Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  ROADTRIP I SKOTLAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Roadtrip i Skotland: Glasgow til Inverness

  Skotland er hjemsted for fantastiske landskaber og fascinerende historie. Tag på en road trip og lad dig blive fortryllet af seværdigheder, du aldrig vil glemme....

  Rejsen gennem Skotland giver stor mulighed for at fordybe sig i landets eventyrlige landskab. Landet har enorm natur, dramatiske landskaber og veje med minimal trafik. Nogle af de bedste seværdigheder er placeret langs A9, A82, A827 og A93 vejene. Så vent ikke med at komme afsted med en biludlejning fra Glasgow og gør dig klar til en magisk tur i Skotland.

  Klipper, frodige dale og mystiske søer dækket af tåge - det skotske landskab er idyllisk og perfekt til en road trip. Hav dit kamera klar på alle tidspunkter, da du sandsynligvis vil komme til at tage mange billeder. Hvem ved om du fanger det berømte Nessie monster?

  Rute Afstand Rejsetid
  Glasgow til Glasgow 272 kilometer 3 timer og 11 minutter
  Glasgow, Loch Ness til Glasgow 312 kilometer 3 timer og 52 minutter
  Perth til Aberdeen 139 kilometer 1 time og 44 minutter
  Ballinluig til Mid Lix 58 kilometer 1 time og 3 minutter
  I alt: 781 kilometer 9 timer og 47 minutter

  Dag 1: Glasgow, Perth & Iverness

  Road trip in Glasgow Road trip in Glasgow

  A9 er den længste vej i Skotland. Den går fra Thurso, som er den nordlige spids i landet, ned til Falkirk i midten af Skotland. På grund af udvidelsen af A90 og motorvejen M9, er trafikken på A9 blevet meget mindre. Dette giver nu perfekte forhold for vores Skotske seværdigheder road trip.

  Hvad kan man lave i og omkring Glasgow

  Turen begynder i Glasgow. I forhold til hovedstaden Edinburgh, så er Glasgow mere livlig og er samtidig den største by i Skotland. Glasgow er utrolig kendt for sin flotte kunst og mange koncerter. Byen er hjemsted for det fjerde ældste universitet i den engelsktalende verden; University of Glasgow blev etableret i 1451. Den gotiske hovedbygning er blevet vartegn for byen, og du bør heller ikke gå glip af et besøg på campus, Kelvingrove Park og Kelvingrove Art Gallery, der ligger ved foden af bakken tæt på universitetets hovedbygning.

  Indgangen til de skotske museer og gallerier er gratis, så drag fordel af dette og besøg Gallery of Modern Art (Goma) i byens centrum, med moderne kunstudstillinger. Stedet er også kendt for statuen placeret ved indgangen, som forestiller hertugen af Wellington med en trafikkegle på hovedet. Det er blevet et ikonisk syn i Glasgow, og er med til at portrætte indbyggernes sjove humor.

  Byen er en open-air udstilling af C. R. Mackintosh, som er en Glasgow født kunstner og arkitekt, der er uddannet fra Glasgow School of Art. Han fik til opgave at designe en lang række bygninger i Glasgow. Du kan nu nyde Mackintosh design, mens du går ned Glasgows gader: The Willow Tearooms i Sauchiehall Street, Skotland Street School Museum, eller The Lighthouse i Mitchell Street. Hvis du er til design, bør du helt sikkert besøge Mackintosh House i Hunterian Museum and Art Gallery i Glasgow. Et andet galleri, som er værd at besøge er Burrell Collection beliggende i Pollok Country Park i den sydlige del af byen. Vi anbefaler også at man udforsker Glasgow Cathedral, som er et ganske fint eksempel på den gotiske arkitektur i Skotland.

  Loch Lemond i den nordlige del er en populær fritidsdestination og kan nemt nås med en biludlejning i Glasgow. Den smukke ferskvandssø egner sig perfekt til en en-dags tur.
   

  Hvor kan man bo i Glasgow

  Ønsker man at tilbringe en nat eller to i Glasgow, skal man vide, at der er en masse muligheder at vælge imellem. Der er alt fra hoteller, pension, vandrehjem eller Bed & Breakfast. Vil man bo tæt på lufthavnen er Campanile Glasgow Airport et godt valg til en overkommelig pris. Ramada Glasgow Airport tilbyder mere luksuriøse værelser, og hvis du har lyst til at bo i centrum af byen, så prøv Indigo Glasgow Hotel.

  Hvad kan man lave på vejen til Inverness

  Efter at man har oplevet mange af Glasgows attraktioner anbefaler vi, at man fortsætter sin road trip til Inverness. Tag M80 og skift til M9, når de to veje mødes. Turen tager omkring tre timer uden stop, som du dog kan være fristet til at tage. En af dem kunne være Cumbernauld, hvilket er en landsby med det største fugleanlæg i Skotland. World of Wings Birds of Prey Centre. Tilbage på A9 vil man hurtigt nå Denny, der kan tilbyde Herbertshire Slotspark, som også er et interessant sted at gøre stop.

  Efter ca. 20 minutter vil du ankomme til Stirling, der er den tidligere hovedstad i Skotland. Besøg Stirling Castle, på den stenede bakke. Slottet stammer fra begyndelsen af 12. århundrede og har medvirket til kroningen af de skotske konger og dronninger, herunder Marie Stuart. Slottet samt Wallace Monument er et tårn på Abbey Craig bakke og er en vigtig milepæl i den skotske historie og kultur. At klatre til toppen af tårnet er umagen værd. Monumentet er afsat til den 13. århundrede skotske helt, William Wallace. I Hall of Heroes vil du være i stand til at se Wallace Sward, som er 1.67 m høj og vejer næsten 3 kg.

  Hvor kan man bo i Perth

  Når man ankommer til Perth, omkring en times kørsel fra Stirling, så tjek ind på et hotel for, at få noget hvile inden turen går videre mod Inverness den næste dag. Vi anbefaler Ballathie House og Murrayshall House Hotel & Golf Courses. Du bør også besøge nogle af de følgende Perth attraktioner: Scone Palace, The Black Watch Castle & Museum, Huntington Tower, og Elcho Slot. Hvis du har tid nok, anbefaler vi, at man oplever Perth Museum og Art Gallery. Efter dette kan man tage til Green Room, hvor drikkevarer, levende musik og en fantastisk atmosfære venter.

  Den næste dag med din skotske seværdigheder road trip vil føre dig gennem hjertet af det skotske højland via A9 til Inverness. Turen tager ca. 2,5 time. Men da man vil køre gennem nogle af de smukkeste landskaber i Skotland, kan turen tage lidt længere tid. Man vil passere Cairngorms National Park, som er hjem til en betagende natur og et rigt dyreliv, hvor der er mulighed for at nyde en lang række vandre- og cykelture.

  Hvad kan man lave i og omkring Inverness

  Efter ankomst til Inverness, kaldet hovedstaden i det skotske højland, så er der nu tid til at opleve, hvad byen kan tilbyde. For at lære om regionens historie, besøg Inverness Slot med udsigt over floden Ness og Inverness Museum og Art Gallery, som ligger ved foden af slotsbakken. Tag herefter og slap af hos Cobbs Tea House og brug mere af dagen på at vandre gennem byens mange gader. Til opholdet i byen anbefaler vi Glen Mhor Hotel eller Royal Highland Hotel, som er det bedst bedømte hotel i hele byen. Tænk alle de muligheder man har med en biludlejning i Inverness!


  Fra Loch Ness til Glasgow

  Road trip at Loch Ness Road trip at Loch Ness

  Denne tur kan godt kombineres med turen til Inverness, præsenteret ovenfor. Du kan enten køre ned fra Inverness ad Loch Ness til Glasgow, eller starte i Glasgow og foretage en tur til Loch Ness. Uanset hvad, så vil A82 hovedvejen, fører dig gennem den fantastiske natur. Tag dig derfor god tid og få mest ud af din road trip til Loch Ness.

  Din skotske seværdigheder road trip vil føre dig til Skotlands ikoniske steder. En af dem er uden tvivl Loch Ness. Kører man fra Inverness, skal man tage A82 mod syd. Køreturen tager ca. en halv time. Søen er blevet berømt takket være det legendariske Nessie Monster. Tag dine chancer og måske vil du være den heldige person til at få øje på Nessie, bare husk at have dit kamera klar! Men Nessie er ikke kun den eneste attraktion i dette område.

  Fortsæt på A82 sydpå langs Loch Ness kysten og efter et stykke tid vil man ankomme til Urquhart Castle, der stammer fra det 13. århundrede. I dag kan besøgende beundre ruinerne og tårnet af slottet, der deltog i krigene i Scottish Independence i det 14. århundrede. Ruinerne er placeret på søens bredde og ligner nærmest noget fra en eventyrsfilm. Loch Ness har også tiltrukket flere berømte mennesker som Aleister Crowley og Jimmy Paage fra Led Zeppelin. De har begge boet på den sydøstlige side af søen.

  Fortsæt turen sydpå til Fort Augustus, hvor Loch Ness ender. Følg herefter vejen til Fort William. Vejen går forbi urolig smukke søer som Loch Lochy og Loch Linnhe. Længere mod syd vil du opleve det højeste bjerg på de britiske øer. Bjerget er 1.345 m højt og går under navnet, Ben Navis. Et par kilometer senere ankommer man til Glen Coe, hvilket er en landsby omgivet af spektakulære bjerge og er især en populær destination for vandrere. Sørg for at stoppe her for, at udforske landskabet.

  Vejen fører nu gennem Loch Lomond og Trossachs National Park, der tilbyder et rigt dyreliv og mange vandrestier. Tag at få lidt hvile hos Rod and Reel Pub i den lille landsby Crianlarich. Efter den lille pause er du igen klar til at anvende din billeje og køre tilbage mod Glasgow.


  Perth til Aberdeen

  Road trip in Perth Road trip in Perth

  A93 er en anden og samtidig den højeste vej i Det Forenede Kongerige. Afhængigt af start tidspunktet kan Perth nås på en 1 time og 15 minutter fra Glasgow. Ruten fra Perth til Aberdeen er en tur på ca. 2 timer. Det første højdepunkt på din road trip til Aberdeen er Scone Palace, hvor skotske konger har regeret i sin tid. Scone Palace er det bedste sted, at opleve den store historie omkring Skotland. Søger du en anden form for oplevelse kan du og din familie besøge Perth Racecourse og opleve den spændende atmosfære i hestevæddeløb. Tjek derfor banens tidsplan og måske er du heldig, at kunne tilbringe en spændende dag på racerbanen.


  Efter at have forladt seværdighederne med en biludlejning i Perth, er der nu to ruter tilgængelige for at nå Aberdeen. Man kan enten fortsætte på A93 mod Forfar, hvor vejen mødes med A90, eller køre til den østlige kyst mod Dundee. Vælger du mulighed to, kør da mod Perth Lufthavn og drej mod højre til Rait. Vejen vil mødes med A90 og vil tage dig til Dundee. Denne rute vil tage lidt længere tid, men du vil være i stand til at se den historiske by.


  Forfar er 25 minutter væk fra Dundee og dette er stedet, hvor man vil ankomme fra Perth, hvis man anvender den første rute. Efter at have nået Forfar, vil man nu have 1 times kørsel til Aberdeen gennem det grønne landskab. Føler du dig sulten inden den næste by, så tag et stop hos Rosie's Bakehouse i Brechin, der tilbyder et hjemmelavet måltid. Edzell Slot og Brechin Cathedral er i hvert fald også et besøg værd, når du er i byen.

  Vejen videre føre dig gennem studiesteder og Stonehaven, som tilbyder en af de mest naturskønne seværdigheder i Skotland, nemlig Dunnotar Slot. Det ligger på en stenet halvø med udsigt over Vesterhavet. Herfra er det kun 30 minutters kørsel til Aberdeen via A90 langs den østlige kyst af Skotland.

  Hvad kan man lave i Aberdeen

  Byen er også kendt som Granite City på grund af mange granit-bygninger opført i midten af det 18. århundrede. Beliggende nordvest for bymidten, finder man Gamle Aberdeen, som er en smuk bydel med brostensbelagte gader og University of Aberdeen Kings College, der blev grundlagt i 1495. Gå en tur langs de gamle gader og oplev St. Machar Katedral fra 1530 og university's King's Museum. Union Street markerer byens centrum med mange historiske bygninger, såsom granit Marischall Collage eller rådhuset. I Aberdeen vil Kunstgalleriet og Maritime Museum være et besøg værd, hvor mange timer kan bruges. Begge steder har endda gratis éntre.

  Hvor kan man bo i Aberdeen

  Skulle man trænge til at tilbringe en nat i Aberdeen, vil der selvfølgelig være et stort udvalg af overnatningsmuligheder. Der er alt for enhver smag og pengepund, hvad enten det er Bed & Breakfast eller hoteller. Auto Europe kan anbefale følgende steder, hvis man tænker økonomisk: Ibis Hotel eller Premier Inn. Søger man i stedet luksus kan The Marcliffe Hotel and Spa, der ligger uden for byen klart anbefales. Derfor er det ideelt med en biludlejning i Aberdeen.

  Bonustur: Ballinluig og Mid Lix

  Road trip in Ballinluig Road trip in Ballinluig

  En road trip til Mid Lix vil tage dig en time fra Ballinluig, der er en landsby på floden Tummel, 23 kilometer nordøst for Perth. Ruten er 36 kilometer lang og via A827 når man byen. Tøv ikke med at foretage denne lille rejse, hvis du har ekstra tid. Vejen vil føre dig gennem det smukke landskab omkring floden Tay. Floden er den længste i Skotland og Tay Forest Park.

  Planlæg din rejse i Skotland

  Nu har du lært lidt om de mest populære ruter i Skotland, så nu er der mulighed for at forberede sig til rejsen. Vores side omkring skotske seværdigheder road trip omfatter store samt små byer. Book derfor alle dine overnatninger på forhånd.

  Vi råder dig til at organisere din biludlejning i Skotland fra Auto Europe på forhånd, så vi kan give dig et tilbud. Dette giver yderligere mulighed for at få den bedste service samt priser fra os. Ring på 80 82 02 78 og lad os være din rejsepartner. Takket være vores langvarige partnerskab med vores mange internationale leverandøre, er vi i stand til at præsentere et stort udvalg af biler til meget konkurrencedygtige priser. Tag et kig på de ledige biler og giv os et opkald for, at sikre at den rigtige bil passer til dine behov. Vil du rejse med luksus eller stil, så husk at Auto Europe også tilbyder luksuriøse og sportslige biler.


  Nyttig rejseinformation i Storbritannien

  Roadtrip Tips
  Roadtrip tips i Storbritannien
  Envejsbilleje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre roadtrip ruter i Storbritannien

  Golf Ruten Roadtrip i Yorkshire Moors Roadtrip i Skotland
  Roadtrip ved Norfolk Kysten Film roadtrip

  Tilbage til toppen