Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I GÖTEBORG

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning i Göteborg til de bedster priser

  Med en biludlejning i Göteborg vil du have mulighed for, at opleve kundeservice ud over det sædevanelige med Auto Europe. Samtidig kan man med et lejebil besøge helt nye steder i eget tempo. Dette er utroligt populært blandt rejsende, da de ikke vil føle sig forpligtet af offetnlig transport. Det er nemt, at resevere en udlejningsbil til din næste ferie. Dette kan gøres gennem vores online søgemaskine. Få et uforpligtende tilbud gennem vores søgemaskine i venstre hjørne.

  Billeje i Göteborg er billigere og nemmere, end du lige går og tror. Hvad enten om du bestiller din bil i lufthavnen eller på et bykontor i centrum, kan du altid stole på, at du får den bedste pris samt service fra os. Faktisk tilbyder vi over 24.000 lokaltioner rundt i verden, hvilket gør, at man kan afhente et køretøj uanset, hvor man er. Bestil den køretøjskategori du ønsker via Auto Europe, og start rejsen! Da vi er specialister inden for biludlejning, kan vi sørge for, at sikre dig de bedste priser på biludlejning i Göteborg, samt andre lokationer rundt i Sverige. Du kan defor trygt resevere et billeje hos os. Grundet vores eksistens siden 1954 har vi et gunstigt samarbejde med leverandører i mere end 180 lande, og kan derfor give dig en fordel ud over det sædvanelige. Bestiller man hos Auto Europe, vil man opleve en prisgaranti, service og 48 timer gratis afbestlling inden afgang - alt dette kan være med til, at kickstarte din rejse!

  Hvordan er trafikken i Göteborg?

  Trafikken i Göteborg har to tidspunkter på døgnet, hvor trafikken peaker. Disse to tidspunkter på døgnet er henholdsvis i tidsperioderne; 06.00-08.30 og 15.00-17.30. Dette er de to tidspunkter på døgnet, hvor trafikken i Göteborg peaker allermest, ellers er trafikken forholdsvist stabil og flydende. Götebog er præget af mange motorveje med 3-4 spor, og trafikken er derfor med til, at blive mere flydende. Vælger man, at køre i tidsperioder hvor der typisk er chance for kø, så skal man normalt tillægge sin kørsel 10-20 minutter længere tid. Det er derfor smart, at planlægge turene således, at man ikke rammer de tidspunkter. Göteborg er en by med få ensrettet veje, og turen igennem byen kan derfor gøres hurtigt og bekvemmeligt. Byen er præget af fartjusteringer i nogle områder, og man skal derfor være opmærksom på, hvor man kører henne. For mere information om at køre i Göteborg med din lejebil, kan du klikke her, og blie klogere på regler og færdsel i Göteborg, Stockholm og Sverige.

  Hvor kan jeg parkere min udlejningsbil i Göteborg?

  Göteborg er en by, der indeholer mange parkeringsplader. Det burde derfor ikke blive noget problem for dig, at finde parkeringspladser med dit billeje i Göteborg. Der er mange forskellige måder, at finde og få en parkeringsplads på. Du kan foreksempel finde en parkeringsplads igennem appen Parkering Göteborg, eller kigge på skiltene på gaderne, der normalt fører til pakeringspladser eller parkeringskældre. Hvis du downloader appen, kan du vælge om du vil søge efter frie parkeringspladser, eller om du også vil betale for det. Hvis du vil betale gennem appen, så er du nødt til, at tilføje dine kreditkort informationer, og tilføje dit registereringsnummer på kortet, også er du klar! Ligeledes indeholer Göteborg et væld af parkerignskældre, så der er massere af muligheder. At finde en parkeringsplads under tidspunkterne hvor trafikken peaker, kan godt være forholdvist svært, men dog ikke usandsyneligt. Du har derfor med dit billeje en række muligheder for, at kunne parkere dit billeje.

  Göteborg Lufthavn

  Göteborg betjenes af Göteborg Landvetter Lufthavn, der ligger ca. 20km øst for byens centrum. Lufthavnen er navngivet efter den nærliggende lokalitet Landvetter. Flygbussarna tilbyder hyppige busforbindelser til og fra Göteborg, med en rejsetid på 20-30 minutter. Swebus, Flixbus og Nettbuss betjener også lufthavnen med flere daglige afgange til Göteborg, Borås og andre destinationer langs europæisk rute E4. Västraffik, den lokale udbyder af offentlig transport i området, tilbyder yderligere forbindelser til Landvetter. Lufthavnen drives af den svenske nationale lufthavnsoperatør Swedia, og med 6.8 millioner passagerer betjent i 2017 er den Sveriges næststørste lufthavn efter Stockholm Arlanda. Det fungerer som en base for flere indenlandske og internationale flyselskaber, f.eks. Scandinavian Airlines, Norwegain, Air Shuttle og Ryanair. Göteborg Landvetter operer dog ikke som omdrejningspunkt for noget flyselskab. I alt er der omkring 50 destinationer med planlagte direkte flyvninger til og fra Göteborg, hvor de fleste af dem er europæiske. Yderligere 40 destinationer serveres med Charter, hvor Auto Europe også kan være dig behjælpelig.

  Den anden Lufthavn i området, Göteborg Airport, er lukket. Lufthavnen lukkede i 2015, da omkostningerne ved ombygningen blev for tunge, og lufthavnen lukkede derfor. Lufthavnen lå 10 km væk fra byens centrum. Lufthavnen huserede centrum for diverse flyselskaber, men alle aktiviteterne er nu rykket over til Landvetter Lufthavn, der huserer cemtrun for de alle forflyttede flyselskaber.

  Hvad skal du foretage dig i Göteborg?

  Liseberg Forlystelsespark

  Liseberg er en forlystelsespark beliggende i Göteborg, der åbnede i 1923. Forlystelsesparken er en af de mest besøgte forlystelsesparker i skandinavien, og tiltrækker omkring 3 millioner besøgende hvert år. Blandt de bemærkelsesværdige attraktioner er trækvalsebanen Balder, der to gange (2003 og 2005) er blevet kåret til verdens bedste træsporede rutjsebane i en stor international afsetmning. Selve parken blev også i 2005 valgt som en af de ti største forlystelsesparker i verden af Forbes Magasin. Udover sommersæsonen er parken også åben i november og december. Dog med færre folystelser, da parken i disse måneder er vært for en Halloween-sæson med forskellige huse med rædsler, samt et julemarked med traditionelt svensk køkken, som gløgg og specialiteter, såsom döner kebab lavet fra rensdyrkød. Lisebergs officelle farver er lyserøde og grønne, som man kan se ved indgangen, og på de ældre huse i parken. Faverne blev også vedtaget til logoet, der blev introduceret i 1980’erne, men ændret i 2013 til det nuværende logo.

  Universeum

  Hvis du er interesseret i videnskab og elsperimenter, så skal du tage dit billeje turen til Universeum. Universeum er et offentligt videnskabscenter og museum i Göteborg, der åbnede i 2001. Centeret er utroligt populært, og helt klart en oplevelse som du ikke må gå glip af. Universeum er en del af Evenemangsstråket, begivenhedens gennemløb – tæt på Korsvägen Skånegatan – som indkluderer seværdigheder som Scandinavium, Ullevi, Svenska Mässen, Liseberg, Museum og world Culture. Universeum er opdelt i seks sektioner, der hver indeholder eksperimentworkshops og en samling af krybdyr, fisk og insekter. Universem giver lejlighedsvis også chancen for, at debattere med nobelprisvindere og professorere, der holder foredrag ved forskellige lejligheder. Universium er ligeledes en aktivitet, der udfordrer alle aldersgrupper i forhold til udfordringer og eksperimenter, og er derfor for hele famillien. Tag derfor dit billeje og kør en tur til Universeum, og oplev en af Göteborgs bedste familieudflugter!

  Göteborg Opera Hus

  Göteborg Opera Hus – Er du til klassisk musik, så tag dit billeje, og kør til Christina Nilssons Gata. Her finder du Göteborg Opera Hus, der helt sikkert er en uforgllemelig oplevelse af fortyllende musik og svensk kultur – En tur, der helt sikkert vil fuldende din tur med billeje i Göteborg! Göteborg Opera Hus er relativt nyt – Byggeriet startede i september 1989 efter et betydeligt lokalt engagement i slutningen af 1980’erne, og blev afsluttet med stor hastighed. Grunden blev støbt i juni 1991, og bygningen blev indviet i oktober 1994. Resultatet blev et auditorium bygget i klassisk stil. Med sine båse og altaner rummer operaen 1.301 pladser. Huset deles af opera, ballet musicals og operaer, så bygningskonstruktionen har været langvarrig. Göteborg Opera Hus husere nogen af de største events i Sverige, herunder Kultur festival, Göteborg film festival og Göteborg Basketball festival osv. Er du derfor på udgik efter underholdning under dit ophold i Götebog, så tag dit billeje, og kør en tur i Göteborg Opera Hus, der er klar til at berige dig med fantastisk og kulturelle oplevelser.

  Bedste dagsture med biludlejning i Göteborg

  Göteborg Botaniske Have

  Tag din biludlejning og tag til en af de største botaniske haver i hele i Europa. Turen går til Carl Skottsbergs Gata 22A. Göteborg Botaniske have er en af de største botaniske haver i Europa, og er kendt for deres smukke forhave. Her finder du 16.000 forksellige arter i drivhuse og smukt arrangerede indendørs haver. Haven er det perfekte sted at opleve, når årstiderne skifter, da det præger havens stemning og visuelle udtryk. Hver sæson har sit eget miljø, alt efter hvilken have du befinder dig i. Haven er også udstyret med en butik, restaurant og cafe, der servicerer havens gæster. Er du derfor på udkig efter en dagstur, der tager udspring i naturen og dens smukke skabelse, så tag dit billeje og nyd den svenske natur med en tur i Göteborgs Botaniske have.

  Göteborg Åbybadet

  Vandaktivitet er også en mulighed – Med din biludlejning i Göteborg kan du nemt køre en tur i svømmehallen, og tilfredstille hele famillien. Kør til Idrottsvägen 9, Mölndal og tag en tur i svømmehallen Åbybadet. Svømmehallen indeholder vandaktiviteter for hele familien, og vil helt sikkert tilfredsstille store som små i hele familien. Den 50 meter lange pool i Åbybader er et godt sted at svømme, og har et seperat legeområde med dykker udstyr og flydende legetøj. Junglen indeholder små børnebassiner, dæk, legetøj og sprinklerer, der skyder vand fra dyr. Hvis du har behov for afslapning, har Åbybadet en beroligende sauna, jacuzzi og opvarmet pool, der vil få dig til at fuldende følelsen af ferie og nydelse.

  Göteborg Nordstan

  En anden tur som du ikke må gå glip af, med din biludlejning er, at tage en tur i Nordstan. Tag dit billeje, og kør til Nordstadstorget og oplev det største indendørs indkøbscenter i Skandinavien. Centeret ligger i centrum af Göteborg, og har tre etager med butikker. Her kan du finde alle de store kæder såsom HM, Åhlens og Lindex. Det indeholder et bredt udvalg af indretning, legetøj, sportsartikler, elektronik, musik, restauranter og cafeer. Så hvis du vil nyde en dagstur med hele familien i Skandinaviens største indkøbscenter, så kør afsted!

  Geografisk information og Historie

  Göteborg ligger ved mundingen af floden Göta älv. Lödöse, 40 km opstrøms for Gøteborg, var en af de største byer i Sverige i middelalderen, og betragtes som en forløber for Göteborg. I middelalderen blev Gröta älvs mundig kontrolleret af Sverige, mens Bohuslän nord for var Norsk, og Halland i syd var Dansk. Området blev således omdrejningspunkt for de tre kongeriger. For at konsolidere den svenske kontrol over området, blev Älsborgs fæstning konstrueret tæt den moderne by Göteborg. Flere mislykkede forsøg var også med til, at bygge en by i området.

  Den moderne By Göteborg blev bygget i 1621 af den svenske konge Gustav II Adolf. I løbet af 1600-tallet erobrede Sverige Bohuslän og Halland, hvilket gjorde Göteborg til centrum af et udvidet vest Sverige. I denne ære blev den ældre danske Älsborg-fæstning revet ned. Den blev erstattet ef en borg, der fik navnet New Älsborg-fæstning. Fæstningen lå på en ø i mundingen af floden. Göteborg blev til sidst en vigtig indgangsport til Sverige, og en af de travleste havne i Norden. Som den største havn i Sverige blev Göteborg sæde for det svenske østindiske selskab i 1700-tallet, og et omdrejningspunkt for amerikansk emigration i det 19. århundrede. I æresanledning blev byen industialiseret, især grundet det nye hovedsæde for svensk skibsbygningsindustri. Byens store havn, stærke handelassamfund og beliggenhed til Marstrand betød, at byen blev et stort jødisk og internationelt netværk, hvor den første jødiske forening blev dannet før stockholm.

  Med stigende konkurrence fra udenlanske skibsværter i 1900’erne lukkede mange af de lokale havne ned i 1970’erne. Meget af det indre havneområde er ændret fra industielt skibsbyggeri til højteknologi og uddannelse, der repræsenterer den generelle forandrig i byen. I dag har Göteborg internationale sportsbegivenheder, koncerter og konventioner. Som et industircenter har Gøteborg været politisk domineret af venstreorienterede socialdemokrate i år.

  Landshövdingehus på Klamparegatan omkring år 19.000. Al dette blevet ødelagt i 1960’erne. Sverige investerede kraftigt i overkommelige boliger i Miljonprogrammet, og derfor blev store dele af arbejderklasse-byen jævnet med jorden. Meget ligesom dele af Södermalm i Stockholm, var Masthugget et helt distrikt, der næten udelukkende bestod af små rødmalte træhuse, hvoraf nogle have stenlagt gulve. I dag findes sådanne huse kun på Gathenhielmska kulturreservatet ved Stigbergstorget i Majorna, såvel som på nogle af øerne i Göteborgs øhav. Göteborg er berømt for sit Landshövdingehus, hvor der forbliver mere eksklusive boliger i Haga, Gårda og Majorna.

  Hvordan kommer jeg rundt i Göteborg

  At komme rundt i Göteborg er intet problem – Med over 90 km dobbeltspor dækker Göteborgs sporvognsnet det meste af byen, og er det største sporvogns / jernbanenet i Skandinavien. Det er derfor altid utroligt let, at komme rundt i Göteborg. Byens sporvognssystem gør, at turister og byens beboere nemt kan komme omkring i byens centrum. Göteborg har også et busnetværk. Båd- og færgeforbindelse forbinder Göteborgs øhav med fastlandet, og skaber et mere alsidigt og fleksibelt transportsystem i Göteborg. Manglen på metro i Göteborg skyldes den bløde jord, som Göteborg ligger på. At anlægge tuneller er meget dyrt under sådanne forhold. Göteborgs pendeltog har tre linjer, og servicerer de nærtliggende byer. Får du derfor lyst til, at besøge de nærtliggende byer, så kan det gøres nemt med Göteborgs pendeltoge eller med dit billeje lejet ignnem Auto Europe.

  En måde at komme rundt på i Göteborg, er med Göteborgs hovedbanegård. Göteborg hovedbanegård er et stort omdrejningspunkt, i forhold til transport ind og ud af Göteborg. Hovedbanegården og Nils Ericson Terminal sørger for, at du kan komme nemt rundt med tog og busser til forskellige destinationer i Sverige, samt forbindelser til Oslo og København.

  Nyttige Links

  Turistinformation Sverige

  Biloversigt i Sverige

  Tilbage til toppen