Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I ITALIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Italien

  Generel information
  Italien har et fantastisk netværk af veje og motorveje, som faktisk er blandt Europas mest omfattende. Motorvejen i Italien er kendt under navnet "Autostrada" og disse er betalingsmotorveje. Man modtager en billet når man kører på motorvejen, og betaler når man kører af.
  Mange steder på de italienske veje møder du blændende udsigter, men især langs vejen SS48 (Grande Strada delle Dolomiti) kan du opleve hjertet af Dolomitterne og nyde nogle utrolige udsigter.

  Krav
  For at booke biludlejning i Italien skal man minimum være 21 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Sikkerhedsseler er nødvendigt for fører samt eventuelle passagerer, og børn op til 12 år er forpligtet til at benytte barnesæde.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Italien er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 110 km/t
  • Motorvej: 130 km/t

  Trafikregler
  I Italien gælder de samme regler for kørsel, som i Danmark. Dette vil sige at man kører i højre side af vejen, og overhaler venstre om. Det er forbudt at snakke i telefon, mens man kører bil, medmindre man benytter håndfri telefoni. Eventuelle trafikforseelser betales på stedet enten i form af euro eller rejsechecks. Derudover har italienerne også fartkameraer på nogle strækninger.

  Tankstationer
  Tankstationer er normalt åbne fra 07-12.30 og igen fra 15.30-19. De fleste tankstationer har lukket om søndagen. Langs med motorvejen er der også døgnåbne tankstationer.

  Afgifter
  Motorvejen i Italien hedder "Autostrada" og disse er betalingsmotorveje. Man modtager en billet når man kører på motorvejen, og betaler når man kører af. Prisen afhænger af, hvor langt man kører. Siden 2009 har det været muligt at betale med kreditkort ved nogle af disse stationer.

  Parkering
  I Italien kan man parkere gratis i de "blå zoner", så længe man husker at hente et parkeringsbevis. Disse kan hentes på turistkontorer og tankstationer. Det anbefales, at man benytter nogle af de større, ikke centrale parkeringspladser, hvis man f.eks. besøger Rom.
  Ved parkering i mindre byer kan man opleve forskellige farver der omgiver parkeringsområdet. Generelt betyder hvid "gratis" og blå at der er gebyr på. For at være på den sikre side, er det altid en god idé at tjekke skilte eller anden information.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Forsikringerne ved car rental Italien kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  De fleste bilkategorier må køre i det meste af Vesteuropa. Men på grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Auto Europe har specielle lejeprogrammer for kørsel ind I Østeuropa. Herved kan et ekstra gebyr forekomme. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejsleje er tilgængeligt imellem udvalgte steder i Italien. Nogle envejslejer har gebyrer. Internationale envejslejer er også tilladt på nogle bilkategorier, og igen her kan der forekomme gebyrer.