Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I ÅLESUND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning på Ålesund til de bedste priser

  Byen Ålesund, der ligger på Norges vestkyst i Sunnmøre-regionen, cirka 236 kilometer nordøst for Bergen, består af syv øer, der er forbundet med broer. Bortset fra træhuse i de gamle byer ser de fleste norske byer meget ud som hinanden. I skarp kontrast til dette har det centrale Ålesunds smukke arkitektur mere til fælles med Prag og Bruxelles, end det har med Oslo eller Bergen. Efter en brand ødelagde den tidligere træby i 1904 arbejdede tyske penge og unge norske designere sammen for at genopbygge byen som det var moderne på det tidspunkt. I dag står Ålesunds tårne, tårne og udskæringer som et blændende eksempel på art nouveau-stilen.

  Byens centrum er kendt for sin smukke Art Nouveau eller Jugendstil-arkitektur og kaldes ofte "Nordens Venedig." Med sin usædvanligt smukke natur og farverige malede bygninger er der ingen anden by i Norge eller Skandinavien, der kan sammenlignes med Ålesund, hvilket gør den til en virkelig unik destination. Ålesund er rig på historie, kunst og kultur, men dets industri, blandt andet den vigtigste fiskerihavn i Norge, har altid været drivkraften bag byens livsstil. I dag er Ålesund en behagelig, moderne by præget af innovation, en perfekt blanding af gammelt og nyt.

  I over 60 år har Auto Europe formidlet kvalitets billeje. Virksomheden er i dag en af verdens førende biludlejningsformidlere, og er tilstede ved over 24.000 afhentningssteder fordelt over 180 lande. Vi fokuserer på at levere de laveste priser på markedet, hvilket er gældende gennem vores prisgaranti. Vores hjemmeside er designet, så den er brugervenlig og let tilgængelig for alle. Takket være vores stærke samarbejde med internationale såvel som lokale udlejningsselskaber, tilbyder vi kunderne et stort sortiment på størstedelen af alle destinationer.

  Hvordan er trafikken i Ålesund?

  Når du har hentet din biludlejning i Ålesund, og bevæger dig ud i trafikken, vil du se at der generelt ikke er nogen større udfordring. Naturligvis skal man undgå at køre i myldretiden hvis det er muligt, da der kan opstå køer. Her er nogle trafikregler som du bør være opmærksom på:

  • Sikkerhedsseler er lovpligtige for alle
  • Alkohol promillegrænsen er 0.2, med absolut nultolerance
  • Alle køretøjer skal medbringe refleksvester og advarselstrekant
  • Maksimal hastighed i byområder er 50 km/t, landeveje 80km/t og motorveje 100km/t
  • Kørekort skal altid medbringes ved kørsel
  • Lavalder for kørsel er 18 år, men visse leverandører har højere alderskrav
  • Indtil barnet er 4 år, skal det sidde i autostolen. Når barnet er over 4 år skal det sidde i en autostol eller en særlig tilpasset barnets højde og vægt.

  Hvor kan jeg parkere min udlejningsbil i Ålesund?

  Ålesund Parking tilbyder udendørs parkeringspladser over hele Ålesunds centrum. Der er parkeringsafgift på mange steder fra kl. 9 til kl. 16, og du kan betale to timer ad gangen. Efter kl. 16 og i weekenden er parkeringspladser, der er markeret med "parkering mod betaling" gratis. Ålesund tilbyder også flere parkeringshuse i flere etager. Derudover parkeres langs veje og lignende som i Danmark.

  Ålesund lufthavn

  Lufthavnen ligger på øen Vigra, 18km nord for Ålesund. Lufthavnen er lille, men alligevel har den direkte forbindelser til internationale destinationer. Den er centralt placeret i forhold til nogle af Norges vigtigste turistattraktioner. Ålesund, Geirangerfjorden, Trollstigen og gletsjeren Briksdalsbreen kan let nås fra Ålesund Lufthavn Vigra! Indenlandske flyforbindelser er gode med direkte fly til Oslo, Bergen og Trondheim. De sidste par år har lufthavnen også etableret nye direkte internationale flyvninger. I øjeblikket er der direkte ruter til London, Alicante, København og Riga med gode forbindelser til og fra andre internationale destinationer. I 2019 ekspederede den 1.15 millioner passagerer.

  Ålesund Vigra lufthavn (AES)
  Adresse: 6040 Vigra, Norge
  Hjemmeside: Ålesund Vigra lufthavn
  Telefon: +47 67 03 21 21

  Hvad kan jeg foretage mig på Ålesund?

  Ålesund er en af Norges smukkeste byer, der er utroligt mange ting at lave, særligt med billeje i Ålesund, og det er en perfekt base til at udforske de norske fjorde og de høje toppe i Sunnmøre-alperne. Den har også nydt godt af tilføjelsen af mange nye kulturelle og underholdningsattraktioner på grund af den utrolige stigning i velstand, som nationen har oplevet i de senere år. Her følger et par forslag til hvad du bør se når du besøger byen:

  • Atlanterhavsparken: Dette lille, men velbyggede akvarium, er hjemsted for forskellige fisk og pattedyr, der er hører til i Atlanterhavet. Akvariet er bygget in i selve kystlinien på en af Ålesunds øer, og derved kan der bruges frisk havvand til at fylde tanke og bassiner. Besøgende kan se fiskene blive fodret, besøge den udendørs pingvinpark eller se sælerne i deres store pool. En forladt odderunge fik følgeskab af to andre, og de bor nu også på deres egen lille ø nær sælbassinet. Børnene vil også nyde et lille legeplads og en blæksprutteskulptur. Hvis du kommer fra byens centrum eller krydstogtshavnen, er der en offentlig bus som kører til akvariet.

  • Art Nouveau området: I 1904 ødelagde en stor brand en betydelig del af Ålesunds centrum. Bygningerne blev genopbygget i den trendy art nouveau-arkitekturstil, der var populær på det tidspunkt. Art nouveau-stilen er lidt eventyraktig, præget af tårne og middelalderlig udsmykning. Den sammenhængende arkitektur gør en gåtur i byens centrum til en attraktion i sig selv, da du kan beundre de unikke former og pastelfarver, der er fremherskende i bygningerne. Det billedskønne Art Nouveau hjerte i Ålesund med sin fantastiske arkitektur, tårne og anden fantasifuld udsmykning skal virkelig udforskes til fods. For en fascinerende indsigt i byens arkitektur anbefaler vi at deltage i en organiseret vandretur eller at købe en informativ guide fra et turistkontor eller boghandel.

  • Sunnmøre Museum: En anden af vores yndlings ting at gøre i Ålesund er at besøge folkemuseet for norsk kyst kultur, Sunnmøre Museum. Museet ligger lige uden for byen og giver et indblik i sunnmørernes liv fra stenalderen til moderne tid. Sunnmøre museum er fyldt med udstillinger, herunder et udendørs museum med en stor samling af gamle traditionelle huse og både, og tilbyder en sjov måde at lære om lokal kultur og historie. Glem ikke at stoppe ved caféen for en kølig drink eller noget is i sommermånederne.

  • Aksla og Fjellstua udsigtspunkt: En af Ålesunds største attraktioner er byfjeldet Aksla med udsigtspunkterne Fjellstua og Kniven. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen, de omkringliggende små øer og til de majestætiske Sunnmørsalper. Fjellstua har en udsigtsplatform og et cafeteria med udeservering om sommeren. For at komme op til Aksla kan du enten starte ved gågaden og gå de 418 trappetrin op fra byparken, eller alternativt køre op med bil via Borgundveien og Fjelltunveien. Byparken som ligger neden for Aksla, har foruden og flot legeplads også en statue af vikingen Gange-Rolv, der efter sigende skal have grundlagt Normandiet i 911. Han er stamfader til Vilhelm Erobreren, der erobrede England i 1066, og er således også stamfader til det engelske kongehus.

  • Alnes fyrtårn på Godøy: Hvis du har en billeje i Ålesund og ønsker at tage til et fredeligt sted i nærheden af byen, kan du køre ud til Alnes Fyr på øen Godøy for at nyde den smukke udsigt. Fyret ligger ca. 30 minutter fra byen. Det er virkelig fredfyldt derude, bare den smukke natur og fyret, så det giver en mulighed for at koble fra. Plus at hvis du besøger det om sommeren, kan du se surfere i bugten!

  Bedste dagsture med biludlejning i Ålesund

  Ålesund er en fantastisk ø, som du vil få stor glæde af at udforske, med så utroligt meget at se og opleve, både vidunderlige landskaber, masser af historie, og den unikke kultur på øen, som er en skøn blanding af genoisk og fransk kultur. Med en biludlejning i Ålesund er du ikke begrænset af de lokale transport, der ofte er ganske uregelmæssig. Du kan besøge hele øen og stoppe ved maleriske strande og traditionelle landsbyer. Med en bil kan du køre op i bjergene og opleve bjergkørsel intet andet sted. Vi vil anbefale følgende bilture under din ferie på Ålesund:

  Trollstigen: Tag din biludlejning i Ålesund på en fascinerende tur ad Trollstigen, en spektakulær vej sprængt ud af bjergsiden. Den involverede teknik er lige så imponerende som det landskab, du kan nyde undervejs. Det er den nordligste del af vej 63 mellem Åndalsnes og Valldal, og er et 6 kilometer bjergpas med elleve hårnålesving på en stejl hældning på 9%. Passets højeste punkt er cirka 850 meter. Da vejen er så smal med mange skarpe sving, er køretøjer over 12,4 meter i længden forbudt at køre vejen, og den er lukket for al trafik i vintermånederne. Fra parkeringspladsen øverst på passet bringer en 10-minutters gåtur dig til en udsigtsplatform med udsigt over den snoede vej og det smukke Stigfossen vandfald. Planlæg mindst 4 timer til turen hvis du virkelig vil skynde dig, men det vil sandsynligvis tage tættere på 6 timer, når du medtager stop for at tage billeder og muligvis frokost på Trollstiegn Kafe.

  Hjørundfjord: Ålesund ligger i nærheden af nogle fantastiske bjerge og fjorde, og Hjørundfjord er en af de nærmeste. Hjørundfjorden er omgivet af stejle bjerge, der stiger lodret op fra fjorden med toppe, der strækker sig 1.700 meter over havets overflade. Du kan køre hertil fra Ålesund, men hvis du vil have en endnu smukkere oplevelse, så tag båden! Fjorden deler Sunnmøre-alperne i to med små landsbyer langs begge sider af fjorden, visse af dem uden nogen vejforbindelse. Nogle af disse landsbyer forbliver uspolerede og har bevaret deres ægthed, da båden har været den eneste transportform i århundreder for de mennesker, der bor her.

  Sunnmore: Tag denne afslappende tur i dit eget tempo og nyd de fine museumsgenstande, interessante historier og betagende udsigten over det gamle centrum. Her bliver du ført flere århundreder tilbage i tiden til den tid, hvor de fleste nordmænd levede et hårdt og fattigt liv, og levede af landbrug og fiskeri. Gå gennem friluftsdelen af museet, hvor 55 gamle huse ligger på den oprindelige placering hvor den første middelalderlige købstad Borgund lå. Flere udstillinger og bådehuset kan besøges derinde, og du vil lære hvordan nordmændenes liv har ændret sig gennem århundrederne.

  Trollkirka: Trollkirka er ingen almindelig kirke, som mange måske tror, men består af tre spændende grotter i bjergene i marmor og kalksten og med underjordiske floder og vandfald. Det tager cirka halvanden time at komme til hulerne. Hovedhulen er ca. 70 m lang og fører til et vandfald, der falder 14 meter ned i en hvid marmorpool. Husk at tage lommelygte og madpakke med. Vi anbefaler vandrestøvler / vandtætte sko til denne tur på grund af vandet inde i hulerne. Du kan også tage dit svømmetøj med og tage en forfriskende svømmetur i bjergsøen med de hvide marmor "moler" , som er tæt på. Bjerget bag Trollkirka er meget særpræget med takkede spidser og spir.

  Hvordan kommer jeg rundt i Ålesund

  Det er generelt ikke et problem at komme omkring i Ålesund, man skal dog være forsigtig på bjergvejene og på uasfalterede veje, eftersom der er en del hårnålesving og sving med dårlige oversigtsforhold. Det offentlige transportsystem i og omkring Ålesund tilbyder både busser, tog, færger og taxaer. Tilsammen gør de Ålesund til det regionale trafikknudepunkt med fremragende forbindelser til hele fjord- og kystregionen.

  Bus

  Selskabet FRAM står for det meste offentlige transport i området, og de har gjort det let at bruge offentlig transport, mens du er turist i regionen. De laver pakker til de mest populære destinationer i området og gjort det muligt at bestille turen online. Desuden har de express busser til mange byer i området og videre ud i Norge, blandt andet til Oslo og Bergen.

  Taxa

  I Ålesund findes flere forskellige taxi-firmaer, så det er let at få fat i hvis du behøver det. Du kan forudbestille din taxa, alternativt kan du praje en på en taxaholdeplads, som du finder i lufthavne, færgehavne og rundt omkring i byerne.

  Færge

  Ålesund & Sunnmøre er en region med en stor kystlinje, mange øer og lange fjorde. Og hvor der ikke er nogen veje, er der færger eller ekspresbåde. Yderligere tilbydes fjord cruise af flere selskaber.

  Nyttige links

  Ålesund's officielle turist hjemmeside