Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I HERNING

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning i Herning - Book og spar

  Den charmerende og traditionsrige by Herning består af innovative værker og traditionelle bygninger. Herning har i dag et indbyggertal på 50.000. Byen er beliggende i hjertet af Jylland, hvor man inden for en kort køretur kan nå til Århus eller vestkysten. Herning er i dag centrum for europæiske samt verdensomspændende arrangementer. byen huser ligeledes kongresser og messer, som tiltrækker folk for Skandinavien og store dele af Europa.

  Hovedsageligt er Herning en ung by, som for alvor kom på landkortet i 1913, da den lagde grund til landbrugsmesser. Herning har sidenhen ekspanderet til at blive en af de største industribyer i Danmark, som hvert år samler folk til adskillige arrangementer. Med biludlejning i Herning vil du derfor være i stand til at udforske den fascinerende by.

  Med den centrale beliggenhed kan du inden for en time køre til Billund, som huser en af Skandinaviens travleste lufthavne. Herning tilbyder dig yderligere let og hurtig adgang til Danmarks anden største by Århus. På blot en time kan du køre til den danske vestkyst, hvor der er massere af stand- og bademuligheder. Er du interesseret i at prøve kræfter af med surfing, bør du køre til Klitmøller, som vil være muligt på under 2 timer.

  Herning er ligeledes et shoppingmekka for lokale og besøgende. Den midtjyske by byder på indbydende og hyggelige gågader, som alle har forbindelse til byens centrum. De hyggelige sidegader består blandt andet af Søndergade, Skolegade og Fonnesbechsgade. Byens længste gågade er ca. 1.5 kilometer lang, og strækker sig fra Bredgade til Østergade. Gaden ligger ved siden af Herning Kongrescenter og DGI huset med tilgang til centrum.

  Auto Europe tilbyder dig kvalitets udlejning på over 24.000 afhentningssteder fordelt over 180 lande. Du kan problemfrit sammenligne og søge priser med vores moderne søgemaskine. Har du brug for hjælpe vedrørende dine rejseplaner, kan du alle ugen dage kontakte os på +45 78 75 53 06. Vi ser frem til at kunne assistere dig med den rette service.

  Hvordan er trafikken i Herning?

  Herning er knudepunktet blandt adskillige hovedveje, hvilket gør det let for dig at komme til og fra byen. Dette er ligeledes med til at sprede trafikken i og omkring byen. I de naturlige myldretimer vil du kunne opleve langsom trafik ved byens centrum. De omkringliggende hovedveje 15 og 18 gør at du let kan forbindes med motorvej E45. Vejnettet i og omkring Herning gør at du som besøgende, kan køre let og bekvemt til din ønskede destination. Overodnet set vil trafikken i weekenden være overkommelig, og langsom trafik vil derfor være begrænset. Når du færdes er brugen af mobiltelefoner naturligvis ikke tilladt, med mindre du benytter et håndfrit system.

  Hvor kan jeg parkere min udlejningsbil i Herning?

  Parkering i Herning kunne ikke være lettere, da byen tilbyder over 20.000 parkeringspladser. Du vil derfor ikke opleve problemer i hverdagen, når du skal parkere din billeje i Herning. Dog kan det problematisk at finde parkeringsplads, hvis byen er vært for et internationalt arrangement, messe eller andet event. Du skal altid være opmærksom på at sætte din p-skive, for at undgå eventuelle bøder. Ligeledes bør du være opmærksom på skiltningen for den enkelte parkeringsplads, da ikke alle parkeringspladser tilbyder ubegrænset parkering. Yderligere er det værd at nævne, at du ved Jyske Bank BOXEN kan finde 10.000 gratis parkeringspladser. Arenaen er blot beliggende 4 km syd for centrum. Det er gratis at parkere på offentlige parkeringspladser i Herning bymidte.

  Herning lufthavn

  Den nærmeste internationale lufthavn, som er beliggende nær Herning er Billund lufthavn. Det tager omtrent 45 minutter at køre til og fra lufthavnen, hvir du benytter hovedvej 18. Billund lufthavn er danmarks anden største og travleste lufthavn Herning, hvor den i 2018 betjente 3.5 millioner passagerer. Du kan fra Billund lufthavn flyve direkte til adskillige europæiske charterdestinationer. Der afgår dagligt afgange til København, hvis du ønsker at rejse væk Asien, Afrika eler Amerika. Lufthavnen åbnede i 1964, og har siden hen vækstet sit passagerantal. Det er i dag store selskaber som blandt andet British Airways, Lufthansa, KLM og Air France som opererer fra lufthavnen. Udover taxi er der massere af muligheder for at komme til Herning.

  Billund lufthavn (BLL)
  Adresse: Billund Lufthavn A/S, Passagerterminalen 10, 7190 Billund, Danmark
  Telefon: +45 76 50 50 50
  Hjemmeside: Billund lufthavn

  Hvad skal du foretage dig i Herning?

  Selv om at Herning er et forholdsvis lille sted, tilbyder byen en lang række turistattraktioner, som tiltrækker besøgende for hele verden. Herning kommune fremmer den midtjyske by til at være en dansk top destination for turisme, erhverslivet og verdensklasse oplevelser. Nedenstående er der listet enkelte turistattraktioner, som vi stærkt kan anbefale. Med en billeje i Herning:

  • Herning Museum of Contemporary Art: Bedre kendt som HEART finder du dette forrugende museum, som åbnede i 2009. Museets bygning er designet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. HEART består af konceptuelle og eksperimentelle kollektioner fra år 1930 til i dag. Museet havde i 2017 knap 29.000 besøgende.

  • Jyllands Park Zoo: En 20-minutters køretur fra Herning centrum finder du Jyllands Park Zoo. Parken består i dag over 500 dyr, som er interessant for hele familien. Parken fordeler sig over 18 hektar, hvor den yderligere har forlystelser til børn i alle aldre. Den familievenlige park har picnic- og grillområder, som er egnet til en fantastisk tid med familien.

  • Frilandsmuseet Open-Air Museum: Centralt placeret i hjertet af byen finder du Frilandsmuseet, som tilbyder gæsterne en unik mulighed 1900-tallet. Du vil få et indblik i hvordan livet var i det midtjyske i 1900-tallet. Du kan ligeledes se en lejlighed, som den var under tysklands besættelse i 1940 - 1945. Udendørs finder du gamle smederedskaber, som stadig bruges i dag. Frivillige arbejder hver dag for at vedligeholde bygningen.

  • Herning kirke: Designet af den velkendte danske arkitekt Claudius August Wiinholt, er denne elskværdige kirke bygget i 1889. Kirken afspejler den tidløse essens, som var i den indre by. Kirkens midtpunkt matcher nuværendes kirkers indretning. Altertavlen er malet af Joakim Skovgaard, og er bestemt et besøg værd. Herning kirke råder i alt over 450 pladser.

  • Jyske Bank Boxen: Arenaen er danmarks førse indendørs multiarena af sin art. Boxen har en kapacitet op til 15.000 tilskuere. Arenaen blev indviet d. 20. oktober 2010 med en udsolgt Lady Gaga koncert. Sidenhen har forskellige verdenskendte kunstere spillet i arenaen. For nyligt husede arenaen vm i ishockey, som var det største sportsarrangement på dansk grund nogensinde. Ligeledes var den også med til at danne rammerne for vm i håndbold.

  • HerningCentret: Mere end blot et shopping center er HerningCentret et populært besøgssted for alle året rundt. Centret er beliggende ved siden af Herning Golf Klub. Udover at have over 80 butikker rummer centret også fantastiske caféer, restauranter og barer. Du vil finde aktiviteter for hele familien, hvor der jævnligt bliver afholdt forskellige arrangementer.

  • Baboon City: Dette perfekte legeland er ideelt for børnearrangementer. Centret huser adskillige forlystelser og aktiviteter. Baboon City er et enestående sted at medbringe sine børn. Du vil i centret blandt andet finde forskellige hoppeborge, radiobiler, minigolf, beach volley og roterende. Centret råder i alt over 9.000 kvadratmeter.

  Bedste dagsture med biludlejning i Herning:

  Herning er det perfekte udgangspunkt, hvis du ønsker at besøge nogle af danmarks populæreste destinationer. Grundet landets kulturelle traditioner er der rig mulighed for at opleve lokale såsom internationale attraktioner. I nærheden af Herning finder du nogle af landets mest populære destinationer.

  Birk Centerpark

  Øst for Herning finder du et af landets mest fascinerende skulpturparker. Parken består af en stor cirkel, hvor træerne danner omkredsen. I parken finder du massere af planter, springvand og vandrestier. Et af parkens fantastiske detaljer er, at besøgende kan mellem de høje hække, grundet dets innovative design af havearkitekten C. Th. Sørensen.

  Aarhus

  Danmarks anden største by er ca. beliggende 1-times kørsel øst for Herning. For at komme dertil skal du benytte hovedvej 15. Aarhus er køreturen værd, da du balndt andet kan besøge Marselisborg Slot, ARoS, Den Gamle by, Moesgaard Museum og meget mere. Nyd ligeledes en gåtur langs Aarhus havnefront eller i mdtbyen blandt byens hyggelige butikker.

  Legoland

  På omtrent 40 minutter kan du køre til Legoland, som er et af verdens mest berømte forlystelsesparker. Parken er danmarks største forlystelsespark udenfor København. Med over 50 forlystelser og forskellige aktiviteter, er parken bestemt noget for hele familien. Forlystelsesparken åbnede i 1968, hvor de i dag er at finde i hele verden.

  Djurs Sommerland

  På blot halvanden tim ekan du køre til Djurs Sommerland, som er en af danmarks største forlystelsesparker beliggende nord for Aarhus. Forlystelsesparken blev indviet i 1981, hvor den i dag er vokset til at have over 800.000 årligt besøgende. Parken har mere end 60 forlystelser fordelt på ni forskellige temalande. Parkens halloween tema er hvert år spektakulært, hvor der samles over 25.000 græskar.

  Randers Regnskov

  Randers Regnskov er en tropisk zoologisk have. Regnskoven er beliggende på kanten af Gudenåen i Kronjylland. Som besøgende i parken kan du komme helt tæt på de vilde og tropiske dyr. Set udefra består parken er tre kupler, som gør dem i stand til at drive et tropisk klima. I parken kan du blandt andet finde Cubakrokodiller, jaguarer, søkøer og meget mere.

  Geografisk information og historie

  Herning er centralt beliggende i Midtjylland, og er derfor let tilgænglige for turister. Byens omkringliggende hyggelige landskab er med til at kendetegne Jylland. Vest for byen kan du parkere din billeje fra Herning, og udforske den smukke vestkyst. Her vil du finde mindre byer, hvor fiskeri er en stor del af det daglige erhverv. Gå ligeledes en tur langs de sandede klitter, hvor du er garanteret et fascinerende syn. Kører du østpå, vil du ankomme til smukke Silkeborg, som har Danmarks højeste punkt, nemlig Himmelbjerget på 147 meter.

  Herning har altid været kendt som værende en teksttilby, grundet dens erhversmæssige traditioner. Tekstil er i dag i byens hisoriske dna. Du vil i byen ligeledes finde klassisk elegance og hjemlig komfort. Tekstilindustrien har haft en stor virkning på byens vækst. Førhen var byen blot en lille landsby, hvor den i dag er et af knudepunkterne for dansk erhverliv.

  Helt specifikt var byen førhen kendt for dets fåravl og uldproduktion, hovedsagelig i det omkringliggende hedeland. Dette resulterede i, at lokalbefolkningen blev kendt som uldjyderne, på grund af at de henvendte sig fra til dør for at prøve at sælge deres strikvarer.

  I midten af 1800-tallet udviklede der en tradition for at fremstille strømpebukser, strikvarer, skjorter, tæpper og generel udebeklædning. Produktionen og salget udviklede sig, hvor Silkeborgvej og Hammerum hovedgade blev kendt som fabrikkernes gade.

  I dag er det meste af byens produktion outsourcet, og tekstilvarer solgt fra hedelandet er generelt faldende. Byen er i dag mere kendt for dets kunst og kultur, grundet det at byens virksomheder i 1950´erne og 1960´erne tiltrak landets bedste arkitekter, hvor der blev udviklet innovative værker og produkter. Populariteten i midten af 90´erne fik artister og kunstere til at sætte deres præg på byen.

  Hvordan kommer jeg rundt i Herning?

  Herning er knudepunktet for offentlig trafik i forhold til jyllands besøgende. Der er i alt tre hovedveje, som er med til at forbinde Herning med resten af Jylland. Hovedvej 18 går fra Holsterbro til Vejle, hovedvej 15 går fra Aarhus til Ringkøbing og hovedvej 12 forbinder Esbjerg med Viborg. Du kan med din biludlejning fra Herning besøge landets ydre steder.

  Bus

  Bus er den bedste måde at blive transporteret i Herning på, med ruter der forbinder hele byen. Du vil i byen finde bybusser, regionale busser, natbusser og ektstra afgange i forbindelse med MCH arrangementer. Busserne opereres af Midttrafik.

  Tog

  Fra Herning togstation kører der ligeledes tog til hele landet. Hver time kører der tog til den danske hovedstad Københavnn. Togtrafikken fra Herning station bliver opereret af DSB og Arriva.

  Taxi

  Lokale taxaselskaber som Herning Taxa og Secher´s Taxi opererer taxakørsel i Herning by. Der tilbydes ligeledes taxakørsel til og fra Billund lufthavn, som er beliggende syd for Herning.

  Cykling

  Danmark er en af europas største cykelbyer, og Herning er ingen undtagelse. Der er anlagt cykelstier over hele byen, hvilket gør det let og sikkert at komme frem og tilbage. Det er ligeledes muligt at leje cykler, hvilket er et godt alternativ, hvis du ønsker at se alt inden for byens grænser.

  Nyttige links

  Herning turistinformation

  Tilbage til toppen