Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I LETLAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Letland

  Generel information
  De fleste der rejser til Letland gør det for at besøge middelalderbyen Riga, som også er Letlands hovedstad. Med en lejet bil er det let at komme rundt i landet, og opdage andre spændende ting. F.eks. Jurmala, som er et spa-resort der ligger ud til Østersøen. Her er der aktiviter at prøve kræfter med hele året.

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 21 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Sikkerhedsseler er nødvendigt for fører samt eventuelle passagerer.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Letland er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 90 km/t
  • Motorvej: 100 km/t

  Vejregler
  Ved billeje i Letland gælder de samme regler for kørsel, som i Danmark. Dette vil sige at man kører i højre side af vejen, og overhaler venstre om. Ligesom i Danmark skal forlygter være tændt hele tiden.

  Tankstationer
  De fleste tankstationer er selv-servicerings tankstationer, og er oftest døgnåbn.

  Afgifter
  Der er ingen vejafgifter i Letland.

  Parkering
  I nogle områder af Letland er det nok bare at stille P-skiven, og andre steder kræves der parkeringsbillet. Vær altid opmærksom på informationen på parkeringsskiltene.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejsleje er tilgængeligt imellem udvalgte steder i Letland. Nogle envejslejer har gebyrer. Internationale envejslejer er også tilladt på nogle bilkategorier, og igen her kan der forekomme gebyrer.