Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  DORDOGNEDALEN ROAD TRIP

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Dordognedalen Road Trip: Clermont-Ferrand til Bordeaux

  Nøglen til en vellykket ferie handler om, at vælge den perfekte destination, så alle dine ønsker bliver opfyldt. Kan du lide lækker mad, komfortable hoteller og et stort udvalg af attraktioner? Så læs vores guide! Vil du gerne rejse til Frankrig, men mangler inspiration til en region, så kan vi varmt anbefale et road trip i Dordognedalen. Vi har derfor sammensat en 4-dages guide fyldt med seværdigheder, historiske steder, smukke landskaber og kulinariske højdepunkter. Takket være Auto Europe's resjse guide, vil du være i stand til at få mest ud af din ferie.

  Skjult i hjertet af Frankrig er Dordognedalen, som oser af en naturlig skønhed. Dalen løber gennem vinområder og tilbyder et utroligt landskab, der er hjemsted for mange slotte og udsigtsposter. Udforsk Dordognedalen og oplev den regionale kultur og byer såsom Bergerac.

  Rute Afstand Ca. køretid
  Clermont-Ferrand til Tulle 149 km 1 time 40 minutter
  Tulle til Bergerac 144 km 1 time 43 minutter
  Bergerac til Bordeaux 110 km 1 time 23 minutter
  Samlet: 403 km 4 timer 46 minutter

  Dag 1: Clermont-Ferrand

  Road trip Clermont-Ferrand, Frankrig Road trip Clermont-Ferrand, Frankrig

  Hvad kan man lave i Clermont-Ferrand

  Den første dag med et road trip i Dordognedalen begynder i Clermont-Ferrand, der er en af de ældste byer i Frankrig. Byen er omringet af uddøde vulkaner, så derfor er der rig mulighed for, at vandre i omegnen. Vulkanerne har haft stor indflydelse på de lokale indbyggere i sin tid og derved påvirket byens arkitektoniske arv. Mange historiske bygninger blev bygget af sorte vulkanske klipper. Vi anbefaler, at man besøger Cathédrale Notre-Dame-de-l'Assomption, der ligger i byens centrum og er netop bygget af disse specielle vulkanske klipper. Bygningens konstruktion begyndte helt tilbage i 1248 og blev først færdig i 1902. Clermont-Ferrand er hjemsted for mange historiske museer og kunstgallerier. En biludlejning i Clermont-Ferrand gør det muligt, at rejse komfortabelt og giver mulighed for, at opleve alle attraktioner i eget tempo.

  Hvor kan man spise i Clermont-Ferrand

  Tænker man på specielle kulinariske delikatesser verden over, så fører Frankrig med hensyn til madlavning. Clermont-Ferrand er absolut ikke anderledes og byen er stolt over sine udsøgte retter. Er man på udkig efter en overdådig middag, så besøg LePatio Nata til udsøgte retter og chokolade fondue. For en mere afslappet middag, prøv Planet Pizza eller Pizzeria Grill La Mama.

  Vinkulturen trives i særklasse i området, hvilket betyder at der er rig mulighed for at teste vin og opleve alle vinmarkerne. Byen er forholdsvis lille, men er hjemsted for et universitet og har derfor et natteliv, hvor der sker lidt. Går man på gaden i den gamle by om aftenen, vil man opleve mange pubber og diskoteker med feststemning. Ønsker du en hyggelig aften anbefaler vi, at man besøger Le Cafe, der servere drikkevarer og tilbyder et stort udvalg. De lokale højdepunkter vil gøre din road trip i Clermont-Ferrand til en sand nydelse!

  Hvor kan man bo i Clermont-Ferrand

  Det er afgørende for din ferie, om du finder et passende hotel. Efter en lang dag, hvor man har oplevet en masse sightseeing vil man typisk gerne slappe af. Oceania Clermont Hotel har modtaget meget ros fra sine gæster og internetportaler. Det 4-stjernede hotel ligger i hjertet af byen og tilbyder et behageligt ophold, hvor man kan benytte sig af baren og gratis internetadgang. Der er et stort udvalg af overnatning i byen, så du kan roligt føle dig sikker på, at du finder noget, som passer til dine krav.

  Road Trip Clermont-Ferrand til Tulle

  Det gamle ordsprog lyder "alle veje fører til til Rom", men lad os omformulere det til "der er mange veje til at nå din næste destination". Vores næste destination er Tulle. For at nå frem til denne by fra Clermont-Ferrand, kan du vælge at køre via E70, der er hurtigere, eller tag den smukke tur på D922. Denne vil give dig mulighed for at se Chastreix Sancy Naturpark samt det utrolige slot Val, der blev bygget i 1660.

  Næste stop: 1 time 40 minutter


  Dag 2: Tulle

  Road trip Tullle, Frankrig Road trip Tullle, Frankrig

  Hvad kan man lave i Tulle

  Den anden dag med en road trip i Dordognedalen skal nu opleves i byen Tulle. Byen blev grundlagt i middelalderen og oser af historie. Dette kan tydeligt ses dagen i dag, hvor meget af byen stadig er velbevaret. Tulle er også hjemsted for mange museer og historiske steder. De mest fremtrædende bygninger fra middelalderen er Maison de Loyac og Maison Lauthonie, der begge er nyrenoveret. Du bør også besøge Tulles Cathedral og klokketårn, der blev bygget i det 12. århundrede og er begge gode eksempler på den romerske og gotiske arkitektur.

  Det er ligegyldigt, hvilken tid på året du vælger, at rejse til Dordognedalen. Der er et stort udbud af kulturelle begivenheder hele året rundt, såsom koncerter, forestillinger eller fotoudstillinger. Tag et kig på områdets kulturelle kalender inden du planlægger din ferie. En biludlejning i Tulle vil gøre det muligt for dig, at opleve mange af disse udstillinger. Alternativt kan du også tage en én-dags tur til Genf. Roadtrip i Tulle åbner op for mange vidunderlige steder!

  Hvor kan man spise i Tulle

  Den kulinariske scene i Tulle er ganske konservativ og fokuserer primært på typiske franske retter. Kvaliteten af fødevarer er utrolig høj, derfor vil du helt sikkert være tilfreds med det lokale køkken. La Taverne du Summlier servere traditionelle franske retter, som du kan nyde, mens du smager på områdets fremragende vin. Auberge le Tacot er et andet spisested, der tilbyder lokale specialiteter og veganske retter. Efter aftensmaden kan man tage på nogle af de lokale barer eller pubber. Du finder helt sikkert noget interessant.

  Hvor kan man bo i Tulle

  Du vil blive overrasket over, hvor mange tilgængelige hoteller, der vil være ledige i Tulle. De fleste hoteller garanterer naturligvis et behageligt ophold. Den magiske by er omringet af smuk natur, så sørg for at reservere et værelse med balkon. Vi kan helt klart anbefale dig at bo på Le Domaine Des Mondieres. Dette sted består af seks hytter og har dertil en bar samt restaurant. Stedet tilbyder også en utrolig smuk udsigt over Dordogne.

  Road Trip Tulle Oversigt

  Efter at du har besøgt Tulle, går vejen nu mod Bergerac. Benyt E70 og fortsæt din rejse via D60, der vil føre dig direkte til hjertet af Bergerac. På denne tur vil du opleve det naturskønne landskab og pragtfulde slotte. Halvejs på din tur, bør du følge skiltene til Mandor Manor d'Eyrignac , som blev bygget i det 17. århundrede. Her vil du opleve en af de flotteste haver i hele Frankrig.

  Næste stop: 1 time 43 minutter


  Dag 3: Bergerac

  Road trip Bergerac, Frankrig Road trip Bergerac, Frankrig

  Hvad kan man lave i Bergerac

  Bergerac er beliggende i Dordognedalen og er omgivet af utallige vinmarker, der er kendt i hele verden. Steder her er himlen for vinelskere. Takket være en biludlejning i Bergerac, vil du have mulighed for at besøge de lokale vingårde og sejle i kano på Dordogne.

  En road trip i Bergerac giver dig mulighed for at besøge byens borge, slotte og andre historiske steder. Besøg Chateau de Monbazillac, der er kendt for at være blandt de mest historiske palæer. Fra ejendommen får du en utrolig udsigt og mulighed for at smage vin.

  Hvor kan man spise i Bergerac

  Regionen er særlig kendt for sin vin samt lokale delikatesse, såsom patéer. Lokale specialiteter omfatter Tourin Blanchi - hvidløgssuppe med æggevider og Pommes Sarlaises - pomfritter stegt i andefedt. Hvis du bor i Bergerac i en begrænset periode og har brug for, at vælge en særlig restaurant, så bør du prøve Cabanoix et Châtaigne, som servere fremragende franske specialiteter og god vin.

  Store diskoteker og hyggelige pubber venter på dig i Bergerac's natteliv. Der er mange muligheder i byen. Tjek eksempel Rocksane , der er et levende koncertsted og er kendt for rock, reggae, jazz, metal og elektronisk musik.

  Hvor kan man bo i Bergerac

  At finde et godt hotel i Bergerac er slet ikke noget problem. Næsten alle steder, der tilbyder overnatning har udsigt over Dordogne. Chateau les Merles er uden tvivl et af de bedste hoteller i byen og tilbyder swimmingpool, fitness faciliteter, daglig morgenbuffet og en fantastisk udsigt. Vil man have en mere lokal oplevelse, så prøv La Flambee, hvilket er et rustikt hotel med en fransk atmosfære. Her får man moderne faciliter, et traditionelt køkken og en god placering i udkanten af byen.

  Road Trip Bergerac Oversigt

  Den hurtigste tur fra Bergerac til Bordeaux er via D709 og motorvejen A89. Denne tur mangler dog mange af de regionale højdepunkter, så turen er ikke særlig spændende. For at få mest ud af din road trip i Dordognedalen, bør du tage D936, der fører dig igennem den lille hyggelige by Liborune. Tag en puase ved Lac Bleu, hvor du kan spise frokost med udsigt over den flotte sø, der har azur-blåt vand.

  Næste stop: 1 time 23 minutter


  Dag 4: Bordeaux

  Road trip Bordeaux, Frankrig Road trip Bordeaux, Frankrig

  The fastest route from Bergerac to Bordeaux leads via the D709 road and the A89 motorway. However, it misses all the regional highlights. To make the most of your Dordogne Valley road trip, take the D936 road to discover the little town of Liborune and picturesque villages. Have a rest at Lac Bleu, where you can have picnic at azur-blue lake waters.

  Hvad kan man lave i Bordeaux

  Så er vi nået til den sidste dag med en biltur i Dordognedalen. Dagens aktiviteter foregår i Bordeaux og byens omgivelser. Byen kaldes også lille Paris og tillokker derfor mange turister med sine utallige attraktioner. En af de mest kendte bygninger er Saint Andre Cathedral, som stammer helt tilbage fra 1096 og er blevet indviet af Pave Urban II. Saint Michel Basilica fra det 14. århundrede og Saint Seurin Basilica mener vi også, er et stort besøg værd.

  Bortset fra de traditionelle seværdigheder, så har Bordeaux også mere at byde på, hvis man er fodbold fan. Tag ind og se en kamp, da billetterne bliver solgt til en overkommelig pris. Med en biludlejning i Bordeaux vil du have mulighed for at opleve alle seværdigheder i regionen.

  Hvor kan man spise i Bordeaux

  Når du er i Bordeaux, må du absolut ikke gå glip af vinsmagning. Der er mange vinområder i Frankrig, men Bordeaux er svær at konkurrere med. De mange forskellige vine er enestående og gør, at vinen fra Bordeaux regionen er blandt verdens bedste. Byen producerer mere end 800 millioner flasker vin om året. De mest berømte Bordeaux vin omfatter Haut Brion, Lafite Rothschild, Latour, og Cheval Blanc. Tag på vin rundvisning og smag en masse vin. Det er absolut ikke noget man vil gå glip af, hvis man er vinelsker.

  Gastronomi spiller en stor rolle i byen og restauranterne sætter en stor ære i, at få retterne til at være i lige så høj kvailitet som den regionale vin. Der er en berømt gade i byen, hvor besøgende har mulighed for at vælge mellem de forskellige stilarter, såsom tyrkiske eller marokkanske delikatesser. La Victorie distrikt på den anden side, er kendt for diverse diskoteker, pubber og barer. Du kommer til at nyde din aften i Bordeaux!

  Hvor kan man bo i Bordeaux

  Afslut din road trip i Bordeaux med et ophold på et fancy hotel. Vi anbefaler Grand Hotel de Bordeaux med spa, restaurant, bar og værelser med en utrolig udsigt. En anden moderne mulighed er Seeko'o med elegant indretning og tilbyder en cocktailbar og en fremragende restaurant. Hotellet har udsigt over Dordogne floden. Hvis du søger et billigere alternativ for din overnatning, så er det ikke noget problem. Der er mange overkommelige muligheder tilgængelige i den historiske by.

  Nu er din ferie slut og nu er det op til dig, at bestemme, hvor turen så skal gå hen. Prøv eventuelt steder langs Atlanterhavskysten. På denne måde kan du forlænge dit road trip. Besøg Nice, Paris eller andre fantastiske destinationer i Frankrig eller Europa. Vi er her for at hjælpe med at arrangere din billeje og gøre din rejse problemfri. Valget er dit - Hvor skal din næste rejse gå hen?


  Nyttig rejseinformation i Frankrig

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Frankrig
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Frankrig

  Bretagne Den Franske Riviera Loiredalen
  Paris og dets omgivelser