Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  DEN TYSKE EVENTYRVEJ

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Den tyske Eventyrvej: Frankfurt til Bremen

  Hvis du er vokset op med Brødrene Grimm er en road trip på Eventyrvejen i Tyskland det perfekte valg! Den smukke rute fører dig gennem eventyrlige landsbyer og landskaber, taget direkte fra brødrenes mange samlinger. Oplev alt fra Torneroses slot til honningkagehuse i Hessens afslappende landsbyer til fortryllende og mystiske skove med din biludlejning i Tyskland.

  Eventyrvejen er en af de smukkeste ruter i Tyskland. Den har fået sit navn på grund af det smukke, omkringliggende landskab fra Brødrene Grimms samlingen. Vejen har en samlet længde på ca. 800 km og er som taget ud af en eventyrsbog langs majestætiske katedraler og magiske slotte. Vores road trip guide starter i Frankfurt og vil tage dig nordpå via Marburg til Bremen.

  Hvis du stadig ikke er helt sikker på, når du rejser, anbefaler vi, at du vælger en tid i løbet af forår, sommer eller efterår for den bedste oplevelse.

  I foråret, ådalen dækket med blomster og grønne græsgange om sommeren, vejret er perfekt til en roadtrip i en cabriolet og efteråret vender stemningen af mystik og forunderlige skønhed på samme tid, når den spøgelsesagtige tåge sniger sig ind langsomt over landsbyerne i aftenen.

  Rute Afstand Ca. køretid
  Frankfurt til Hanau 25.7 km 29 minutter
  Hanau til Steinau an der Straße 48.5 km 30 minutter
  Steinau an der Straße til Marburg 116 km 1 time 55 minutter
  Marburg til Kassel 143 km 1 time 20 minutter
  Kassel til Göttingen 114 km 1 time 54 minutter
  Göttingen til Hameln 126 km 2 timer 7 minutter
  Hameln til Bremen 182 km 2 timer 51 minutter
  Samlet: 755.2 km 12 timer 23 minutter

  Dag 1: Frankfurt og Hanau

  Road trip Frankfurt, Tyskland Road trip Frankfurt, Tyskland

  For den perfekte start på din road trip skal du begynde din rejse i det tyske finanscentrum, Frankfurt. Vælg nemt en biludlejning i Frankfurt mellem vores mange leverandører i en af byens to lufthavne på vores hjemmeside. Sørg for at give dig selv lidt ekstra tid, så du bestiller bilen en time efter landing, da bagage kan være forsinket. Skulle dit fly blive forsinket, skal du straks ringe til os og vi vil kommunikere videre til firmaet, at I vil være der senere end planlagt.

  Hvad kan man lave i Frankfurt:

  Afhængigt af hvor meget tid du har planlagt til turen, anbefaler vi, at du bruger mindst en dag på din road trip i Frankfurt for ikke at gå glip af byens største attraktioner: Senckenberg naturhistoriske museum, Goethe House, og det smukke Rådhus, Römer.

  Hvad kan man lave i Hanau:

  På en halvanden times kørsel kan du nå dit første stop på eventyrruten, nemlig Hanau. Når du er i Hanau, vil du med det samme bemærke, at byen har ånd fra Brødrene Grimm med fabelagtige bygninger og nationale monumenter "større end livet"-statuen i bronze, som forestiller Brødrene Grimm, der står på pladsen foran rådhuset.

  På det nærliggende slot, Philippsruhe er endda et museum dedikeret til forfatterne. Udstillingen indeholder en samling af tøj, personlige dokumenter og kunstting, der tilhørte brødrene.


   

  Næste stop: 29 minutter


  Dag 2: Steinau og Marburg

  Road trip Steinau og Marburg, Tyskland Road trip Steinau og Marburg, Tyskland

  Ca. 30 minutter fra Hanau er Steinau an der Strasse, som er den eneste by på eventyrruten kaldet "Brødrene Grimm Byen". Indtil en alder af 12 levede brødrene blandt byens typiske bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og paladser med magiske tårne.

  Hvad kan man lave i Steinau:

  Hovedattraktionen på din road trip i Steinau er Brødrene Grimms fødested. Brødrene Grimms Hus og Steinau museum udstiller brødrenes arbejde. Slottet i Steinau er en anden populær attraktion. Den imponerende slot har en fantastisk udsigt over byen. Du bør også planlægge et besøg ved Steinauers dukketeater, som også foregår på slottet. Perfekt for familier eller for dem, der sætter pris og vidunder af den ædle kunst at kunne udtrykke sig gennem dukketeater.

  Hvor kan man spise i Steinau:

  Under dit besøg i Steinau, bør du reservere et bord på en restaurant Brathähnchenfarm. Uden en biludlejning i Steinau kan det være svært at komem dertil, da restauranten er beliggende på et bjerg, men udsigten og maden er klart turen værd! Byens bedste hotel kan du finde på Burgmannenhaus. Hotellets atmosfære er naturligt indrammet af Grimms brødrenes eventyr som de kombinerer med moderne bekvemmeligheder såsom rindende vand og Wi-Fi.

  Hvad kan man lave i Marburg:

  Når du igen er godt kørende med din biludlejning på Den tyske Eventyrvej kan du nyde udsigten mens du passerer Freiensteinau, Lauterbach og Alsfeld inden du når dit næste stop, Marburg. Jacob Grimm beskrev engang byen med ordene "byen med flere trapper på gaderne end i husene". Selvom beskrivelsen af Marburg til dels er rigtig, da byen er temmelig stejl med mange brosten, kan vi også gætte os fre mtil, at Jakob ikke var en person der gik op i motion.

  Byen har et universitet og derfor også et stort antal studerende og et ungt, attraktivt udseende. Derfor tilbyder byen også en bred vifte af moderne butikker, restauranter og steder at slappe af.

  En væsentlig del af byens største kulturelle attraktioner er Elisabeth-kirken eller St. Eliabeth Kirken, som er en af de vigtigste bygninger i byen, hvor man også finder en generøs samling af religiøs kunst og statuer. Tag på sightseeing med en biludlejning i Marburg og vær mest fleksibel på din rejse.

  Hvor kan man bo i Marburg:

  Når det kommer til indkvartering på din road trip i Marburg, anbefaler vi Welcome Hotel Marburg. På trods af, at andre hoteller kan se bedre ud på facaden og interiøret, er dette det mest komfortable hotel med egen restaurant "Tartaruga", bar og sauna.

  Næste stop: 30 minutter


  Dag 3: Kassel og Göttingen

  Road trip Kassel og Göttingen, Tyskland Road trip Kassel og Göttingen, Tyskland

  Start dag tre med at køre din lejebil langst Den tyske Eventyrvej road trip til Kassel. Turen tager ca. en time og tyve minutter med din biludlejning i Kassel. Brødrene Grimm tilbragte deres ungdom som bibliotekar for kongen af Westfalen, Jerome Bonaparte, som også var Napoléons yngste bror.

  Hvad kan man lave i Kassel:

  Meget af byen fra dagene, hvor brødrene Grimm boede der blev ødelagt under Anden Verdenskrig, men blev genopbygget, men uden hensyn til den tidligere, arkitetonikse stil. Alligevel tilbyder Kassel deres besøgende to udflugter man kan tage på under sit ophold - Brødrene Grimms Museum og Wilhelmshöhe slot og bjergpark, som ligger i den vestlige del af Kassel og som har Europas største bakker bevogtet af en gigantisk statue af Herkules. Sørg for at have komfortable sko på, hvis du vil bestige bjerget og nyde den fantastiske udsigt over området.

  Hvad kan man lave i Göttingen:

  Næste stop på Eventyrruten er en road trip til Göttingen, som er omkring 45 minutter væk fra Kassel. I Göttingen er det berømte universitet Georg-August-Universität, hvor brødrene tidligere var professorer. Et af de mest besøgte steder er byens centrale torv, hvor man kan se en statue af en lille pige med en gås i den ene hånd og en kurv i den anden hånd (Gänseliesel), og er en af de mest kyssede statuer i verden. Det siges nemlig, at den der kysser statuen vil blive belønnet med lykke. Derfor går færdiguddannede studerende hvert år op på statuen for at kysse den, som et tegn på taknemmelighed.

  Hvor kan man spise i Göttingen:

  Den kulinariske madudbud består, som forventet af traditionel tysk mad. Tag din biludlejning i Göittingen til kroen Lockemann beliggende i udkanten af de nærliggende skove. Hvis du bliver træt af svinekød og kartofler og ønsker at prøve noget anderledes, anbefaler vi et besøg på den trendy middelhavsrestaurant Gaudi, der serverer alt fra vores sydeuropæiske lande såsom tapas, pasta og skaldyrsretter.

  Hvor kan man bo i Göttingen:

  For en romantisk overnatning kan du checke-in på Hotel Gebhards og nyd et luksuriøst ophold. Hotellets er flot indrettet med mørke træpaneler og hvide vægge, samt mulighed for spabad og sauna, som er perfekt for alle, der har brug for at løsne op og slappe af efter en lang dag på farten!

  Næste stop: 1 time 54 minutter


  Dag 4: Hameln og Bremen

  Road trip Hameln og Bremen, Tyskland Road trip Hameln og Bremen, Tyskland

  Hameln - ikke helt ukendt, efter fortælling 'Rottefængeren fra Hameln' - tager omkring halvanden times kørsel fra Göttingen. Ved ankomst kan du hurtigt finde gode eksempler på bygninger fra Weser renæssancen. I byen findes både Rottefængerhuset og Bryllupshuset og er du afsted i midten af september har du chancen for at se en ad de to (eller begge) udendørs forestillinger ved på Bryllupshusets terrasse af Rottefængeren fra Hameln.

  Hvad kan man lave i Bremen:

  Den sidste del af rejsen på Den tyske Eventyrvej består af to timers kørsel til Tysklands mindste regionale hovedstad, Bremen, som også har den ældste og næststørste havn i Tyskland. Du bør tage tidligt afsted på fra Hameln, da der er massere at se og udforske med din biludlejning i Bremen.

  Af populære steder at besøge under din road trip i Bremen er Bremens markedsplads i den gamle bydel, Ludwig Roselius Musem og St. Peter's Kirke og en gotisk katedral fra 1100-tallet. En anden populær attraktion i Bremen er den berømte statue af bymusikerne fra Brødrene Grimms eventyr, som ligger på torvet. Det sjove og ironiske ved historien er, at de fire dyr fra eventyret aldrig klarede den helt til Bremen.

  Hvor kan man spise i Bremen:

  Der er naturligvis en lang række restauranter og barer i Bremen som er et besøg værd. Du bør dog besøge rådhuskælderen og nyde de nordtyske specialiteter, før turen går hjemad. Restauranten har en travl atmosfære og er stemt som Tysklands ældste og mest berømte restaurant. Retterne i Ratskeller er overkommelige, væggene udsmykket med vintønder og har været besøgt i over 600 år! Hvis du har besluttet dig for ikke at have nogen grænser på din sidste dag i Bremen, bør du i stedet besøge den fransk-inspirerede restaurant Grasshoffs Bistro. Restauranten er trendy, lille og eksklusiv og anset som Nordtysklands bedste sted at nyde perfekt vine og lækre oste.

  Hvor kan man bo i Bremen:

  Ligesom med restauranterne, så er der noget for enhver pengepung af hoteller i Bremen. Der er kvalitetsbetonede hotel palacer som Dorint Park, såvel som særprægede, kundefokuserede hoteller som Pension Weidmann.


  Road trip langs Den tyske Eventyrvej: Planlæg din ferie

  Nu har du en temmelig god idé om, hvad der venter dig langs Den tyske Eventyrvej. Alt du skal gøre nu er at fastlægge datoer, booke flyafgang, biludlejnign og bestille værelser. Hvis du har brug for en bil, så kan du altid kontakte os. Har du mere tid på din ferie? Læs mere om vores andre road trip i Tyskland guider og oplev landet med en biludlejning fra Auto Europe!


  Nyttig rejseinformation i Tyskland

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Tyskland
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Tyskland

  'Biergarten'-tur i Tyskland Den Romantiske Vej Den Tyske Alpvej
  Vinruten 1000 km på motorvejen