leverandør og bil kategori. En ekstra "ung chauffør tillæg" kan blive påkrævet for førere yngre end 25 år, der skal betales lokalt.

  Valuta

  Fra 2001 har den officielle valuta i Grækenland været euroen. Du kan bruge de fleste danske betalingskort til, at hæve euro fra en pengeautomat i Grækenland, men vær opmærksom på, at din bank normalt opkræver et konverteringsgebyr, hver gang du laver en hævning. Derfor er det en god idé, at hæve større beløb ad gangen, så man ikke behøver, at hæve so ofte. I turistområder kan pengeautomater nemt løbe tør for penge i løbet af weekenden, så du skal sørge for, at du altid har penge nok på hånden til uventede lejligheder. Mindre byer og småøer har måske ikke pengeautomater overhovedet. Nogle banker foretrækker, at have deres hæveautomater i et lukket område lige uden for banken. Selv om døren er lukket, kan man bruge din betalingskort på kortlæseren til, at få adgang. Hoteller accepterer normalt kreditkort, men ikke altid andre korttyper.

  Tidsforskel

  Grækenland er på østeuropæisk tidszone. Derfor er Grækenland en enkel time foran Danmark. Både fastlands Grækenland og de græske øer er under samme tidszone. Sommertid gælder fra den sidste weekend i marts til den sidste weekend i oktober.

  Ordbog

  Her er nogle almindeligt anvendte ord og sætninger:

  Hej - Yassou
  Godmorgen - Kalimera
  God eftermiddag - Kalispera
  Godaften - Kalinikta
  Hvor meget koster dette? - Poso kani?
  Snakker du engelsk? - Milas Anglika?
  Tak - Efkharisto

  De vejskilte der anvendes i Grækenland er ligesom dem, der anvendes andre steder i Europa og bør ikke udgøre et problem. Skilte der viser retninger eller gadenavne har ofte navne i det græske alfabet, efterfulgt af en oversættelse til det latinske alfabet.

  Elektricitet

  Den elektriske spændingen i Grækenland er som normale forhold i Europa, omkring 220-240 volt, og europæiske standard stikkontakter (type C eurostik og type E) er dem der normalt bliver brugt.

  Pas og ambassade information

  Danske borgere behøver ikke visum for at rejse til Grækenland, kun et pas, der er gyldigt under hele opholdet. Forlængede pas fra Danmark anerkendes også. Opholder man sig dog længere end 90 dage, så skal man have visum.

  Skal man bruge hjælp fra den danske ambassade, så ligger den i Athen og har følgende kontaktoplysninger:

  Danske ambassade i Athen
  Mourouzi 10, 4. Sal
  GR-106 74 Athen
  Tlf: +30 210 725 6440
  Email: athamb@um.dk

  Nedenfor kan du finde kontaktoplysninger på de ni konsulater, der er fordelt i Grækenland og på de græske ø'er (i alfabetisk rækkefølge):

  Sirmatenia Paraschaki, Chania på Kreta
  El. Venizeleu 107 A
  GR-731 00 Chania, Kreta
  Tlf: + 30 2821 057330
  Email: dan.cons.chania@gmail.com

  Andreas Metaxas, Heraklion på Kreta
  Alexandrou Papanastasiou Avenue 28A
  GR-713 06 Heraklion, Kreta
  Tlf: + 30 2810 225991
  Email: denmark.her@gmail.com

  Irene Korakianiti, Korfu
  Dona 27 Prossalentou
  Old Port GR-491 00 Corfu
  Tlf: + 30 2661 038445
  Email: irene@iliosholidays.gr

  Heidi Peridou, Kos
  Peridis Family Resort, Makrigianni & Hatzivassiliou
  GR-853 00, Kos
  Tlf: + 30 22420 22104
  Email: royalconsulatekos@gmail.com

  Konstantinos Christopoulos, Patras
  Karolou 95
  GR-262 23 Patras
  Tlf: +30 2610 435090
  Email: kchri@tee.gr

  Melina Travlos, Piræus
  Orfanidou Str. 54
  Postbox 131 GR-851 00 Rhodes
  Tlf: +30 22410 28816
  Email: hon.consulate.rhodes@gmail.com

  Danske ambassade i London
  55 Sloane Street
  London SW1X 9SR
  Tlf: +44 (0)20 7333 0200
  Email: lonamb@um.dk

  John C. Akkas, Thessaloniki
  Komninon 26
  GR-546 24 Thessaloniki
  Tlf: + 30 2310 284065
  Email: consul_@otenet.gr

  Georgios Gerovasilis, Volos
  K. Kartali 150
  GR-382 21 Volos
  Tlf: + 30 24210 22511
  Email: gerovasilis@rsenergy.gr

  Du kan læse mere om konsulaterne på Udenrigsministeriet's hjemmeside. Her kan du bl.a. se åbningstider og sprog på konsulatet.

  Autocamper leje i Grækenland

  Med autocamper leje i Grækenland er du unik mulighed for at se, alt hvad landet har at byde på i dit eget tempo. Du vil på denne måde få mest muligt ud af din billeje. Få et unikt indblik i det gamle Grækenland, og hvor du i autocamperen har tid til at læse om dets historie. Landet summer af liv om sommer, hvor du kan finde en masse at give dig til.

  Nyttige links

  Turistinformation Grækenland