Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I POLEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Polen med Auto Europe

  Som international biludlejningsformidler med 60 års erfaring tilbyder Auto Europe biler på destinationer over hele verden. Med over 24.000 afhentningssteder, har det aldrig været lettere at leje bil til kør-selv-ferien. Vi sætter en ære i vores gode kundeservice, samt vores evne til at garantere de laveste priser i branchen. Auto Europe kan hjælpe med en billeje i Polen, som opfylder alle de behov man skulle have. I Polen tilbyder vi biludlejningspartnere i 22 byer. Det er altså muligt at starte eventyret i den by der passer jer allerbedst. Ring til os på vores telefonnummer +45 78 75 53 06 og vores reservationsafdeling sidder klar til at hjælpe. Bestil i god tid, der er gratis afbestilling op til 48 timer før afhentning! Du er selvfølgelig sikret de bedste priser med vores prisgaranti og kundeservice har åbent 24/7. Læs biludlejningsanmeldelser fra Polen for at danne dig et indtryk af andre kunder hos Auto Europe's oplevelser med lejebil i Polen.

  Få mest ud af din billeje!

  Polen er et land med skøn natur og spændenede byer. Derfor er landet perfekt til kør-selv-ferie, hvor man kombinere storbyferie med køreture til skønne naturområder og seværdigheder uden for byerne. Gode badestrande ved Østersøen, hvor man også let kan komme til Gdansk, den smukke by ved vandet. Start din ferie med en biludlejning i Warszawa, en trendy og livlig by, hvor du kan besøge det 14. århundredes kongelige slot med en spændende rundtur, eller hylde den berømte polske komponist Frederic Chopin ved at besøge det moderne, højteknologiske multimedie Chopin museum. Dernæst kan du køre din lejebil til Krakow, Polens førende turistmål vrimler med velbevaret gotisk arkitektur, moderne barer og smarte restauranter. Når du bliver træt af den storbylivet venter Polens majestætiske natur på dig med endeløse kilometer af urørte skove og vandløb. Søområder og bjergvandring er også en mulighed - du bestemmer helt selv! Der er over 200 km veje for at krydse i Polen og med en billig billeje fra Auto Europe kan du planlægge præcis den vej du vil og skabe dit helt eget eventyr du sent vil glemme!

  Kørselsregler og tankstationer

  Hovedvejene er bedst vedligeholdt i Polen, derfor er det bedst at holde sig på de statslige veje eller motorveje mens du rejser.

  Herunder finder du vigtige informationer for kørsel i Polen:

  • Sporvogne har altid forkørselsret. Generelt bør de køre til venstre, men hvis de bevæger sig, bør de køre til højre.
  • Sikkerhedssele skal benyttes på alle pladser i bilen. Børn under 12 og mindre end 150 cm skal benytte godkendt autostol eller børnestol tilpasset barnets størelse.
  • Brug af mobiltelefon er forbudt, med undtagelse af håndfri enheder.
  • Du skal bære dit kørekort og lejeaftale i køretøjet.
  • Dine forlygter skal være på hele tiden hele året rundt.
  • Hvis du bryder polske drivende love, kan du blive genstand for en bøde på stedet, der skal betales i polske valuta på tidspunktet for din overtrædelse.
  • Polen tager spirituskørsel meget alvorligt og er styrker i øjeblikket lovene, så bøderne bliver større, længere køre suspensioner og en længere fængselstraf for gentagne lovovertrædere. Med en promillegrænse på kun 0.2, vil du være i strid med de polske love omkring spirituskørsel efter blot en halv drink og vil være genstand for retsforfølgelse. Lad derfor være med at tage nogen chancer, hvis du har fået noget at drikke.

  Du vil uden problem finde massere af tankstationer i de større byområder, langs motorveje og hovedveje. De fleste stationer har åben fra 6:00 til 22:00, men der er en række stationer, som holder døgnåbent. Shell, BP, Esso, Aral og Neste er blandt de benzinselskaber, der tjener Polen samt de polske benzinstationer Orlen og Rafineria Gdanska.

  For mere information om at køre din lejebil i Polen, kan du klikke her.

  Vejafgifter

  Du vil finde tre betalingsveje i Polen: Autostrada A1, A2 og A4.
  Afgiften opkræves ved betalingsanlæg placeret på adgangsveje, vejkryds, om de endelige motorvejsstrækninger.
  Gebyret er afhængig af køretøjs type, samt hvor langt du har kørt.

  Aldersvilkår

  Man skal være minimum 21 år for at leje bil i Polen og have haft kørekort i mindst et år. Bilister under 25 år kan blive påkrævet et ekstra ung-chauffør-gebyr for uerfarenhed, når man lejer bil. Dette betales lokalt. Førere over 70 år kan også blive underlagt et ekstra tillæg - vær sikker på at kontrollere vilkårene i din lejeaftale for sådanne bestemmelser. Desuden skal alle bilister have en international førertilladelse, for at køre i Polen.

  Valuta

  Valutaen i Polen er den polske Zlotych (PLN), som lokalt forkortes som "zł". I Polen, vil du ofte finde private vekselkontorer, hvor man kan veklse til den polske Zlotych. Ved vekslinger i turistcentre eller togstationer er der tendens til at der bliver taget større gebyrer for rejsende. Du vil finde et et stort netværk af pengeautomater eller pengeautomater (kaldet Bankomat i Polen). Vekselskurser er normalt rimelige, men i sidste ende afhænger det af dit pengeinstitut. Visa, Visa Electron, MasterCard og Maestro accepteres i hele Polen, især i de større byområder.

  Tidsforskel

  Polen befinder sig I samme tidszone som Danmark (GMT+1) og benytter samme periode for sommertid.

  Ordbog

  Polsk er det nationale sprog i Polen. Engelsk, tysk og russisk er de almindeligt forståede fremmedsprog, især i byer og store turistcentre.

  Nedenfor er et par ord og vendinger, som man kan øve sig på inden sin rejse:

  Hej - Dzień dobry (Jeyn Dob-ry)
  Hej (uformelt) - Cześć (Tch-esh-ch)
  Hvordan går det? - Jak się masz? (Yahk sheng mah-sh)
  Fitn, tak - Dziękuję, dobrze (Jenkoo-yeng dob-zhe)
  Hvad er dit navn? - Jak masz na imię? (yahk mah-sh naheem-ye)
  Mit navn er... - Nazywam się... (Nah-zivam sheng...)
  Vær så venlig - Proszę (PRO-she)
  Tak - Dziękuję (Jenkoo-yeah)
  Det var så lidt (formelt) - Proszę (PRO-she)
  Det var så lidt (uformelt) - Nie ma za co (nye ma za tso)
  Ja - Tak (tahk)
  Nej - Nie (nye)
  Undskyld mig (spørgende) - Przepraszam (pshe-pra-sham)
  Farvel (formelt) - Do widzenia (do vee-dze-nya)
  Farvel (uformelt) - pa (pah)
  Jeg snakker ikke polsk - Nie mówię[dobrze] po polsku (nyemoo-vye[dob-zhe] po pol-skoo)
  Snakker du engelsk? - Czy mówisz po angielsku? (chi moo-vish po ang-gyel-skoo?)
  Er her nogen som snakker engelsk? - Czy ktoś tu mówi po angielsku?(tch-y ktosh too moo-vee po ang-yel-skoo)
  Hjælp! - Pomocy!(po-mo-tsy)or Ratunku! (ra-toon-koo)
  Det forstår jeg ikke - Nie rozumiem (Nyeh roh-zoom-yem)
  Hvor er toilettet? - Gdzie jest toaleta? (g-jeh yest twa-leta)

  Elektricitet

  Den elektriske strøm i Polen leveres med 220 Volt, det samme som i Danmark. Polske stik passer til almindelige danske elektriske apparater med 2 "ben".

  Pas og ambassade information

  Som dansk statsborger kan man opholde sig i Polen i 90 dage uden visum. Man skal dog medbringe sit pas, som skal være gyldigt i opholdsperioden. Udenlandsdanskere opfordres til at kontakte en ambassade eller konsulat for landet man vil besøge.
  Har man behov for hjælp fra den danske ambassade i Polen, så ligger den i Warszawa og har følgende kontaktoplysninger:

  Den danske ambassade Polen
  ul. Marszałkowska 142
  00-061 Warszawa
  Tlf: +48 (22) 565 29 00
  Email: : wawamb@um.dk

  Autocamper leje i Polen

  Lej autocamper i Polen og få en uforglemmelig ferie. Besøg området som i daglig tale er kendt for at have 1000 øer, nemlig Masurien. Kør landet rundt mens du nyder den fascinerende natur. Udforsk de fantastiske sandstrande som grænser til det Baltiske hav.

  Nyttige links

  Turistinformation Polen