Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  FILMKULISSER I STORBRITANNIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Filmlokationer i Storbritannien - Game of Thrones, Downton Abbey & Harry Potter

  Storbritannien er hjemsted for nogle af de mest inspirerende steder i verden. Kom med os på en rejse gennem deres mange fantastiske historier.

  I de senere år har tv-programmer og filmproducenter lagt vægt på, at fremvise den udspolerede skønhed af den britiske natur med episke serier og film som Game of Thrones, Downton Abbey og Harry Potter. På trods af disse tre helt forskellige film, så har de en ting til fælles - en enestående kulisse, så virkelig, at det ikke engang kan fremstilles med specielle effekter på computeren.

  Hvert år tiltrækker den britiske natur tusindvis af fans til disse fantastiske steder. Planlægger du et besøg i Storbritannien? Så bør du helt sikkert planlægge en mindeværdig road trip til filmlokationer i Storbritannien, for at komme endnu tættere på dine yndlingsserier. Med en luksus biludlejning i Storbritannien med Auto Europe får du mulighed for at rejse med klasse og stil.


  Filmlokationer i Storbritannien: Den ultimative fan road trip

  Vælg en af de viste titler nedenstående, for at hoppe til et bestemt afsnit af denne vejledende køreturs-guide.

  Game of Thrones Downton Abbey Harry Potter

  Game of Thrones tur i Nordirland: 3 dages road trip

  Stederne hvor Game of Thrones er filmet i Storbritannien, byder på vidtstrakte landskaber, som er et utrolig flot syn for øjnene. Landskabet spiller en væsentlig rolle i troværdigheden af serien og er nærmest en karakter i sig selv. Mange mennesker ved ikke, at nogle af de mest naturskønne område kan findes i Nordirland. Tag med os på denne tredages road trip rundtur i Nordirland og bliv klogere på denne smukke region.

  Rute Afstand Ca. køretid
  Belfast til Glenarm 48 km 54 minutter
  Glenarm til Ballycastle 46 km 51 minutter
  Ballycastle til Londonderry 75 km 1 time 13 minutter
  Samlet: 169 km 2 timer 58 minutter


  Game of Thrones Road Trip Dag 1: Belfast til Glenarm

  GOT Road trip Nordirland GOT Road trip Nordirland

  Rejsen begynder tidligt om morgenen med en biludlejning i Belfast, som også er hovedstaden i Nordirland. Start dagen godt udhvilet i Belfast og med en god irsk morgenmad i en af de anbefalede café-restauranter såsom "The Bakery", "Saphyre" eller "Cinnamon". Start herefter din 130 km's køretur på M2. Fortsæt til A2, hvorefter man skal følge den berømte Causeway Coastal Route.

  Mindre end 10 km efter Larne, nær Ballygally vil man opleve det første Game of Thrones tegn, Cairn Slot. Dette imponerende landskab var baggrunden til starten af serien, hvor Ned Stark blev halshugget.

  I Glenarm venter der flere sightseeing højdepunkter. Nogle af juvelerne i serien er skabt af den lokale guldsmed Steensons og kan beundres i byen. Blandt andet blev kong Joffrey's krone lavet her og endda med ren håndkraft. Med en road trip i Belfast er der meget at opleve!


  Game of Thrones Road Trip Dag 2: Glenarm til Ballycastle

  GOT Road trip Nordirland GOT Road trip Nordirland

  På andendagen kan du forvente en 88 kilometer lang road trip fra Glenarm til Ballycastle. Efter en kort køretur, vil du nå Slemish Mountain.

  Oprindelig berømt for St. Patrick, der vogtede sine får på bjerget. Nu er stedet blevet kendt som kulisse fra scenen, hvor Daenerys Targaryen rider med Dothrakischer hæren til Vaes Dothrak. Det næste stop vil blive den lille badeby Cushendun.

  Med en biludeljning i Glenarm er der mulighed for at besøge hulen, hvor troldkvinden Melisandre fødte skyggenvæsenet i anden sæson. Længere fremme, vil stedet føre dig til Murlough Bay langs A2 i omkring 22 minutter. De sande fans af serien vil straks genkende vejen: Theon Greyjoy og hans søster anvendte vejen på deres vej til Pyke.

  Den lille by Larrybane er næste stop på rejsen. Stedet tilbyder en smuk panorama udsigt, kalkstensklipper og det smukke hav, der også har medvirket i flere vigtige scener. Den vigtigste scene er helt sikkert, hvor Brienne besejrer Ser Loras i en turnering for en plads i Renly's Kingsguard.

  Her svor Renly til hævn for Ned Starks død og blev kort tid efter dræbt af Melisandres ånd. Blot 15 minutter senere på A2 mod vest, vil man nå Ballycastle. Vi anbefaler, at man tilbringer sin aften her før, at man fortsætter turen dagen efter.


  Game of Thrones Road Trip Dag 3: Ballycastle til Londonderry

  GOT Road trip Nordirland GOT Road trip Nordirland

  På den tredje dag i dit Game of Thrones road trip bør man anvende sin biludlejning i Ballycastle til at køre 85 km til Londonderry.

  Efter en kort køretur med sin road trip fra Ballycastle skal man stoppe ved Ballintoy Havn. Ballintoy Havn er stedet, hvor Theon Greyjoy drog tilbage til Winterfell efter sine år derhjemme. På den nærliggende strand blev Theon døbt i troen på the Drowned God.

  Kun 4 kilometer væk finder man Dunseverick. Dette er stedet hvor Renly havde sit første møde med ild-præstinden. Scenen er også kendt, hvor brødrene Renly og Stannis argumenterer om, hvem der kan gøre krav på jerntronen.

  Mindre end 5 kilometer væk er den lille by Bushmills. Bushmills er hjemstedet, hvor Arya Stark, forklædte sig som en dreng og undslap fra hovedstaden i de syv kongeriger, King's Landing. I Downhill vil din Game of Thrones gennem Nordirland slutte. Stranden ved foden af Mussenden Temple var stedet for den mindeværdige scene, hvor Melisandre brændte de syv guder af Westeros. Anvend herefter A2 for at komme til Londonderry. Turen tager ca. 50 minutter. I byen vil der være rig mulighed for at nyde en pint, en solid irsk middag og samtidig få en god nattesøvn. Derfor giver en road trip i Londonderry også god mulighed, for at slappe af med sin familie. Vi håber at en biludlejning i Londonderry har givet minder for livet!


  Downton Abbey Tur England: 3 dages road trip

  Efter Downton Abbey førstegang blev sendt på BBC, vandt serien straks verdensomspændende anerkendelse og mange fans. De smukke landskaber har også bidraget til den samlede succes af Downton Abbey. Overraskende, men sandt: Den elegante og statelige kulisse består af virkelig natur. Meget af serien er blevet skudt i amterne Oxfordshire og Cotswolds. Vores tredages road trip fører dig til de smukkestefilm placeringer af Downton Abbey.

  Rute Afstand Ca. køretid
  Bampton til Shilton 8 km 13 minutter
  Swinbrook til Cogges 13 km 19 minutter
  Cogges til Witney 2 km 6 minutter
  Samlet: 23 km 38 minutter


  Downton Abbey Road Trip Dag 1: Bampton

  Downton Abbey Road trip Downton Abbey Road trip

  Bampton bør være særlig velkendt for Downton Abbey fans. De fleste af landsbyens scener er blevet skudt her, især gadebillederne.

  Besøg Churchgate House, som er hjemsted for Crawley familien i serien. Bampton Arkiv og Bibliotek ligger i en gammel bygning, der tidligere var et gymnasium. Stedet fungerede i Downton Abbey som baggrund for Cottage Hospital.

  St. Mary kirke tjente skaberne af serien som placering af sognekirken St. Michael og All Angels. Mange af de lokale pubber er blevet integreret i produktionen af showet. Efter en dag med en masse sightseeing bør man prøve at nyde en af disse gode pubber og nyde en pint i fred. Det bedste valg vil være Grantham Arms eller The Dog & Duck.


  Downton Abbey Road Trip Dag 2: Shilton & Swinbrook

  Downton Abbey Road trip Downton Abbey Road trip

  På andendagen i vores Downtown Abbey inspireret road trip, er det nu tid til at forlade Bampton og køre omkring 2 kilomter på B4020 til Shilton.

  Shilton ligger ganske nær den smukke romerske vej, der regionalt kaldes Akeman Street. Selv hvis vejen ikke har været med i Downton Abbey, er stedet værd at besøge! Tag herefter og besøg den gamle smed, som er et sightseeing højdepunkt i Shilton, kendt som Red Lion i serien, hvor John Bates plejede at arbejde.

  Er du klar til næste sted? Så tag din biludlejning med Auto Europe og tag på B400 og kør mod nord indtil man ankommer til Buford Road. Drej til venstre og kør videre indtil du når A40. Drej til venstre ad A40 og derefter straks tage den første vej til højre. Følg vejen indtil du til sidst når den lille by Swinbrook.

  Sørg også for på din rejse at være opmærksom på de mange smukke godser og store landbrugsområder.

  Derfor anbefaler vi dig at reservere et værelse på Swan Inn på forhånd. Og Swan Inn er præcis grunden til, at du bør rejse til Swinbrook. I Downtown Abbey tjente stedet som placering af kroen, hvor Branson og Lady Sybil forblev natten, mens de planlagde deres kontroversielle flugtforsøg.


  Downton Abbey Road Trip Dag 3: Cogges & Witney

  Downton Abbey Road trip Downton Abbey Road trip

  Efter en afslappende aften i ægte historisk Downtown Abbey stil, så er tiden kommet til at forlade Swinbrook samme vej, som man kom hertil. Fortsæt indtil du kommer til A40 og drej til venstre. Kort efter vil man komme til en rundkørsel, tag den tredje afkørsel til B4047. Efter vejen skifter til B4095, tag da afkørslen mod B4022. Drej til højre på B4022 og derefter til højre igen til Cogges Hill Road.

  I Cogges begynder den sidste del af din 3-dages Downton Abbey tur. I Cogges, som er placeret lige uden for Witney, kan du besøge den gamle victorianske gård, der i serien er kendt som Yew Tree Farm. Besøg herefter Mr. Drewe's hjem, der er lejeren i fjerde sæson. Mange landbrugsscener i serien er blevet filmet i dette historiske landskab.

  Cogges er ikke kun en typisk turistdestination. Vores anbefaling: Tag nogle flotte billeder i Cogges og smut derefter tilbage til Whitney, eller endda Bristol, som ligger længere væk. På denne tur vil der være mulighed for at opleve Wychwood Brewery og besøge Oxford Bus Museum.

  TFor at få det bedste ud af regionen, opfordre vi dig til at gå en tur langs Themsen Path national Trail. Dette vil give mulighed for at besøge den historiske Minster Lovell Hall. I Witney vil der være rig mulighed for at få god mad på de mange restauranter og pubber.

  Foretrækker du i stedet små hyggelige caféer, så besøg Eden, mens restauranten i Witney Lakes Resort tilbyder delikatesser, som kan prøves under dit road trip i Downton Abbey. Nyd en beroligende kop engelsk kaffe på Coffeesmith og smut videre til Shake-shop, hvor man finder et kæmpe udvalg af slik, som vil fortrylle enhver! For en typisk engelsk overnatning, planlæg da at tilbringe en nat på Lamb Inn, som er en lille, men hyggelig pub. Old Swan og Minster Mill anbefales også. For en Downton Abbey-lignende oplevelse skal du sove i den majestætiske Eynsham Hall.


  Harry Potter i England & Skotland: 3 dages road trip

  Harry Potter bøger og efterfølgende film har taget verden med storm. J. K. Rowling har opfundet en eventyrverden, der er helt fantastisk, men til tider stadig realistisk.

  Mange af de steder fra filmene er virkelige steder i England og Skotland, som helt sikkert har bidraget til dette. Derfor har vi sammensat en speciel biludlejningstur til dig. Besøg de forskellige Harry Potter lokationer med os, der vil føre dig til Hogwarts Express, Hogwarts Bibliotek og videre mod Leaky Cauldron.

  Rute Afstand Ca. køretid
  Glencoe til Northumberland 312 km 4 timer 9 minutter
  Durham til Oxford 400 km 4 timer 17 minutter
  Oxford til London 96 km 1 timer 39 minutter
  Samlet: 808 km 10 timer 5 minutter


  Harry Potter road trip dag 1: Glenfinnan Viaduct & Glencoe, Skotland

  Harry Potter Road trip Harry Potter Road trip

  Din Harry Potter bilrejse begynder ganske bekvemt, præcist hvor Harrys rejse til Hogwarts begyndte - nær Glenfinnanviadukten, på vestkysten af Skotland. Den ikoniske bro, hvor Hogwarts Express kører, fanger øjet næsten øjeblikkeligt. Scenen med Harry, Ron og den flyvende Ford Anglia, som så ender i Hemmelighedernes Kammer er også blevet skudt her. Hvis du har planlagt din tur mellem maj og oktober, vil du være i stand til at tage en tur med Jacobite Steam Train over viadukten og samtidig prøve chokoladefrøer.


  Harry Potter road trip dag 2: Northumberland & Durham

  Harry Potter Road trip Harry Potter Road trip

  På andendagen, har du omkring fire og en halv times kørsel forude. Rejsen fortsætter fra Glencoe i Skotland til Northumberland i England. En tur, der absolut er rejsetiden værd. I Northumberland kan man besøge Alwick Castle, hvor de Vises Sten Madame Hooch havde flyvetimer.

  Afslut Glenfinnanviadukten på A830, kør forbi Lock-Eil og Fort William Rock og fortsæt turen på A82 til Glencoe. Dette landskab vil øjeblikkeligt virke bekendt, især af Glen Nevis. De spændende Quidditch scener samt den Magiske Trekamps turnering fra Flammernes Pokal er blevet filmet her. Det samme gælder for Hemmelighedernes Kammer, hvor Rons magi går galt og han begynder at kaste snegle op. Inde i katedralen finder man også Professor McGonagall's klasseværelse.


  Harry Potter road trip dag 3: Oxford & London

  Harry Potter Road trip Harry Potter Road trip

  Tredjedagen på din road trip vil tage dig til Oxford og derefter til London, som også er det sidste stop på Harry Potter turen. London er hjemsted for så mange forskellige attraktioner, så eventuelle yderligere planlagte dage vil helt sikkert betale sig.

  Men først har du en næsten 5 timers kørsel foran dig, nemlig fra Durham til Oxford via A1 og M1. Når du ankommer med din biludlejning i Oxford, bør du besøge Oxford University. Her er nogle af de store scener fra filmen blevet koncenreret til et spot. The Duke Humfrey Bibliotek repræsenterer Hogwarts biblioteket i filmen, mens Divinity School med dets høje hvælvede lofter er infirmeriet af Hogwarts.

  Efter en halv time på vejen til London langs M40 og A40, vil du nå de tre store Harry Potter filmsteder. I Leadenhall Market finder du indgangen til Leaky Cauldron - mere specifikt en optikerbutik i Bull Head Passage. Tag videre med din biludlejning i London og besøg krybdyr huset i London Zoo. Her opdagede Harry hans evne til at tale med slanger i De Vises Sten.

  Et besøg på Kings Cross giver minder om to vigtige øjeblikke fra filmene. Udenfor stationen er St. Pancras. Det var her Harry og Ron fløj gennem luften i Hemmelighedernes Kammer. Inde på selve stationen skal du kigge efter sporene 4 og 5. Kan du genkende dem? Det bør du, da de gjorde deres indtryk som platform 9 ¾!


  Oplev stederne i Storbritannien: Planlæg rejsen i god tid

  Nu burde du have fået en idé om, hvilke filmsteder, der er at se i Storbritannien som Game of Thrones, Downton Abbey eller Harry Potter. Det næste skridt er, at planlægge rejsen. For en stor mængde fans er disse destinationer en kæmpe oplevelse værd at opleve. Bestil derfor dine overnatninger på forhånd, hvis du planlægger specifikke hoteller til natten. Desuden anbefales det også at planlægge sin biludlejning i Storbritannien i god tid! De mange forskellige biler fra vores partnere, sammen med vores informative guider og road trip tips garanterer vi en luksuriøs tur til Westeros, Downton Abbey eller Hogwarts. God tur!


  Nyttig rejseinformation i Storbritannien

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Storbritannien
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Storbritannien

  Golfbane ruten Norfolk kyst Skotland
  Det skotske højland Yorkshire Moors