Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I FINLAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Finland

  Generel information
  Finland tilbyder motorister nogle af de mest unikke og smukke scener i Europa. Deres motorvejssystem er rigtig godt, også selvom mange af vejene er indirekte, på grund af de mange søer specielt i det sydlige Finland. Jo længere man kører nordpå i Finland, jo færre veje finder du. Der ankommer færger til hovedstaden Helsinki fra Sverige, Tyskland og sågar England.

  Krav
  For at booke billeje i Finland skal man minimum være 20 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr.
  Sikkerhedsseler er nødvendigt for fører samt eventuelle passagerer, og børn under 3 år skal placeres på bagsædet i et barnesæde, hvis dette er tilgængeligt. Den tilladte alkoholpromille er 0,5 promille, ligesom i Danmark.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Finland er som følger

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 100 km/t
  • Motorvej: 120 km/t

  Vejregler
  I Finland kører man, som i Danmark, i højre side. På flersporede veje er det tilladt at overhale højre om.

  Tankstationer
  De fleste tankstationer er åbne fra 07- 21 med undtagelse af enkelte døgnåbne stationer i de større byer.

  Afgifter
  Der er ingen betalingsveje i Finland.

  Parkering
  De fleste byer har afmålte parkeringsarealer. Hvor dette ikke er tilfældet kan der købes parkeringsgodkendelser på diverse tankstationer som skal placeres i forruden.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer.De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  De fleste bilkategorier må køre i det meste af Vesteuropa.
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Auto Europe har specielle lejeprogrammer for kørsel ind I Østeuropa. Herved kan et ekstra gebyr forekomme. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigsenvejslejer er tilgængelige ved betaling af et gebyr på mellem USD 0 - USD 120. Internationale envejslejer er også tilladt for nogen bilkategorier mod betaling af gebyr.