Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I BULGARIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Bulgarien – Garanti for de bedste priser

  Auto Europe er en biludlejningsformidler, som tilbyder biler på over 24.000 lokationer over hele verden. Med 60 års erfaring i branchen har vi samarbejde med de bedste internationale og lokale udlejningsfirmaer. Vi sætter en ære i vores gratis kundeservice, som har åbent 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Med vores prisgaranti er du samtidig sikret de laveste priser på markedet. I Bulgarien tilbyder vi afhentning i 18 forskellige byer. Det er altså muligt at starte eventyret i den by der passer jer allerbedst. Bestil din biludlejning i Bulgarien i god tid, der er gratis afbestilling op til 48 timer før afhentning!

  Få mest ud af din billeje!

  Bulgarien er et af danskernes foretrukkende feriedestinationer og det er der flere grunde til! Bulgarien er for det første et billigt land at rejse i, med mange lavprishoteller og mad der er til at betale. Udover Europas største og bedste badestrande, man kan opleve Bulgariens største kystbyer som ligger ud til sortehavet som bl.a. Varna, Burgas og Sunny Beach. Kør også til Balkanbjergene, Donau-sletten og selvfølgelig hovedstaden Sofia, som er et must. Det er selvfølgelig muligt, at leje bil direkte fra lufthavnen i Sofia, som vil være et perfekt sted at starte ferien. Med en billeje fra Auto Europe kan du opleve landets mange seværdigheder i dit eget tempo.

  Kørselsregler og tankstationer

  En biludlejning er en god løsning, hvis du vil opleve de forskellige dele af Bulgarien på en fleksibel måde. Det er nemt at finde rundt og vejforholdene er fine på større veje og i byerne. Bevæger man sig ud på de mindre veje, så er vejnettet ikke altid vedligeholdt. Lokale kører forholdsvis "sydeuropæisk", hvilket betyder at der ikke altid bliver taget hensyn. Det er altså en god idé at være ekstra opmærksom, når man kører i tæt trafik.

  Herunder finder du general information om kørsel i Bulgarien:

  • Promillegrænsen i Bulgarien er 0,5. Skulle der dog ske uheld er promillegrænsen reelt 0,0, da man står dårlige hvis man har været påvirket det mindste af alkohol.
  • Sikkerhedsseler skal bæres under kørslen.
  • Regler om børnesæde er de samme som i Danmark.
  • Brug af mobiltelefon må kun bruges, hvis de ikke er håndholdt.
  • Hav altid din licens- og forsikringsdokumenter samt biludlejningspapirer med dig, når du kører.
  • Hold altid tilbage for sporvogne, da de har forkørelsesret.
  • Der skal mindst køres med nærlys i dagtimerne.
  • Skilte er efter international standard, men byskilte er på bulgarsk. Derfor anbefales det, at man har et kort med, med de balgarske bynavne.

  Tankstationer er nemt tilgængelig på større veje. Åbningstiderne er for det meste 06 til 22. I Sofia findes flere stationer med døgnåbent.

  Parkering

  Parkering i byerne er markeret med blå zoner. Parkeringsbillet købes til 30 min eller 1 time ved kiosker eller ved p-vagter/sælgere. I Sofia kan der betales over SMS til 1302 med bilens registreringsnummer. Efter modtagelse af bekræftelse betales 2 Leva i timen.

  For mere information om, at køre din lejebil i Bulgarien, kan du klikke her.

  Vejafgifter

  Man skal betale vejafgifter, når man benytter de Bulgarske motorveje samt når man tager broen over Donau til Rumænien. Man betaler ved at kører med vignetter i forruden, som kan købes på tankstationer, regionale vejkontorer eller ved grænseovergangene.

  Aldersvilkår

  For at leje bil i Bulgarien skal man mindst være 20 år gammel (kan variere afhængig af bilkategori og udlejningsfirma) og have haft kørekort i mindst 1 år. Bilister under 25 år kan risikere at skulle betale et ung-chauffør-gebyr.

  Valuta

  Bulgariens valuta er Lev (BGN) på flertal Leva. Der går 100 Stotinki på en Lev. Normalt kan man kun betale med Leva og man skal regne med en dårlig valutakurs, hvis man betaler med euro. Veksle derfor i bankerne, her får man den bedste kurs. Bankerne har normalt åbent på hverdage mellem 9.00 og 12.00 og igen fra 15.00 til 17.00. Det ses, at lokale vil veksle penge på gaden, dette skal man aldrig lade sig overtale til. Kreditkort accepteres normalt på hoteller, på tankstationer og i større byer.

  Tidsforskel

  Bulgarien er i den østeuropæiske tidszone (EET)r en time foran Danmark. Bulgarien benytter sommertid, som i Danmark.

  Elektricitet

  Den elektriske strøm som der benyttes i de bulgarske stikkontakter ligger på 220 volt, som vi kender det i Danmark. Danske apparater kan nemt bruges, da der benyttes samme stik (2-bens).

  Pas og ambassade information

  Det er vigtigt, at man medbringer et gyldigt pas, når man skal indrejse til Bulgarien. Passet skal være gyldigt under hele rejsen og helst tre måneder længere end hjemrejsedatoen. Har man brug for hjælp fra den danske ambassade så ligger den i og har følgende kontaktoplysninger:

  Den danske ambassade i Bulgarien
  Dondoukov Boulevard 54
  P.O. Box 371504 Sofia
  Tlf: +359 2 917 01 00
  Email:: sofamb@um.dk

  Nyttige links

  Turistinformation Bulgarien