Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I KROATIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Kroatien – Find din perfekte leje

  Auto Europe er en international biludlejningsmægler med over 60 års erfaring i biludlejningsbranchen. Takket være vores stærke partnerskaber med store internationale og lokale biludlejnignsfirmaer, er vi i stand til, at tilbyde en uovertruffen service og konkurrencedygtige priser på over 24.000 lokationer i over 180 lande verden over. Bestil din biludlejning i Kroatien i dag og drag fordel af vores gode tilbud! Nyd den fantastiske kyststrækning eller de fascinerende bjerge til vinterens skiløb, ved en af de største turistmål i Europa. Hos Auto Europe værdsætter vi kundernes samlede oplevelse og gør alt for at sikre, at de får en vellykket leje, selvom det ikke er vores biler de lejer. Det afspejler sig i de biludlejningsanmeldelser fra Kroatien du kan læse på anmeldingssiden.

  Få mest ud af din billeje!

  I de følgende afsnit, kan du læse mere relevant information omkring billeje i Kroatien.

  Start din rejse i Zagreb, den sofistikerede hovedstad. Mens man er i Zagreb kan man opleve den centrale plads Ban Jelacic, som er omgivet af historiske bygninger. Afhent din billeje i Dubrovnik, en af de mest magtfulde befæstede middelalderbyer i det sydlige Adriaterhavet, og fordyb dig i den lokale kultur. Uanset om du ønsker, at afhente din bil i Kroatien ved en lufthavn, en togstation eller på et af vores mange bykontorer, tilbyder vi dig både kvalitet og fleksibilitet til, at gøre din køreoplevelse komfortabel og problemfri. Auto Europe har samlet nogle nyttige oplysninger til din billeje i Kroatien, for at hjælpe dig nyde din tur og få mest ud af det!

  Kørselsregler og tankstationer

  • Skole busser har retten til at dreje ud på vejen, når de forlader et stop.
  • Der er mange offentlige parkeringspladser i de største byer i Kroatien, såsom Dubrovnik, Split og Zagreb. Der er også mange afmålte parkeringspladser placeret i hele landet.
  • Der er 3 parkeringszoner i Zagreb: rød, gul og grøn. Den røde zone er tættest på centrum, de gule og grønne zoner breder sig længere væk. Prisen er højest tættest på centrum.
  • Den lovlige promilegrænse i Kroatien er som i Danmark 0,5, for førere fra 25 år. Er man 24 år eller yngre, så er grænsen 0,0.
  • Bilister under 25 år skal som udgangspunkt køre 10 km/t mindre end den normale hastighedsgrænse. Fx 120 km/t på motorvej, i stedet for den normale grænse på 130 km/t.
  • Chauffører skal medbringe et gyldigt kørekort, registreringsdokumenter og forsikringsdokumenter på alle tidspunkter under kørslen.
  • Tankstationer i Kroatien er generelt åbne fra 06:00 til 20:00. Nogle stationer i større byer og på motorveje har åben 24 timer.
  • Politiet kan opkræve bøder på stedet. Hvis man ikke kan betale på stedet, er det dog muligt at betale inden for 8 dage på posthus / i bank. Politiet kan som sikkerhedsforanstaltning, konfiskere bilistens pas, indtil bøden er betalt.
  • I Kroatien bliver kørebanen meget glat i regnvejr, nærmest olieagtig pga. asfaltbelægningen, så hastigheden skal derfor halveres i regnvejr.
  • Om sommeren må man, fra fredag eftermiddag til søndag aften, forvente tæt trafik og kødannelser på alle hoved- og motorveje til og fra kysten (på A3). Især ved tunnelerne Mala Kapela og Sveti Rok.

  For mere information om at køre din billeje i Kroatien, kan du klikke her.

  Vejafgifter

  Der er en kun vejafgift på E59 og E70 motorveje, der fører ud af Zagreb.

  Aldersvilkår

  For at leje en bil i Kroatien, skal du være mindst 18 år gammel (aldersbegrænsninger kan variere fra bilkategori), og have haft dit kørekort i mindst et år. Chauffører under 25 år bør være opmærksomme på, at de kan blive påkrævet et ung-chauffør-tillæg.

  Valuta

  Valutaen i Kroatien er Kuna (HRK). Valuta kan veksles i banker og vekslingskiosker over hele landet. Kreditkort er generelt accepteret i de fleste større indkøbscentre, men det er altid god en god idé, at meddele din kortudbyder, før du rejser for at være dækket helt ind.

  Tidsforskel

  Kroatien er ligesom Danmark i den centraleuropæiske tidszone (CET), som er en time foran Greenwich Mean Time (GMT +1) i vintermånederne og to timer foran GMT i sommeren, når man følger sommertid.

  Ordbog

  Kroatisk og serbisk tales i Kroatien, og tysk er også udbredt og forstået i den nordlige del af landet. Det er ikke ualmindeligt, at rejsende til at høre italiensk langs Adriaterhavskysten. Her er nogle vigtige kroatiske sætninger der kan trænes, før man begiver sig ud på sin rejse:

  Hej - Bok eller Bog
  Godmorgen - Jutro
  God eftermiddag - Dobar dan
  Godaften - Dobra vecer
  Hvordan går det? - Kako ste
  Fint, tak - Dobro sam, hvala
  Tak - Hvala
  Ja - Da
  Nej - Ne
  Hvad er dit navn? - Kako se zovete?
  Mit navn er - Zovern se
  Politi - Policija
  Kan jeg låne din telefon? - Mogu li se posluziti telefonom?

  Elektricitet

  Den elektriske strøm i Kroatien er 230 volt, 50 Hz. Europæisk runde stik med to-ben, er normalt standard.

  Pas og ambassade information

  Kroatien tiltrådte i Den Europæiske Union den første juli 2013, hvilket betyder, at Kroatien's visumsordning nu er på linje med resten af EU. Danske borgere skal altså ikke have visum, for at rejse til Kroatien.

  Hvis du har brug for hjælp under din tid i Kroatien, kan du se nedenfor for placering af den britiske ambassade i Zagreb.

  Trg N.S. Zrinskog 10
  HR-10000 Zagreb, Kroatien
  Tlf: +385 1 4924 530
  Email: ricki@dtczagreb.hr

  Autocamper leje i Kroatien

  I stedet for en billeje kan du også leje en autocamper i Kroatien. Dette giver mere fleksibilitet og du har altid hjemmet hos dig. Kroatien er smuk, da landet er placeret langs Adriaterhavet. Hvem drømmer ikke om at kunne køre langs den smukke kyst i en camper og gøre stop lige når det passer en?

  Nyttige links

  Turistinformation Kroatien

  Zagreb International Airport

  Biloversigt i Kroatien

  Kørselsinformation i Kroatien