Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I CHARLEROI

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning i Charleroi – Find din perfekte leje

  Charleroi blev bygget i 1666 af spanierne og senere besat af den franske hær. I øjeblikket er det Belgiens tredje største by med en befolkning på næsten en halv million indbyggere. Charleroi ligger på den buede flod Sambre, en biflod af Meuse. Med en biludlejning i Charleroi kan du udforske denne smukke region og nå frem til Bruxelles på kun en times kørsel. Lad Auto Europe hjælpe dig med at planlægge din rejse!

  Charleroi har en rig industrihistorie, præget af kulminedrift, stålsmedning og glasproduktion. De fleste fabrikker lukkede i 1950'erne. Byen fortsætter imidlertid med at være et vigtigt økonomisk og kulturelt center i Wallonien. Der er mange attraktioner for at holde besøgende underholdt. Glasmuseet viser eksempelvis produktion af glas rundt om i verden, herunder indviklede værker af belgisk glasarbejde. Det centrale torv ved Charles II er hjemsted for Saint Christophe-kirken, dekoreret med imponerende guldmosaik. På dette torv finder man et søndagsmarked om morgenen, hvor man finder friske råvarer, lokale delikatesser og farverige blomster.

  Tæt på finder man rådhuset, der er en imponerende bygning inspireret af art deco. Blandingen mellem klassiske og art deco-stilarter afspejles gennem Charleroi-gaderne og dets marmor- og kobberskulpturer, luksuriøse gobeliner og træværk. Også på dette torv er Museum of Fine Arts, der er vært for en lang række internationale og belgiske kunstnere, såsom René Magritte.

  Turister på udkig efter et roligt sted at kan besøge Chateau d'Hanzinelle, et palads bygget i det 18. århundrede med en smuk grøn have og en blå sø. Man kan også slentre ned til Monceau-sur-Sambre ejendommen, der er en dejlig grøn og stor park. Andre vartegn er den slående Maison Dorée, designet af arkitekten Alfred Frère. Desuden vil guidede ture på Bois du Cazier føre besøgende tilbage til minedrift og stenudvinding. Gå ikke glip af de venlige pubber og vanddrevne restauranter beliggende i centrum, på den nordlige bred af floden. For endnu flere aktiviteter, sørg for at tage din biludlejning til landet og nyd den smukke natur.

  Trafik

  Flere veje fører til Charleroi. R9- og R3-vejene forbinder byen med andre distrikter i nærheden. Derudover forbinder store motorveje Charleroi med de vigtigste internationale ruter. E420 og E19 er den hurtigste måde at køre til Bruxelles, mens E42 fører din billeje fra Charleroi til Lille i Frankrig. Trafiklovene ligner dem i resten af EU og rattet er placeret på venstre side af bilen som vi kender det i Danmark. For yderligere tips om kørsel i Belgien, kan man besøge vores guide.

  Parkering

  Charleroi har for nylig gennemgået et revitaliseringsprojekt, der skabte nye parkeringspladser under jorden, for at lette trafikken og omdanne gader til flere gågadeområder. Ikke desto mindre er der masser af parkeringspladser til stede i byens centrum og dets omgivelser. Gratis parkeringspladser er placeret ved L'Ancre, Place de l'Ouest og andre gader. Betalings parkeringspladser er tilgængelige på Moulin, der tilbyder 2000 pladser, Fastpark i Rivages med 206 steder, Inno med 350 steder og Place de de Dingue, der indeholder 273 steder. På grund af de mange pladser ledige er det normalt ingen problem, når man skal parkere sin biludlejning i Charleroi.

  Geografisk information

  Charleroi ligger på begge bredder af floden Sambre og har et oceanisk klima. Med over 200 km strømmer Sambre fra den nordlige del af Frankrig til Wallonien i Belgien. Denne region udgør en tredjedel af befolkningen og over halvdelen af det belgiske område. I løbet af juni, juli og august kommer byen til live og inviterer turister og lokalbefolkningen til at nyde de milde temperaturer og den delvise skyet himmel. Vintre er imidlertid meget lange og kan bringe blæsende dage. Dette mønster resulterer i temperaturer, der varierer fra 1° C til 23 °C. Interessant nok, er der ca. 200 regnfulde dage om året i denne region. Fra begyndelsen af maj til februar er chancerne for regn større, især i december.

  Charleroi Lufthavn

  Den nærmeste lufthavnstjeneste til Charleroi er Charleroi Lufthavn i Gosselies, cirka 6,9 km nord for byens centrum. Det er den anden travleste internationale lufthavn i Belgien, der hovedsagelig anvendes af lavprisselskaber og charterfly.

  Charleroi Lufthavn (CRL)

  Adresse: Rue des Frères Wright 8, 6041 Charleroi, Belgien
  Hjemmeside: www.charleroi-airport.com
  Telefon:+32 902 02 490

  Offentlig transport

  Charleroi har et robust kollektivtrafiksystem af buslinjer (TEC) og et metro system (MLC) med fire linjer. Busbilletpriserne afhænger af antallet af krydsede zoner på rejsen. Men det er muligt at købe 1-dages og 3-dages billetter på bussen og ved maskiner på metrostationer. De koster 4 Euro og 8 Euro. Byen tilbyder også to togstationer: Charleroi-Vest stationen og den anden Charleroi-Syd. Sidstnævnte forbinder området med flere andre belgiske storbyer og er samtidig hovedbanegården. Endvidere har fodgængere og cyklister dedikerede veje og nem adgang til de fleste områder. Taxier er også tilgængelige i hele byen samt til og fra lufthavnen.

  Nyttige links

  Turistinformation