Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister
  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Blog søg


  Søg blogs......

  Vores biludlejningsguide – Den eneste guide du har brug for til at leje en bil!

  At leje en bil kan virke som en overvældende oplevelse for de fleste af os, og det virker bare som om, at der altid er noget nyt, man skal sætte sig ind, før man overhovedet kan begynde at overveje hvilken bilkategori, man gerne vil have. Dette ved vi dog her hos Auto Europe, og derfor har vi lavet denne omfattende guide med de ting, der er vigtigst at vide, når man lejer en bil, sådan at man ikke bliver overrasket af noget. Denne guide indeholder ikke kun de vigtigste råd, før man lejer bilen, men også råd om afhentningen, råd om når man har afhentet bilen og råd om, der er noget, man skal gøre noget efter at man har afleveret bilen.

  For at bedre kunne finde rundt i denne guide, så er den opdelt i følge afsnit:

  Før du lejer din bil – Hvad det kommer til at koste

  Processen i forhold til at leje en bil kan begynde uger eller endda måneder i forvejen, hvor man måske har set et godt tilbud på vores hjemmeside. Når man dog begynder at kigge på leje en bil, så er det meget vigtigt, at man sammenligner de forskellige priser, som man kan gøre med vores bookingssystem, hvor man har massere af priser og udlejere, man kan vælge fra, som gør, at du altid kan finde det bedste og billigste tilbud for dine behov.

  Når du lejer en bil gennem Auto Europe, drager du som kunde ikke kun fordel af virksomhedens kæmpe erfaring fra mange år i branchen, men du drager også fordel af vores partneres fantastiske omdømme. Vi har arbejdet meget hårdt for at opnå solide partnerskaber med alle verdens førende biludlejere, såsom Budget, Thrifty, Dollar, Avis og Europcar.

  Hvordan kan jeg leje en bil gennem Auto Europe?

  Vores reservationsproces kunne ikke være lettere. Det du skal gøre er at gå ind på vores hjemmeside og vælge dit afhentnings- og afleveringssted sammen med de datoer, hvor du gerne vil leje bilen. Derefter på få sekunder har du de tilbud, som du kan vælge fra, fra alle de forskellige udlejningsfirmaer, der er ved det sted, som du har søgt efter. Dette giver derfor muligheden for at sammenligne alle de tilbud der på det sted, før du laver din reservation. Hvis du dog ser et bedre tilbud, eller hvis du gerne vil annullere din reservation i fremtiden, så kan vi ændre og annullere bookinger helt op til 48 timer, før at du skal hente bilen! Bemærk dog, at prisen kan ændre sig, hvis du vil ændre navnet på føreren, afhentnings- og afleveringstidspunktet eller afhentnings- og afleveringsstedet.

  Før du dog laver din reservation med Auto Europe, så er der nogle ting, du skal overveje. Planlægger du f.eks. at afhente din udlejningsbil et sted, såsom Østrig og aflevere den et andet, såsom Tyskland? Hvis ja, så er det kun muligt med nogle udlejere, så du skal blot vælge det sted, du gerne vil afhente bilen ved, og det sted du vil aflevere bilen ved i vores bookingssystem, hvor hvis det er muligt, så får du de tilbud frem, der er. Husk dog at biludlejerne normalt opkræver et gebyr for at aflevere bilen et andet sted end det sted, du afhenter den. For mere information om dette, kan du læse vores side om envejsleje.

  Det er også værd at vide, at der måske er andre omkostninger, der skal tages i betragtning, såsom hvis føreren er under 25 år eller hvis man gerne vil have en GPS, da der normalt er et gebyr, der skal betales til udlejeren, hvis disse ting er gældende. Derudover er det også vigtigt at checke hvilken brændstofpolitik, det er, og om der er nogle vejafgifter. Dermed skal man også checke om, man kan køre så langt, man vil eller om der er en begrænsning. Hvis der er en begrænsning, så er der normalt et gebyr for hver ekstra kilometer, man kører, så i det tilfælde vil det være en ide at beregne hvor langt, man skal køre med udlejningsbilen.

  Planlægger du at køre over en grænse i løbet af din biludlejning?

  En anden del af biludlejningsprocessen, der skal overvejes nøje, inden du lejer din bil, er om, du vil køre ind i et andet land. Det er det, da det kun er nogle udlejere, der tillader, at deres biler bliver kørt til andre lande. Dermed er det heller ikke alle lande, som de forskellige udlejere tillader, at deres biler bliver kørt ind i. Hvis det dog er tilladt at tage til det land, som du gerne vil tage til, så er der nok også her et gebyr for at krydse den grænse, som du skal betale til udlejeren, da det kræver ekstra forsikringer. Dog skal du også overveje det, da du skal vide, hvilke færdselsregler der gælder i det respektive land eller lande, du regner med at tage til.

  Informationerne om hvilke lande, du må køre til, står i lejebetingelserne, når du er ved at leje en bil på vores hjemmeside, hvor gebyrerne også står. Dog hvis du vil være på den sikre side, er det bedste at ringe til vores reservationsspecialister på tif. +45 78 75 53 06. De kan dermed informere dig om, hvad der gælder. Dog når du kommer for at afhente din udlejningsbil, skal du også altid sørge for, at udlejeren også er informeret om, at du kommer til at køre bilen til et andet land, hvor de så vil fortælle dig igen, hvad der gælder. Du læse mere om dette, og alle de andre ekstra gebyrer på vores side om ekstra skatter og gebyrer.

  Hvilken dækning har jeg brug for til min biludlejning?

  Hvilken dækning har jeg brug for til min biludlejning?Når du booker en billeje gennem Auto Europe er du altid dækket af den obligatoriske forsikring for at køre i det pågældende land. Du skal dog være opmærksom på, at du som kunde altid er ansvarlig for selvrisikoen i tilfælde af skade på eller tyveri af udlejningsbilen. Hvor stor selvrisikoen er afhænger af udlejeren, stedet og bilkategorien. Derudover bliver der også blokeret et sikkerhedsdepositum på førerens kreditkort, som bliver frigivet, hvis bilen bliver afleveret i samme stand, som den blev hentet i. Bemærk at det skal være et kreditkort, da de fleste udlejere ikke tager debet kort, såsom Visa Dankort.

  Udover basis forsikringerne, hvor den almindelige forsikring i tilfælde af skade på bilen (CDW) er inkluderet, tilbyder vi også en række ekstra dækningsmuligheder for at minimere omkostningerne og selvrisikoen, hvis der skulle ske noget under biludlejningen. Hvis du er interesseret i at finde ud af mere om disse dækningsmuligheder, eller hvis du ønsker en komplet guide i forhold til dækning af billeje, så kan du klikke her.

  Afhentning af din udlejningsbil – Den perfekte afhentning

  Når al planlægningen er slut, og dagen er kommet, hvor du skal begynde din rejse og dermed afhente din udlejningsbil, så skal du naturligvis først tage hen til det udlejningskontor, hvor du har lejet bilen. Det eneste du skal gøre her er, at du skal vise alle dine dokumenter, og hvor du så får nøglerne til bilen. Derefter er du så i gang med din billeje, og dermed kan du så køre derhen, hvor du vil. Dog er det nogle vigtige ting, som du skal gøre, inden du tager din udlejningsbil i brug for at undgå problemer i løbet af din billeje, og når du skal aflevere din billeje igen.

  BiludlejningsprocessenFørst er det meget vigtigt, at du kontrollerer bilen grundigt for eventuelle skader. Hvis du dermed finder skader eller ridser, som ikke er registreret på kontrakten, skal du sørge for, at de bliver registreret, inden at du kører derfra, selvom de ikke er tydelige. Sørg for at du omhyggeligt tjekker alle bilen paneler, vinduer og dæk, og at du tager billeder og videoer, så du har beviser for, at det var der, da du modtog bilen.

  Derudover skal du også kontrollere om, at bilen er fyldt op med brændstof, da du i de fleste tilfælde vil have brændstofpolitikken fuld til fuld, hvor du vil modtage bilen fyldt op med brændstof, og hvor du så skal aflevere den igen fyldt op med brændstof. Derefter vil det også være en god ide at kontrollere dæktrykket og kontrollere, at sikkerhedsselerne, USB-portene, radioen, airconditionen, GPS’en også fungerer, som de skal.

  I forhold til rent faktisk at køre bilen, så er der her nogle spørgsmål, som ville være en god ide at stille personalet, før du kører derfra:

  • Hvordan tænder jeg bilen? (Morderne biler har et andet tændingssystem end de ældre, så det er en god ide at spørge!)
  • Hvordan åbner jeg brændstofdækslet, når jeg skal fylde benzin på?
  • Hvilken type brændstof bruger bilen?
  • Hvordan tænder jeg lysene, når det bliver mørkt?
  • Hvordan tænder jeg vinduesviskerne (både for og bag) i tilfælde af, at det regner?
  • Har bilen et reservedæk, og hvor er det, hvis jeg har brug det?
  • Hvor er aircondition knappen? (Det er ikke altid nemt at finde knappen, da den nogle gange er gemt)
  • Er der en tankstation tæt på afhentningsstedet, når jeg skal fylde bilen op igen, når jeg skal aflevere den?
  • Hvor skal jeg aflevere bilen nøjagtigtigt?
  • Hvad er det bedste nummer at ringe til, hvis der sker noget? Kan jeg ringe til det nummer døgnet rundt?

  I løbet af din biludlejning – Når du er ude på vejen

  Dette er den sjove del af processen! Når folk besøger vores hjemme og gennemgår bookingsprocessen, så håber vi, at de fleste tænker på komme ud på at komme ud på en åben vej og bare give den gas med en fantastisk udsigt og natur omkring sig. Uanset om det er en afslappet tur på Route 66 eller en spændende tur langs Australiens Great Ocean Road, hvor der er storslående bjergudsigter osv., så er der chancer for at få fantastiske oplevelser, som du vil kunne huske forevigt.

  Hvad skal man gøre, hvis ...?

  Hvad skal man gøre, hvis der sker noget undervejs? Hvad skal man gøre, hvis bilen pludselig går i stykker eller hvis man ved et uheld låser bilnøglerne inde i bilen? Begge disse tilfælde er mere almindelige end, du måske tror, og begge af dem kunne let ske for dig.

  Den mest almindelige løsning er at ringe til vejhjælp, så vær sikker på, at det er med i prisen, når du afhenter bilen og sørg altid for, at du har telefonnummeret på dig hver gang, du bruger bilen.

  Hvor vil du parkere?

  Har du tænkt over, hvor du vil parkere din bil, når du kører ind i en travl storby såsom London, Rom eller New York? Parkering af din udlejningsbil vil være et konstant tema, når du lejer en bil i en ukendt by. Vi foreslår, at du bruger tid på at planlægge den rute, du vil køre, inden du tager af sted, så du også kan undersøge om, hvor du kan parkere din bil. Vi anbefaler også, at man bruger de mere sikre parkeingspladser, selvom de er lidt dyrere, da udlejede biler ofte er et mål for biltyve. Dette er dermed også noget, du skal kigge efter, når du vælger, hvor i skal sove, altså at der, hvor i sover, har en sikker parkeringsplads, hvor i kan holde bilen.

  Den hurtigste rute er ikke altid den bedste rute

  Rejse med GPSEr der nogensinde nogen, der har fortalt dig, at den hurtigste rute ikke altid er den bedste at tage? En GPS er en fantastisk måde at finde rundt på, men den viser dig ikke altid den flotteste og mest underholdende vej at køre. Dermed er det en god ide at kontrollere om, der er nogle turistattraktioner, man bare skal se i området, hvor man dermed ignorerer GPS’en lidt for tage hen og se det, såsom en gammel megalit eller et 1000 år gammelt slot. Når man gør det, så bliver det en meget federe tur end bare at bare køre på en lang motorvej, hvor der ikke er noget at se. Selvom turen måske bliver nogle timer længere, så bliver det bare en meget mere spædende tur.

  Aflevering af din udlejningsbil – En god afslutning

  Efter et par spædende dage eller måske uger på vejen, så er det tid til at aflevere din udlejningsbil igen og tage hjem. Også her er det nogle ting, man skal huske, før man afleverer nøglerne til personalet.

  Aflever udlejningsbilen til tiden

  Det virker lidt indlysende, men du skal altid sørge for, at du afleverer bilen på det tidspunkt, som du valgte, da du lavede reservationen, fordi hvis du ikke gør det, kan du få et problem med biludlejningsfirmaet, og du kommer måske endda til at betale et gebyr for det. Hvis du gerne vil aflevere bilen udenfor udlejerens åbningstid, så kan du kun gøre det med nogle udlejere, da det kun er nogle udlejere, der har en drop off boks, hvor du kan putte nøglerne i, når du er færdig med din billeje. Dog hvis den udlejer, du har valgt, tilbyder denne drop off boks, skal det aftales med udlejeren, når du kommer for at hente bilen. Når det er aftalt, så skal du bare parkere det sted, som du har aftalt med udlejeren og så putte nøglerne i boksen.

  Skal jeg aflevere min udlejningsbil med en fuld tank?

  Brændstof politik - Aflever din udlejningsbil med en fuld tankBrændstof er en anden vigtigt, man skal tænke på, når man afleverer ens udlejningsbil, især hvis man afhentede bilen med en fuld tank. Den mest almindelige brændstofpolitik, der er med tilbuddene gennem Auto Europe er politikken fuld til fuld, hvilket betyder, at man afhenter bilen med en fuld tank og hvor man så også afleverer den igen med en fuld tank. I forhold til det er det også værd at finde ud af om, der er en benzinstation i nærheden af der, hvor man skal aflevere bilen uanset, om det er i en lufthavn eller om det er i en by. Dermed er det også vigtigt at vide, at i nogle lande er tankstationerne lukket på helligdage. Hermed hvis du ikke kan få bilen fyldt på grund af et eller andet, så kommer du bare til at betale en højere pris for brændstoffet ved udlejeren, da de kommer til at fylde bilen op til dig, så dermed er det jo bedre og billigere at gøre det selv, men det er ikke problem, hvis man ikke gør det eller glemmer at gøre det. Hvis brændmåleren dog viser, at tanken ikke er fyldt og du ved, at den er fyldt, så skal du bare gemme kvittering fra tankstationen, så du har et bevis for, at du rent faktisk har fyldt bilen op.

  Er alt okay med udlejningsbilen?

  Til sidst når afleverer nøglerne til biludlejningsfirmaet, skal du sørge for at få en kvittering, som bekræfter, at der ikke er fundet nogle yderligere skader af nogen art på bilen, og at brændstofmåleren siger, at bilens tank er fuld. Hvis du er tvivl om noget overhovedet, burde du altid spørge personalet ved biludlejningsfirmaet, inden du forlader stedet.

  Kundeservice efter biludlejningen - Hvordan du kan kontakte os

  Hvis du har oplevet problemer med din biludlejning, eller hvis du har nogle spørgsmål til en tidligere biludlejning, kan du altid kontakte vores kundeservice team ved hjælp af vores kundeservice formular. Hvis du har haft nogle problemer i løbet af din lejeperiode, så skal vi informeres om det indenfor 90 dage efter, at bilen blev afleveret. Hvis det er efter det, vil vi ikke kunne hjælpe dig.

  Vi håber, at vores guide kommer til at hjælpe dig med din næste biludlejning, og at du måske synes, at det at leje bil er lidt mindre kompliceret nu. Hvis du har yderligere spørgsmål eller bekymringer, råder vi dig til at læse vores side med rejsetips eller vores side med ofte stillede spørgsmål og svar igennem. Derudover kan du også ringe til vores reservationafdeling alle i ugen på tlf. +45 78 75 53 06, eller skrive dem en e-mail.

  Derudover er der bare at sige, kør sikkert og hav en god tur!

  Tilbage til toppen