Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I NÜRNBERG

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning i Nürnberg til de bedste priser

  Den anden største storby i den tyske stat Bayern, Nürnberg er en middelalderlig by med massere af historie og mange lokale traditioner. Byens fremragende gotiske kirker, smukke renæssance huse og antikke tårne lover de årlige turister, som besøger området med deres biludlejning i Nürnberg fra Auto Europe, et indblik i landets lange og fascinerende historie.

  Byens navn nedstammer fra ordet ’nourenberc’, som betyder ’rocky hill’ på engelsk og stenet bakke på dansk. Byen har udviklet sig gradvist fra at have været en lille by i en skov i det sydlige tyskland for mange hundrende år siden til byen, den er i dag. Den indre bys dejlige gruppering af charmerende huse med røde tage sætter i dag rammen for et ældgammelt slot, som tiltrækker turister fra hele verden, der kommer for at betragte dette vidunderlige gamle sted for kunst og sang.

  Nürnberg bliver i nogle omkredse kaldt Tysklands bedste hemmelighed, og det er med god grund: Den ligger i hjertet af Bayern (landets største og smukkeste stat efter nogle meninger), byen har en lang mur med mange flotte tårne, som er en af de bedst vedligeholdte by-befæstninger i Europa og byen har en vidunderlig trio af kirker - altså St. Sebalds kirken, St. Lorenzs kirken og kirken Frauenkirche (damens kirke) - som topper meningsmålinger af de mest glimerende religiøse bygninger i hele Tyskland.

  Efter at have været blevet genopbygget efter 2. verdenskrigen er Nürnberg en destination, som man kan tage til hele året. Byen er fantastisk uanset om, du tager dertil om vinteren, hvor du kan opleve byens berømte julemarkedet, eller om du tager dertil, når forårsblomsterne er blomstret. Den gamle del af byen kendt som Altstadt er cirka 4 kvadrat kilometer og er virkelig dejlig at tage en gåtur i. Med de usædvanlige gademønstre, der er placeret langs begge bredder af floden Pegnitz, dette behagelige historiske sted er fuldt med mange storslående bygninger, såsom byens fantastiske operahus og imponerende hovedbanegård (Hauptbahnhof).

  Den brostensbelagte, hældende Domplatz ligger i hjertet af byens centrum og er det første sted, som mange turister tager hen. Denne plads er indbegrebet af Nürnbergs udbredte middelalderlige charme. Du må heller ikke misse stedet Handwerkerhof med en atmosfære fra de gamle dage og med grupper af håndværkere af alle arter, som viser deres håndværk. Et andet sted, som er værd at besøge, er springvandet fra det 14. århundrede, som blev lavet mellem 1385 og 1396 af arkitekten og stenhuggeren Heinrich Behiem. Det blev designet som et gotisk kirke spir og har fyrre flerfarvede figurer på fire niveauer, som viser det romerske riges syn på verdenen. For dem, som dog er fascineret med lidt mere morderne historie, er der også den tidligere samlignsplads for det nazitiske parti, der ligger i udkanten af byen. Dette er det største monument, der blev bygget af nazisterne, som stadig er intakt.

  I løbet af din tur i Nürnberg skal du også være på udkig efter de grillede pølser fra Nürnberg, da de har nemlig været der i mere end 700 år, siden 1313 for at være helt præcis. En lov blev nemlig i det år lavet, der gjorde sådan og stadig gør sådan, at det er kun den mest værdifulde del af grisen, der må blive brug til at lave disse små pølser, som skal være krydret med merian, som skal være mellem 7-9 cm lange og som ikke må veje mere end 25 gram. Nürnberg pølser er traditionelt grillet over et bål, der er lavet med bøgetræ, som giver dem en speciel aroma, før de bliver serveret på en sølvtallerken med sennep eller med peberrod, sauerkraut, kartoffelsalat og et skive brød.

  Nürnberg ligger i hjertet af det nordlige Bayern, som er en dejlig stat, der består af mange smukke byer og storbyer, såsom Augsburg og statshovedstaden München. En klassisk roadtrip fra Nürnberg starter med, at man kører nordvest på igennem steder, hvor man kan se eventyrlige slotte, og hvor man dermed kører på vejen Romantische Strasse, som er en lang og snoet vej, som er berømt for dens fantastiske landskab.

  Auto Europe tilbydder de billigste priser til din billeje i Nürnberg. Vi har praktiske afhentningssteder i hele byen, og vi tilbyder biler til alle budgetter både store og små ved at tilbyde den rigtige bil til den rigtige pris. Bestil din bil med få klik på vores hjemmeside og vælg mellem et stort udvalg af små, mellem og store bller, såvel som luxuriøse biler, campingvogne, SUV’er og convertible biler. Du kan booke din bil online lige nu ved at bruge vores online bookingssssystem. Hvis det ikke virker, hvis du har spørgsmål eller hvis du skal have brug for hjælp til at lave din booking, kan du altid ringe til vores reservationsspecialister hverdag på telefonnummer +45 78 75 53 06. For tips omkring kørelse i Nürnberg og i resten af landet, kan du søge hjælp i vores tyske færdselsguide. I denne guide finder du f.eks. informationer om køreafstande, vejregler, aldersrestriktioner og meget andet.

  Hvordan er Trafikken i Nürnberg?

  Nürnberg er en smuk by, men trafikken kan godt blive lidt belastet til tider især om morgen og om aftenen i løbet af myldretiden. Adgangen til motorvejen, når man skal til og fra Nürnberg er dog fremragende, som den er ved de fleste storbyer i Tyskland. Der er godt med skilte, så man kan finde vej, og de har fået et nyt elektronisk system, som guider trafikken, når der er begivenheder i byen. Dette gør sådan, at trafikken ikke bliver overbelastet af begivenhederne, og så man kan komme rundt i byen, selvom at der er mange, der kommer for denne begivenhed. Den centrale del af Nürnberg er dog ikke så egnet til at køre i, hvis man ikke er lokal, da mange af vejene bliver krydset af gågader og gamle broer. Derudover er de fleste af vejene også planlagt efter Schleifenlösung systemet, som gør, at efter du har kørt rundt i lidt tid, så ender du nok op der, hvor du startede.

  Hvor Kan Jeg Parkere Min Udlejningsbil I Nürnberg?

  Hvis du gerne vil besøge den gamle del af Nürnberg med udlejningsbilen, så kan du bruge det lokale innovative parkeringsinformationssystem, som oplyser online, hvor mange parkeringspladser, der er ledige i byens centrale parkeringsparker, kældre og huse. Når man kører rundt omkring i Nürnberg, er det en god ide at checke om, der er en parkeringsplads ved det sted, du skal hen (som ved nogle hoteller og turist attraktioner). Hvis der ikke er det, så vil vi råde dig til at overveje og bruge byens godt organiseret Park & Ride faciliteter, som der er skilte for på hovedvejene. Alternativt har Nürnberg også et fint antal af kommunale parkeringshuse (cirka 20 i alt) med plads til cirka 6.000 biler. Venligst bemærk at der ikke er særlig mange parkingspladser på gaden, fordi de fleste ledige pladser kun er for beboerne også ude i forstæderne. Hvis du dog finder en parkeringsplads ude ved vejen, så skal du regne med at betale over €2 pr. time for den.

  Nürnbergs Lufthavn

  Nürnbergs Internationale Lufthavn åbnede mellem Knoblauchslands marker i 1955, og er siden blevet til en af nord Bayerns mest vigtige kommercielle aktiver. Nürnberg lufthavn, bedre kendt som Albrecht Dürer Lufthavn Nürnberg efter den kendte maler fra 15. hundrede tallet, har op til ca. 5 millioner besøger hvert år og er dermed den tiende travleste lufthavn i Tyskland. Listen med flyselskaber i lufthavnen bliver kun ved at gro, og i den liste er der mange kendte flyselskaber såsom Lufthansa, Turkish Airlines, Swiss, Air France, KLM, Vueling, Eurowings, TUI Fly, Sun Express, Ryanair, Wizz og Corendon Airlines. Passagerne, som bruger Nürnberg lufthavn, har adgang til en masse faciliteter, såsom et god udvalg af restauranter, hvor et godt eksempel er den populære Mövenpick restaurant. Dermed er der også en hel masse shopping muligheder med en stor Duty-Free butik som i mange andre lufthavne. Der er også frisører, et konference center og et observationsdæk, som passagerne kan få ventetiden i lufthavnen til at gå med. I løbet af 1990’erne og ind i det nye årtusindende forbedrede lufthavnen deres metro system på grund af tilbygningen af den anden terminal. De har forbedret lufthavnen mere siden da, idet at de har fået 2.200 nye parkeringspladser, flere butikker ved gatene og en helt ny kontrol terminal til forbindelser.

  Nürnberg Lufthavn (NUE)
  Hjemmeside: www.airport-nuernberg.de/english
  Tlf.: +49 911 9370
  Adresse: Flughafenstraße 100, 90411 Nürnberg, Germany

  Hvad Kan Du Fortage Dig I Nürnberg?

  Nürnberg har mange fantastiske museer, et stort udvalg af shopping muligheder og en hel masse hyggelige restauranter, barer og Biergartens. Få mest ud af din biludlejning i Nürnberg ved at køre ud og nyd det bedste, denne by kan tilbyde, hvor den verdenskendte Nürnberg bratwurst er mulig at få i nærmest alle barer og bistroer i hele den lokale region.

  • Slottet Nürnberger Burg: Nürnbergs storslående slot Nürnberger Burg, som også bliver kaldt Kaiserburg lokalt, var en sikker militær forpost og var et prestigefyldt sted, hvor alle de tidligere kejserne boede. Over tredive kejsere boede nemlig der i flere århundrede, som gør, at det er en af de mest historiske bygninger i det centrale Europa. Dette omfattende slotkompleks blev bygget under Hohenstauferne og deres efterfølgere, og har dermed været et centralt punkt af Europæisk historie i århundrede. Dette har dermed gjort, at det er Nürnbergs top attraktion og et must, når man besøger Nürnberg. Vi anbefaler virkelig, at man tager turen ind i kejserkamrene og det integrerede museum. Dobbelt kappelet, som er derinde, blev bygget omkring år 1200, og det er et kaplet, som er bygget ovenpå et andet. I det øverste kapel er der en altan, som kun kejseren kunne bruge. Alt dette kan du se, hvis du tager turen og meget mere.

  • Albrecht Dürers Hus: Albrect Dürer, som var en yderst klog og alsidig tysk maler og gravør fra renæssancen, er bedst kendt for sine meget detaljerede studier af dyr, planter og religiøse emner. Han boede, arbejede og døde i et stort bindingsværkshus, som blev bygget i 1420. Dette store hus overlevede på mirakuløs vis den intensive bombning af Nürnberg i anden verdens krig, og det er i dag en af byens største turistattraktioner.

  • Germanisches Nationalmuseum: Nürnbergs imponerende Germanisches Nationalmuseum er ikke kun det største museum i Tyskland, men også i alle tysk-talende lande. Den permanente samling, der er dedikeret til kulturhistorie, indeholder en blanding af mange forskellige fascinerende genstande, der spænder fra middelalderlige gobeliner og designklassikere fra det 20. århundrede til nogle udstillinger der stammer helt tilbage til bronzealderen. Andre højdepunkter indkluderer den berømte Behaim Globus (den ældste overlevende globus i verden), det dyrebare omslag til bogen Codex Aureus (en evangeliebog skrevet i det 11. århundrede), meget sjældne barokke dukkehuse med flere etager og en af de største samlinger af historiske musikinstrumenter i Europa.

  • Neues Museum: Dette smukke prisbelønnede museum specialiserer sig inden for morderne kunst og design. Museets omfattende samling af malerier, skulpturer og fotografier stammer fra 1945 og fremover, hvor de har valgt genstandene til samlingen med et fokus på østeuropæiske kunstnere, internationale værker af geometrisk abstraktion og konkret kunst. Samlingen forandrer sig konstant, og museet har nærmest altid midlertidige udstillinger uanset hvilken årstid, det er, så dermed er det altid værd at se.

  • Deutsche Bahns Jernbanemuseum: DBs Jernbanemuseum blev grundlagt i 1882, og er det ældste jernbanemuseum i verden. Hele samlingen er næsten 7.000 kvadratmeter, og den består af fyrre ægte dele af DBs jernbane historie, som indkluderer den ældste overlevende passagerbus i Tyskland, en kopi af landets første damplokomotiv (Adler) og en model af togtypen ICE 4. Andre vigtige attraktioner indkluderer en antik tog platfrom, en interaktiv signalboks og KIBALA, et jernbaneparadis for børn med en togsimulator og en miniatyr jernbane, som kører rundt.

  • St Sebalds kirke: St. Sebalds kirke er en smuk kirke med to flotte høje tårne, som blev opført i begyndelsen af 13. hundrede tallet. Indeni kirken står der relikvieskrinet fra det 14. århundrede og St. Baldus’ kiste, som var en missionær fra det 8. århundrede og er Nürnbergs skytshelgen. Kirkens to tårne blev tilføjet i det 15. århundrede. Før 15. hundrede tallet var der ikke sket så meget ved kirken andet, at sidegangene var blevet udvidet og de tårne, som var der inden det 15. århundrede, blev større. Derefter på grund af 2. verdenskrig blev kirken naturligvis beskadiget, dog heldigvis blev relikvieskrinet, kunstværker fra Veit Stoss, som var en billedehugger fra det 15. århundrede, kirkens smukke farvede glasvinduer ikke beskadiget, og dermed kan man se dem i deres helt originale tilstand.

  • Nürnberg Zoologisk Have: En af Bayerns bedste turistattraktioner, som man kan tage til hele året rundt, er Nürnberg Zoologisk Have, der ligger i byens dejlige skov. Traditionen for Zoologiske Haver i Nürnberg går helt tilbage til middelalderen, hvor denne zoo er over 100 år gammel. Den er cirka 67 hektar og er en af de største zoologiske haver i Europa og har mange af verdens mest storslående dyr herunder aisiatiske løver, sibiriske tigre, sneleoparder, sydafrikanske geparder og indiske næsehorn. Når du er der, må du dermed ikke glimt af delfinshowet og det innovative Bionicum Ideenreich Natur center.

  Bedste Dagsture med Din Biludlejning i Nürnberg

  Oplev smukke Bayern og fordyb dig selv i alt statens historie ved at besøge alle statens slotte, paladser og alt, hvad der tilhører dem. Her nævner vi nogle af de steder og attraktioner, som du ikke må gå glip af, når du udforsker staten med en bil.

  München

  Cirka 150 kilometer syd fra Nürnberg ligger den fantastiske by München, der er en storby, der ligger på grønne græsarealer nord for Alperne. Med massere af kosmopolitisk og enorm arkitektonisk charme har München bevaret meget af den atmosfære, den havde, da munkene først bosatte sig i området i det 8. århundrede. Byen kan prale af at have nogle af verdens mest værdsatte kunstsamlinger samt nogle smukt bevarede bygninger såsom det tidligere kongelige palads kendt lokalt som Residenz.

  Die Romantische Strasse

  Die Romantische Strasse er næsten 300 km. lang og snor sig gennem en masse herlig bayersk natur, som begynder ved Würzburg, hvor man så bliver taget op til nordvest Nürnberg, og som dermed ender ved Füssen ved den østrigske grænse. Med denne rute kommer man forbi massere af byer og slotte fra middelalderen. Den populære vej tilbyder turister en chance for at få det meste ud af sin billeje i Nürnberg ved at tage en afslappende køretur igennem det smukke, historiske og charmende lokale landskab. I løbet af denne køretur må man endelig heller ikke gå glip af Rothenburg ob der Taube, som er vest for Nürnberg, som mange synes er den bedst vedligeholdte by fra middelalderen i Europa.

  Dinosaur Museet Dinosaurier Museum Altmühtal

  Dinosaur Museet Altmühtal ligger lige ved motorvejen A9 mellem Nürnberg og München (afkørsel 59 til Denkendorf) og er en af Sydtysklands største turistattraktioner. Besøgende opfordres til at gå langs en kilometer lang skovsti for at se 400 millioner år af jordens historie, mens de møder 70 dinosaurer og forhistoriske væsener undervejs. Andre højdepunkter er den spændende samling af originale fossiler og skeletter, der udstilles i museumshallen samt en ægte tyrannosaurus rex og verdens største peterosaur, der nogensinde er blevet udgravet.

  Legoland

  Legoland, som ligger ca. 200 km. sydvest for Nürnberg, er et fantastisk sted at tage hen for både børn og voksene, som det er i Danmark. Det er et sted, hvor børn kan være som deres helte og lave voksne ting som at tage deres første køreprøve, konkurrere imod hinanden i forskellige konkurrencer, sejle i en kano alene eller designe og programmere en lego-robot.

  Geografisk Information og Historie

  Nürnberg, som cirka ligger en times køretur nord for München, er en dejlig by ved floden Pegnitz og ved Rhein-Main-Donau-kanalen i den tyske delstat Bayern. Byen er den anden største by i Bayern og den største by i Mittelfranken, som er en administrativ region, der hedder en Regiergunsbezirk på tysk. Selvom Nürnberg ikke ligger ved en stor flod eller en havn, så lykkedes det stadig byen at være en af de vigtigste handelsbyer i middelalderen, og det var delvis fordi, at nogle af de vigtigste kommercielle ruter krydsede med Nürnberg, og der var ingen ligende by tæt på. Det bayerske landskab, der er omkring byen, er opdelt i fire områder, hvilket betyder, at der er massere af variation for turister, der udforsker områderne udenfor Nürnberg. Fra Nürnberg er det også muligt at tage til alperne, Tysklands højeste punkt bedre kendt som Zugspitze, bjergkæden Die Bayerische Voralpen, hvor der er massere af søer og floder og de østlige bayerske bjerge, hvor landets første nationalpark er og det Schwäbsch-Fränkische landskab er, som er kendt for store skove.

  Selvom Nürnbergs by historie først begynder i 1050, blev byens borg bygget meget tidligere end det år. Gennem århundreder er det blevet kaldt alt fra skattekisten i det tyske imperium til stedet, hvor nazisterne havde deres samlinger. Den ældste del af slottet, lokalt kendt som Altnürnberg, var et femhjørnet tårn med værelser, som byen derefter udviklede sig rundt om.

  Intet i middelalderen var bedre for velstanden for en by end at have en myte omkring byen, der gik ud på, at byen havde en hellig mand eller hellige genstande, der havde unaturlige krafter. I Nürnberg var det St. Sebaldus denne her myte gik ud på, og han gjorde sådan, at der kom mange menesker til Nürnberg, og dermed groede byen hurtigt. Kejser Frederik II gav byen dens titel, og dette medførte ikke kun økonomiske fordele, men sikrede også, at Nürnberg kun var underlagt kejserne og ikke andre prinser. I 1356 modtog byen en yderligere anderkendelse, da den såkaldte Golden Bull erklærede, at nye konger var forpligtet til at afholde deres første parlamentariske samling i Nürnberg.

  Hvordan Kommer Jeg Rundt I Nürnberg?

  I Nürnberg er der busser, toge (S-bahn), sporvogne og metroer (U-bahn), der kører fra kl. 5 om natten til midnat hverdag. Når du besøger byens omkringliggende områder, er det bedst at bruge S-bahn’en, de regionale tog eller busforbindelserne. Bemærk at der i weekenden er flere busser kaldet NightLiners, der kører fra kl. 1 til kl. 5 om natten. Nürnberg er i hjertet af det meget omfattende integrerede transportssystem kaldet Verkehrsverbund, der strækker sig helt til Bayreuth og Bamberg. Billetter er gyldige overalt i netværket og giver mulighed for rejser med stort set med alle busser, sporvogne, metroer(U-bahner), S-bahner og regionale tog med undtagelse dog af intercity tog og lang distance tog. Brug dog de nedsatte priser såsom dagsbilleter, ”Sparpreis” billetter og gruppebilletter, da priserne for en enkeltbillet ofte er dyr, og med dem kan man køre særlig langt. Rejser rundt om i det nordlige Bayern er også meget billige, så man kan også komme udenfor Nürnberg, hvis man gerne vil det.

  Busser

  ZOB Nürnberg er hovedstationen for busser og ligger ved Willy Brandt Platz lige overfor hovedbanegården. Lokale busser forbinder Nürnberg med mange nærtliggende byer og forstæder herunder Stein bei Nürnberg og Erlangen. Der er en ekspressbus direkte til og fra lufthavnen og til Nordostbahnhof, mens andre ruter forbinder Fürth til lufthavnen.

  Sporvogne

  Med byens bus og metro system har Nürnberg også et morderne og effektivt sporvognssystem, som har ruter til mange af byens interessante dele. Disse sporvogne hedder tram på tysk, så gå efter skilte med dette på for at finde sporvognene.

  Metroer

  Nürnberg har et effektiv undergrundssystem, og det er interessant at vide, at linjen U3 i Nürnberg var verdens første automatiske metro linje med et mix af toge, altså hvor nogle togene var med fører og andre ikke var, i 2008. De fleste metro linjer stopper ved hovedbanegården, hvor linjen U1 kører ud til nabobyen Fürth. Linjen U2 kører ud til lufhavnen, og du kan komme derud på lidt over 10 minutter uden at skulle skifte tog altså fra byens hovedbanegård.

  Toge

  Nürnbergs morderne hovedbanegård ligger et stenkast fra den gamle bydel og tilbyder passagerer en lang række butikker, barer, caféer og restauranter før og efter deres rejse. Nürnberg har toge, der næsten kører til hvor som helst, der er f.eks. højhastighedstog også kaldt ICE toge til Berlin, München, Leipzig, Frankfurt og alle andre større byer langs disse ruter.

  Taxier

  Taxaer kan findes overalt i byen, især i messeområdet, lufthavnen og ved øst- og sydindgangen til Nürnbergs hovedbanegård. Byens centrum er en meget hurtig og bekvem taxatur på cirka 20-25 minutter væk fra lufthavnen, og prisen for turen burde ikke koste mere end 25 euros.

  Nyttige links

  Nürnberg Tourist Info

  Tilbage til toppen