Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE PÅ KORSIKA

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning på Korsika til de bedste priser

  Korsika er den fjerde største ø i Middelhavet efter Cypern, Sardinien og Sicilien. Øen ligger mellem Italiens vestkyst og Sardiniens nordkyst, men alligevel er den fransk. Korsika blev faktisk solgt til Frankrig, der ligger nordvest for øen, i 1768. I 1769, et år senere, blev Napoleon Bonaparte født i Ajaccio (Ajax). Øens største by og hovedstad er Ajaccio, der efterfølges af byen Bastia. Andre bemærkelsesværdige byer er Calvi, Bonifacio og Porto-Vecchio. Fransk er det vigtigste sprog på Korsika, men korsikansk (korsu) findes også og undervises i skoler. Korsika har omkring 1.000 km kystlinje, og en tredjedel heraf er strande. Der er mere end 200 strande, hvoraf en af de bedste er Calvi-stranden, på øens nordvestkyst. Øen er også meget bjergrig, og det højeste bjerg er Monte Cinto på 2.706 meter, men der er 20 andre bjergtoppe på mere end 2.000 meter, hvilket giver mulighed for nogle betagende ture med biludlejning på Korsika. Klimaet er typisk Middelhavet med varme tørre somre og milde, men regnfulde vintre. Der er dog områder på øen, der har forskellige "mikroklimaer" i henhold til den højde, du befinder dig i.

  Auto Europe har over 60 års erfaring med biludlejning over hele verden. Gennem sine mangeårige partnerskaber tilbyder vi biludlejning, luksusbilleje, og autocamperudlejning. Vores konkurrencedygtige tilbud med prisgaranti, sparer dig tid og penge. Med mange globale placeringer og en stor flåde af køretøjer at vælge imellem, er du sikker på at finde den helt rigtige løsning hos os. Hvis du ønsker en lejebil på din næste rejse, skal du kontakte vores reservationsteam i dag på +45 78 75 53 06 for at diskutere, hvordan vi bedst kan hjælpe.

  Hvordan er trafikken på Korsika?

  Trafikpropper kan være et problem på Korsika, især i sommermånederne når turismen er på sit højeste. Bastia, Bonifacio og Ajaccio har ofte de største trafikpropper, selvom de fleste af øens byer oplever overbelastning af vejnettet. Da mange veje er smalle, især i de gamle byer, er trafikpropper en daglig begivenhed. Det samme er tilfældet på de større turisthotspots, såsom strande og andre attraktioner. Omkring færgeterminaler og i lufthavne støder du også på trafikproblemer. Når du kører på Korsika, skal du prøve at undgå myldretiden og holde dig til at besøge attraktioner uden for myldretiden. Tag følgende love og regler i betragtning, når du kører på denne smukke bjergrige ø:

  • Sikkerhedsseler er lovpligtige for alle
  • Alkohol promillegrænsen er 0.5
  • Køretøjer i rundkørsler har prioritet
  • Der er højre vigepligt, medmindrre andet angives ved skiltning
  • Alle køretøjer skal medbringe refleksvester, advarselstrekant, og et godkendt alkometer
  • Maksimal hastighed i byområder er 50 km/t, landeveje 90km/t, firesporede hovedveje 110km/t, og motorveje 130km/t
  • Alle køretøjets papirer skal altid findes i bilen - normalt opbevares de i handskerummet
  • Kørekort (og internationalt førerbevis, hvis det er påkrævet) skal altid medbringes ved kørsel
  • Lavalder for kørsel er 18 år, men visse leverandører har højere alderskrav
  • Korrekt alderstilpasset børnesæde skal altid anvendes
  • De franske trafiklove og regler er gældende på hele Korsika

  Hvor kan jeg parkere min udlejningsbil på Korsika?

  Parkering på Korsika er yderst problematisk, især i centrale byområder. Denne situation bliver yderligere forværret i sommerens højsæson. Parkeringsanlæg og parkeringshuse er tilgængelige og er et sikkert sted at efterlade køretøjet. Disse parkeringsanlæg fyldes hurtigt op, så vi anbefaler, at du ankommer tidligt. I mindre bjerglandsbyer findes der sjældent parkeringsanlæg, så parkering på vejen er den eneste mulighed. Nogle strande har også parkeringsanlæg, men også her fyldes de hurtigt op, især når de er gratis at parkere i. Nogle virksomheder, såsom restauranter, tilbyder enten betalingsparkering eller kræver, at du spiser der for at anvende parkeringen. Parkering på gaden er tilgængelig, men det er svært at finde en plads. Før du parkerer, skal du sørge for at være opmærksom på eventuelle begrænsninger og lignende som skiltes.

  Korsikas lufthavne

  Korsika har i alt fire internationale lufthavne, som er velplaceret og fordelt på hele øen. Ajaccio lufthavn er den største og kun 15 minutter fra byens centrum. Bastia lufthavn er den næststørste på øen og ligger kun 20 minutter fra Bastias centrum. Calvi lufthavn og Figari lufthavn er forholdsvis mindre lufthavne til sammenligning. Alle lufthavne er udmærkede steder at starte din billeje på Korsika på grund af deres nærhed til lokale byer, landsbyer og turistattraktioner. Udover de billige sæsonflyvninger betjenes Korsika også af Air France og det lokale luftfartsselskab Air Corsica.

  Ajaccio Airport (AJA)
  Adresse: 20090 Ajaccio, Frankrig
  Hjemmeside: Ajaccio lufthavn
  Telefon: +33 4 95 23 56 56

  Bastia Airport (BIA)
  Adresse: Route de l'aéroport, 20290 Lucciana, Frankrig
  Hjemmeside: Bastia lufthavn
  Telefon: +33 4 95 54 54 54

  Calvi Airport (CLY)
  Adresse: Route Calenzana, 20260 Calvi, Frankrig
  Hjemmeside: Calvi lufthavn
  Telefon: +33 4 95 65 88 88

  Figari–Sud Corse Airport (FSC)
  Adresse: Route de l'aeroport, 20114 Figari, Frankrig
  Hjemmeside: Figari-Sud Corse lufthavn
  Telefon: +33 4 95 71 10 10

  Hvad kan jeg foretage mig på Korsika?

  Der er masser at se og gøre med billeje på Korsika. Korsika er stedet hvor beboere fra Provence og den franske riviera tager på ferie. Middelhavsøen er betagende smuk: Dens smukke kystlinje, bjergene som strækker sig mod himmelen eller de italienske piazzas vil gøre dig målløs. Med den fantastiske smukke natur som baggrund for alt du gør, kan du besøge hyggelige landsbyer, kigge ud over Middelhavet og slappe af, mens du sejler rundt om øen. Korsika er et ideelt sted for vandsport, snorkling og dykning, og er enhver dykningsinteresseret persons drømmedestination. Vandring, klatring og cykling er også højt på dagsordenen for mange besøgende, og det er en fantastisk måde at udforske dele af øen, som andre sjældent får se. Korsika kan prale af, hvad der generelt betragtes som tre af de 10 bedste strande i verden (plage Saleccia, plage Rondinara og plage Palombaggia), og de tornede bjerge i øens midte byder på GR20, uden tvivl den mest fantastiske vandresti i Frankrig . Vi vil anbefale følgende under dit besøg:

  • Calvi citadellet: At gå ind i Calvis befæstede citadel føles altid som en vigtig begivenhed: Du passerer de kejserlige mure, der blev rejst i slutningen af det 15. århundrede af Republikken Genova for at afværge flåderne fra den fransk-osmanniske alliance. Når du er kommet igennem en tunnel, der engang blev forsvaret af en vindebro, kan du spadsere rundt i brostensbelagte gader og komme op til voldene for at se de fantastiske panoramaerudsigter over bugten. Citadellet er et stolt symbol for Calvi med tre bastioner, en elegant forvitret barok katedral og et historisk vigtigt hus, som Christopher Columbus engang boede i.At gå ind i Calvis befæstede citadel føles altid som en vigtig begivenhed: Du passerer de kejserlige mure, der blev rejst i slutningen af det 15. århundrede af Republikken Genova for at afværge flåderne fra den fransk-osmanniske alliance. Når du er kommet igennem en tunnel, der engang blev forsvaret af en vindebro, kan du spadsere rundt i brostensbelagte gader og komme op til voldene for at se de fantastiske panoramaerudsigter over bugten. Citadellet er et stolt symbol for Calvi med tre bastioner, en elegant forvitret barok katedral og et historisk vigtigt hus, som Christopher Columbus engang boede i.

  • Aiguilles de Bavella: I den sydligste del af øen finder du en episk naturoplevelse, der kan værdsættes fra vejen. D268 giver dig omfattende udsigter over denne bjergkam med en slags tagget rygrad med skyhøje kalkstensøjler. Du kan som sagt se det fra vejen, men de bedste landskaber er forbeholdt dem, der tager GR20 vandrestien, især den øvre Variante Alpine, der går gennem skoven med høje sorte fyrretræer samt orkideer om foråret. Tur-retur til Bocca Pargulu i en højde på mere end 1660 meter tager cirka fem timer, men giver dig alle muligheder for at fylde dit kamera med fotos, som du sætter pris på i mange år fremover.

  • Maison Bonaparte: Dette hus er Napoleon Bonapartes fødested og var ejet af familien Bonaparte fra 1682 og frem til 1923. Du kan besøge det rum, hvor Napoleon blev født i 1769, da Palæet, hvor han blev født, nu er et museum, hvor besøgende kan bruge en dag på at se hvordan Napoleon levede i sin barndom. Folk som ikke taler fransk kan gøre brug af en flersproget lydguide, og selvom næsten ingen af husets originale møbler og kunst længere findes, præsenterer huset en nøje undersøgt gengivelse af, hvordan det det så ud i slutningen af det 18. århundrede.

  • A Cupulatta: Har du nogensinde været i en zoologisk have, der udelukkende er dedikeret til skildpadder? Her er din chance! A Cupulatta er involveret i verdensomspændende forsknings- og avlsprogrammer og har skildpadder fra fem forskellige kontinenter, steder så langt væk som Galapagosøerne og Seychellerne. Der er 3.000 dyr af 170 arter at se, nogle nyfødte så små som en fingerspids og andre, som kæmpeskildpadden, årtier gamle og mere end en meter lange. Du vil elske rugeriet, hvor du kan være heldig at se en skildpadde komme ud af dets æg.

  • Vandsport: Korsikas forførende topografi fortsætter under bølgerne. Så på de mange dykkersteder rundt omkring på øen, inklusive i havreservatet ved Scandola, vil du støde på højderygge, kløfter, undervands bjerge og kalkstenstinder som i Calanques. Havtemperaturen i juli, august og september er 23 ° C eller højere, så du får svært ved at finde et bedre sted at dykke i Europa. På en ø, hvor vandløb ruller ned af stejle bjerge, er kanosejlads en sjov måde at kombinere vandring, klatring og svømning på. Trenden med padleboarding er også ankommet til Korsika, både på søerne og på kysten.

  Bedste dagsture med biludlejning i Korsika

  Korsika er en fantastisk ø, som du vil få stor glæde af at udforske, med så utroligt meget at se og opleve, både vidunderlige landskaber, masser af historie, og den unikke kultur på øen, som er en skøn blanding af genoisk og fransk kultur. Med en biludlejning på Korsika er du ikke begrænset af de lokale transport, der ofte er ganske uregelmæssig. Du kan besøge hele øen og stoppe ved maleriske strande og traditionelle landsbyer. Med en bil kan du køre op i bjergene og opleve bjergkørsel intet andet sted. Vi vil anbefale følgende bilture under din ferie på Korsika:

  Chapelle de Notre Dame de la Serra: Fra Calvi kan du tage D81B mod Galéria og følge skiltene til dette kapel på toppen af bjerget. Det er en rigtig fin bygning med en statue af Jomfru Maria, der kroner en stenet udsigt over havet, men den vigtigste grund til at tage turen er for de enestående udsigter. Se mod vest, og du vil se hele Calvi-bugten og endda så langt som Lumio, som er ti kilometer væk. Hvis du har lyst til en udfordrende vandring, kan du gå her fra Calvi, det tager cirka 45 minutter.

  Bonifacio: Bonifacio er en velbevaret befæstet by, der ligger på en stejl kalkstensklint. Byen er fyldt med gammeldags atmosfære og er fuld af middelalderlige gader, og i hjertet er Eglise Sainte-Marie-Majeure fra det 12. til 13. århundrede, en romansk kirke med tidlige gotiske elementer. Eglise Saint-Dominique fra det 13. århundrede er også et besøg værd, den har en barsk facade og et enkelt interiør. Bonifacio ligger inden i Korsikas største naturreservat, Réserve Naturelle des Bouches de Bonifacio, som omfatter kalkstenklipper, grotter ved havet og Lavezzi-øerne. Der er mange smukke strande I nærheden af byen. En anden destination inden for rækkevidde af Bonifacio er havnen i Santa Teresa di Gallura i Sardini, kun en times færgetur væk.

  Calvi: På en utrolig placering ved middelhavet med sneklædte bjerge som baggrund, glæder Calvi besøgende med sin solbeskinnede lystbådehavn og lange strækninger af smukke strande langs Calvi-bugten. Udover solbadning, svømning og tilbringelse af tid på udendørs caféer er en af Calvi's største attraktioner dens gamle citadel, som kroner en klippe med udsigt over havet og omgivet af imponerende befæstninger. Citadellet er en lille lukket verden af brostensbelagte gader fuld af atmosfære, smalle passager, trapper og historiske bygninger. Inden for citadellet illustrerer Cathédrale of Saint-Jean-Baptiste korsikansk barokarkitektur. Calvi er også kendt for sin jazz sommerfestival, der tiltrækker de bedste musikalske talenter.

  Cap Corse: På den nordligste spids af Korsika er Cap Corse-halvøen et af de smukkeste områder på øen. Halvøen er dækket af en række bakker og frugtbare dale, hvor vinstokke, frugt og oliven vokser. Middelalderlige landsbyer pryder landskabet, som Pino på en skovklædt bakketop, Nonza som klamrer sig til en klint og Rogliano, som er en samling af landsbyer og gamle fiskerihavne. Rogliano omfatter Erbalunga nær Bastia, Macinaggio som har en en lystbådehavn, og Centuri en industrihavn. En af de største attraktioner på Cap Corse-halvøen er Plage de Farinole. Denne pragtfulde sandstrand kan prale af en vidstrakt kyst med masser af plads til solbadere. Stranden er ikke så god til svømning på grund af understrømmen, men bølgerne værdsættes af surfere. Surfboards kan lejes på stedet, og der tilbydes instruktionskurser. Et andet højdepunkt på Plage de Farinole er restauranten på stranden.

  Hvordan kommer jeg rundt på Korsika

  Det er generelt ikke et problem at komme omkring på Korsika, man skal dog være forsigtig på bjergvejene og på uasfalterede veje. På bjergveje har broerne for eksempel som oftest kun en vejbane, og der er en del hårnålesving og sving med dårlige oversigtsforhold. Man kan kun meget sjældent komme op i hastighed på øen på grund af tung trafik og farlige veje som kræver ekstra forsigtighed og opmærksomhed. Det offentlige transportsystem på Korsika tilbyder både busser, tog og taxaer. Tilsammen dækker de en stor del af øen og det kan i visse tilfælde være et udmærket alternativ når du skal udforske Korsika.

  Bus

  Busser står for hovedpearten af transport på Korsika. Udover at være billigt, er det også en god måde at opleve hvordan de lokale rejser, samtidigt som man kan nyde den fantastiske natur. Busserne tilbyder kørsel til de vigtigste byer som Figari to gange om dagen, men også til mere afsides dele af øen, dog ikke så ofte. Man køber billetter på bustationerne, men husk at kigge bussernes køreplaner igennem inden afrejse, eftersom tjenesterne er anderledes afhængigt af sæsonen.

  Taxa

  En taxa på Korsika er let at genkende, eftersom de har skilte på taget. Hvis du vil, kan du forudbestille din taxa, alternativt kan du praje en på en taxaholdeplads, som du finder i lufthavne, færgehavne og rundt omkring i byerne. En taxa er en udmærket måde at komme til fjerntliggende dele af øen og udforske mindre populære områder, men vi vil dog råde dig til altid at bede taxachaufføren om en anslået pris på turen inden du tager af sted, da taxa på Korsika er notorisk kendt for at være en tung omkostning.

  Færge

  Der er færger tilgængelige til og fra Korsika og det italienske fastland, øen Sardinien og Frankrig. Øen har seks større færgehavne, heraf er Bastia, Ajaccio og L'lle-Rousse de største med mest aktivitet men på trods af at Calvi og Porto Vecchio er mindre er de stadig populære blandt rejsende. Skal du derimod en tur til den nærliggende ø Sardinien, skal du køre til Bonifacio havn, hvor direkte færge er tilgængelig. Alle færgeruter til og fra Korsika leveres af enten Corsica Ferries, SNCM, CMN eller Moby Lines.

  Tog

  På Korsika foregår al jernbanetransport med en smalsporsbane fra 1894, banen kaldes Europas smukkeste og leder tankerne hen på de historiske Bornholmske Jernbaner, med materiel der stammer fra 1930'erne og kun én puffe - alt sammen i rigtig ægte uforfalsket kommerciel drift, med både person- og godstransport. Den samlede sporlængde var indtil 2. verdenskrig på 360 km, men sporet langs østkysten blev bombet under krigen og aldrig genopbygget, så skinneslængden er i dag på 232 km gennem bjerg, naturparker og forbi charmerende små byer med hyggelige stationer og anlæg. Hovedlinjen går fra Bastia til Ajaccio mens den anden linje går fra Ponte Leccia til Calvi. Det er absolut anbefalelsesværdigt at tage en tur med tog på Korsika på grund af den utroligt smukke natur som kan opleves på denne måde. Landskabet er fantastisk, og selvom togene er langsomme, er selve rejsen perfekt til at udforske dele af Korsika, som ikke kan opleves på andre måder. Servicen varierer, så sørg for at få en opdateret køreplan fra togstationen. Billetter kan købes på enhver togstation.

  Nyttige links

  Korsika's officielle turist hjemmeside