Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  ROMANTISK ROAD TRIP I TYSKLAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Den Romantiske Vej: Frankfurt til Hohenschwangau

  Den Romantiske Vej er en af de ældste turistruter i verden. Denne populære road trip rute er lige velegnet til historieentusiaster og eventyrlystne såvel som rutinerede ferierejsende, men også for familier med børn og en af de mest fascinerende seværdigheder som Tyskland har at byde på.

  Den Romantiske Vej blev skabt efter Anden Verdenskrig for at tiltrække globale rejsende til Tyskland og stammer fra en tid, hvor landet var fyldt med fortryllende slotte og gamle, gotiske katedraler knejsende op fra de små, idylliske landsbyer.

  Undervejs vil du køre forbi krystalklare søer og floder, omgivet af frodige grønne marker og skove, lige ud af et eventyr. Med din biludlejning fra Auto Europe kan du nemt følge de bølgende veje gennem det smukke bayerske landskab, som tager 4 dage at køre, men med fordel kan udvides til 6 skønne dage med mange flotte indtryk hver dag. Stop bl.a. i Würzburg og Füssen, som er byer du ikke må gå glip af. Hvis du ikke allerede er i Tyskland og ønsker at opleve denne ikoniske vej bør du booke en flybillet til Frankfurt. Lufthavnen i Frankfurt er tættest på Würzburg, som er udgangspunktet for din road trip på Den Romantiske Vej. Når man ender turen på Den Romantiske Vej i Füssen, så vil det være mest oplagt at aflevere bilen i München lufthavn, da den ligger tættest på Füssen, som er slutdestinationen for rejsen. Man kan altså med fordel benytte sig af en envejsleje for ikke at skulle køre tilbage til Frankfurt med bilen.

  Rute Afstand Ca. køretid
  Frankfurt Lufthavn til Frankfurt centrum 17.7 km 26 minutter
  Frankfurt til Würzburg 119 km 1 time 13 minutter
  Würzburg til Rothenburg o.d.T. 109.4 km 1 time 46 minutter
  Rothenburg o.d.T. til Nördlingen 80.5 km 1 time 8 minutter
  Nördlingen til Augsburg 72.4 km 53 minutter
  Augsburg til Hohenschwangau 128.5 km 2 times
  Samlet: 527.7 km 7 timer 27 minutter

  Dag 1: Frankfurt

  Road trip Frankfurt, Tyskland Road trip Frankfurt, Tyskland

  Når du ankommer til Frankfurt, vil du sandsynligvis være spændt og klar til at starte din rejse langs Den Romantisk Vej. Trods dette, bør du have lidt is i maven, før du giver dig ud på din road trip i Frankfurt, for der er meget at se i byen, og du bør derfor mindst planlægge én dag i denne historiske by og Europas finansielle centrum.

  Hvis du er særligt interesseret i historiske udstillinger bør du besøge det nationalhistoriske museum, som bl.a. har Europas eneste komplette skelet en af Diplodocus. Goethe House er en anden populær turistattraktion, især for dem, der nyder de populære værker af en af Tysklands største forfattere og digtere. Huset, hvor Johann Wolfgang von Goethe blev født og voksede op, før du flytter til Leipzig for at studere ødelagt under Anden Verdenskrig, men blev genopbygget i 1951 og har siden 1954 husede et museum. Adressen er Grosser Hirschgraben 23.

  Er du mere interesseret i at udforske Frankfurts natteliv bør tage til "Sachsenhausen-Nord", hvor du kan finde byens bedste restauranter, natklubber og barer - lækker beliggende langs floden Main. Før du drager tilbage mod hotellet, bør du dog prøve en Frankfurter Würstchen (en lille frankfurter pølse), som er forløberen til de danske hotdogs. Hvis du besøger Frankfurt i august, kan du også benytte lejligheden til at besøge musikfestival "Sommer i byen". Hvis du derimod planlægger at rejse i midten af juni, kan du i stedet se Frankfurts egen Gay Pride, der går under navnet "Christopher Street Day parade". Begge festivaller garanterer stor underholdningen sammen med resten af Frankrfurt byliv og unikke kultur.

  Efter en spændende første dag på din rejse med en biludlejning i Frankfurt, er en god nats søvn næsten uundværlig. Der findes heldigvis et godt udbyd af hotellet, og der er noget at finde for enhver pengepung! Et lille tip er, at du vil finde mest fred og ro i udkanten af byen, og hvis du søger et sted at tilbringe natten nær togstationen med din familie, så skal du være opmærksom på, at området bliver omdannet til en slags "red light district" om natten. Hvis du ønsker at overnatte på et hotel med en traditionel atmosfære, er det bedst at kigge efter hoteller i forstæderne til Frankfurt.

  Næste stop: 26 minutter


  Dag 2: Würzburg

  Road trip Würzburg, Tyskland Road trip Würzburg, Tyskland

  Rejsen fra Frankfurt til Würzburg tager kun halvanden time og er kendt som "Den Romantiske Vejs perle". Det er også på denne strækning, at mange har deres foretrukne stop. På vejen vil du støde på kongelige slotte og fæstninger, hvor regionens prinse biskopper blev kronet, og du vil være omgivet af mange smukke vinmarker. Selv om mange af de mest berømte bygninger i byen blev ødelagt under Anden Verdenskrig, er en god del af dem er rejst igen.

  Hvad kan man lave i Würzburg:

  På din road trip i Würzburg kan du glide ned af gader med nogle af Tysklands fineste arkitektoniske kreationer fra den pragtfulde barokke augustinske kirke til Tysklands ældste stenbro og sagkyndigt velplejede Rokokogården, som omgir hele Veitshöchheim slottet. Der venter mange værdige objekter på dig, som venter på at komme i din fotobog. Museumet Main-Franconian er en anden vigtig attraktion i byen.

  Hvis du planlægger en rejse midt i juni langs Den Romantiske Vej, opfordrer vi dig til at besøge Mozart festivallen i Würzburg. I slutningen af maj, kan du i stedet nyde "Afrika Festivallen".

  Hvor kan man spise i Würzburg:

  Når det kommer til udbuddet af mad, er det ikke usædvanligt, at restauranter er lukket mellem kl. 14 til 17. Det samme i Würzburg. Men der er masser af fast food forretninger og caféer langs ruten, hvor du kan stoppe og tage en velfortjent pause.

  Hvor kan man bo i Würzburg:

  Hvis du vil drage fuld nytte af din biludlejning i Würzburg, anbefaler vi på det kraftigste at bestille overnatning på forhånd, specielt hvis du er afsted i højsæsonen. Særligt populært er hotel Greifensteiner Hof og Hotel Walfisch. For et mere luksuriøs ophold skal du bestille en nat eller to på det smukke slotshotel Steinberg. Glem ikke, at der er masser af lokale delikatesser at tage del af i Würzburg og hvis du hellere vil bruge penge på mad end på et dyrt hotel, foreslår vi en overnatning på århundrede gamle Hotel Strauss.

  Næste stop: 1 time 13 minutter


  Dag 3: Rothenburg ob der Tauber

  Road trip Rothenburg ob der Tauber, Tyskland Road trip Rothenburg ob der Tauber, Tyskland

  Din næste destination på Den Romantiske Vej er byen med det sexede navn Rothenburg ob der Tauber, som du kommer til efter ca. 2 timers kørsel fra Würzburg. Byens bindingsværkshuse og brostensbelagte gader vil på ingen tid tage dig tilbage til den tyske middelalder tid.

  Hvad kan man lave i Rothenburg ob der Tauber:

  Et absolut must på din road trip i Rothenburg er at besøge det magiske dukke og legetøjsmuseum med over 1000 forskellige dukker og legetøj i udstillingen, hvoraf nogle er over 200 år gamle. Museet har også et børnevenligt teater og en model workshop!

  Selv det omfattende renæssance springvand Herterich, der dominerer den centrale plads er et besøg værd. Det er også på denne plads, at mange af byens festivaler finder sted. Et andet alternativ er, at du tager din biludlejning i Rothenburg på en tur op til de barokslottet Schillingsfürs, hvor du kan observere ørne og høge i deres naturlige omgivelser.

  Hvis du besøger Rothenburg ob der Tauber i maj vil du sandsynligvis kunne deltage i den berømte Meistertrunk festival. Et sikkert tegn på, at festivalen er igang er, hvis du ser lokale iført dragter. I slutningen af september byens kejserlige festival afholdt, og hvis dette ikke er efter din smag er Oktoberfest i München kun få timers kørsel væk. Vil du gerne endnu senere afsted, så kan du også besøge Nürnberg, hvor du kan opleve Tysklands ældste julemarked fra begyndelsen af december.

  Hvor kan man spise i Rothenburg ob der Tauber:

  Da Rothenburg ob der Tauber er en forholdsvis lille by, har man ikke det helt store udvalg af restauranter. Burgerkeller beliggende i en hyggelig kælder i den gamle bydel, er et godt sted at opleve tysk tradition. Restauranten serverer traditionelle retter med svinekød, pølser, dumplings og andre solide måltider serveres i en charmerende atmosfære.

  Hvor kan man bo i Rothenburg ob der Tauber:

  I modsætning til restauranternes udvalg, tilbyder hotellerne større udvalg og du kan finde noget for enhver prisklasse. Luksus kan du finde på Castle Hotel og Hotel Eisenhut, og mere traditionelle (og overkommelige) steder du kan finde på kroerne Klingentor, Post, og Burg Colmberg Hotel.

  Næste stop: 1 time 46 minutter


  Dag 4: Nördlingen

  Road trip Nördlingen, Tyskland Road trip Nördlingen, Tyskland

  I begyndelsen af den fjerde dag, og kun en times kørsel langs den romantiske vej, kommer vi til den mystiske og unikke lille by Nördlingen. Byen kan dateres tilbage til år 898, og på grund af sin utrolige alder, hører det til en af tre byer i Tyskland, hvis mure stadig er intakte. Dette er noget af en bedrift, fordi byen var i midtem af to kampe i Tysklands historiske Trediveårskrig.

  Hvad kan man lave i Nördlingen:

  Nördlingen ligger midt i et krater kaldet Reis, der blev skabt flere århundreder tilbage af en meteorit. Trykket og varmen af nedslaget skabte materialet suevite, som senere blev brugt til at bygge huse med, som for eksempel den majestætiske St. George Kirke. I kirketårnet får du få den bedste udsigt over hele byen, som er specielt godt velegnet til at opleve med en cykel!

  Hvis du voksede op i 70'erne, kan du genkende de velkendte røde, bayerske lofter. Grunden til dette er, at den sidste scene (den med glas elevator) i filmen Willy Wonka og chokoladefabrikken blev filmet lige i Nördlingen.

  Hvor kan man bo i Nördlingen:

  Hvis du ønsker at tilbringe en nat under din road trip i Nördlingen anbefaler vi et ophold på Hotel Goldene Rose. Da hotellet har kun et par værelser, bør du reservere tidligt i forvejen. Hotellets fremragende restaurant serverer hjemmelavet mad, som du ikke bør gå glip af! Det er bestemt et besøg værd!

  Før du rejser videre med din biludlejning i Nördlingen til Augsburg, bør du planlægge en lille afstikker til byen Ulm, som ligger ca. 90 km sydvest for Nördlingen.

  Næste stop: 1 time 8 minutter


  Dag 5: Augsburg

  Road trip Augsburg, Tyskland Road trip Augsburg, Tyskland

  På den femte dag under din road til i Augsburg vil du langs Den Romantiske Vej køre ind i Bayern tredjestørste by, ligger lidt over en times kørsel fra Nordlingen. Ankom gerne så tidligt som muligt med din biludlejning i Augsburg, da byen har en bred vifte af attraktioner, som hver især fortjener deres tid. Med en billeje i Tyskland, vil du kunne være fleksibel på hele din road trip.

  Hvad kan man lave i Augsburg:

  Alle besøgende i Augsburg skal gøre sig selv den tjeneste, at besøge den gotiske katedral St. Marys mindst én gang i løbet af deres ophold. Du bør heller ikke gå glip af de fem, kulturelt betydelige og sjældne malerier af Hans Holbein, den ældre i det mere end 1200 år gamle kapel. Augsburg er også hjemsted for verdens ældste sociale boligbyggeri, også kendt som Fuggerei, som blev grundlagt i 1516 af Fugger familien. Blot en kort køretur fra Augsburg du vil komme til yderligere to, vigtige kapeller: den rokoko-inspirerede Wies kirke, smukt beliggende ved foden af alperne og hvis storslåede og betagende højalter er et besøg værd. Selv Tysklands største protestantiske kirke, som er beliggende i studenterbyen Ulm er værd en afstikker fra hovedvejen, hvis du ikke allerede har været der, når du har besøgt Nördlingen.

  Hvis du besøger Augsburg mellem slutningen af juli og august, er du sikker på at høre jazz, da den sene Jazz / sommerfestival finder sted på dette tidspunkt af året. Noget andet unikt at besøge er, når Augsburg Mozart Festival finder sted i slutningen af september.

  Hvor kan man spise i Augsburg:

  Udbuddet af restauranter i Augsburg spænder fra traditionelle bayerske og tyske retter til andre europæiske og internationale retter. Du kan med fordel bestille bord på Augsburg Ratskeller, som ligger i Town Hall kælderen, hvis du foretrækker tyske specialiteter. De retter, der serveres er store og prisvenlige og på fredage og lørdage har restauranten åbent indtil til kl. 2. Tiltrækker mad fra andre europæiske lande bedre er et besøg på Ecke, som ligger lige bag rådhuset og et et enestående alternativ, som (afhængig af sæson) serverer varierede vildtretter.

  Hvor kan man bo i Augsburg:

  Ligesom de andre byer langs Den Romantiske Vej, er der en bred og varieret vifte af hoteller i Augsburg. Prisvenlige og værd at nævne er især Dom Hotel eller Hotel-Garni Schlössle. Hvis du hellere vil sove på samme hotel som Napoleon, så skal du skynde dig at bestille et værelse på Steigenberger Drei Mohren. Uanset hvilken af de to muligheder du vælger, så bliver det med garanti en oplevelse!

  Næste stop: 53 minutter


  Dag 6: Hohenschwangau

  Road trip Hohenschwangau, Tyskland Road trip Hohenschwangau, Tyskland

  Den sjette dag på Den Romantiske Vej tager os lidt over en time fra Augsburg til vidunderlige Hohenschwangau. Det første, du vil se, når du ankommer, er det imponerende eventyrslot Neuschwanstein, som har været inspirationskilde for Disney, Wagner og mange andre kunstnere. For eksempel er den kendte tegnefilm Snehvide baseret på Neuschwanstein slot. Men om du er disney-fan eller ej, er det imponerende slot uden tvivl et besøg værd!

  Hvad kan man lave i Hohenschwangau:

  I slottets umiddelbare nærhed ligger en anden imponerende cremegul bygning, som stammer fra en fantasiverden i perfekt kontrast til de grå, omkringliggende bjerge. Selvom slottet Hohenschwangau ikke visuelt rt så imponerende som Neuschwanstein, var selv dette slot en vigtig inspirationskilde for Wagner og er stadig et slående eksempel på bayersk arkitektur. For en unik udsigt over hele dalen skal du tage turen op til Maria Brücke. Broen blev bygget af Ludwig den anden på baggrund af sin far, Maximilian den anden - som havde startet byggeriet tidligere for at kunne nyde naturen og udsigten over kløften. Derfra har du en fantastisk udsigt over Neuschwanstein Slot og dalen!

  Hvor kan man spise i Hohenschwangau:

  Hvis du kommer til Neuschwanstein i september har du chancen for at blive en af de heldige, der kommer til at opleve en koncert inde sangernes sal på slottet. Uanset hvilken måned du besøger dette fantastiske sted, bør du bestille et bord på en den eksklusive restaurant Alpenrose am See. Restauranten byder på en utrolig udsigt over de omkringliggende bjerge omkring den alpine sø, som du kan nyde med en varieret og velsmagende, europæisk ret.

  Hvor kan man bo i Hohenschwangau:

  Når du er på road trip i Neuschwanstein og Hohenschwangau er der næppe noget bedre sted at bo end Hotel Müller, som er ideeelt placeret mellem de to slotte. Dette barok hotel med mahogni paneler er den perfekte afslutning på din road trip på Den Romantiske Vej.

  Som tidligere nævn vil det være ideelt at planlægge din road trip tilbage til München. Bestil en biludlejning med Auto Europe og kør til München Lufthavn på mindre end to timer. Du kan også fortsætte din road trip til enten Østrig eller Italien. Med en biludlejning i München, er alle disse fantastiske steder inden for rækkevidde og nemme at nå!


  Den Romantiske Vej Road Trip: Oplev Bayern fra sin bedste side!

  En road trip på Den Romantiske Vej i Tyskland er et must for alle bilentusiaster og for dem der elsker bilferie og den unikke følelse af frihed, som du kun får på en road trip! Hvorfor ikke cruise videre på smukke serpentineveje, omgivet af grønne bakker og hvide toppe gennem Østrig, ned til Italien og derefter videre på en road trip i Stevliopasset? Auto Europe har samlet de guider, du har brug, for at du kan tage turen videre til Italien og Europa, så du er sikker på, at få mest muligt ud af din ferie!

  Afsæt mindst én uge af din ferie på dette eventyr og vælg en bil fra vores store udvalg af tilgængelige køretøjer fra forskellige udbydere på en række steder i hele landet og du er garanteret uforglemmelig tur på Den Romantiske Vej i Tyskland!


  Nyttig rejseinformation i Tyskland

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Tyskland
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Tyskland

  'Biergarten'-tur i Tyskland Den Tyske Alpvej Eventyrruten
  Vinruten 1000 km på motorvejen