Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLEJE VINTERTIPS

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Tips til din næste vinter biludlejning

  Planlægger du din næste billeje ferie i et snedækket land? Vi giver dig tips om, hvordan du sikrer, at din vinterbil er perfekt udstyret.

  Når du anvender en vinter biludlejning ved snedækkede destinationer, vil du være på den sikre side mht. vinterudstyret. Først og fremmest handler det selvfølgelig om din egen sikkerhed, men vi tænker også på den let undgåelige risiko for voldsomme bøder på grund af det forkerte udstyr.

  Nedenfor er praktiske tips om hvilket udstyr der er obligatorisk i hvilket land. I mange ferielande tilbyder vi pakkepriser, som allerede har inkluderet vinterdæk. I andre lande skal vinterdæk dog bestilles separat, bekræftes og betales lokalt. Ekstraudstyr som skibokse eller tagholdere skal altid bestilles separat.

  Tyskland, Schweiz og Østrig

  Når det rigtig bliver vinter, hvor landskabet er præget af is og sne, er vinterdæk i Tyskland og Østrig obligatoriske. De schweiziske myndigheder anbefaler brugen af vinterdæk i områder, der er ramt af snefald. De fleste lokale leverandører udstyre køretøjer med vinterdæk. Disse er normalt allerede inkluderet i lejeprisen. Afhængigt af udlejeren kan det dog ske, at vinterdæk betragtes som ekstra og derfor opkræves separat på stedet. Under en bookingforespørgsel finder du alle nødvendige oplysninger på vores hjemmeside. Derudover er der mulighed for at leje snekæder.

  Frankrig og Italien

  Fra oktober til april skal udlejningsbiler i de nordlige dele af Italien, der er ramt af snefald på dette tidspunkt, være udstyret med vinterdæk eller snekæder. I modsætning til de fleste nordlige lande tilbyder de italienske biludlejningsfirmaer normalt ikke deres biler med vinterdæk. Køretøjerne er udstyret med helsæson dæk, men disse er ikke velegnede til glatte veje.

  Desuden skal du, hvis du er ved skistedet, altid kontrollere, om der findes snekæder på stedet og kan bookes mod et ekstra gebyr. Den nemmeste måde at stille spørgsmål på forhånd er via telefon. Vi er glade for at rådgive dig om ekstra udstyr, som du kan bestille hos os eller dem. Husk at ekstra udstyr altid skal betales lokalt. I Frankrig kræves der heller ikke vinterdæk ved lov. Sikkerheden skal dog være afgørende for alle, hvis du planlægger at køre ind i bjergene eller andre snedækkede dele af landet.

  Grundlæggende tips

  Kan du ved din ønskede destination ikke finde et tilbud med inkluderede vinterdæk? Så er det endnu vigtigere at anmode om vinterudstyret direkte ved booking! Omkostningerne kan findes under processen af vores vilkår og betingelser. Snekæder skal der også anmodes om separat! For yderligere spørgsmål tøv ikke med at kontakte vores lejebilspecialister. Vores nummer fra Danmark er +45 78 75 53 06.

  Hvis du planlægger din næste skiferie, og skal bruge tagboks eller skiholder, kan man online bestille disse ting, så de ligger klar ved ankomst. Det nøjagtige antal ski skal også angives ved bestilling. Et ekstra gebyr vil blive opkrævet og betalt til den lokale udlejer ved opkrævning af køretøjet. Priserne findes i vilkår og betingelser under takstoplysninger => "lokale gebyrer", der er opført på vores hjemmeside. Vi håber du nyder vinterlandskabet og forbliver sikker på de snedækkede veje!