Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I SVERIGE

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Sverige

  Generel information
  I Sverige kan man især nyde de meget moderne, og velholdte motor- og hovedveje. Motorveje forbinder nogle af de største byer som Stockholm, Malmø og Göteborg, og disse er generelt lette at nå med en lejet bil.

  F.eks. kan man besøge den flotte hovedstad Stockholm, eller køre nordpå og se de naturskønne områder med bjerge og søer.

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 18 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Sikkerhedsseler er lovpligtige, og ligeså er barnesæder for børn under 135 cm.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Sverige er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 90 km/t
  • Motorvej: 110 km/t

  Vejregler
  I Sverige kører man i højre side af vejen, og overhaler kun venstre om. Vær opmærksom på fartkameraer. Et skilt vil indikere den tilladte hastighed et stykke tid før der kommer et kamera. Det er lovpligtigt at have lys på.

  Tankstationer
  Tankstationer er normalt åbne fra 07-22. Automatiske benzinstandere er tilgængelige efter åbningstid, og accepterer som regel både sedler og kreditkort.

  Afgifter
  Der er ingen betalingsveje i Sverige, men på hverdage forekommer der dog en trængselsafgift i Stokholm. Hvis du kører i dette område, vil en regning automatisk blive sendt til udlejningsfirmaet, som vil debitere dig for det skyldige beløb ved aflevering af bilen.

  Parkering
  I Sverige skal man som regel betale for at parkere i tidsrummet 08-20. Hvis man parkerer ved en vej, skal dette som regel ske i højre side. Sverige har høje parkeringsbøder, så hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må parkere er det altid en god idé at spørge sig frem.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Ved billeje i Sverige kan forsikringer varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.

  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigsenvejsleje er muligt ved car rental i Sverige (se ovenstående), for et ekstra gebyr. Indenrigs envejslejer er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme. Der er også mulighed for internationale envejslejer imod betaling. Her er det dog ikke alle bilkategorier der er tilladte.