Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I ØSTRIG

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Østrig – Book og spar

  Auto Europe er en international biludlejningsmægler med 60 års erfaring og tilbyder derfor biler på destinationer over hele verden. Med over 24.000 bekvemte afhentningssteder, har det aldrig været lettere, at leje bil til ferien. Vi sætter en ære i vores gode kundeservice, samt vores evne til at garantere de laveste priser i branchen. Takket være vores pålidelige lokale og internationale leverandører, er Auto Europe i stand til at tilbyde et stort udvalg af biler at vælge imellem for at sikre, at du får den bil der passer bedst til dine rejsebehov. Du kan hente din bil i Wien's internationale lufthavn, på hovedbanegården, eller på et af vores mange stationer i og uden for centrum. Vi tilbyder dig både kvalitet og fleksibilitet. Kontakt os på 80 90 60 18 i dag for at arrangere din biludlejning i Østrig! Hos Auto Europe værdsætter vi kundernes samlede oplevelse og gør alt for at sikre, at de får en vellykket leje, selvom det ikke er vores biler de lejer. Det afspejler sig i de biludlejningsanmeldelser fra Østrig du kan læse på anmeldingssiden.

  Få mest ud af din billeje!

  Start dit eventyr i Wien og besøg et af verdens mest romantiske byer. Kør omkring den smukke by for at beundre den yndefulde Jugendstil, herunder Belvedere Palace. Slottet er hjemsted for et fantastisk museum med flotte haver og en smuk udsigt over hele byen. Eller måske vil du gerne leje bil i Salzburg og opleve Mozart's fødeby og køre gennem byens unikke landskab? For at gøre din rejse til Østrig så problemfri som muligt, har vi samlet nogle nyttige oplysninger.

  Kørselsregler og tankstationer

  Kørsel i Østrig er ukompliceret og giver den største fleksibilitet og frihed til, at udforske landet i dit helt eget tempo. Vejene er gode og vedligeholdte, men der er nogle få regler, du bør være opmærksom på:

  • Om vinteren (1. november til 15. april) er det påkrævet ved lov, at man køre med fire vinterdæk eller med snekæder på mindst to dæk. Overtrædelse af dette kan resultere i store bøder.
  • Man skal altid sikre sig, at der er en refleksvest i bilen, derfor altid spørg udlejningsfirmaet, for at være helt sikker.
  • Sikkerhedsseler er obligatoriske under al kørsel.
  • Børn under 14 år der er kortere end 150 cm, skal sidde i autostol eller lignende der er tilpasset barnets længde og vægt.
  • Nødkald: Brandvæsenet 122, politiet 133, ambulance 144, Euro-nødkald 112. Nødkald er gratis indenfor mobilnettet.
  • Chauffører skal bære et gyldigt kørekort, registreringsdokumenter, og forsikringsdokumenter på alle tidspunkter under kørsel.
  • Promillegrænsen i Østrig er 0,50 og for dem der har haft kørekørt i under 2 år, er grænsen 0,40.
  • Det er ikke lovligt, at bruge dashcam (et kamera, der filmer ud af forruden) samt at køre og snakke i håndholdt mobiltelefon.
  • Hornet skal bruges ved fare. Brug af horn er dog generelt forbudt i Wien og i nærheden af hospitaler.
  • Tankstationer i Østrig er åbne fra 08:00 til 20:00, mens nogle stationer i de større byer er åben 24 timer i døgnet.

  For mere information om, at køre din lejebil i Østrig, kan du klikke her.

  Vejafgifter

  Vignette er påkrævet på alle køretøjer på Østrigs' motorveje. Vignetter kan fås på de østrigske posthuse og tankstationer. Flere oplysninger om specifikke ruter og tilknyttede vejafgift omkostninger kan findes ved at besøge Østigs' side om færdelsregler.

  Aldersvilkår

  For at være berettiget til at leje en bil i Østrig, skal du være mindst 19 år gammel (kan dog variere fra bilkategori) og have haft dit kørekort i mindst et år. Chauffører under 25 år kan blive påkrævet et ung-chauffør-tillæg. For mere information om, at køre bil i Østrig, kig på vores side om kørselsinformation her.

  Valuta

  Østrig er medlem af Den Europæiske Union, samt et medlem af Den Økonomiske og Monetære Union, som har indført euroen som fælles valuta i hele landet. Banker har generelt åbent fra 8.00 til 12.30 og fra 13.30 til 03.00 på mandage, tirsdage, onsdage og fredage og fra 08.00 til 12.30 og 13.30 til 17.30 på torsdage. Pengeautomater er meget udbredt i Østrig og kaldes "Bankomats". Kreditkort bliver for det meste accepteres på hoteller, større restauranter og butikker, men er mindre brugt til indkøb i små butikker, cafeer og supermarkeder.

  Tidsforskel

  Østrig er i samme tidszone som Danmark og ligeså begynder sommertid i Østrig typisk i den sidste uge af marts og slutter i den sidste uge af oktober.

  Ordbog

  Tysk er det officielle nationale sprog og bruges i medierne, i skolerne og til formelle meddelelser. Østrigsk-tysk er delvist påvirket af østrigsk-bayersk og bruger mange "fortyskede" ord og udtryk.

  Godmorgen - Guten Morgen
  Farvel - Auf Wiedersehen
  Undskyld (mig) - Entschuldigung
  Snakker du engelsk? - Sprechen Sie Englisch?
  Tak - Danke
  Vær så venlig -Bitte
  Lejebil - ein Mietwagen
  Politiet - die Polizei
  Kan jeg betale med debitkort? - Kan jag betala med bankkort?
  Hvor meget koster dettte? - Hur mycket kostar det?
  Tak - Tack!
  Behold byttepengene - Du är välkommen!

  Elektricitet

  Stikkontakter i Østrig er en af de to europæiske standard elektriske socket typer: Type F, tysk stil Schuko og type C Europlug. Næsten alle stikkontakter er Schuko, mens Europlug stikket kan findes, er det sjældent. Schuko passer til næsten alle danske stik. Støder man på Europlug stikket, så skal man bruge en transformer for at tilkoble danske apparater.

  Pas og ambassade information

  Indehavere af et dansk pas kræver ikke et visum. Medbring dog altid pas, når du forlader Danmark. Skulle du få brug for hjælp fra den danske ambassade i løbet af rejsen, så ligger den i Wien og har følgende kontaktoplysninger:

  Danmarks ambassade i Østrig
  Führichgasse 6
  A-1010 Wien Østrig
  S-111 52 Stockholm Østrig
  Tlf: +43 1 512 79 04
  Email: vieamb@um.dk

  Autocamper leje i Østrig

  Har du været i Østrig før, vil du opleve, at der kører utrolig mange autocampere rundt i landet. Vil du også prøve at opleve friheden med en camper? Så har vi godt nyt, da vi hos Auto Europe nu også udlejer autocampere rundt i hele verden. Østrig er en af de populære destinationer, da landet tilbyder smukke søer, bjerge og et venligt folkefærd og samtidig er der heller ikke så langt fra Danmark.

  Nyttige links

  Turistinformation Østrig

  Infografik: Luksus på din rejse

  Infografik: Regler om vinterdæk i Europa