Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I LETLAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning i Letland - Find din perfekte leje

  Auto Europe er en international biludlejningsformidler med 60 års erfaring og kan derfor være stolte af at tilbyde lejebiler på destinationer over hele verden. Med over 24.000 bekvemte afhentningssteder, har det aldrig været lettere, at leje bil til kør-selv-ferien. Vi sætter en ære i vores gode kundeservice, samt vores evne til at garantere de laveste priser i branchen. Takket være vores pålidelige lokale og internationale leverandører, er Auto Europe i stand til at tilbyde et stort udvalg af biler at vælge imellem for at sikre, at du får den bil der passer bedst til dine rejsebehov. I Letland kan du bl.a. leje bil direkte fra lufthavnen i Riga. Fra Riga, som ligger i midt i Letland kan du nemt komme videre til din endelige destination og starte dit ferie eventyr. Glem alt om bustider og forsinkelser, men en biludlejning i Letland er du sikret fleksibilitet! Kør hvorhen du vil, når du vil og brug den tid du har brug for. Læg eventuelt en køreplan hjemmefra og tag udgangspunkt i den, så man er forberedt på, hvor man skal køre hen.

  Få mest ud af din billeje!

  Letland er en del af de tre baltiske lande sammen med Estland og Litauen. Sammen har disse lande efter kommunismens fald igennem 1990’erne tiltrukket massevis af turistter fra hele Europa, der vil opleve den tidligere østblog og den anderledes kultur på nærmeste hold. Letland er et kulturelt og interessant rejsemål, da det stadig bære præg af tiden under Sovjetunionen indflydelse, som de blev uafhængige af i 1991. Letland er samtidig rigt på deres dyreliv med store flade skovområder. Hovedstaden Riga, der ligger smukt ved floden Daugava nær Østersøen, er den største by af de tre baltiske lande og her bor ca. en tredjedel af landets befolkning. Derfor er Riga et must, hvis man skal til Letland og det er et oplagt sted at starte sin kør-selv-ferie. Efter aftale med Auto Europe kan du også k¢re til Estland og Litauen.

  Åbningstider i Letland:

  Banker har åbent man-fredag fra 9.00 til 12.30. Enkelte banker åbner igen et par timer om eftermiddagen.
  Butikker har åbent man-fredag fra 10.00 til 18.00 og på lørdage fra 9.00 til 13.00 Nogle butikker holder frokostlukket.
  Tankstationer har døgnåbent på hovedveje og i storbyer. Ellers har de kortere åbningstider.

  Kørselsregler og tankstationer

  Letland har et forholdsvis veludbygget vejnet med veje til Hviderusland og de tilstødende to baltiske republikker.Der er ingen motorveje, men hovedveje, der i nogle dele af landet er af rimelig god standard, mens de i andre dele har mange lapninger og dybe hjulspor fra den tunge lastbiltrafik. Øvrige veje er asfalterede eller grusveje og meget ujævne og hullede. Om vinteren ryddes vejene ikke altid så hurtigt for sne.

  Her er nogle regler som er gode at kende, før du skal køre bil i letland: :

  • Promillegrænsen i Letland er 0,5, som i Danmark. De første to år efter erhvervelse af kørekort, er den tilladte promille dog 0,2.
  • Som i Danmark er det obligatorisk at køre med kørelys i dagtimerne.
  • Politiet må opkræve bøder på på stedet.
  • Som i Danmark er det forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon under al kørsel.

  Parkering
  I nogle områder af Letland er det nok bare at stille P-skiven, og andre steder kræves der parkeringsbillet. Det anbefales dog at man parkere på bevogtede parkeringspladser eller garager - f.eks. ved større hoteller, hvor parkering bør aftales med hotellet.

  For uddybelse og mere information om, at køre lejebil i Letland kan man klikke her.

  Vejafgifter

  Der er ingen vejafgifter i Letland.

  Aldersvilkår

  For at leje en bil skal man minimum være 21 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr.

  Valuta

  Landlet skiftede til euroen d. 1 januar 2014. Normale kreditkort som Visa, AMEX, Mastercard/Eurocard accepteres normalt af alle større forretninger, hoteller og restauranter og kan benyttes i hæveautomater. Hæveautomater er spredt ud over hele landet.

  Tidsforskel

  Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 13.00 i Letland. Letland er altså én time foran Danmark og dette gælder hele året, da Letland også benytter sommertid.

  Ordbog

  Der tales lettisk i Letland, som er et indoeuropæisk sprog tilhørende den østbaltiske sproggruppe. Det skrives med latisnke skrifttegn, men har egne diakritiske tegn, som i hentet fra det tjekkiske alfabet. I 2012 var der afstemning, om russisk skulle være landets andet officielle sprog. Forslaget blev dog nedstemt med 75%, som stemte nej.

  Nedenfor er nogle lettiske sætninger der kan hjælpe dig lidt på din rejse:

  Hej - Sveiki
  Godmorgen - Labrit
  Tak - Paldies jums
  Farvel - Ardievas
  Hvor meget koster dette? - Cik daudz tas ir?
  Hvor er den nærmeste politistation? - Kur ir tuvakais policijas iecirknis?
  Hvor er det nærmeste hospital - Kur ir tuvaka slimnica?
  Vejarbejde - Celu buve
  Ensrettet - Vienvirziena

  Elektricitet

  Den elektriske spænding i Letland er 220 V ved 50 Hz frekvens. Der bruges stik med to ben. Der kræves altså ingen adapter til danske apparater.

  Pas og ambassade information

  Danske statsborgere behøver ikke et visum for indrejse til Letland. Man skal dog medbringe et gyldigt pas.
  Skulle man få brug for den danske ambasade i Letland, så ligger den i Riga og har følgende kontaktoplysninger:

  Den danske ambassade i Letland
  Pils iela 11
  LV-1863, Riga
  Tlf: +371 67 226 210
  Email: rixamb@um.dk

  Autocamper leje i Letland

  Ønsker du at opleve mest muligt på din ferie, anbefaler vi at du rejser med autocamper i Letland. Det er en fremragende rejsemåde at udforske landet på, hvor du selv bestemmer tempoet. Med denne rejsemåde kan du overnatte de mest fantastiske steder, hvor du vil være omgivet af et fascinerende landskab og natur.

  Nyttige links

  Turistinformation Letland