Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I OSLO

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Oslo – Bedste priser med Auto Europe

  Auto Europe har mere end 60 års erfaring med formidling af billeje. Vi samarbejder med både internationale og lokale udlejningsfirmaer på over 24.000 destinationer i mere end 180 lande, Auto Europe kan derfor også sikre dig en let og hurtig billeje i Oslo. Brug søgemaskinen her på siden til at finde de gode tilbud på biludleje i Oslo og resten af Norge. Læs de seneste biludlejningsanmeldelser fra Oslo, og få et indtryk af den service Auto Europe har leveret på andres tur til Oslo.

  Trafik og Parkering

  Færdselsreglerne i Norge er stort set de samme som i Danmark, der dog et par ting, man skal være opmærksom på, når man skal køre bil i Norge.

  Fartbegrænsninger for personbiler i Norge:

  • I byen: 50 km/t
  • Udenfor byen: 80 km/t
  • På motervej: 90 km/t (på visse motorveje eksempelvis omkring Oslo: 100 km/t) 

  Promillegrænse er i Norge på 0,2, altså lidt lavere end i Danmark. Spirituskørsel kan derfor meget hurtigt blive en omkostelig affære, da bøderne er forholdsvis høje, derudover kan man straffes med inddragelse af kørekort, kørselsforbud og endda fængsel. Vi anbefaler derfor, at man lade de dyre norske øl stå, hvis man skal ud og køre bil.

  Der er en del veje i Norge, hvor man skal betale bompenge, især omkring de større byer, derudover skal der betales ved en række broer og tunneler. Mange steder sker betalingen ved hjælpe af fuldautomatiske betalingsanlæg, hvor man bare kører igennem, bilen registeres og opkrævningen sendes til bilens ejer. Hvis man har en BroBizz fra eksempelvis Storebælt, kan denne også benyttes ved norske betalingsanlæg. Derudover findes der også halvautomatiske betalingsanlæg, hvor man også kan betale med kredit kort og kontanter.

  Vores tips: Hvis man ikke har BroBizz, kan man lave en "Visitors Payment" på www.autopass.no, så kan man køre direkte igennem betalingsanlæggene uden hver gang, at skulle stoppe for at betale.

  For mere kørselsinformation i Norge, se vores kørselsinformation i Norge side.

  Parking

  Som vi også kender det i Danmark, er der i Oslo både offentlige og private parkeringsmuligheder. De offentlige parkeringspladser er inddelt i zoner med forskellige priser og tider for hvornår man skal betale afgift, så orienter dig efter skiltningen. Som hovedregel skal man betaler for parkering fra mandag til fredag mellem klokken 9.00 og 18.00 og lørdag mellem klokken 9.00 og 15.00. De størrere parkeringspladser og parkeringshuse er som regel private, her skal der betales parkeringsafgift døgnet rundt.

  Geografi

  Oslo, som indtil 1925 hed Christiania, er Norges hovedstad og største by med over 600.000 indbyggere, Oslo har været hovedstad siden Norge i 1814 fik sin egen forfatning. Derfor er det naturligt, at den norske regeringen, stortinget, højesteret og flere andre vigtige adminstrationsorganer samt kongeslottet er at finde i byen.

  Oslo ligger dybt inde i Oslofjorden og udgør derfor grænsen mellem hav og land, så der er rig mulighed for at kombinere både by- og naturoplevelser. Oslo kan desuden være porten til resten af Norge med høje fjelde og åbne vidder.

  Aktiviteter

  Oslo har en lang og spændende historie, som kan spores over 1000 år tilbage i tiden. Hvis man besøger Oslo kan man gå på jagt i historien og blandt andet tage en tur Vikingeskibsmuseet eller middelalderfæstningen Akerhus, hvor Dronning Margrethe 1. boede da hun endnu kun var dronning af Norge. Er man kulturel interesseret er der også masser af muligheder. Man kan besøge Nasjonalgalleriet og se en række Edvard Munch malerier, tage i Den Norske Opeera og Ballet eller en tur i Vigelandsparken, hvor man kan se en samling af over 200 Gustav Vigeland skulpturer. Igen af disse attraktioner er dog Norges mest besøgte turistaktraktion, denne ære tilfalder Holmenkollen, den berømte skispringsbakke med tilhørende skimuseum.

  Vær opmærksom på at flere museer og turistatraktioner holder lukket om mandagen.

  Klima

  Oslo har et tempereret klima og grundet varme strømme fra Atlanterhavet er temperaturerne varmere end de fleste andre steder i Norge. Om sommer sniger temperaturen sig på mellem 20 og 23 grader i dagtimerne, mens gennemsnitstemperatur om vinteren ligger på ca. -4 grader 

  Oslo Lufthavn - Gardermoen

  Gardermoen er Oslo og Norges største og vigtigste lufthavn. Lufthaven ligger ca. 50 km udenfor Oslo centrum, men der er den god motorvejsforbindelse, og hvis man benytter flytoget - et højhastigehedstog med endestation i Drammen - tager turen mellem Gardermoen og Oslo S kun omkring 22 minutter.

  Oslo lufthavn - Garlermoen - OSL:
  Website: www.osl.no
  Telefon: +47 915 06400
  Addresse:Edvard Munchs veg, 2061 Gardermoen, Norge

  Ca. 60 km udenfor Oslo ligger Moss lufthavn - Rygge, Oslos anden lufthavn som gælder som lavprislufthavn og, som blandt andre betjenes af Ryanair og Norwegian.

  Togstationen - Oslo Sentralstasjon:

  Oslo S er byens hovedbanegård og Norges største og mest travle togstation. Udover at været et af stoppene på flytogets rute er Oslo S også endestation for en række regionale toglinjer. Derudover udgå herfra togforbindelse til Danmark og Sverige og derfra videre til resten af Europa.

  Offentlig transport

  Det er Ruter (tidligere Oslosporveier) der har ansvaret for den kollektive trafik i Oslo. Der er ca. 80 linjer fordelt på metro (T-bane), sporvogne (trikker), busser, tog og skibe. Hele nettet er omfattet af det samme billetsystem. Billetter kan købes både som en enkeltbillet eller på daglig, måndelig og årlig basis. Som noget nyt kan man også købe billet direkte på sin smartphone.

  Autocamper leje i Oslo

  Har du lyst til at opleve en ny måde at rejse på? Hvad med at leje en camper i Oslo? En autocamper vil give dig mere frihed til dine rejser og giver mere adgang til naturen. Se, hvad vi har tilbud på i Oslo og se om det ikke fanger din fantasi.

  Nyttige links

  Turistinformation Oslo

  Lufthavnens officelle hjemmeside - Oslo