Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I FINLAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Finland – Find din perfekte leje

  Auto Europe er en international biludlejningmægler med 60 års erfaring i biludlejningsbranchen som formidler af biludlejning. Igennem tiden har vi etableret samarbejde med store internationale og lokale biludlejnignsfirmaer og er derfor i stand til at tilbyde en uovertruffen service og konkurrencedygtige priser på over 24.000 lokationer i over 180 lande verden over. I Finland kan vi tilbyder vores services i 49 byer, ikke kun i lufthavne, men også på togstationer og afhentningsstationer i modtbyer. Brug søgemaskinen i toppen til venstre for at tjekke vores gode tilbud på biludlejning i Finland. Læs biludlejningsanmeldelser fra Finland for at danne dig et indtryk af andre kunder hos Auto Europe's oplevelser med lejebil i Finland.

  Få mest ud af din billeje!

  Med en lejebil i de 1000 søers land åbner du muligheder for at opleve lige præcis det, som du har lyst til på din kør-selv-ferie. Læg en kørselsplan over de steder I vil opleve eller tag det som det kommer - med en lejebil er man ikke afhængig og man kan gøre tingene i sit helt eget tempo. Tilbring et par dage i Helsinki og start for eksempel med at lære mere om landets historie ved at besøge National Museum of Finland i Helsinki, som giver indblik i landets historie fra stenalderen til i dag. Tag en tur til Suomenlinna, nyd det storslåede torv "Senatstorvet" med storkirken i baggrunden eller tag en dagstur til Porvoo, en hyggelig lille by, hvor den berømte finske forfatter, Runeberg, voksede op. En anden hyggelig by er Turku Åby som ligger ved floden Aura ved udmundingen af den Botniske Bugt. Finland byder på fantastiske naturområder fx ved Tampere, en by omkrandset af grønne områder og dybblå søer. Efter aftale med Auto Europe kan du også tage in lejebil med til Sverige.

  Kørselsregler og tankstationer

  Før du starter din kør-selv-ferie i Finland, så er det en god idé, at undersøge lidt omkring kørselregler og parkering.

  Nedenfor finder du lidt nyttige oplysninger:

  • Sikkerhedsseler for førere og passagerer er obligatoriske, når du kører.
  • Promillegrænsen i Finland er som i Danmark 0,5.
  • Børn under tre skal sidde i en bagudvendt børnesæde eller ved hjælp af normale børnesæder, hvis et bagudvendt børnesøde ikke var tilgængelige ved udlejningsfirmaet.
  • Politiet må ikke opkræve bøder på stedet.
  • De fleste byer har parkeringspladser er tidsbaseret, men er der ingen tidsbegrænsning, så skal man betale med en billet. Disse billetter kan købes på de fleste tankstationer og skal vises på instrumentbrættet i køretøjet.
  • Det er forbudt at stoppe / parkere i venstre side af gaden, medmindre den er ensrettet.
  • Gaderne i Finland bliver ofte rengjort og derfor må der ikke parkeres i gader i tidsrummet, hvor der bliver gjort rent. Dette fremgår på skilte.
  • De fleste tankstationer er åbne fra 07:00 til 21:00, mens de i større byer er åben 24 timer i døgnet.

  For flere informationer omkring færdsel i Finland, kan du besøge vores side om kørselsinformation her.

  Vejafgifter

  Man skal ikke betale afgift, for at køre på de finske motorveje.

  Aldersvilkår

  For at leje bil i Finland skal man være minimum 20 år gammel (kan variere fra udlejer og bilkategori) og have haft kørekort i mindst et år. Bilister under 25 år bliver opkrævet et ekstra ung-chauffør tillæg.

  Valuta

  Siden 2002 har valutaen i Finland været Euro (EUR). Pengeautomater er spredt godt ud i de fleste større byer, og rejsende bør ikke have nogen problemer med at bruge deres kreditkort til at foretage indkøb. Det er stærkt anbefales dog stærkt, at du kontakter din kortudbyder før du tager på ferie for at gøre dig bekendt med ekstra gebyrer forbundet med at bruge dit kort i et fremmed land.

  Tidsforskel

  Finland er i den østeuropæiske tidszone (GMT +2), hvilket gør at man skal stille uret en time frem, når man kommer fra Danmark. Finland har samme sommertid som resten af Norden, fra sidst i maj til sidst i oktober.

  Ordbog

  Finsk og svensk er de officielle sprog i Finland, men engelsk tales også udbredt og forstås i de fleste regioner af landet.

  Finsk er et for de fleste et temmelig svært sprog at lære, men her er et par vigtige sætninger man kan øve sig lidt på, inden turen går til Finland:

  Undskyld mig - Anteeksi
  Jeg snakker ikke finsk - En puhu suomea
  Snakker du engelsk? - Puhutko englantia?
  Hvor er toilettet? - Missä on vessa?
  Jeg er faret vild - Olen eksynyt
  Politi - Poliisi
  Hvordan kommer jeg til ...? - Miten pääsen ...?
  Tager I kort? - Voinko maksaa luottokortilla?
  Tak - Kiitos
  Drikkevand - juomavesi
  Hvor meget koster dette? - Paljonko tämä maksaa?

  Elektricitet

  Den elektriske strøm i Finland er 220 volt, 50 Hz, og standard stik har to runde stikben. Danske apparater kan altså bruges uden besvær. Nogle steder benyttes jordstik med tre ben (Schukoplug Type E/F).

  Pas og ambassade information

  Hvis du er en dansk statsborger eller EU-borger, behøver du ikke visum for at rejse ind i Finland. Det er kun nødvendigt med et gyldigt pas. Husk også altid det blå sygesikringskort.
  Den danske ambassade ligger i Helsinki. Har du brug for hjælp under dit ophold i Finland, skal du bruge nedennævnte oplysninger:

  Dansk ambassade i Finland
  Mannerheimvägen 8
  P.O. Box 1042, Helsingfors
  Tlf: +358 (0)9 684 1050
  Email: : helamb@um.dk

  Nyttige links

  Turistinformation Finland

  Infografik: Konkurrencer i Finland

  Infografik: Regler om vinterdæk i Europa