Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I KRAKOW

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Krakow – Find din perfekte leje

  Den bemærkelsesværdige polske by Krakow har en rig historie, der stammer fra det 7. århundrede, da den først blev nævnt af en jødisk købmand fra Cordoba i Spanien. Fra 1038 til 1569 blev den udnævnt til Polens hovedstad på grund af dens betydning som Nordeuropas handelscenter. I øjeblikket er Krakow kendt som Polens turistmekka, med over syv millioner besøgende hvert år. Vores team hos Auto Europe tilbyder et stort udvalg af biler til konkurrencedygtige priser og hjælper vores kunder med at forblive mobile med en biludlejning i Krakow, der er landets næststørste by.

  Denne polske perle blev proklameret som litteraturbyen i 2013 af UNESCO, da den er kendt for anerkendte nationale kunstnere, forfattere, malere og musikere. Kulturen bliver også fejret på det imponerende Nationalmuseum og Czartoryskis Museum, operahuset og de mange kunstgallerier og teaterforestillinger. Det største område af middelalderlige europæiske byer er placeret i Krakow og det er en smuk blanding af vartegn, ekstraordinære monumenter, restauranter, klubber, caféer og et overflod af udendørs events. I løbet af sommeren er området fyldt med mennesker, der nyder solskin og nyder en dejlig og travl atmosfære. Prøv at smag nogle af de lækre lokale delikatesser som Baranina, Bigos og Golabki. Oplagt er også at turister tager en kort gåtur, der fører til Cloth Hall, verdens ældste indkøbscenter. Andre nærliggende attraktioner omfatter ture på dekorerede vogne, guidede ture og pub crawls. Med over 3.250 kilometer veje, hvorfor så ikke lave en road trip rundt i Polen og besøge Warszawa eller Gdansk? Hos Auto Europe værdsætter vi kundernes samlede oplevelse og gør alt for at sikre, at de får en vellykket leje, selvom det ikke er vores biler de lejer. Det afspejler sig i de biludlejningsanmeldelser fra Kraków du kan læse på anmeldingssiden.

  Trafik

  At køre sin billeje i Krakow er ret nemt. Polen har kørselsretning i højre side som vi kender fra Danmark og de fleste vejskilte og regler er i overensstemmelse med den kontinentale del af Den Europæiske Union. Det er obligatorisk at fastgøre sikkerhedsseler og altid have lys tændt på forlygterne. Hastighedsgrænsen i Krakow er generelt 50 km/t mellem 05:00 til 23:00 og 60 km/t efter det. Motorveje giver selvfølgelig mulighed for mere fart. Føreren skal huske på, at Krakow som enhver anden større by har mere trafik i travle timer på dagen. Flere oplysninger om kørsel i Polen findes på dette nyttige link.

  Parkering

  Dem, der ønsker at parkere tæt på Krakows gamle centrum, finder en underjordisk parkeringsplads under Plac Na Groblach-pladsen. En time parkering koster lidt mindre end 10 kr. En anden mulighed er den underjordiske parkeringsplads foran hovedbygningen ved Krakow National Museum. Denne facilitet er lidt billigere og den er placeret ved Aleja Mickiewicza Avenue. Begge parkeringspladser har tendens til at blive fyldt ganske hurtigt, især i højsæsonen. Selv om det kan være svært at finde tilgængelige parkeringspladser i centrum af Krakow, kan bilister parkere på gaderne om Grand Square. Mindst en parkeringsmåler er placeret på hvert gadehjørne eller blok. De er tilgængelige fra kl. 10:00 og 20:00 på hverdage. En zloty (1.80 kr.) svarer til tyve minutter, mens billetter til en time er tre Zloty. Der er andre muligheder til rådighed, men sørg for at bruge det nøjagtige antal mønter, da disse maskiner ikke giver penge tilbage.

  Geografisk information

  Krakow er hovedstaden i Malopolska Wojewodztwo-provinsen, der ligger i hjertet af det kontinentale Europa. Det er fordi, Krakow ligger midt i den mest østlige del af Europa af Uralbjergene og den vestligste by Lissabon og også halvvejs mellem Middelhavet og det arktiske Barentshavet. Krakow er spredt på begge bredder af den smukke Vistula-flod, som kommer til live omkring forår og sommer. Fra maj til august er dagtemperaturerne gennemsnitlige 20°C, mens om vinteren falder temperaturen under 0°C, der omformer årets slutning i et hvidt vidunderland. Dette er den perfekte kombination af den europæiske marine vestkyst og det alvorlige Østeuropæiske vejr.

  Krakow Lufthavn

  Krakow Lufthavn ligger ca. 14 km fra centrum af Krakow og er let tilgængeligt fra en række polske byer ved anvendelse af regionale veje samt motorvejen 4.

  John Paul II Internationale Lufthavn (KRK)
  Adresse: kapitana Mieczysława Medweckiego 1, 32-083 Balice, Polen
  Hjememside: Krakow Lufthavn
  Telefon: +48 12 295 58 00

  Offentlig transport

  Ønsker man ikke at gøre brug af sin biludlejning fra Krakow i indre by, bør man gøre brug af offentlig transport. MPK tilbyder et tæt system af offentlige transporttjenester bestående af buslinjer og sporvogne. Billetter er tilgængelige på maskiner placeret omkring byen, ved aviskiosker samt fra førerne. Priserne for ubegrænsede rejsepasser varierer fra 15 zloty for en 24-timers billet til en syv-dages pakke, der koster 48 zlotys, der også kunne være en mulighed. Uafhængigt tilbyder minubusser også transport til PLN 2 for billetprisen. Derudover er der talrige taxier, der kører rundt i byen. De har også rimelige priser. Turister rådes til at vide præcis deres destination, da engelsktalende chauffører ikke er hyppige i Krakow. Ikke desto mindre er det nemt at komme rundt i det gamle centrum til fods, da det er helt dedikeret til fodgængere. De fleste seværdigheder ligger tæt på dette område. Den officielle hjemmeside for Krakows by advarer turister om at passe på lommetyver på busser og i gaderne.

  Nyttige links

  Turistinformation