Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I FRANKRIG

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Frankrig

  Generel information
  Frankrig har over 40.000 kilometer motorvej, hvoraf en fjerdedel består af de såkaldte "Autoroutes" - 4 sporede motorveje bygget i 1960'erne af private firmaer. Disse gør det muligt at komme rundt i de forskellige dele af Frankrig forholdvis hurtigt, landets størrelse taget i betragtning. De fleste af disse motorveje er betalingsveje og bliver også kaldt "Autoroutes a peage".
  Derudover har den franske stat et godt udviklet netværk af nationale motorveje kaldet "Route Nationale". På et kort vil disse være markeret med RN eller blot N, fulgt af et nummer.
  I slutningen af juli/starten af august, og igen i slutningen af august/starten af september, er vejene ofte fyldt med biler, da franskmændene på denne tid af året ofte tager på ferie.

  Krav
  For at booke en billeje i Frankrig skal man minimum være 21 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr.
  Sikkerhedsseler er nødvendigt for fører samt eventuelle passagerer, og børn skal være fyldt 10 år for at sidde på forsædet. Børn op til 3 er forpligtet til at benytte et barnesæde.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Frankrig er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 110 km/t
  • Motorvej: 130 km/t

  Trafikregler
  Med billeje i Frankrig gælder de samme regler for kørsel, som i Danmark. Dette vil sige at man kører i højre side af vejen, og overhaler venstre om. Eventuelle fartbøder eller trafikforseelser afregnes med politiet på stedet, og betales i form af euro eller rejsecheck. Desuden betyder et blinkende rødt lys, at man ikke må køre ind.

  Tankstationer
  I de større franske byer har mange tankstationer døgnåbent. Brændstof koster generelt mere ved tankstationerne langs med motorvejen.

  Afgifter
  I Frankrig er der som nævnt mange betalingsveje. Disse er oftest markeret med et blåt skilt med påskriften A for "Autoroute peage".

  Parkering
  I de mindre franske byer er der oftest parkeringsautomater. I de større byer er der ofte "blå zone" parkering, hvor man skal købe et parkeringsbevis på enten politistationen eller turistkontoret.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer.De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen

  Restriktioner

  Generel information
  De fleste bilkategorier må køre i det meste af Vesteuropa. På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Auto Europe har specielle lejeprogrammer for kørsel ind I Østeuropa. Herved kan et ekstra gebyr forekomme. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejslejer er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme. Der er også mulighed for internationale envejslejer imod betaling. Her er det dog ikke alle bilkategorier der er tilladte.