Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I TRONDHEIM

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Trondheim – Book og spar

  Når du lejer en bil med Auto Europe i Trondheim, så er du sikker på at kunne komme lige derhen, hvor du gerne vil. Når man har bil, så får man nemlig bare meget mere frihed, da man altid bare kan gå ud i sin bil og køre. Det er en god ide at booke en biludlejning i Trondheim, da man både kan tage hen og se det, der er i byen, men også hvad der er udenfor byen. I Trondheim kan man tage hen og se smukke store kirker, tage i nogle af de mange museer, gå enestående ture i og omkring byen og meget meget mere. Når man gerne vil prøve og komme ud af byen, som en lejebil vil være perfekt for, så kan man tage ud i den fantastiske natur. Herude er der naturligvis mange bjerge, floder osv. som der nærmest er overalt i Norge. Her er ski mulighederne også gode, så hvis man godt kan lide at stå på ski, så er det helt klart et must. Trondheim er også et godt sted at tage hen, hvis man ikke kan lide turister. Det er det, da der ikke er særlig mange, der tænker på at tage til denne dejlige by. Dette gør, at i kan få overlevet det, i vil, uden at der er lange køer og al for mange mennesker!

  Når du skal vælge hvem, du skal leje med, så skal du helt klart overveje at leje med os Auto Europe. Vi har nemlig tilbudt de billigste og bedste mulige biludlejningstilbud til vores kunder siden 1954. Siden vi startede, har vi opbygget stærke forhold til alle de største biludlejningsfirmaer såsom Europcar, Sixt og Hertz. Det gør dermed, at vi kan tilbyde dig et stort udvalg af udlejere at vælge imellem, så du kan få det bedste tilbud overhovedet muligt. Vi garanterer dermed også, at vores priser er de billigste, så du kan ikke få et bedre tilbud!

  Så hvad venter du på, book din ferie i Trondheim og lej en bil med Auto Europe i dag!

  Hvordan er trafikken i Trondheim?

  Da Trondheim er Norges tredje største by med et indbyggertal på cirka 200.000, så er der meget trafik om morgen og om aftenen, hvor mange skal på og fra arbejde. Dog kan man stadig godt komme rundt i byen, når dette står på. Når det dog er overstået, er der ikke nogle problemer med at komme rundt. Dog skal man være opmærksom på, at der er vej afgifter, der skal betales, som det er tilfældet i hele Norge. Hvor meget det koster for disse vejafgifter afhænger af hvilken en, du kommer til. En positiv side af det er dog, at når man kommer forbi en stand, hvor man skal betale vejafgift, så kan man kører igennem så mange standere, som man vil i den næste efterfølgende time.

  Vejene i Trondheim minder meget om danske veje i storbyer, altså de er godt asfalteret og godt oplyst, når det er mørkt. Færdselsreglerne minder også meget om hinanden, så der er heller ikke noget at bekymre sig om. Dog skal man tænke på om, hvis man gerne vil have noget at drikke, når man skal ud og køre. Grænsen for alkohol er nemlig på 0,02 i Norge, så den er væsentlig lavere end i Danmark. Dermed anbefaler vi, at du ikke kører, hvis du planlægger at drikke. Hvis du gerne vil lære mere om færdslen i Norge generelt, kan du læse vores færdselsguide for Norge.

  Hvor kan jeg parkere min udlejningsbil i Trondheim?

  Det er ikke noget problem at parkere, når man har booket en billeje i Trondheim. Det er det ikke, da der er cirka 1400 parkeringsplader ude på vejene. Udover det er der også en del parkeringshuse, som man kan benytte sig af. Det er også nemt at betale, da maskinerne ude på vejen og i parkeringshusene tager imod kontant betaling og de fleste kreditkort og debetkort. Derudover kan man også bruge online apps såsom SmartPark og Easy Park til at betale. Det vil dog være en god ide at undersøge, hvor man kan parkere billigst, da nogle af stederne kan være ret dyre. Man skal dog regne med at betale cirka 50 kr. for den første time også cirka 25 kr. for de efterfølgende timer. Dermed vil det også være en god ide at undersøge om det hotel, man skal være ved, har parkeringsmuligheder, da det cirka koster 250 kr. for 24 timer i et parkeringshus. Derudover skal man også være opmærksom der, hvor man vælger at parkere og huske at kigge på skiltene. Det skal man, da bøden for hvis man holder ulovligt parkeret er meget dyr.

  Trondheim Lufthavn

  Trondheim lufthavn ligger ved byen Værnes 19 km. øst for byen Tronheim. Det er den fjerde største lufthavn i Norge, hvor den i 2018 havde cirka 4 millioner passengere, der brugte lufthavnen. Lufthavnen er dog ikke kun for passengere. Den er nemlig delt mellem virksomheden Avinor, som er en statsejet virksomhed, der ejer de fleste lufthavne i Norge og det norske luftforsvar. Delen som Avinor ejer er dog større end delen det norske luftforsvar ejer. Til passengere delen er der to terminaler, terminal A og terminal B. Terminal A bruges til indlandsflyvninger og terminal B bruges til internationale flyvninger. Den rute der bliver fløjet mest er fra A terminalen nemlig ruten til hovedstaden Oslo. Hvis man dog prøver at finde en vej derop fra Danmark af, så flyver SAS direkte derop fra København. SAS er naturligvis kun en af de flyselskaber, der flyver fra lufthavnen. De andre store selskaber, der flyver fra lufthavnen, er selskaber som Norwgian, Widerøe og KLM.

  Stedet hvor lufthavnen er i dag blev først taget i brug af det norske forsvar tilbage i 1887. I løbet af anden verdenskrig blev der så lavet 3 landingsbaner af det tyske luftforsvar. Efter krigen skulle landingsbanerne bruges til et andet, så de begyndte at bruge dem som en flyskole, hvor flere og flere faciliteter kom til. Derefter i 1951 begyndte lufthavnen også blive brugt til passengere, hvor halvdelen af en af barakkerne blev brugt som en terminal. I 1965 kom en anden terminal så til og en tredje kom til i 1982, som er terminal B i dag. Den fjerde terminal kom til i 1994, som er terminal A i dag. Efter den fjerde terminal begyndte at blive brugt, blev de 2 første terminaler ikke brugt til passengere mere, og dermed ser lufthavnen ud, som den gør idag.

  Trondheim Lufthavn (TRD)
  Officielle navn: Trondheim Lufthamn, Værnes
  Adresse: Stjordal, Nord Trondelag, N-7500, Norge.
  Tlf.: +47 670 32 515
  Beliggenhed: Lufthavnen ligger en køretur på 19 km. øst for Trondheim.
  Flyselskaber som opererer fra Trondheim Lufthavn: SAS, Widerøe, KLM, Finnair, Finnair osv.
  Hjemmeside: https://avinor.no/en/airport/trondheim-airport/

  Hvad kan jeg foretage mig i Trondheim?

  Der er mange spændende og fascinerende seværdigheder, som man kan se i Trondheim. Der er også massere af variation i forhold til disse seværdigheder. Der er nemlig kirker, man kan tage ind i, gåture, man kan tage ud på og en hel masse andet. Med en biludlejning i Trondheim bliver det endda nemmere at komme rundt til disse seværdigheder, så du kan nå dem alle. Vi har dermed lavet en liste over de seværdigheder, som vi synes, at du skal tage hen til.

  Gåtur i Bakklandet
  Bakklandet er en bydel i Trondheim, som er fyldt med gamle huse, som stammer helt tilbage til 1600-tallet. Udover de mange gamle huse, er det også bare et fantastisk område at være i. Der er nemlig mange gode cafeer og bare en rolig stemning i området, som dermed gør, at det er et fremragende sted at gå en tur i. Der er også mange bakker, hvor på man kan opleve de bedste udsigter i hele byen. Dermed er der også en bro, da Nidelven floden flyder igennem området, som man kan gå på. Fra denne bro kan man også se de mange gamle huse, som sammen med floden er virkelig flot. Bakklandet er også et fremragende sted, hvis man ikke kan lide turister, da der for det meste kun går unge studerende rundt, som bor i området.

  Nidaros Katedralen
  Nidaros katedralen er den nordligste gotiske katedral i verden og dermed også et enestående sted at tage hen, når man er i Trondheim. Man startede med at bygge katedralen i 1070, hvor den så stod færdig i år 1300. Den blev bygget lige ovenpå Olav den helliges grav, da han var den, der gjorde Norge kristen. Det er en kæmpe stor kirke, som er virkelig flot indeni. Om sommeren kan man endda også komme op i tårnet ved hjælp af 172 trappetrin. Dermed hvis man har muligheden for at komme i tårnet, skal man virkelig gøre det, da der er en fantastisk udsigt deroppe.

  Pirbadet
  Pirbadet er Norges største svømmehal med cirka 10.000 kvm af bare vandaktiviteter. Den ligger lige ud til fjorden, så mens man svømmer, kan man se ud på den. Alle aktiviteterne er i et stort rum, og dermed er der nogle, der kalder det et ”badekatedral. Som ved de fleste svømmehaller i Danmark, så har de også et cafeteria, hvor man kan købe lidt at spise og drikke, hvis man bliver sulten eller tørstig af alt svømmeriet. Pirbadet er især et godt sted at tage hen, hvis man har børn med på grund af hvor meget, der er at lave for dem.

  Bedste dagsture med din biludlejning i Trondheim

  Når man har booket en billeje i Trondheim, så er det oplagt, at man kører udenfor byen for at prøve at se, hvad der er derude. Der er nemlig en hel del seværdigheder, som ligger lidt udenfor Trondheim. Mange af disse seværdigheder har noget at gøre med naturen såsom at komme op på bjerge, men der er også andre byer, man kan tage til. Vi har dermed lavet en liste herunder med de steder, som vi vil sige, at man skal tage til, når man er i Trondheim.

  Byen Røros
  Byen Røros er en gammel dejlig by, der ligger på et bjerg 628 meter over vandets overflade. Byen blev grundlagt i 1644, hvor meget af byen ikke har ændret sig fra dengang. Dette gør, at det er en af de ældste byer bygget af træ i hele Europe, og at den blev optaget i 1980 på UNESCOs verdensarvsliste. Byen ligger dog cirka to og en halv time væk, men hvis man har tiden og godt kan lide historie, gamle byer og enestående udsigter, så burde man virkelig tage herhen. Dermed er det at køre i Norge bare anderledes end at køre i Danmark, da der er meget mere at se. Når man også har en lejebil, så kan man jo stoppe så mange gange, man vil, hvis der er noget, man gerne vil se.

  Oppdal Ski Resort
  Hvis man godt kan lide at stå på ski, vil vi helt klart anbefale, at man tager til Oppdal Ski Resort. Resortet ligger cirka en køretur på 2 timer væk, og her kan alle være med. Der er nemlig fire bjerge at vælge imellem, hvor der er ruter for både nybegyndere og erfarende kørere. I alt er der 33 ruter, man kan tage, så man kommer ikke til at kede sig. Dermed hvis man også har børn med, er der 2 områder, som er dedikeret til børn, så de også kan prøve at stå på ski.

  Dovre-Sunnalsfjella National Park
  Dovrefjell-Sunnafjella National Park er et fantastisk sted, hvis man godt kan lide natur. Der er vidunderlige dale, smukke høje bjerge og meget andet fremragende natur. Udover naturen er der også mange specielle dyr, man måske kan få at se, når man besøger parken. Der er nemlig rensdyr, ræve og specielle fugle arter. Det der gør parken ekstra speciel er, at parken har den eneste bestand af moskusokser i hele Norge. Mange af disse dyr kan dog blive aggresive, hvis man kommer for tæt på. Vi anbefaler dermed, at man læser op på, hvad man skal gøre, hvis man møder et af dyrerne, før at man tager til parken. Der er dermed mange måder at udforske parken på, man kan gå, cykle, stå på ski eller hvordan ellers man havde forstillede at komme rundt på. Hvis man hermed gerne vil bruge mere end en dag i parken, så kan man også sove der.

  Geografisk Information og Historie

  Trondheim er den tredje største by i Norge målt på indbyggertal med cirka 200 tusinde indbyggere i byen. Byerne der er større end Trondheim er Oslo og Bergen. Byen ligger i det centrale Norge på kysten af fjorden, der er opkaldt efter byen nemlig Trondheim fjord. Udover fjorden, så flyder floden Nidelven igennem byen, som flyder ud i fjorden. Alt dette ligger i provinsen Trøndelag, hvor Tronheim er den største by i denne provins. Ved siden af denne provins ligger provinserne Byneset, Strinda, Tiller og Leinstrand. Rundt om Trondheim er der massere af dejlig natur med søer, dale og ikke mindst bjerge. Det er dog ikke kun ved Trondheim, alt denne natur kan ses, men nærmest i hele Norge. Det er dog noget, der skal oplevelses, hvor end man er i Norge.

  Det siges, at byen begyndte i år 997, da man har fundet beviser for, at der blev bygget huse og andre ting til beboelse omkring det år ved fjorden. I starten af 1000-tallet begyndte byen så at vokse meget hurtigt. Mange huse og gårde blev nemlig bygget på kort tid, og i 1070 blev der så bygget en stenkirke lige over Olav den Helliges grav, som var Norges konge fra 1015 til 1028. Denne kirke har så udviklet sig til at Nidaros katedralen i dag. Derefter blev byen bare ved at vokse indtil 1219, hvor at byen havde dens første brand. Efter at have genopbygget igen, så havde de så endnu en brand i 1295. Efter de så fik genopbygget igen igen, kom der meget handel til byen i 1600-tallet, som virkelig fik byen til at vokse igen. Byen begyndte dermed for første gang at vokse mod vest. Det blev ved indtil 1681, hvor at byen igen gik i brand, som ødelagde store dele af byen. Denne brand bliver kaldt Hornemans-branden, og det gør den fordi, at branden startede ved havnen, der blev kaldt Hornemans bryggen. Denne brand er også kendt for det, der skete efter. Christian den femte bestemte nemlig, at der skulle laves en helt byplan for Trondheim, som skulle forhindre brande fremover. Det skulle den luxembourgske general Johan Caspar de Cicgnon stå for. Han tegnede så en byplan med lige brede gader og et centralt torv. Denne plan er i dag kendt for at være det fineste eksempel på barokkens byplanideal i Norge. Det stoppede dog ikke brandene, da der var en del brande i 1700- og 1800-tallet. Dette gjorde, at der kom et krav om, at husene skulle være grundmurede i byens centrum. Dog inden det blev vedtaget, var mange af husene blev genopbygget i træ, som er nogle af dem, man kan se i dag.

  Hvordan kommer jeg rundt i Trondheim?

  Hvis man ikke har en bil i Trondheim, eller hvis man bare gerne vil lade den stå, så er der også offentlig transport, som man kan benytte sig af. Der er primært kun tre muligheder nemlig busser, en sporvogn og taxier. I forhold til busser og sporvognen så er det virksomheden AtB, der opererer det. Dermed kan de forskellige typer billetter bruges til både sporvognen og busserne. Når man skal købe en billet, er det billigst at købe en billet, der varer i et bestemt tidsrum i stedet for at købe en billet, hver gang du skal med en bus eller sporvognen. Du kan købe en billet ved de fleste kiosker, AtB maskiner eller ved hjælp af deres AtB app. Hermed hvis du gerne vil lære mere om disse transport muligheder, så læs herunder.

  Busser
  Det primære transportmiddel i Trondheim er busser. De kører nemlig nærmest rundt i hele byen. De kører ofte i løbet af dagen, og de kommer til tiden. Om aftenen kommer de mindre ofte, så der vil det være en ide at planlægge sin tid efter, hvornår bussen går, så man ikke skal vente i lang tid ved busstoppestedet. Når man gerne vil med bussen, så skal man blot kigge efter de busser med bogstaverne AtB på. Hvis man skal have hjælp til at vide hvilken en, man skal med, så kan man downloade deres app. Den kan nemlig fortælle dig, hvordan du kommer fra a til b. Ellers kan man også finde et kort over busruterne på internettet eller ved busstoppestederne.

  Sporvognen
  Førhen var der mange sporvogne i Trondheim, men i dag er der kun en, som kører vest på. Dermed hvis man skal vest på, så kan det være, at man skal overveje at køre med den. Den stopper også ved det populære område Bymarka, så hvis man gerne vil derud og se det, så er det en god mulig.

  Taxaer
  Der er også taxaer i byen, som ved nærmest alle andre europæiske storbyer. Norske taxaer er dog endnu dyrere end danske, så selvom det kun er en lille tur, så kan det hurtigt blive dyrt. Dermed vil vi klart anbefale, at man prøver at se om, man kan komme derhen, man gerne vil med en bus eller sporvognen, før at man tager en taxa.

  Nyttige links

  Turist Informationer