Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  REJSEINFORMATION ITALIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Rejseguide til Italien - Alle de informationer du har brug for til din rejse

  Italien er berømt for sine bidrag til verden for kunst, arkitektur, mode, film og ikke mest mad. Dermed er det et land rig med kulturhistorie, som har gjort det til et folk, der er venlige og som har stor gæstfrihed. Mange af landets byer er derfor blandt de bedste turist destinationer i hele verden, som gør, at landet er det femte mest besøgte land i verden.

  Uanset om du planlægger en weekendrejse til Venedig, Pisa eller Milano eller en omfattende køretur langs Italiens smukke kystlinje eller landskab, så er vi, Auto Europe, klar til at hjælpe dig med at planlægge din tur, så den kommer til at være så god som mulig. Med over 60 år i biludlejningsbranchen, kan vi nemlig give dig vigtigste informationer om dette vidunderlige land og give dig nyttige rejsetips, inden du tager på din tur.

  Vores omfattende rejseguide til Italien giver dig råd om, hvor det er bedst at have en road trip, hvilke seværdigheder, man ikke må gå glip af og vigtigst af alt, så svarer vi på de oftest stillede spørgsmål, når du udforsker hjemlandet for pizza og pasta.

  Tag et kig på emnerne i denne rejseguide for Italien nedenunder og tag også et kig på vores andre sider om at rejse i Italien, som du også finder nedenunder.

  • Italy Billeje Guide - Denne guide giver dig et komplet overblik over alt det, du har brug for at vide, når du vil leje en bil i Italien.
  • Færdselsguide for Italien - Lær en masse om at køre i Italien. Alt fra tips til færdselslove om hastighedsbegrænsninger, parkering og meget mere.
  • Flåde Guide for Italien - Informationer om valg af bilkategori til din tur i Italien.
  Road Trips Seværdigheder Ofte stillede spørgsmål
   

  Road trips med min lejebil i Italien

  Italien har så meget at tilbyde de eventyrlystne sjæle. Så for at begynde eventyret skal man blot hente sin lejebil fra en lufthavn, hovedbanegård eller et kontor, der ligger centralt i en by og så tage ud på de enestående Italienske veje for at opleve alt det bedste ved landet. Firenze er et godt sted at starte, hvis man gerne vil ud og opleve Toscana og du behøver ikke engang at aflevere den der igen. Du kan nemlig booke en envejsbiludlejning, hvor du afhenter bilen et sted, såsom Firenze, og så afleverer du den et andet. Det kunne ikke være lettere at planlægge en road trip!

  Amalfi Kyst - Italien Der er utallige muligheder for road trips i Italien, dog har vi valgt nogle af de road trips, som vi synes, du i hvert fald burde tage et kig på.

  Hvis du gerne vil udforske Italiens vidunderlige landskaber, så burde du køre mod Amalfi kyst. Campania regionen og den skønne Amalfi kyst skal man opleve mindst en gang i livet, hvor maden i området er exceptionel. I området ligger byen Napoli nemlig, som sammen med området omkring byen er, hvor at pizzaen blev opfundet. Dermed kan man fortsætte sin kørsel ned til Positano, hvor man kan besøge Chiesa di Santa Maria, beundre den smukke lokale arkitektur og solbade på byens smukke strande.

  Udforsk central Italien, og alt hvad den del har at byde på ved for eksempel at køre til Lazio eller ved at køre til Stelviopasset, hvor du kan få helt enestående udsigter fra bjerget. Denne vidunderlige tur gennem det sydlige Tirol kommer igennem Bolzano og Livigno, hvor man får helt utrolige udsigter fra bjergveje, og hvor der er massere af spændende og sjove aktiviteter såsom vandreture og muligheder for at stå på ski og køre i slæde.

  For dem der elsker natur, grønne omgivelser og smukke bakker, så er en tur gennem Toscana et must med stop i den vidunderlige by Firenze. Her kan du nemlig fortabe dig helt i al romantikken i regionen. Dermed er en anden mulighed at køre fra Veneto til Gardasøen, som er en perfekt road trip for dem, der gerne vil opleve det nordlige Italien. På vejen kan du nemlig stoppe ved Venendig, som er en af de mest besøgte byer i Italien. Hvis man dog mere vil til en ø, så er øen Sicilien det perfekte sted at tage hen på grund af øens fantastiske kultur og natur. På øen kan du tage op på bjerget Etna, som faktisk er den største aktive vulkan i Europa og Italiens højeste bjerg, og du kan besøge den charmerende by Taormina.


  Hvad kan jeg foretage mig i Italien?

  Der er så mange forskellige historiske og kulturelle seværdigheder i Italien, at det kan være svært at vælge hvilke man gerne vil tage til, og hvilke man vælger fra. For at hjælpe dig med denne vigtige beslutning, har vi lavet en liste over 5 seværdigheder, som du bare ikke må gå glip af, når du besøger Bella Italia. Nogle af seværdighederne har så meget historie og kulturel betydning for Italien, at vi, Auto Europe, mener, at man mindst skal opleve dem en gang i livet. Dog er der også nogle seværdigheder på listen, som du måske overhovedet ikke havde tænkt på at tage til, som vi dog stadig stærkt anbefaler, at du tager til.

  Colosseum - Italien

  • Colosseum (Rom): Colosseum er nok et af hvis ikke det mest berømte historiske sted i hele Rom. Dette kæmpe amfiteater blev stod færdigt i år 80 under den romerske kejser Titus og er det største i hele verden. I gamle dage blev det brugt til gladiatorkampe og andre offentlige arrangementer. Da den blev brugt den gang siges det, at der kunne være helt op til 80.00 tilskuere samt eksotiske dyr såsom tigre. Vi anbefaler, at man køber billetter på forhånd via dens hjemmeside for at undgå lange køer og for at få ekstra viden ved en guidet tur i Colosseumet.

  • Florence Elcykel Tur: Når man besøger en så smuk by med så meget at byde, kan det være svært at se alt på en tur. Derfor kan en 4 timers elcykel tur være den perfekte løsning. Turen bliver nemlig givet af en lokal guide, der guider en igennem historiske gader rundt til de forskellige seværdigheder i Firenze. Nogle af disse attraktioner er for eksempel bjergtoppen Fiesole, Ponte Vecchio, Sanata Croce kirken, Brunelleschis kuplen og Piazzale Michelangelo.

  • Det Sixtinske Kapel: Kapellet ligger i Vatikanstaten, og her vil du støde på de bedste kunstværker fra den italienske arkitekt, digter, billedhugger og maler Michelango. Det sixtinske kapel stod færdigt i 1481 og udgør en del af det palads, hvor paven bor. I dag bliver kapellet brugt primært til religiøse formål og turisme, hvor dens mest populære funktion er, at det er her en ny pave bliver valgt. Dette er et must, når man tager til Rom, selvom der kan mange mennesker i sommermånederne.

  • Teatro Olimpico: Dette teater ligger i Vicenza i Norditalien og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det blev indviet i 1585, hvor den første forestilling nogensinde var "Sophocles 'Oedipus Tyrannus". Scenen er den ældste overlevende scene i verden, og selve teateret er et af kun tre renæssance-teatre, der overhovedet eksisterer. Når du er der, vil du helt sikkert blive imponeret endda bare ved tanken om, hvor meget der gik ind i at producere sådan en vidunderlig scene. Der er nemlig virkelig detaljeret figurer, der ser ned på en og 3 dimensionelle gader, som fanger ens fantasi.

  • Bologna mad ture med en guide: Hvis du elsker alt relateret til mad, så er en guidet tur i Bologna perfekt, da du kommer rundt til store og mindre familieejede fabrikker, der laver mad. Her kan du opleve århundrede gamle teknikker til at skabe elskede italienske delikatesser, og måske får du endda også lov til at tage noget med hjem. Turene varer normalt en hel dag og fører dig gennem det smukke Emilia Romagna landskab. Du kommer nok for eksempel til at smage balsamicoeddike, prosciutto og Parmigiano ost. Dermed når du er i gang med at smage alle de Italienske specialiteter, så kan du også smage på de lokale vine.

  Lidt Historie

  Den italienske historie er lang, kompleks og har lange perioder, hvor landet var opdelt. I mange år fungerede adskillige byer nemlig som individuelle bystater med deres egne love, skatter, kulture, udenrigspolitikker og alliancer. Nogle byer såsom Venedig, Firenze og Genova blev endda magtfulde handelsgrupper. I disse tider var krig mellem bystater normale, da de konkurrerede om vigtige ressourcer. Det var dermed først, da de begyndte at forene, at landet Italien begyndte at blomstre.

  En af perioderne, hvor de forenede sig, var under det romerske imperium. I denne periode erobrede romerne nemlig store dele af Vesteuropa og alt ved middelhavet, som har påvirket Europas kultur, sprog, retssystem, politik og samfund helt indtil i dag. I løbet af det 5. århundrede kollapsede Romerriget dog, men påvirkning varede stadig ved. Italien bidrog nemlig stadig meget til morderne vestlige kultur og ideologi. Renæssanceperioden opstod endda i Italien, og derfra spredte den sig så med tiden i hele Europa, som har været med til at forme den vestlige kultur drastisk.

  Efter Napoleons invasion i 1861 opstod der igen en foreningsbevægelse og i 1870 blev meget af det, vi i dag kender som Italien, forenet. Kongeriget Italien påtog sig dermed en aktiv rolle under første verdenskrig. Dog varede kongeriget ikke i særlig lang tid, og til sidst blev det overtaget af diktatoren Mussolini, som fik Italien ind i 2. verdenskrig. Efterhånden som krigen fremskred, blev folket meget utilfreds, som så blev afslutningen på diktaturet, da Mussolini blev dræbt. I 1948 blev en ny forfatning så lavet, og Italien fandt dermed et formål. I dag har Italien dermed den tredjestørste BNP i EU, en høj forventet levealder og er både en regional og global magt. Italien er hermed en del af EU, Nato, G7 og G20 blandt mange andre. På grund af landets rige historie, har Italien dermed flere verdensarvssteder end ethvert andet land og har nogle af de mest besøgte steder i hele verden.


  Ofte stillede spørgsmål om at rejse i Italien

  Kontakt Auto Europes UdlejningsspecialisterNu hvor vi har givet dig lidt inspiration og ideer til road trips og steder, du ikke må gå glip af, så har du nok nogle spørgsmål til din tur til Italien. Nedenfor kan du se nogle af vores ofte stillede spørgsmål om at rejse til Italien og svarene på dem. Disse dækker alt fra hvilken bil, der ville være bedst egnet til din tur til hvilken valuta, du skal bruge i landet. Dog hvis du skulle have spørgsmål eller bekymringer, når du har læst svarene, så er du velkommen til at kontakte os på tlf. +45 78 75 53 06 eller ved at sende os en e-mail alle ugens 7 dage, hvor vores reservationsspecialister er klar til at hjælpe dig. Du kan dog også finde generelle oplysninger og tip om biludlejning og rejser på vores rejsetip side, som dækker alt fra forsikringer og dækninger til informationer om alderskrav og færdselsbegrænsninger.


  Hvilken type udlejningsbil er bedst for min rejse i Italien?

  Hvilket køretøj der er bedst egnet til din rejse, afhænger af, hvor mange i er, der skal af sted, og hvilken rejse i skal ud på i Italien. Ved kortere forretningsrejser til nogen af de større storbyer vil vi anbefale at leje en mindre bil altså i bilkategorierne mini, økonomi eller kompakt, hvor hvis man skal på en længere ferie såsom en road trip, så ville det være bedre med en større bil med massere af bagagerum fra vores mellemklasse eller familieklasse bilkategorier.

  For at finde lige den bilen, som passer til ens rejse, anbefaler vi, at man læser vores bilkategori side, som detaljede forklarer, hvad man får ved de forskellige kategorier.

   

  Hvilken valuta anvendes i Italien?

  Italien er en del af EU og den anvendte valuta er derfor euroen. Du kan veksle til euro ved ethvert valutavekslingskontor, som ofte kan findes i lufthavne og ved hovedbanegårde. Du kan nærmest også hæve euro fra hver hæveautomat, som der findes mange af i den centrale del af byen. Dog når du hæver penge, så vil vi råde dig til at kontrollere gebyrene, da de kan være meget høje ved nogle af dem.

   

  Hvilken tidszone er Italien i?

  Italien er i den samme tidszone som os, nemlig GMT +1, så dermed er der naturligvis ingen forskel på den italienske og danske tid. Dette gælder også for alle landets øer såsom Sicilien og Sardinien. Selve sommertiden for hele Italien starter fra den sidste weekend i Marts og varer helt indtil den sidste weekend i Oktober, som det også er i Danmark.

   

  Elektricitet – Har jeg brug for en strømadapter i Italien?

  Den elektriske spænding i Italien er den samme som i Danmark, nemlig 230 volt som skiftes med 50 cyklusser pr. sekund. Vægstikket er dermed også de samme som i Danmark, så du har ikke brug for en adapter.

   

  Behøver jeg et visum for at rejse til Italien?

  Italien er en del af Schengen-området, så som dansker er det ikke en nødvendighed at man medbringer pas når man skal til Italien, det anbefaler vi dog alligevel at man gør.

  Hvis du under dit ophold i Italien får brug for hjælp fra den danske ambassade, ligger den i Rom og kan kontaktes via følgende oplysninger:

  Danske ambassade i Rom,
  Via dei Monti Parioli 50
  00197 Roma
  Tlf: +39 06 9774831
  Fax: +39 06 97748399

   

  Hvilke er de mest almindelige udtryk i Italien?

  Hej - Ciao
  God morgen - Buongiorno
  God eftermiddag - Buon pomeriggio
  God aften - Buonasera
  Hvor er den nærmeste politistation? - Dov'è la stazione di polizia più vicina?
  Hvor er det nærmeste hospital? - Dov'è l?ospedale più vicino?
  Hvor er den nærmeste hæveautomat? - Dov'è il bancomat più vicino?
  Kan jeg betale med kreditkort? - Posso pagare con la carta di credito?
  Kan jeg betale med debetkort? - Posso pagare con la carta di debito?
  Hvor meget koster det? - Quanto costa?
  Hvor er [sted]? - Dov'è [sted]?
  Behold byttepengene - Tenga il resto
  Tak - Grazie
  Hvor kan jeg låne en telefon? - Dove posso prendere in prestito un telefono?


  Nyttige Links

  Den Italianske Officielle Turist Hjemmeside