Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I HELSINKI

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Helsinki – Book og spar

  Helsinki er vokset i popularitet som turistmål takket være byens beliggenhed ved Østersøen, sit berømte design og sit ry som en ren og sikker by. Biludlejning i Helsinki er den perfekte vej til at starte din ferie i Finland, hvor du har mulighed for at at udforske bykulturen og den storslåede natur. Auto Europe tilbyder pakker til lave priser og mange afhentningssteder i Helsinkis bymidte og lufthavnen. Du har altid muligheden for at læse vores biludlejningsanmeldelser fra Helsinki, inden du beslutter dig for hvilken leverandør du vælger, så du kan føle dig helt tryg ved dit valg.

  Trafik og parkering

  Vælger du biludlejning i Helsinki og kører rundt, så er det generelt ganske roligt. Dog vil byen som hver anden storby i myldretiden været meget overbelastet. Andre ting man skal være opmærksomme på, er at sporvogne samt busser skal respekteres og de har forkørselsret. I kryds har fodgængere samt cyklister ofte også forkørselsret, så man bør være forsigtig. Der er enkelte spor på vejene, der kun må benyttes til offentlig transport og derfor ikke er tilladt for almindelige billister. For mere tips til din billeje i Finland, klik her. Det er også værd at bemærke på grund af de to officielle sprog i Finland: finsk og svensk, så vi alle gadeskilte næsten være tosprogede i hovedstaden.

  Hvis du kører mod nabobyen Espoo, har du muligheden for at køre langs Länsiväylä. Dette er ca. 30 minutters kørsel. Den maleriske by Porvoo er omkring en time væk med E18. Vælger man at tage til Turku, der er Finlands gamle hovedstad med fantastiske historier og et kæmpe øhav, hvor populære krydstogter afgår fra Sverige, får man også en kæmpe oplevelse. Det hele handler bare om to timers kørsel fra Helsinki via E18 mod vest. Kører man i stedet mod Tampere kan man tage E12 og man ankommer til byen på omtrent to timer.

  Parkering

  I Helsinkis gader er det normalt let at finde parkeringspladser, men pladserne kan dog være forholdsvis dyre. Det er altid muligt at betale for sine parkeringer mandag til fredag fra 09.00-19.00. Om lørdagen kan det også lade sig gøre, at betale. Mange pladser kræver, at man har en parkeringsskive, så man kan vise sin ankomsttidspunkt. Helsinki har tre parkeringszoner: zone 1 i bymidten med de dyreste priser og zone 2 og 3 lige udenfor centrum med lavere priser. I alle tre zoner er der udpegede områder, hvor der må parkeres. Er man udenfor byens zoner er parkering altid tilladt, medmindre der er opsat skilte, der advare mod 'parkering forbudt'. Foretrækker du at parkere bilen i en parkeringsgarage, er der f.eks. Kammpi og Forum Shopping center, der ligger i Helsinkis bymidte.

  Geografisk information

  Helsinki er lokaliseret i det sydlige Finland ud til Østersøen, hvor byen er omringet af et kæmpe øhav. Dets vintre varer typisk fra november til marts, men er ikke så slem som resten af landet grundet dets placering til havet og de nord atlantiske havstrømme. gennemsnits temperaturen er typisk omkring -5°C. Værd at ligge mærke til, er at der om vinteren ikke er mere end 6 timers sollys pr. dag. Dog er det helt omvendt om sommeren, hvor Helsinki har mere end 19 timers sollys om dagen. Vejret i denne periode har typiske gennemsnits temperature på 20°C.

  Helsinki lufthavn

  Helsinki lufthavn ligger inden for grænsen til byen Vantaa. Det er ca. 16 km fra det centrale Helsinki. Lufthavnen er det vigtigste knudepunkt for flyselskabet Finnair.

  Helsinki Airport (HEL)
  Adresse: 01531 Vantaa, Finland
  Hjemmeside: www.finavia.fi
  Telefon: +35820014636

  Offentlig transport

  Et omfattende offentligt transportsystem er tilgængeligt i Helsinki. Dette inkluderer metro, sporvogne, busser, toge og endda færger. Alle offentlige transportsystemer indenfor byen er varetaget af HSL.

  Helsinki har en undergrund (metro) linje. I den ene ende begynder linjen i Ruoholahti, hvor den herefter passere bymidten og splitter efter Itäkeskus og ender i enten Vuosaari eller Mellunmäki.

  Der er 13 sporvogne tilgængelige i Helsinki og anvender man linje 2 eller 3 kan man se den største del af byen.

  De fleste områder, der ikke er dækket af metroen kan nås med bybusser. Langdistance busser afgår fra Kamppi busstation, hvilket ligger under indkøbscentret med det samme navn.

  Hovedbanegården bliver anvendt til langdistance tog samt forstæderne til hovedstadsområdet.

  Der er også mange færger tilgængelige, der forbinder byen til alle de omkring liggende øer. Særligt populær er ruten til den gamle befæstningsø, Suomenlinna.

  Autocamper leje i Helsinki

  Som et alternativ til biludlejning tilbyder Auto Europe autocampere i Helsinki. At rejse med en campervan bringer dig tættere på naturen og giver dig mulighed for at opleve Finland på en ny måde. Er det en romantisk tur til to eller en familieferie, finder du et passende køretøj blandt vores store udvalg af autocampere.

  Nyttige links

  Turistinformation Helsinki