Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  ROAD TRIP DEN TYSKE ALPEVEJ

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Den Tyske Alpevej: Lindau til Berchtesgaden

  Du kan spørge hvilken som helst kørerentusiast, hvilken vej der er deres favorit. Mange vil kort og godt svarer, at det er Den Tyske Alpevej i Bayern, som en af deres absolutte favoritter. Alpevejen har sammen med eventyrruten en meget speciel plads i mange chaufførers hjerter. Den væsentligste årsag til dette er, at denne rute byder på masser af fantastisk udsigt.

  Den Tyske Alpevej blev planlagt af den tyske Automobile Club i 1932. Vejarbejdet startede i 1933 og i 1939 var næsten 275 km vej afsluttet. I dag er vejen ca. 450 km lang og start i Lindau ved Bodensee (nær grænsen til Schweiz) og ender i bjerglandsbyern Berchtesgaden, lige uden for Salzburg i Østrig.

  Store dele af ruten løber langs den østrigske grænse. Denne smukke rute tager dig bl.a. forbi 25 slotte (herunder de berømte slotte Neuschwanstein, Hohenschwangau og Linderhof), 21 søer og 64 bayerske bjerglandsbyer - med andre ord en temmelig imponerende mængde af attraktioner. Bliv godt kørende med en biludlejning fra Auto Europe og få en uforglemmelig oplevelse i det tyske alpine landskab.

  Rute Afstand Ca. køretid
  München Lufthavn til Lindau 336 km 2 timer
  Lindau til Immenstadt 90 km 56 minutter
  Immenstadt til Steingaden 117 km 1 time
  Steingaden til Benediktbeuern 82.5 km 52 minutter
  Benediktbeuern til Reit im Winkl 172 km 1 time 39 minutter
  Reit im Winkl til Berchtesgaden 100 km 1 time
  Samlet: 897.5 km 7 timer 30 minutter

  Dag 1: Lindau

  Road trip Lindau, Tyskland Road trip Lindau, Tyskland

  Hvad kan man lave i Lindau:

  Din road trip langs Den Tyske Alpevej begynder i den lille maleriske by Lindau, som er smukt beliggende ved Bodensee. Den nemmeste måde at komme til Lindau er først at flyve til München Lufthavn.

  Start din road trip i Lindau med at tage en vandretur i området. Det er en perfekt måde at udforske byen! I Lindau er afstandene så små, at det er muligt at gå til alt. Derfor opleves byen klart bedst til fods.

  Der er ikke meget der slår en vandretur i Lindau, med sin imponerende arkitektur. Se den bayerske løve, der sidder nede ved søen, det gamle rådhus (Altes Rathaus), Mangneturm, som er havnens ældste fyrtårn og mange, mange andre attraktioner langs promonadestrækningen. Lindau er også et perfekt udgangspunkt, hvis du ønsker at tage på dagsture i bil for at udforske de omkringlæggende byer og landsbyer langs Bodensee kyst - f.eks. Bregenz, Konstanz og Friedrichshafen.

  Lindau har også et populært marked, hvor du kan finde alle mulige lokale produkter og souvenirs. Der er også en middelalderby med en fascinerende arkitektur, der tager dig tilbage til svundne tider.

  Hvor kan man spise i Lindau:

  Efter at have nydt en lækker middag på en af Lindau's mange gode restauranter, for eksempel Wissingers in Schlechterbrau, Gasthof Alte Post eller Zur Fischeriner det tid til at tage tilbage til dit hotel og hvile ud til næste dag. Heldigvis er der mange hoteller i Lindau tilbyder førsteklasses service og komfort. Nogle af de bedste er Bayerischer Hof, Hotel Garni Brugger og Island Hotel. Når du er stået op og har nydt en god bayersk morgenmad, kan du sætte dig tilrette i din biludlejning i Lindau! Start med at følge vejen B32.

  Næste stop: 2 timer


  Dag 2: Immenstadt, Wieskirche og Benediktbauern

  Road trip Immenstadt, Wieskirche, Benediktbauern, Tyskland Road trip Immenstadt, Wieskirche, Benediktbauern, Tyskland

  Hvad kan man lave i Immenstadt:

  Hvis du kører fra Lindau lige efter morgenmaden, vil du også nå frem til den smukke by Immenstadt om morgenen. Byen har længe været et populært tilholdssted for ski-entusiaster, vandrere og dem, der elsker udendørs aktiviteter i bjergmiljøer. På din road trip i Immenstadt skal du bl.a. gøre et hold ved de to fine museumer: Allgäuer Bergbauernmuseum og Hofmühle, der ligger i en gammel bydel.

  I hele byen er der mange vigtige historiske bygninger, fine eksempler på 1600-tallets arkitektur. Nogle af byens højdepunkter ligger ruinerne af slottet Laubenbergsteine og Schloss Koenigsegg. Hvis du rejser i løbet af juli kan du samtidig opleve at være i Immenstadt under byens festival - Allgäu Triathlon eller øste- og landmandsmarked.

  Hvad kan man lave i Wieskirche:

  Med din biludlejning i Immenstadt anbefaler vi du tager dit næste stop ved katedralen Wieskirche nær byen Steingaden. Da det er placeret omkring en time øst for Immendtadt er det en perfekt dagstur med din udlejningsbil. Katedralen huser nogle af de fineste eksempler på rokoko-arkitektur.Fra slutningen af juni til begyndelsen af august afholdes der også koncerter her, der bare skal opleves, hvis du passerer gennem byen med din leje bil på det tidspunk af året.

  Hvad kan man lave i Wallgau:

  Når du har oplevet den smukke katedral Wies, er der kun én times kørsel i din biludlejning fra Auto Europe før du rammer næste destination - Wallgau. Den lille bjerglandsby Wallgau er et billedsmukt sted med gårde, der kan dateres helt tilbage til 1500-tallet. I nærheden ligger Walchensee, som er Tysklands største bjergsø og landets højeste alpesø. Hvis du ønsker at få en betagende udsigt over søen, kan du tage en stolelift op til Herzogstand.

  Hvor kan man bo i Wallgau:

  Benyt lejligheden til at overnatte i en af Wallgaus mange gode hoteller eller bed and breakfasts. Parkhotel Wallgau er en favorit blandt rejsende, men Wallgauer Hof, Gasthof Zur Post og Pension PAX kan også stærkt anbefales. På trods af sin lille størrelse, der er nogle virkelig gode restauranter. Lokale favoritter omfatter Gasthof Isartal, Golfalm Wallgau og Holzer's Café Alpenblick, for at nævne et par stykker.

  Næste stop: 56 minutter


  Dag 3: Tegernsee, Reit im Winkl og Ruhpolding

  Road trip Tegernsee, Reit im Winkl, Ruhpolding, Tyskland Road trip Tegernsee, Reit im Winkl, Ruhpolding, Tyskland

  Hvad kan man lave i Tegernsee:

  Det næste der venter på Den Tyske Alpevej er byen Tegernsee, som ligger en times kørsel fra Wallgau. En road trip til Tegernsee er et must, da byen har rigtig meget at byde på. Sæt tid af til en tur på slottet, der tidligere tjente som både kloster og bryggeri. Selvom slottet ikke fungere som bryggeri mere, så serveres der stadig øl. Det kan varmt anbefales at deltage i en rundvisning på slottet.

  En tur med dampskibet eller en betagende tur på kabelbanen er også en behagelig måde at tilbringe tid her. Hvis du synes, at Tegernsee virker en smule lukseriøs, så er det ikke helt forkert. Byen har nogle af Tysklands dyreste ejendomme. Men på trods af denne luksus er hotellerne og restauranter i området stadig forholdsvis overkommelig.

  Smør madpakken før du kører, for når først du sætter dig komfortabelt bag rattet i din biludlejning i Tegernsee tager det ikke mere end 1,5 timer før du når den næste lille hyggelig bayerske landsby - Reit im Winkle. Reit im Winkle er nemlig omgivet af små søer, kun afbrudt af et smukt landskab - som har de perfekte forhold til en velsmagende picnic. Næste stop på turen er den charmerende by Ruhpolding.

  Hvad kan man lave i Ruhpolding:

  Under dit ophold i Ruhpolding skal du huske at afsætte lidt tid til et besøg i kirken St. Georg, som ligger i udkanten af byen. Vi kan næsten garantere dig, at det vil være en af de mest inspirerende og maleriske kirker, du nogensinde har besøgt.

  Hvad kan man lave i Berchtesgaden:

  Din endelige destination på Den Tyske Alpevej er Berchtesgaden, som kun er ca. 45 minutters kørsel i en af verdens mest grønne og frodige landskaber, der bogstavelig talt fængler dig under din rejse. Et besøg på bjergtoppen giver dig en uforstyrret panoramaudsigt over Aplerna, meget smukt! Noget af det bedste er, at en road trip i Berchtesgaden kan gøres hele året! I vintermånederne er det et rent ski-paradis og om sommeren bliver det til en levende og farverig destination omgivet af bjerge, som gør naturen helt unik.

  Berchtesgaden er ofte forbundet med forskellige historiske begivenheder. Den mest berømte historiske kobling er desværre Hitler og hans sommerhus Ørnereden, der ligger i området. Ønsker du at opleve en lysere lokal historie kan man læse om museet Konigliches Schloss Berchtesgaden, som engang var hjemsted for kronprins Rupprecht. Her kan du se hans hellige kunstsamling, som i høj grad skabt af landets bedste kunstnere. Et anden museum, der er værd at nævne i Berchtesgaden er Heimatuseum, der ligger i Schloss Adelsheim. Her kan du se regionens mest succesfulde træskærerarbejder.

  Højt over Berchtesgaden, på Hoher Golls nordlige skråning af Obersalzberg. Historiekendere vil straks genkende dette luksuriøse tilflugthus i bjergene, fordi Hitlers hus engang stod her, kaldet Kehlsteinhaus, Eagle's Nest eller Ørnereden. Obersalzberg er også hjemsted til Hotel zum Türken, hvor turister kan komme på en guided bustur, som inkluderer indgang til det tidligere Nazi-ledede hotel, for et mindre gebyr. Hotellet er bygget over en labyrint-bunker med tunneler, som engang blev brugt af Hitler og hans nazistiske generaler. Ture til Ørnereden er også en mulighed med en biludlejning i Berchtesgaden. Den luksuriøse bygning tilbyder en uovertruffen udsigt fra bjergtoppen ud over landskabet. Du kan nyde udsigten, mens du nyder et tysk måltid mad, da bygningen i dag også fungerer som restaurant og café.

  Hvor kan man bo i Berchtesgaden:

  Hoteller i Berchtesgaden er indrettet i rustik bayersk stil (massivt træ og tunge bjælker), hvilket gør at du virkelig føler den ægte bayerske alpestil. Nogle hoteller, heriblandt Alpenhotel Denninglehen har balkon med en uforlignelig udsigt over bjerglandskabet i området.

  Den ultimative og autentiske oplevelse er garanteret på Hotel Wittelsbach, som er bygget tilbage i år 1892. Dette er blandt de ældste i regionen og også en af de mest populære blandt turister. Husk blot at bestille i god tid, hvis du ønsker at opleve det traditionelle interiør og den imponerende udsigt over bjergene.


  Den Tyske Alpevej: Dit livs road trip på Tysklands smukkeste vej!

  Fra start til slut vil det tage ca. 6 - 7 timer at køre hele Den Tyske Alpevej. Men fordi der er så meget at på den over 450 km lange vejstrækning, anbefaler vi, at du mindst har 3-4 dage til turen, hvis ikke en uge! De fleste bruger f.eks. et par dage i Berchtesgaden, og der er garanteret flere steder på ruten, hvor man ønsker at gøre et længere hold.

  Nu, når du har fået en gennemgang af de smukke kilometer langs Den Tyske Alpevej med tips om attraktioner, restauranter og hoteller langs ruten, er du allerede godt forberedt på din næste køreoplevelse. Vi håber vores guide kan inspirere dig til at få den perfekte road trip i Tyskland langs de bayerske alper. Du er altid velkommen til at kontakte os, så du kan bestille den perfekte biludlejning i Tyskland til den bedste pris. Alt vi kan gøre nu, er at ønske dig en vidunderlig ferie!


  Nyttig rejseinformation i Tyskland

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Tyskland
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Tyskland

  'Biergarten'-tur i Tyskland Den Romantiske Vej Eventyrruten
  Vinruten 1000 km på motorvejen