Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  VINTERDÆK I EUROPA

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Regler om vinterdæk i Europa

  Vinterdæk infografik

  Hvis du skal afsted til udlandet denne vinter, skal du også forberede dig på de mere alvorlige vejrforhold, som kan forekomme. At kende og forstå specifikke regler for de forskellige lande er utrolig vigtigt. Dette er med til at forbedre sikkerheden for dig og de andre passagerer.

  I nogle lande er det obligatorisk at have vinterdæk monteret på bilen, hvor andre lande kun anbefaler dette. Det er førerens ansvar at sikre, at køretøjet er monteret med relevant vinter udstyr. Vores infografik er fyldt med tips og viser dig de pågældende regler for de forskellige lande. Ofte forekommer der ekstra gebyrer, når en udlejningsbil skal have monteret vinterdæk. Auto Europe har derfor sørget for at fremvise specifikke tilbud, hvor vinterdæk er inkluderet i prisen. Det gør, at du kan rejse trygt og spare endnu mere på lejen. Tjek vores infografik!

  Vi har udarbejdet nogle oplysninger om vinterdæk i hele verden, som vil hjælpe dig på din næste vinterferie.

  Forkortelser:

  GV: Regler om vinterdæk i Europa
  VP/A: Vinterdæk påkrævet/anbefalet
  GW n/a: "Gratis: Vinterdæk" priser ikke tilgængelige

  Tyskland: VP, GV

  Vinterdæk er påkrævet i Tyskland når vejrforholdene bliver vinterlige med is, frostvejr, sne og snesjap på vejene. Udlejningsfirmaer pålægger et ekstra gebyr for dette. Vores tip: Book "Gratis: Vinterdæk" priser for at undgå ekstra lokale udgifter.

  Østrig: VP, GV

  Østrig er en populært vintersport destination. Med de mange turister der hvert år rejser til landet, er det vigtigt at sikkerheden på vejene er i orden. Vinterdæk er derfor påkrævet fra 1. november til 15. april.

  Schweiz: VA, GV

  Ligesom i Tyskland er vinterdæk ikke påkrævet i Schweiz. Hvis du alligevel bliver taget i at køre i sne uden godkendte vinterdæk er du forpligtet til en bøde. For at blive på den sikre side og spare, book "Gratis: Vinterdæk" priser!

  Italien: VA, GV, N/A

  Brug af vinterdæk er påkrævet i den nordlige del af landet i perioden mellem d. 15. oktober og 15. april. Alligevel kan man ikke bestille vinterdæk. De fleste biler er dog udstyret med helårsdæk. Snekæder er tilgængelige ved udlejningsfirmaer ved de mest populære vintersport destinationer.

  Frankrig: GV, N/A

  Selvom vinterdæk ikke er påkrævet i Frankrig anbefales det, at man udstyrer sin lejebil med snekæder, hvis man kører mod bjergene. Du kan enten købe dem lokalt ved udlejningsfirmaet, i supermarkedet eller medbringe dine egne hjemmefra.

  Finland: VP, GV

  Ifølge Finsk lovgivning er det påkrævet at udstyre køretøjer med vinterdæk fra 1. december til slutningen af februar ligeledes er snekæder godkendt fra 1. november til første mandag efter påske.

  Sverige: VP, GV

  Vinterdæk er påkrævet mellem 1. december indtil 31. marts. Hvis vejforholdene i løbet af denne periode er gode (ingen sne, ingen is eller våde underlag) og temperaturen er over frysepunktet er vinterdæk ikke påkrævet. Siden vejret desværre er svært at forudsige anbefaler vi at man kører med vinterdæk i hele perioden.

  Norge: VA, GV

  Selvom vinterdæk ikke er påkrævet i Norge når der er vinterforhold på vejene, så skal man bruge vinterdæk eller andre dæk med snekæder. Så hvis turen går til Norge denne vinter, så book "Gratis: Vinterdæk" priser og tjek om vinterdæk er tilgængelige.

  Vinterdæk infografik