Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I NORGE

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Norge

  Norge tilbyder bilister mere end 90.000 km motorvej og mindre veje. F.eks. kan man tage E18 sydpå fra Oslo ned til Kristiansand og videre af mindre veje til Stavanger. Det er en utrolig flot tur langs med Nordsøen, og giver dig nogle fantastiske udsigter. Ønsker man at rejse nordpå kan man f.eks. tage E6 til den charmerende lille by Lillehammer, hvor vinter OL blev afholdt i 1994.

  Generel information

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 19 år gammel (alder kan variere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Sikkerhedsseler er nødvendigt for fører samt eventuelle passagerer, og for børn op til 4 år er et barnesæde lovpligtigt.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Norge er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 80 km/t
  • Motorvej: 90 km/t

  Vejregler
  Ved billeje i Norge kører man i højre side, og overhaler venstre om, ligesom i Danmark. Derudover skal lygterne være tændt. Det er kun tilladt at køre bil med en promille på 0,2 og i tilfælde af at man bliver stoppet skal bøden betales på stedet.

  Tankstationer
  Tankstationer er normalt åbne fra 06.00 - 19.00.

  Afgifter
  Mange større veje og motorveje er betalingsveje, og det samme gælder for mange tunneller og broer. Ofte er disse gebyrer betalt gennem din billeje, men spørg venligst den lokale biludlejer, hvis du er i tvivl.

  Parkering
  Det er ikke tilladt at parkere på større veje i Norge. Derimod er der mange offentlige parkeringspladser. Parkeringsautomaterne er oftest markeret med farver. Gul betyder 1 times parkering, grå betyder 2 timer og brun er for 3 timer. Dette vil også være angivet, så for en sikkerheds skyld er det altid en god idé at læse, hvad der står.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Forsikringer ved car rental i Norge kan variere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forsikring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  De fleste bilkategorier må køre i det meste af Vesteuropa. Men på grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Auto Europe har specielle lejeprogrammer for kørsel ind I Østeuropa. Herved kan et ekstra gebyr forekomme. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejslejer er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme. Der er også mulighed for internationale envejslejer imod betaling. Her er det dog ikke alle bilkategorier der er tilladte.