Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  REJSEINFORMATION FRANKRIG

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Frankrig Rejseguide - Inspirationer til din rejse

  Der var engang, hvor Frankrig var opdelt i to hovedområder i forhold til turisme, som var Paris og resten af landet. I dag er der mange verdensklasse destinationer med flere grunde til at besøge disse end der er dage om året. En tur til Frankrig handler om at nyde fantastisk mad i rustikke gader og om at besøge berømte vingårde og kongelige paladser. Dermed handler det også om at have afslappende køreture langs Côte d'Azur, gennem de skønne bjerglandskaber og ved landets naturskønne kyster. Rejsende burde også besøge det berømte Bayeux tapet i Normandiet, det nærliggende kloster Mont St-Michel, der ligger på en ø, og hvis der er tid må man heller ikke gå glip af chancen for at se Pont du Gard akvædukten i Provence, et af verdens mest storslående romerske monumenter, samt den charmerende by Carcassonne mellem Montpellier og Toulouse.

  Paris i dag er meget mere end bare Eiffeltårnet, Notre Dame og Louvre. Floden Seine flyder nemlig gennem hjertet af hovedstadens ældste kvarterer, og det er her mange af de vigtigste attraktioner kan findes såsom Pompidou kulturcenteret og det stadig populære Picasso museum. Andre kvarterer der er værd at besøge er for eksempel Montmartre, hvor man kan finde basilikaen Sacré-Coeur, og latinerkvarteret der er populært for sine boghandlere og sjove familieattraktioner.

  Der er utallige caféer og bistroer i alle franske byer, som naturligvis tilbyder croissanter, som man i hvert fald skal en af, når man er i landet. Især i de store byer hvor at brunch og frokost er vigtigt, har man muligheden for at nyde denne dejlige spise og mange andre. Der er rigtige manges steder, hvor man kan nyde dem, hvor man kan køre rundt til alle disse steder. Til denne tur kan du leje en bil gennem Auto Europe, da vi imødekommer alle budgetter og krav. Du kunne for eksempel tage til Nice ved den franske riviera eller Bordeaux, som er stedet, hvor nogle af de bedste vinture på vestkysten er. En anden favorit er Marseille, som er populær for at være tæt på områderne Provence og Pyrenæerne.

  Du finder alle de oplysninger, som du har brug for til din tur i vores omfattende rejseguide for Frankrig. Det er lige meget om, du planlægger et par dages sightseeing i Paris, en afslappende køretur langs atlanterhavets kyst eller langs middelhavet kyst eller en tur i landets natur, så har du alle de informationer, som du har brug for nedenunder.

  Tag et kig på emnerne i denne rejseguide for Frankrig nedenunder og tag også et kig på vores andre sider om at rejse i Frankrig, som du også finder nedenunder.

  • Frankrig Billeje Guide - Denne guide giver dig et komplet overblik over alt det, du har brug for at vide, når du vil leje en bil i Frankrig.
  • Færdselsguide for Frankrig - Lær en masse om at køre i Frankrig. Alt fra tips til færdselslove om hastighedsbegrænsninger, parkering og meget mere.
  • Flåde Guide for Frankrig - Informationer om valg af bilkategori til din tur i Frankrig.
  Road Trips Seværdigheder Oftest Stillede Spørgsmål


  Road trips med min lejebil i Frankrig

  Frankrig har alt det, som gør en road trip til en fantastisk oplevelse, da landet har mange forskellige regioner og landskaber, som en del andre europæiske lande ikke har. Med to meget forskellige kystlinjer at udforske og et landskab fyldt med slotte, paladser og andre fascinerende steder fra den lange franske fortid, er det et land, hvor der er noget for alle, endda også for den mest kræsne turist. Når du lejer en bil med Auto Europe, så kan du opleve alle disse steder, da vi har afhentnings- og afleveringssteder i hele Frankrig, hvor du også har muligheden for at afhente bilen et sted og aflevere den et andet. Følg vores guides til de bedste road trips i Frankrig for at på den måde starte med at planlægge din tur med Auto Europe i Frankrig.

  Regionen Bretagne er meget populær for mange turister, da den har seværdigheder som den dejlige by Saint Malo, der er berømt for dens skaldyr. Dermed er der også den enestående landsby Dinan, som er en magnet for fans af middelalder arkitektur. Et andet must i regionen er den gamle handelsby Rennes, som er et utrolig smukt sted med et utal af historiske og andre forskellige seværdigheder.

  Paris og byens omegn har en masse muligheder for en actionfyldt road trip, hvor man kan afhente bilen fra tre forskellige lufthavne med Auto Europe, som er Charles de Gaulle, Orly og Beavais lufthavn. Udover alle byen berømte seværdigheder er hovedstaden og dens omegn også fyldt med andre spændende ting at opleve såsom Amiens imponerende katedral fra det 13. århundrede og det glimrende champagne-landskab.

  Turister i det sydvestlige Frankrig må ikke gå glip af chance for at nyde en afslappet køretur gennem Dordogne, som er er en charmerende region, der ligger mellem Loiredalen og Pyrenæerne. Begynd i Clement-Ferrand, en gammel by med et spektakulært katedral og så slut dagen af i Tulle, som er en dejlig by, der ligger idyllisk på kysten af floden Corréze. Dermed er en tur til den smukke by Bergerac også altid en fantastisk oplevelse, da den er omgivet af vinmarker og enestående landskab, hvor man også kan køre til den smukke by Bordeaux, der kun ligger en time kørsel væk.

  En af Frankrig mest foretrukne road trips er langs den smukke gyldne strand Côte d'Azur bedre kendt som den franske riviera. Begyndelsen på din road trip burde være i Nice, hvor der er massere af museer og nogle af de bedste restauranter i hele Frankrig. Dermed er der ingen der kan modstå chancen for at tage på nogle af Monte Carlo's berømte kasinoer, der kun ligger nogle kilometer væk. Den luksuriøse havn Saint Tropez må man heller ikke gå glip af på denne tur, som også ligger på den samme kyst.

  Sidst men ikke mindst er der også ruten mellem Nantes og Tours i det nordvestlige Frankrig gennem Loiredalen, som er en af de smukkeste dele af landet. På denne tur må i ikke gå glip af musset, der er dedikeret til Jules Verne, der er en verdenskendt forfatter, der er berømt for sine inspirerende eventyrbaserede romaner såsom "Journey to the Centre of the Earth, "Twenty Thousand Leagues under the Sea" og "Around the World in Eighty Days". Derudover er der også mange imponerende slotte at se i denne del af Frankrig herunder slottet Chenonceau bygget i det 15. århundrede og slottet Chambord, som nogle vil sige det mest elegante i hele landet. Byen Tours, hvor man afslutter ens fantastiske road trip, kan prale af at have en af de mest velbevaret katedraler fra middelalderen og en rigtig smuk botanisk have.


  Hvad kan jeg foretage mig i Frankrig?

  Vi har valgt nogle af de mest spændende ting at se for at hjælpe dig med at planlægge den ideelle køreferie i Frankrig. Tag et kig på den nedenstående liste for at få ideer til, hvor du skal hen, og hvad du skal se, når du er i Frankrig.

  Montmartre - Frankrig

  • Eiffeltårnet: Det er en ubeskrivelig følelse at se Paris fra toppen af Eiffeltårnet. Tårnet blev bygget i 1889, og var dengang det højeste menneskeskabte bygningsværk i verden. Tårnet er i dag et verdensberømt monument, og ligeledes et vartegn for hovedstaden. Gå ikke glip af at opleve den verdensberømte seværdighed på nært hold.

  • Montmartre: Besøg det historiske distrikt, som er beliggende på en bakke i det nordlige Paris. Oplev nogle af Belle Époque kunstmalerier, som man finder i distriktet. Distriktet er i dag primært overtaget af turister, men i starten af dens historie, var den udelukkende bosat af kunstnere. Oplev det farverige distrikt som blandt andet er det turisterne husker området for.

  • Arena of Nîmes: Dette er et af de bedst bevarede romerske amfiteatre, som man finder i verden den dag i dag. Arenaen bruges stadig til arrangementer og tyrefægtning, da den kan rumme helt op til 24.000 tilskuere. Arenaen stod færdigbygget i år 70 e.Kr, og blev opført i ægte romersk stil.

  • Camarguedeltaet: Camarguedeltaet er formentlig det mest eksotiske sted at tage hen, når man er i Frankrig. Det er en naturlig region ved middelhavet, som er beliggende i Rhône River Delta. Området er berømt for dens flamingoer og vilde heste og er beskyttet af en naturpark og fantastiske landskaber, som man nærmest ikke finder nogle andre steder i Europa.

  Lidt historie

  Frankrig er et land, som har en rig historie og har haft en væsentlig indvirkning på den europæiske kultur. Specielt landets kunstnere har haft en stor indflydelse verdens kunst. Dem der især har haft en indflydelse er blandt andet kunstere såsom Claude Monet og Pierre-Auguste Renoir og indflydelsesrige forfattere såsom Marcel Proust, Victor Hugo og geni-komponister såsom Claude Debussy, Maurice Ravel og Georges Bizet. Geografisk har Frankrig også haft stor indflydelse på verden. I dag er der nemlig 29 lande som snakker fransk, da de har været tidligere franske kolonier. Når du er i Frankrig kan du dermed opleve meget af denne lange historie på landets mange museer.

  Frankrigs historie strækker sig helt tilbage til år 51. f.kr., da Cæsar erobrede landet, hvor det efterfølgende blev en del af romerriget. Dette er grunden til, at landet i dag har romerske seværdigheder. Sidenhen har landet haft forskellige tidsperioder, som har været med til at forme landets historie. Romertiden fandt sted frem til år 486. Landet er rig på historie, som byder på unikke fortællinger, som kan opleves i landets historiske museer.


  Oftest stillede spørgsmål om at rejse i Frankrig

  Kontakt Auto Europes UdlejningsspecialisterNu hvor vi har givet nogle inspirerende ideer til spændende road trips i Frankrig og nyttige tips til nogle af de steder, som du simpelthen ikke må gå glip af, så har du nok nogle spørgsmål. Herunder er der dermed de oftest stillede spørgsmål i forhold til billeje i Frankrig og naturligvis svarene på dem, hvor der for eksempel også er råd for, hvordan du kommer rundt i landet og nogle af de mest brugte sætninger på fransk. Disse spørgsmål dækker alt fra, hvilken bil der er bedst regnet til din tur, hvilken valuta der bruges lokalt til om der er nogle visa begrænsninger, der gælder. Hvis du stadig har spørgsmål eller bekymringer, når du har læst disse spørgsmål og deres svar, så kan du kontakte vores udlejningspecialister ved at ringe til dem på tlf. +45 78 75 53 06 eller via e-mail. De er nemlig klar fra mandag til søndag til at hjælpe med dine rejseplaner. Alternativt kan du også læse vores generelle tips og informationer om billeje på vores rejsetips side, der dækker alt fra dækningsmuligheder til alderskrav og kørselsbegrænsninger i Frankrig.


  Hvilken type udlejningsbil er bedst for min rejse i Frankrig?

  Den bilkategori, der passer bedst til din tur, afhænger af, hvor mange personer du rejser med, og hvad du gerne vil i Frankrig. Ved kortere forretningsrejser til nogle af de større byer, vil vi anbefale mindre biler fra mini-, økonomi- eller kompakt kategorierne. Dog hvis man skal på et længere ophold med hele familien for eksempel på en road trip eller på en tur til adskillige byer, kan en bil i en større bilkategori sikre massere af ben- og bagageplads.

  Dermed for at leje lige den bil der passer lige til den type rejse i Frankrig, som du er ved at planlægge, så vil vi råde dig kraftigt til at læse vores bilkategori side, hvor du kan læse alt om de forskellige bilkategorier og deres fordele.

   

  Hvilken valuta anvendes i Frankrig?

  Frankrig er i dag en del af euroområdet, og har derfor haft euroen som valuta siden 1999. Euroen erstattede nemlig den daværende franske franc. Man kan dermed betale med kontanter overalt i landet. Derfor er der også altid tilstrækkelig adgang til hæveautomater. Man kan hermed bruge sit debetkort til at hæve ved nærmest alle disse hæveautomater overalt. Dog er det en god ide at kontakte ens bank i forhold til hvilken bank, der er bedst at bruge i forhold til afgifter, så man får så meget for ens penge som muligt.

   

  Hvilken tidszone er Frankrig i?

  Frankrig befinder sig i samme tidszone som Danmark. Overordnet set kan man dermed nyde lange dage fra marts til oktober. Det er derfor ikke nødvendigt at ændre tiden på urene.

   

  Elektricitet – Har jeg brug for en strømadapter i Frankrig?

  Stikontakter i Frankrig er designet til at transmittere elektricitet mellem 220 og 240 volt. Benytter man udelukkende fladestik, er der ingen grund til at købe omformere. Rejser man med runde stik, bør man købe en hybridadapter, som kan anvendes i mange europæiske lande.

   

  Har jeg brug for et visum for at rejse til Frankrig?

  Som dansk turist skal man ikke have et specielt visum for at rejse til Frankrig. Dog skal man altid rejse med at gyldigt pas. I forhold kørsel i udlandet bør man nemlig altid have et ID-kort på sig såsom et pas. En billeje i Frankrig er derfor en komfortabel oplevelse.

  De danske konsulater og ambassade kan findes på nedenstående adresser:

  Danske ambassade i Paris
  77 Avenue Marceau
  75116 Paris
  Email: paramb@um.dk
  Telefon: +33 1 44 31 21 21
  Fax: +33 1 44 31 21 88

  Danske konsulat i Bordeaux
  35 bis, Cours du Médoc
  CS 90041
  33070 Bordeaux Cédexo
  Telefon: +33 (0) 557 87 47 90
  Fax: +33 (0) 557 87 57 20

  Danske konsulat i Lyon
  Consulat Honoraire de Danemark à Lyon
  136, cours Lafayette
  69489 Lyon Cedex 03
  08007 Barcelona
  Telefon: +33 (0) 478 95 98 22
  Fax: +33 (0) 609 91 95 91

  Danske konsulat i La Rochelle (Charente-Maritime)
  Consulat Honoraire de Danemark à La Rochelle
  rue Elie Barreau
  17000 La Rochelle Cedex
  Telefon: +33 (0) 546 41 10 66
  Fax: +33 (0) 546 50 59 90

  Danske konsulat i Marseille
  Consulat Honoraire de Danemark à Marseille
  19 rue Venture
  13001 Marseille
  Telefon: +33 (0) 182 83 11 61
  Fax: +33 (0) 182 83 11 63

   

  Hvilke er de mest almindelige udtryk i Frankrig?

  Har man planer om at tilbringe et par dage i Frankrig, kan man benytte nedenstående udtryk. Det vil være ideelt at kunne de mest basale udtryk.

  Hej - Salut
  Godmorgen - Bonjour
  God eftermiddag - Bon après-midi
  God aften - Bonsoir
  Hvor er den nærmeste politistation? - Où se trouve le poste de police le plus proche?
  Hvor er det nærmeste hospital? - Où se trouve l'hôpital le plus proche?
  Hvor er den nærmeste hæveautomat? - Où se trouve le guichet automatique le plus proche?
  Kan jeg betale med kreditkort? - Puis-je payer par carte de crédit?
  Kan jeg betale med debetkort? - Puis-je payer par carte de débit immédiat?
  Hvor meget koster det? - Combien ça coûte?
  Tak - Merci
  Behold drikkepengene - Gardez la monnaie


  Nyttige Links

  Officielle Turist Hjemmeside for Frankrig