Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE FRA CHARLEROI LUFTHAVN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning fra Charleroi lufthavn - find de bedste priser

  Ved floden Sambre i den fransktalende del af Belgien, Provinsen Wallonia, finder du Charleroi. Denne charmerende tidligere mineby blev grundlagt i 1666 under den spanske konge Charles II, som byen også er opkaldt efter. Charleroi var under forskellig styre i sine første turbulente år. Således har både det spanske kongerige, Frankrig, Holland og Østrig regeret der frem til 1830, hvor Belgien blev et uafhængig land. I samme periode gik byen ind i en ekspansionsfase, da den lokale kulproduktion satte gang i minedrift, metalindustri og glasproduktion. Efter anden verdenskrig gik det ned af bakke for de tunge industrier, og de følgende årtier kæmpede Charleroi med arbejdsløshed og fattigdom. Siden 1970’erne er det gået fremad for byen, som idag er et centrum for biovidenskab og medicinalindustri. Charleroi bliver ligeledes regnet som fødestedet for den belgiske tegneseriekultur, og både Lucky Luke og Smølferne startede her.

  Med biludlejning fra Charleroi lufhavn kan du udforske området omkring Charleroi, heriblandt ”Le Bois du Cazier”, som er en tidligere mine, som efter en forfærdelig ulykke der dræbte 262 minearbejdere i 1956, er omdannet til et museum for regionens industri. En del af museet er dedikeret til ulykken og omstændighederene omkring den, men resten viser hvordan minearbejderne levede og arbejdede, værktøj og maskiner og tilmed en elektrisk sporvogn som blev brugt i minerne. Yderligere findes et moderne byggeri som indeholder glasmuseet. Den oprindelige mine blev i Marts 2002 erklæret verdenskulturarv af UNESCO.

  Lidt derfra, i et tidligere Kloster, finder du Europas største museum for fotografi, ”Musée de la Photographie”. Museet dækker hele fotografiets historie, fra det blev opfundet og frem til de seneste kunstneriske bevægelser. På de 2200 kvm finder du værker fra blandt andet Henri Cartier-Bresson, Nadar og Willy Ronis, såvel som kameraer i alle aldre og fra hele verden. Der er tilknyttet en park på 8500 kvm i klostrets gamle haver.

  Med din lejebil fra Auto Europe kan du derefter fortsætte til Charleroi centrum, hvor den eklektiske sankt Christopher kirke (Eglise De st. Christopher) fra 1667 dominerer bybilledet. Kirken var oprindeligt et kapel, blev i 1722 ombygget til en kirke i barok stil, og er siden da blevet til- og ombygget af flere gange. Den seneste ombygning er fra 1950’erne, hvor man byggede de seneste tilbygninger som giver indtryk af en Byzantinsk basilisk. Her kan I beundre en næsten 200 kvm glasmosaik bagved koret, smukke fresker og det fantastiske kirkeorgel, som blev renoveret i 2003.

  Information om lufthavnen

  Charleroi lufthavn er Belgiens anden travleste lufthavn med 8.029.680 passagerer i 2018. De fleste passagerer kommer via lav-budget flyselskaberne som har deres Buxelles flyvninger dertil, og samtidigt er lufthavnen hjemsted for ikke mindre end tre flyveskoler. Den består af to terminaler og syv gates. Lufthavnen ligger kun 7 km fra Charleroi, og ca. en times kørsel (55km) fra Bruxelles. Efter åbningen af terminal 2 i 2017, er her kapacitet til 10.000.000 passagerer.

  Charleroi lufthavn (CRL)
  Officielle navn:Brussels South Charleroi Airport
  Adresse:Rue des Frères Wright 8, 6041 Charleroi, Belgien
  Beliggenhed: Charleroi lufthavn er beliggende centralt mellem Charleroi og Bruxelles, med kun et par timers kørsel til Luxembourg.
  Flyselskaber som opererer fra Charleroi lufthavn:Lufthavnen betjener mange flyselskaber, blandt andet Ryan Air, Air Belgium og TUI fly Belgium.

  Hvor kan jeg afhente min udlejningsbil i Charleroi lufthavn?

  For at sikre maksimal komfort for passagererne, er biludlejning i Charleroi lufthavn placeret i Ankomsthallen. De fleste større leverandører er repræsenteret her, og bilerne er parkeret præcis udenfor terminalen.

  Avis billeje i Charleroi lufthavn Avis i Charleroi lufthavn
  Rue des Frères Wright 8,
  Charleroi, Belgien 6041

  +32 713 519 98
  Åbningstider:
  Mandag - Fredag: kl. 8:00 - 23:30, Lørdag 8:30 - 20:00, Søndag 15:00 - 23:30
  Hertz billeje i Charleroi lufthavn Hertz i Charleroi lufthavn
  Rue des Frères Wright 8,
  Charleroi, Belgien 6041

  +32 713 778 98
  Åbningstider:
  Mandag - søndag: kl. 8:00 - 23:00.
  Thrifty billeje i Charleroi lufthavn Thrifty i Charleroi lufthavn
  Rue des Frères Wright 8
  Charleroi, Belgien 6041

  +32 713 745 99
  Åbningstider:
  Mandag - søndag: kl. 8:00 - 23:30.
  Europcar billeje i Charleroi lufthavn Europcar i Charleroi lufthavn
  Rue des Frères Wright 8
  Charleroi, Belgien 6041

  +32 718 904 00
  Åbningstider:
  Mandag - søndag: kl. 8:30 - 23:00.

  Terminaler

  Charleroi lufthavn er , på trods af sin moderate størrelse, Belgiens anden største lufthavn. Terminalerne er enkle og overskuelige, med butikker (inklusiv en duty free i hver terminal), rejsebureauer, en boghandel og restauranter i begge terminaler at fordrive ventetiden med. Terminal 1 er bygget i 2008, og terminal 2 i 2017.

  Lufthavnens faciliteter

  I ankomsthallen i Charleroi lufthavn finder du blandt andet kioske som sælger billetter til bus og tog, og det er naturligvis her billeje i Charleroi lufthavn er placeret. I afgangshallen finder du, foruden gates og check-in, også valuta veksling og duty free shop. Du kan også handle i et udvalg af butikker, heriblandt en verdensberømt belgisk chokoladeproducent. Udenfor Terminalen findes en tank-selv benzinstation hvor du kan fylde din lejebil inden du afleverer den, og en bilvask ved behov. Hvis du ankommer sent og ikke har lyst til at fortsætte samme dag, findes der ikke mindre end 4 hoteller i forskellige kategorier i området omkring lufthavnen.

  Hvordan kommer jeg til og fra Charleroi lufthavn?

  Der er gode transportmuligheder fra lufthavnen. Skal du til Bruxelles, Lille, Metz eller Luxembourg kan du benytte shuttlebusser, som kører hver halve time til de fleste destinationer. Mere information om ruteplaner på Flibco’s hjemmeside. Der er også taxaer som venter denfor terminalerne. Hvis du benytter det bedste og mest komfortable alternativ, nemlig billeje i Charleroi lufthavn, er der kort til flere motorveje, blandt andet A54/E420 til Bruxelles mod nord, og Charleroi by mod syd.

  Parkerings tips

  I Charleroi lufthavn findes en parkering på 90.000 kvm, med 5000 pladser med et stort udvalg af parkeringspladser i forskellige prisgrupper, som alle er tæt på terminalerne og kan nås på et par minutter. Du kan booke parkering i lufthavnen direkte på lufthavnens hjemmeside. Når det kommer til Bruxelles er det lidt en anden historie, og det kan være ganske svært at finde parkering, særligt i myldretiden. I den periode kan det anbefales at parkere din lejebil i udkanten af byen, benytte dig af Park & Ride systemet, og anvende din lejebil til ture omkring byen og til dagsture i stedet for.

  Nyttige link

  Charleroi lufthavns hjemmeside