Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  PARIS OG OMGIVELSERNE

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Road Trip til Paris og omgivelserne

  Hvis du allerede har besluttet dig for, at foretage en road trip i Frankrig, så skal næste beslutning, handle om hvilket område, du gerne vil udforske.

  Landet har turistattraktioner, monumenter og historiske bygninger så langt øjet kan se, men det er faktisk muligt at opleve alt på en ferie. Faktisk kan det endda være udfordrende bare, at vælge en region, som man gerne vil udforske.Storbyferier er også attraktiv, så hvorfor ikke bruge en weekend på at besøge Marseille, Lyon eller Nice?

  I hele Frankrig er der præcist 41 UNESCO lokationer, der omfatter kultur og naturarv. Ud over Eiffeltårnet, Louvre og Notre-Dame, så planlæg også din ferie til andre mindre kendte ferieoplevelser. Det er netop derfor, at Auto Europe har taget sig tid til, at give en detaljeret rutebeskrivelse omkring forskellige ruter i Frankrig. Denne gang sætter vi fokus på ee road trip til Paris og de omkringliggende områder.

  Er det første gang at man rejser i Frankrig, så bør du vide at Paris og landskabet omkring er et must at opleve. Hovedstaden tilbyder en kulturel oplevelse og Champagne-regionen er rig på vinmarker, vingårde og kulinariske højdepunkter. Lad os heller ikke glemme det betagende landskab, som du vil komme til at beundre under din rejse. Book en biludlejning i Paris og forbliv fleksibel på din rejse.

  Rute Afstand Ca. køretid
  Amiens til Paris 138 km 1 time 56 minutter
  Paris til Châlons en Champagne 187 km 1 time 57 minutter
  Châlons en Champagne til Chaumont 173 km 1 time 36 minutter
  Samlet: 498 km 5 timer 29 minutter

  Dag 1: Picardy

  Road trip Picardy, Frankrig Road trip Picardy, Frankrig

  Hvad kan man lave i Picardy:

  Vores guide starter i Paris området med en road trip i Pikardiet, hvilket er ca. 1.5 times kørsel nord for Paris. Hele dette område består udelukkende af små idylliske landsbyer og danner et godt udgangspunkt for, at udforske regionen omkring Paris og Champagne, der i øvrigt har givet navn til den verdensberømte mousserende vin. Der er mange gode steder at begynde ekspeditionen, såsom Amiens, Beauvais og Saint Quenti. I denne guide, vil vi dog begrænse os til Amiens.

  De mest blodige slag i 1. Verdenskrig, fandt sted i Pikardiets region. Slaget ved Somme bidrog især til antallet af dræbte og sårede soldater. Efter slaget blev mange mindesmærker bygget for at minde den franske, britiske, skotske, canadiske, australske og sydafrikanske soldater. Lokationen er også kendt for andre ting end krig, da Pikardiets betragtes som fødested for den gotiske arkitektur. Har kan man beundre seks af de mest berømte oprindelige gotiske katedraler.

  Har man som turist stor interesse i historie og kultur, så må man ikke gå glip af dette område. Pikardiet er desværre ofte overset som turistmål, men regionen venter med åbne arme for, at tilbyde sine gæster et væld af spændende attraktioner.

  Hvor kan man spise i Picardy:

  Frankrigs berømte scene afspejles også af valget af fødevarer i Amiens, hvor der er stor fokus på det traditionelle franske køkken med en masse fløde, fjerkræ og fantastiske tærter. Det ekstraordinære køkken i Amiens og de omkringliggende byer har nået verdensomspændende popularitet med sine udsøgte kager. Den mest kendte er selvfølgelig Macarons d'Amiens (mandel, dej og forskellige cremer) og Tuiles Amienoises (chokolade og appelsin dækket af kiks). Desuden er andepaté en anden specialitet, man heller ikke må gå glip af. Er dette ikke nok, og vil du på udkig efter den ultimative smagsoplevelse under dit ophold i Armiens, så anbefaler vi dig at besøge Le Tassigny, hvor det unikke traditionelle køkken bliver præseneret i en intim atmosfære.

  Nattelivet i de mindre byer er forholdsvis begrænset og normalt foregår der ikke meget på byens barer og diskoteker. Ganske overraskende er den flotte landsby Amiens hjemsted for et spændende natteliv. En række barer og diskoteker er skjult i et lille gammeldags kvarter fyldt med brosten. Uanset om du søger en afslappende aften med en drink eller vil på pub og drikke et par øl, så er det ligegyldigt, da alle stederne kun er et par minutters gang fra hinanden. Derfor er det ideelt, hvis man søger en varieret aften.

  Hvor kan man bo i Picardy:

  Der er mange populære overnatningsmuligheder i Pikardiet, hvor man kan overnatte iAmiens eller Beauvais, som ligger længere mod syd. Er du på udkig efter luksus for at nyde komfort og service på et højt niveau, så skal du bo på Hotel Ibis Styles, der ligger meget tæt på domkirken i bydelen St. Leu. Vælger man dette hotel vil man i øvrigt også være meget tæt på barer, caféer og restauranter.

  Foretager man en overnatning i Beauvais, så er det bedste valg Beauvais Mercure. Dette hotel er også inden for gåafstand fra den berømte gotiske katedral og et væld af andre faciliter. Hoteller omfatter også pool, udendørs bålplads, stilfulde værelser med satellit-tv og internetadgang.

  En biludlejning i Pikardiet kan anvendes til flere uafhængige, individuelle og tilpassede ruter. Vi har sammensat et rute forslag, du kan følge. Rejsen starter i Amiens, hvor du kan tage motorvejen A16 og køre ca. 135 km mod Paris. Dette er en smuk endagstur og du behøver ikke mere end maks to timer før, at du er i Paris. Toll-afgiften for at køre til hovedstaden er heller ikke tårnhøj!

  Næste stop: 1 time 56 minutter


  Dag 2: Paris

  Road trip Paris, Frankrig Road trip Paris, Frankrig

  Hvad kan man lave i Paris:

  Som den mest populære destination i verden, så er Paris i søgelyset af god grund. De fleste mennesker kender allerede byen og dens mange attraktioner. Er dette dit første besøg til kærlighedens by, så nævner vi lige her de obligatoriske stop, du bør foretage: Eiffeltårnet, Louvre, Triumfbuen, Sainte Chapelle, Notre Dame og Versailles slottet. Men hvad med de mindre gader og dets seværdigheder, der også bidrager til den enorme energi i paris? Brug denne detaljerede vejledning, så kan du finde de mest skjulte hjørner i Paris nemt og samtidig udforske de utrolige steder, der ofte kun ses på postkort.

  Anskaf et "Paris Museum Pass", der giver dig mulighed for at få adgang til mere end 70 museer og attraktioner i hele byen. Du er derved også sikret, at du ikke skal stå i lange køer for at købe billetter. I sidste ende vil det også spare dig penge, som du helt sikkert vil være i stand til at kunne bruge i stedet. En biludlejning i Paris vil hurtigt føre dig fra A til B. Vi anbefaler, at du besøger det nybyggede Louis Vuitton Foundation. Ikke kun på grund af sin fantastiske kunstsamling, men også for at se arkitekturen. Selve facaden består af stål, glas og træ, hvilket minder om et sejlskib. Du kan også fordybe dig i den dybe historie og besøge Napoleons grav på det nærliggende krigsmuseum.

  Hvis du besøger Paris i marts måned, vil du kunne opleve Fashion Week i hele byen, herunder den stiliseret "Nuit Blanche" i byens centrum. I Paris kan man finde mange loppemarkeder og det er nærmest ingen bedre måde at opleve Paris på, da man virkelig får et indblik i dagligdagen og kulturen fra de lokales synsvinkel. Tag en spadseretur ved alle de forskellige boder og måske er du heldig, at få en god handel på en værdifuld kunstsamling.

  Hvor kan man spise i Paris:

  Byen har noget for alle, takket være de roste verdensberømte restauranter. Paris fremviser rigdom og underholdning ved mange spisesteder, så nogle gange kan det være svært at finde det rigtige sted. Førstegangs besøgende kan hurtigt fare vild i den store mangfoldighed og turistfælderne, hvor man betaler overpris for mad og drikke. Disse steder er typisk placeret ved de største attraktioner i byen. Derfor bør du altid overholde reglen, at holde sig væk fra spisesteder, hvor der er fyldt med turister. Det er specielt steder som Notre Dame og Eiffeltårnet.

  Det er næsten umuligt at finde de bedste restauranter i Paris, fordi antallet af muligheder er utrolig høj. Da vi ikke har uendelig plads i vores guide, så begrænser vi os kun til én restaurant, som vi ikke ønsker at du skal gå glip af. Vi anbefaler at du reservere et bord i Ribouldingue.Lad dig ikke narre af restaurantes ydre, da maden du får serveret giver en oplevelse i særklasse. Kokken Nadège Varigny, der ejer den 5-stjernede restaurant, arbejdede i mange år under den berømte franske kok Yves Camdeborde, før at hun åbnede sin egen.

  Hvor kan man bo i Paris:

  At vælge et hotel minder om at vælge en restaurant, det er nemlig ganske svært. Attraktive overnatningsmuligheder kan for nogle være præsidentsuiten på luksushoteller og for andre de populære vandrehjem. De, der har råd til at fordybe sig i luksus og betale en høj sum for en nat, er mere end velkommen i Le Bristol and Westminster. Rejser man på budget, behøver man heller ikke bekymre sig. Paris har nok indkvarteringsmuligheder. Du skal ikke grave dig selv dybt i lommen for at finde et passende hotel eller hostel. Vi anbefaler Royal Saint Honore eller Belmont Hotel, som kun er en lille brøkdel af en tilsyneladende endeløs række af store hoteller i Paris.

  Det kan være svært at efterlade en by, der er så spektakulær med sine enorme energi. Vi kan heldigvis forsikre dig, at vores næste stop på rejsen, Champagne-regionen også har mange indbydende muligheder. Vi fører dig nu ind i hjertet af Champagne-regionen.

  Forlad Paris og følg skiltene til A4/E50 mod øst. Selvom at det ikke er den hurtigste tur til Châlons en Champagne, så er det absolut den smukkeste tur med en mase natur. På denne del af din road trip i Paris, vil du opleve mange pragtfulde vinmarker og vingårde. Har man sin familie eller venner med, vil det være en oplagt mulighed for at tage et gruppe billede. Stop for at spise frokost eller prøv den populære vin. Fortsæt rejsen via Reims, hvor man kan besøg et begrænset antal af monumenter og museer.

  Næste stop: 1 time 57 minutter


  Dag 3: Châlons en Champagne

  Road trip Châlons en Champagne, Frankrig Road trip Châlons en Champagne, Frankrig

  Hvad kan man lave i Châlons en Champagne:

  I Châlons en Champagne har du lige nået den officielle hovedstad i Champagne-regionen. Vinmarker og vingårde strækker sig så langt øjet kan se. Dette giver virkelig et godt billede af den imponerende arkitektur og historiske fortid.

  Det første punkt på listen er UNESCO-siden af Notre-Dame de Vaux katedralen, der blev bygget i det 12. århundrede og kombinerer både gotisk og den barokanske arkitektur. Andre bemærkelsesværdige arkitektoniske højdepunkter er Saint Etienne katedralen og St. Alpine Kirken, som er den ældste gotiske kirke og stammer helt tilbage fra år 1170. Lidt længere uden for Châlons en Champagne, er der mange historiske slagmarker fra romerriget og slaget ved Châlons.

  For en autentisk road trip til Châlons en Champagne, bør du helt sikkert bestille en kajaktur på Marne floden, som løber lige igennem byens centrum. Sammen med den flotte panorama udsigt kan du se de enorme monumenter og de storslåede vinmarker. Det er en god idé, hvis man ønsker at slappe helt af.

  Hvor kan man spise i Châlons en Champagne:

  Når det kommer til kulinariske lækkerier, så bør Châlons en Champagne fortjene et særskilt afsnit i en kogebog. Som centrum for Champagne-Ardenne regionen er Châlons en Champagne hjemsted for de mest berømte vinmarker og vingårde i verden. Vin elskere bør besøge Joseph Perrier Fils et Cie Champagne House, der blev grundlagt af Joseph Perrier i 1825. Vi vil faktisk sige, at det er et must.

  En lang række af champagnehuse tilbyder prøve smagning for et mindre gebyr. Man oplever hvor stor kollektionen er, og derfor er det svært at udvælge den helt rigtige dråbe af "flydende guld". Selvom valget af spisesteder ikke engang er halvt så stort og forskelligartet som Paris eller andre større byer i Frankrig, så har byen et godt ry for sit traditionelle køkken. Mange mener faktisk at de bedste køkkener i verden findes i de små bistroer rundt omkring i de små franske byer. De er desværre ofte overset af de mere kendte Michelin restauranter. Et lille tip til dig, hvis du vil på udkig efter en autentisk restaurant, så spørg de lokale, hvad de vil anbefale. Vi er overbeviste om, at anbefalingerne ikke vil skuffe dig.

  Hvor kan man bo i Châlons en Champagne:

  Hvis du har brugt en masse penge i Paris på VIP-service og luksushoteller, så er Châlons en Champagne det bedste sted, hvor du kan få økonomien på rette køl igen. Vi anbefaler at du i denne by overnatter på de mange Bed & Breakfast steder, selvom du vil gå på kompromis med luksus. Det gode er, at du ved disse steder har rig mulighed for at snakke med værtsfamilien og måske skabe venner til resten af livet. Du vil få hyggelige omgivelser og du får rig mulighed for at opleve byen fra et andet perspektiv. Nemlig som en lokal beboer.

  Rejsen med din biludlejning i Chalons en Champagne fortsætter videre mod Chaumont. Tag A26 i den sydgående retning og følg ruten indtil du ankommer til N67 i Semoutiers-Montsaon. Derefter tager du A5 og vælger afkørsel 24 ned til D619, som fører dig til Chaumont N67. Ruten tilbyder ikke kun idylliske landskaber, men også den regionale naturpark Forêt d'Orient. Parken dækker 70.000 hektar og består af 50 regioner. Der er mange vandrestier, udsigtsposter og du får mulighed for, at svømme i en af de tre kunstige søer. Parken er et ideelt stop på vej til Chaumont.

  Næste stop: 1 time 36 minutter


  Dag 4: Chaumont

  Road trip St. Chaumont, Frankrig Road trip St. Chaumont, Frankrig

  Hvad kan man lave i Chaumont:

  Din rejse gennem Paris og Champagne regionen er nu langsomt ved at være slut. En biludlejning i Chaumont er en glimrende mulighed for at afslutte din tur med god mad og interessante seværdigheder. På din road trip i Chaumont vil du blive smittet af glødende energi i byen, mens du slentrer ned af de gamle brostensbelagte gader. Arkitekturen er mesterlig og fyldt med historie. I byen bør du besøge kappellet af jesuitterne og basilikaen St. Jean Baptiste nær byens centrum.

  Chaumont er i særdeleshed kendt for sin plakatkunst. En samling af mere end 20.000 plakater til teater, operaer og musikforestillinger fra hele verden, er placeret i en tidligere kornsilo. Plakat og Grafisk design festivallen, hvor internationale kunstnere samles for at præsentere deres arbejde, finder sted her hver sommer. Derudover bør du også besøge Musée d'Art et Histoire, for at få en dybere indsigt i byens kunst og historie.

  Hvor kan man spise i Chaumont:

  Det lokale køkken i Chaumont er meget varieret ligesom resten af Frankrig. I Chaumont vil du få adgang til en masse traditionelle franske retter. Chaumont er ikke den største by i verden og tillader dig derfor, at gå på jagt efter en restaurant til fods. Vi garanterer, at du uanset retning vil finde en lækker restaurant. Restauranten Le Grain de Sel er et besøg værd, idet maden bliver serveret i en hyggelig samt rustik atmosfære. Kan man lide fisk, så er Bouddha Zen Sushi et must, da stedet servere sushi af høj kvalitet samt andre japanske delikatesser. Nattelivet i Chaumont er generelt meget roligt. Et lille udvalg af pubber, vingårde og diskoteker er der dog, hvis du ønsker en hyggelig aften.

  Hvor kan man bo i Chaumont:

  Naturligvis trænger du nu til at slappe efter efter en lang rundtur i Paris og Champagne regionen. Er du på udkig efter en indkvartering, hvor du kan tilbringe en afslappende nat og tænke tilbage på dine højdepunkter fra rejsen, så er intet bedre end et luksushotel. Det kunne for eksempel være Hotel de France, Hotel de Remparts eller Hotel Le Grand Val Terrace.

  Vores road trip guide gennem Paris og Champagne regionen ender her. Dette betyder absolut ikke at din rejse er slut. Mulighederne for at køre videre i området er næsten ubegrænset. Du kan selvfølgelig pakke dine tasker og køre tilbage til paris og flyve hjem igen. Dette vil betyde at din ferie slutter, men hvor sjovt er det lige? Fortsæt din road trip i Frankrig og ligegyldigt, hvilken retning du tænker på at køre, så har vi sammensat nogle flere guides til dig, for at ledsage dig videre på rejsen. Pak din bagage i din lejebil og tag ud på vejen igen!

  Måske har du lyst til en badeferie nu, hvor du har oplevet så meget kultur og historie. Tag for eksempel sydpå til Côte d'Azur, Monaco eller St. Tropez og genoplad dine batterier med solskin på de hvide sandstrande. Føler du ikke, at du har fået nok, men vil gerne udforske mere af Frankrigs historie? Fortsæt da din rejse længere mod den nordlige del af landet til Bretagne regionen. Uanset hvad du vælger, så vil Auto Europe dække alle dine ønsker og ideer. Med Auto Europe kan din drømmeferie bliver en realitet.


  Nyttig rejseinformation i Frankrig

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Frankrig
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Frankrig

  Bretagne Dordognedalen Den Franske Riviera
  Loiredalen