Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I BELGIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Belgien

  Generel information
  Belgien er et kompakt land, hvor alting kun er en kort køretur væk. F.eks. kan man køre til middelalderbyen Brugge eller besøge den spændende hovedstad Bruxelles.
  Paris, Amsterdam, Luxembourg og Cologne er samtidig indenfor køreafstand ligemeget hvor i Belgien du er, og det må siges at der er mange muligheder for ture.

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 18 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr.
  Sikkerhedsseler er nødvendigt for fører samt eventuelle passagerer, og for børn op til 3 år er det lovpligtigt at benytte evt. barnesæder eller lignende. Børn under 12 år må ikke sidde på førersædet.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Belgien er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Landevej: 90 km/t
  • Motorvej: 120 km/t

  Trafikregler
  I Belgien gælder de samme regler for kørsel, som i Danmark. Dette vil sige at man kører i højre side af vejen, og overhaler venstre om. Mange belgiske veje har meget trafikerede cykelstier, så det skal man tage højde for når man kører.

  Brændstof
  Tankstationer er normalt åbne fra 08-20, og i større byer og ved større veje findes også døgnåbne tankstationer.

  Afgifter
  Der er ingen afgift for at køre på belgiske veje. I Antwerp er der dog en tunnel ved navn "Liefenhoeks-tunnellen" som kræver afgift.

  Parkering
  "Blå-Zone" parkeringsområder optegnet med blå linjer på vejen kræver parkeringstilladelse, som kan erhverves i nærliggende butikker, banker eller parkeringsautomater. Disse er normalt gyldige i 3 timer.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Forsikringer på biludlejning i Belgien kan variere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher.
  Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  De fleste bilkategorier må køre i det meste af Vesteuropa.
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Auto Europe har specielle lejeprogrammer for kørsel ind I Østeuropa. Herved kan et ekstra gebyr forekomme. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejsleje er tilgængeligt imellem udvalgte steder i Belgien. Nogle envejslejer har gebyrer. Internationale envejslejer er også tilladt på nogle bilkategorier, og igen her kan der forekomme gebyrer.