Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I NEW ZEALAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i New Zealand med Auto Europe

  Hvis du søger det bedste tilbud på biludlejning og samtidig ønsker service før, under og efter din leje, så er Auto Europe den perfekte partner! Med over 60 års erfaring inden for formidling af biludlejning kan vi tilbyde udlejning på over 24.000 stationer i over 180 lande. Vi samarbejder med de største internationale og lokale udlejningsselskaber, så vi sikre dig de bedste forhold. Få altid de laveste priser på markedet med vores prisgaranti og bestil samtidig i god tid - du kan afbestille gratis frem til 48 timer før afhentning. Gør dig selv en tjeneste og bestil din billeje i New Zealand hjemmefra, så sparer du både tid og kræfter ved din feriedestination. I New Zealand tilbyder vi billeje i over 25 byer samt i de fleste lufthavne.

  Få mest ud af din billeje

  En biludlejning i New Zealand giver de perfekte betingelser for komme omkring både på nord- og sydøen, for at udforske disse unikke landskaber i det sydvestlige Stillehav. På Sydøen kan man opleve de sydlige alper, som er bjergkæden der deler øen på langs samt øens største by Christchurch, som også er landets andenstørste. Byen er også kendt som "havebyen" grundet de mange parker og vedligeholdte private haver. På Nordøen kan man opleve aktive vulkaner og gå på opdagelse i landets største by, Auckland. Det er ikke svært at lave en rute, hvor man kommer godt rundt på begge øer og ser en masse attraktioner og seværdigheder på sin vej. Naturen bliver aldrig kedelig og New Zealand er derfor skabt til kør selv-ferier. På sin køretur vil man bl.a. opleve vulkaner, store nationalparker og langs kysten er der mulighed for at se hvaler, sæler og delfiner. Lig turen forbi nogle af New Zealands imponerende bjerge og fjorde, som f.eks. Doubtful Sound helt syd på sydøen. Find de steder du helst vil opleve, der er nok af dem, og planlæg dit eventyr i New Zealand i dit helt eget tempo.

  Kørselsregler og tankstationer

  Kørsel i New Zealand er generelt en afslappende affære, men for at du kan være helt sikker mens du udforsker øerne, så tag et kig på følgende kørselsregler du skal huske på. New Zealand har nogle fine vejforhold og god skiltning, som gør det nemt at være billist. Der kan dog være nogle grusveje ude på landet. Generelt ligger der mange sten på de new zealandske veje. Derfor anbefaler vi, at du tegner en forsikring der dækker ruder, da der nemt kan ske stenslag!

  • Meget vigtigt er at være opmærksom på, at man i New Zealand har venstrekørsel. Det kræver nogle timer inden man vænner sig at køre i den modsatte side end man er vant til. Det er en god idé at minde hinanden om det, hvis I f.eks. holder en pause. Man kan hurtigt komme ind i sin gamle rutine og det kan få alvorlige konsekvenser.
  • Højre vige pligt gælder stadig, som vi har i Danmark. Man skal altså holde tilbage for dem der kommer fra højre.
  • Promillegrænsen ligger på 0.8, hvis du er over 20 år. Ved folk mellem 18-20 er promillegrænsen 0.3.
  • Sikkerhedssele skal bruges på alle sæder under kørslen.
  • Tillæg altid lidt længere tid til din køretur, da vejene godt kan se kortere ud end de i virkeligheden er. Mange veje omkring bjergene eller langs kysten kan være meget snoede, hvilket øger din køretid.
  • Vejret kan være meget uberegneligt, til dels på sydøen, hvor det siges at du kan opleve vejr fra fire årstider på én dag. Dette kan give nedsatte køreforhold, så husk at tjekke vejrudsigten før I tager afsted og vær forberedt på skift i vejret.
  • De fleste veje der forbinder byerne, som anses som motorveje bliver kaldet State Highways (SH) og er snævre med kun én kørebane i hver retning. Så vær opmærksom på modkørende trafikanter, hvis du overhaler.
  • Det er ikke tilladt at køre på bus kørebaner, som normalt er malet grønne. Der er nogle undtagelser til dette, så tjek skiltene.

  Bemærk venligst, at der kan være restriktioner når man skal med færgen mellem nord- og sydøen. Færgehavnen på nordøen er i Wellington og på sydøen ligger den i Picton. Nogle udlejningsfirmaer tillader ikke at man tager lejebilen med på færgeovergangen. Nogle skal have oplyst tid og dato for overfarten og man kan komme ud for, at man skal lade bilen stå og modtage en ny bil i havnen på den anden ø. Der kan være minimum lejeperioder på hver ø. Nogle udlejere acceptere at man tager bilen med på færgen, men på egen bekostning. Sørg for at læse betingelserne for din leje for gældende procedure eller ring for mere information.

  Parkering
  Der benyttes parkeringsautomater i de større byer. I Auckland kan det være problematisk at finde parkeringspladser i centrum. Parker evt. uden for byen og tag et tog ind til centrum. Så spare man også parkeringsbilletten.

  For flere tips om at køre din udlejningsbil i New Zealand, er du velkommen til at besøge vores guide her.

  Vejafgifter

  Der er en betalingsvej på den nordlige passage, som forbinder Auckland med Puhoi, langs med State Highway 1. Denne afgift bliver indsamlet elektronisk via nummerplade registrering. Det anbefales at du informere dig ved udlejningsselskabet, hvordan I klare betalingen, hvis du har tænkt dig at køre på denne vej.

  Aldersgrænse

  For at leje en bil i New Zealand skal man være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bilkategori og udlejningsfirma) og have haft sit danske kørekort i mindst et år. Bilister mellem 21-24 kan blive påkrævet et ekstra ung chauffør gebyr.

  Valuta

  I New Zealand benytter de New Zealand Dollar (NZD). 1 NZD svare til ca. 4,8 danske kroner. Internationale kreditkort som VISA, Mastercard og American Express accepteres i de fleste forretninger og restauranter. Man kan hæve kontanter fra hæveautomater, som man finder i næsten alle byer.

  Tidsforskel

  Tidsforskellen til New Zealand variere mellem 10 og 12 timer, afhængig af årstiden og sommertid. I sommermånederne fra april til september er tidsforskellen 10 timer, mens den i vintermånederne fra oktober til marts er 12 timer.

  Ordborg

  På New Zealand tales tre officielle sprog, som er engelsk, Maori og New Zealands tegnesprog. Engelsk bliver dog talt af 98 procent af befolkningen. Nedenfor kan du finde nogle engelsk ord og vendinger som bliver brugt i New Zealand, som man ikke kender fra andre engelsktalende lande. Der er også listet nogle Maori ord.

  New Zealand English

  Kiwi - En flyveløs fugl, som også er en af New Zealands symboler. "Kiwi" referere også til New Zealændere. Termerne bruges både af New Zealændere, men også af folk fra andre nationer og det er ikke nedværdigende.
  Choice! - Mægtigt, cool
  Sweet as! - En god ting, intet problem

  Maori

  Kia Ora - Hej, velkommen
  Kai - Mad
  Koha - Gaver eller Gifts or donationer. Du finder måske entre skilte som siger "Entry Koha", som betyder at du skal betale det som du ønsker at donere.

  Elektricitet

  Den elektriske spænding i New Zealand er 230 Volt , 50 Hz. Der benyttes to-benede stik med skæve ben, som ikke passer til danske apparater. Medbring derfor en adapter til dine danske apparater.

  Pas og ambassade information

  For danske statsborgere er det visumfrit de første 90 dage, at indrejse til New Zealand. Man skal medbringe et gyldigt pas, som skal være gyldigt minimum 3 måneder efter forventet hjemrejse. Danmark har ingen ambassade i New Zealand, kun et generel konsulat i Auckland.
  Hvis man får brug for den danske ambassade, så skal man kontakte ambassaden i Canberra i Australien, som har følgende kontaktoplysninger:

  Den danske ambassade i Canberra, Australien
  15 Hunter Street
  Yarralumla ACT 2600
  Canberra, Australia
  Tlf: +61 (2) 6270 5333
  Email: cbramb@um.dk

  Autocamper leje i New Zealand

  Udover biludlejning, tilbyder Auto Europe også autocamper leje i New Zealand. Autocamper leje i New Zealand er den ultimative måde at opleve dette fantastiske land. Vi samarbejder med Apollo, Mighty, Britz og Hippie, som tilbyder en stor flåde af højkvalitets autocampere til afhentning i Auckland, Christchurch og Queenstown.

  Nyttige links

  Turistinformation i New Zealand

  Officielle lufthavnshjemmeside - Wellington International Airport

  Biloversigt i New Zealand

  Kørselsinformation i New Zealand