Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I KROATIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Kroatien

  Generel information
  Når man kører langs med den Kroatiske kyst har man et smukt udsyn over Adriaterhavet. Nogle veje udenfor Zagreb og Dubrovnik er muligvis skadede, og her gælder det om at være opmærksom. Vær desuden hele tiden opmærksom på din benzinmåler, da der kan være langt mellem tankstationer i de mere landlige områder af Kroatien.

  Krav
  For at booke en bil i Kroatien skal man minimum være 18 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Sikkerhedsseler er nødvendigt for fører samt eventuelle passagerer.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Kroatien er som følger:

  • By: 60 km/t
  • Hovedvej: 100 km/t
  • Motorvej: 130 km/t

  Vejregler
  Trafikken i Kroatien er næsten magen til i Danmark. Bilerne kører på højre side, man har førsteret når man kører ind i en rundkørsel, og skolebusserne har førsteret når de forlader et stoppested.

  Tankstationer
  De fleste tankstationer har åbent fra 06 - 20, og nogle enkelte har døgnåbent.

  Afgifter
  På vej ud af Zagreb er der vejafgift for at køre på bade E39 og E70 motovejenene.

  Parkering
  Specielt i de større byer skulle parkeringsmulighederne være gode, og de fleste steder er en parkeringsbillet påkrævet.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Forsikringer ved billeje i Kroatien kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejslejer er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme. Der er også mulighed for internationale envejslejer imod betaling. Her er det dog ikke alle bilkategorier der er tilladte.