Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  ROAD TRIP I BASKERLANDET

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Road trip i Baskerlandet: San Sebastian til Bilbao

  Med en fod i Frankrig og en anden i Spanien strækker de kulturelle rødder sig vidt og bredt langs med Pyrenæerne. Omringet af middelalderens historie, gemmer dette kystlandskab på glitter og glamour til de rejsende hele året rundt med sin fantastiske moderne arkitektur, dets rige kunstneriske og kulturelle ressourcer, nærhed til den berømte vin region Rioja, det milde klima og luksuriøse badebyer.

  Bag den glitrende feriefacade vil du møde et meget selvstændige og venlige baskerlands-folk og det nordlige Spanien er fyldt med farverige byer, som nemt kan besøges på en dagstur fra de større byer. Så hvis du virkelig ønsker at dykke ned i det pulserende landskab, så er det ikke nok med en traditionel bustur.

  Vær fleksibel og få mest ud af din tur ved at bevæge dig ud på din helt egen rundtur med en biludlejning i Spanien og i det fantastiske Baskerland. Fra kystens uberørte hvide klynger af huse med røde tage til de rullende bakker og brusende floder blandt de baskiske bjerge - regionen udgør virkelig en fantastisk smuk baggrund, som du nemt kan se fra bilens vindue. Med Auto Europe's store udvalg af passende afhentnings- og afleverings stationer og et bredt udvalg af udlejningsbiler, herunder luksusbiludlejning, får du med garanti en herlig road trip i Spanien.

  Overvej, at starte din road trip i Baskerlandet med en biludlejning i San Sebastián, hvor du vil finde skønne strande og en betagende udsigt over bjergene på tværs af de bløde bakker over kysten og den fodgængervenlige bymidte. I denne kystby, er det let at geare ned og få den rigtige feriestemning. Nyd den fantastiske service og en ungdommelig romantisk atmosfære.

  Ved at begynde din rejse i San Sebastián, vil du være klar til at udforske naturen, møde de gæstfrie lokale befolkning og lære mere om det unikke baskiske sprog, som er ældre end det romanske sprog. Du vil også få rig mulighed for, at beundre den lokale middelalderlige og romanske arkitektur i Vitoria-Gasteiz og krydse den naturskønne Rioja-region, før din rejse når sin ende ved Bilbao, hjemsted for nogle af verdens største museer.

  Med denne guide for en road trip i Baskerlandet og muligheden for at rejse fleksibelt med en lejebil, giver dig de bedste muligheder for at planlægge din rejse til Spanien. Du finder mere nyttig information om kørsel i Spanien på vores side med kørselsinformation.

  Rute Afstand Ca. køretid
  San Sebastián til Vitoria-Gasteiz 99 km 1 time 16 minutter
  Vitoria-Gasteiz til Haro 47 km 35 minutter
  Haro til Bilbao 95 km 1 time 2 minutter
  Samlet: 249 km 2 timer 53 minutter

  Dag 1: San Sebastian

  Road trip San Sebastian, Spanien Road trip San Sebastian, Spanien

  Hvad kan man lave i San Sebastian:

  Ved første øjekast kan det være svært at forestille sig, at San Sebastian, eller Donostia på det lokale sprog, med sine charmerende bugter fuld med røde tegltag faktisk er en middelhavs metropol. Denne stilfulde by, med sin smukke bugt, er din port til den fortryllede baskiske atmosfære. Afhent din biludlejning i San Sebastián i lufthavnen før du slikker lidt sol på Playa de la Concha eller Playa de Ondarreta. Disse verdensberømte strande er perfekt til en hurtig dukkert i det azurblå hav eller en afslappende gåtur langs de gyldne sandklitter. Se dristige surfere på de bilde bølger på den mere øde strand Playa de Gros. Det krystalklare vand kommer til live i begyndelsen af september, hvor San Sebastian er vært for fiskebådsregatten, La Concha. Udforsk det maritime liv på tættere hold ved byens akvarium eller opleve Donostia fra et fugleperspektiv ved at tage den gamle kabelbane op til Monte Igueldo. Herfra får du en fantastisk panoramaudsigt over den baskiske perle. Ved at have en biludlejning fra Auto Europe bliver dette og mange andre attraktioner nemt tilgængelige på din rejse i San Sebastián.

  Hvor kan man spise i San Sebastian:

  Ingen tur til San Sebastian er komplet uden et kulinarisk besøg i Parte Vieja. Denne historiske del af byen flyder bogstavelig talt med gode tapas og pintxos barer. Mange besøgende i San Sebastián tager en nat i baren, hvor man smager det baskiske køkken. Velbesøgt og energisk er La Cuchara de San Telmo, som leverer kreative, høj kvalitets retter, som f.eks. risotto med blæksprutte blæk og foie a la plancha. Prøv traditionelle patatas bravas, calamari og muslinger på La Mejillonera eller tag til Astelana og nyd tapas med et asiatisk twist. For et større, mere ekstravagant måltid, prøv nogle af de fantasifulde skaldyrsretter på Arzak, som har en Michelin-stjerne.

  Hvor kan man bo i San Sebastian:

  For dem, der ønsker at bo billigt er der masser af muligheder i San Sebastian. Bo på boutique hoteller og pensionater, der har fantastiske høj kvalitet til lave priser. Pensión Bellas Artes tilbyder rummelige værelser med smukke udsatte stenmure, mens Pensión Aidas interessante indretning kombineres det hyggelige offentlige rum fyldt med nyttig turistinformation. Lettere standard kan let findes i en af de mange restaurerede rækkehuse, som Pensión Amaiur Ostatua eller Pensión Altair. Hvis du leder efter en hyggelig og rustik indkvartering, prøv Hotel Villa Soro. Dette charmerende hotel, med sine gitsike spær og rene værelser ligger mindre end 20 minutter til fods fra centrum. Du kan også nyde en flot havudsigt fra et af hotellets terrasser på Hotel de Londres y de Inglaterra.

  Når du planlægger din rejse til San Sebastian, behøver du ikke føle dig låst fast om, hvad der kan opleves inden for bygrænsen. En biludlejning fra Auto Europe giver dig nemlig rig mulighed for at gå på endagsudflugter på din road trip i San Sebastián. Fortsæt med at nyde stranden og den historiske charme i den gastronomisk spændende by Hondarribia. Eller tag på aktive ture med golf, ridning, drageflyvning eller kanotur i den smukke ved flodbyen Irun. Du kan også blande dig med de jordnære lokale eller svælge i dagens fangst af fisk i den lille fiskerby Getaria, den søfarende Juan Sebastian Elcano hjem.

  Næste stop: 1 time 16 minutter


  Dag 2: Vitoria-Gasteiz

  Road trip Vitoria-Gasteiz, Spanien Road trip Vitoria-Gasteiz, Spanien

  Hvad kan man lave i Vitoria-Gasteiz:

  De fleste som besøger Spanien vil helt sikkert ikke komme til at opleve Vitoria-Gasteiz, men med sin egen biludlejning i Vitoria-Gasteiz er det intet problem, at finde vej til de skjulte perler inde i det baskiske centrum. Byens største attraktioner er alle dybt forankret i middelalderens historie og dit sind vil falde tilbage i tiden, når du tager en slentretur langs bymurene, som daterer sig tilbage til 1000-talet. Bymidten er meget velbevaret og og den gamle bydel finder du flere renæssance paladser - herunder Bendaña Palace Bendaña Palace og Escoriaza-Esquivel Palace og historiske kirker såsom Cathedral de Santa Maria. I en af de mange parker, kan du nyde den autentiske atmosfære langt væk fra turiststrømmen - Vitoria-Gasteiz blev kåret Europas mest grønne hovedstad "European Green Capital" 2012.

  Hvor kan man spise i Vitoria-Gasteiz:

  Hvis du leder efter et mindeværdigt måltid, så tag til Calle Correría, med sine facader fra 1400-tallet, El Portalón, en gammel diligence kro lavet om til en hyggelig restaurant med tjenere i kostimer fra perioden. Få mere for pengene med en smagning menu bestående af 8 retter på klassiske Zaldiarán, eller nærm dig det baskiske køkken i en mere eventyrlystn måde og bestil en "surprise degustation" på en typisk spansk restaurant, som El Clarete. Hvis du er på udkig efter noget hurtig morgenmad eller en let frokost vil vi anbefale dig et besøg på Fresa y Chocolate Vitoria, hvor du kan nyde hjemmebagte kager og naturlig juice.

  Hvor kan man bo i Vitoria-Gasteiz:

  Når du har adgang til en komfortabel bil på din road trip i Vitoria-Gasteiz er et hotel i midtbyen ikke et must. Derfor kan du sagtens kigge efter indkvartering i udkanten af byen eller i nærliggende landsbyer, som f.eks. Hotel Restaurante Araba med sin stilfulde enkelthed, fredelig beliggenhed og velkendte in-house restaurant og bar, eller Gran Hotel Lakua som især er velegnet til forretningsrejsende. For en mere levende indkvartering bevæg dig længere ind i byen til det moderne og farverige Hotel Jardines de Uleta.

  Næste stop: 35 minutter


  Dag 3: Haro

  Road trip Haro, Spanien Road trip Haro, Spanien

  Hvad kan man lave i Haro:

  De spanske vine er blandt de mest værdsatte i verden og Rioja er landets mest berømte og succesfulde vinregion. Haro ligger i den nordvestlige del af denne berømte Vinland Fællesskab, og der er mange bodegaer. Regionen er bedst kendt for sine røde, fløjlsagtig Tempranillo vine med eg karakter og antydninger af kirsebær og vanilje toner. Selv hvide, skarpe vine kan findes her, som er ideel til regionens fiske- og skaldyrsretter. Vi anbefaler at besøge regionen på din road trip i Haro under sommerens vinfestival. Da restauratører og vin elskere bogstaveligt drukner i vin fra fra top til tå! Tag en hvid t-shirt og et rødt tørklæde på, for d. 29. juni fejres skytshelgen San Pedro. Vine flyver i alle retninger, og der er ikke noget for dem, der ikke kan lide pletterne! Hvis du ikke kan deltage i midsommer fester der er mange andre muligheder for at besøge vingårde med autentiske historiske charme, for eksempel Bodegas López de Heredia Viña Tondonia, med sin traditionelle 1800-tals udsrustning, eller Bodegas y Vinedos Gomez Cruzado, med sit imødekommende personale og dets smagsprøver udført fra et flysæde. For en spektakulær og enestående udsigt over bølgende bakker af vinstokke giver Globos Arcoiris Globos Arcoiris ture i luftballoner.

  Hvor kan man spise i Haro:

  Den franske vinhandler og forfatter André Simon sagde engang: "Food without wine is a corpse; wine without food is a ghost." Foren derfor disse to på din road trip i Baskerlandet på en af Haros mange fantastiske restauranter, som den hyggelige Asador Beethoven eller den rustikke Restaurante Mesón Atamauri som både severer traditionelle spanske retter med lam, asparges og champignon samt et prisværdigt vinkort. Den centralt beliggende restaurant Arrope tilbyder venlig service og har et stort vegetarisk udbud.

  Hvor kan man bo i Haro:

  Besøgende på udkig efter luksus, kan nyde Rioja på Hotel Los Agustinos med store, rene værelser, tæt på gode restauranter og en antik historie, der rækker tilbage til 1200-tallet, som dets oprindelse som et kloster. Det er meget romantiske Casa de Legarda ligger i en lille landsby, tre kilometer fra Haros centrum og er et perfekt tilbagetog for par med biludlejning i Haro. Hvis du rejser med et lavt budget er den familiedrevne Hostal Aragón godt for korte ophold og har enkle og rummelige værelser.

  Næste stop: 1 time 2 minutter


  Dag 4: Bilbao

  Road trip Bilbao, Spanien Road trip Bilbao, Spanien

  Hvad kan man lave i Bilbao:

  Kunst- og kulturelskere vil føle sig hjemme i den larmende kommercielle knudepunkt på road trip i Bilbao. Den moderne gigantiske facade af Frank Gehrys Guggenheim-Museum er lige så meget af en turistattraktion som de forskellige kunstudstillinger på indersiden af huset. Museo de Bellas Artes viser en stor samling af både moderne og klassiske værker. Selv de lokale kunstnere fra Baskerlandet, såsom de berømte billedhuggere Jorge de Oteiza og Eduardo Chillida, har deres værker her. Gå en runde på det dekadente Teatro Arriaga Antzokia, inspireret af operahuset i Paris, eller se en forestilling (i denne historiske bygning kan du stadig se teater, opera, ballet og koncerter). Nærm dig den baskiske kultur på Euskal Museoa, som udstiller alt om Baskerlandet fra forhistorisk tid frem til i dag. Museet er beliggende i et rum, der tidligere var kloster skole for jesuitter.

  Hvor kan man spise i Bilbao:

  Road trips i Spanien er normalt en rolig og harmonisk historie og din road trip i Baskerlandet kan beskrives med de samme ord. Stop op og nyd de godt af de afslappende måltider, gå en langsomt tur på markederne i Casco Viejo, såsom Mercado de la Ribera og køb lækkerier ind til en perfekt picnic eller studer folk på Plaza Nueva, som er fyldt til randen med tapasbarer. Prøv dristige retter med virkelig traditionelle baskiske karakter, såsom fårehjerne og blæksprutte i egen blæk på Rio-Oja.

  Hvor kan man bo i Bilbao:

  Bilbaos gader er fuldt af forskellige, små butikker og byens hoteller er lige så unikke. Den vidunderligt excentriske Pensión Iturrienea Ostatua er indrettet med autentiske, lokalt fremstillet malerier, antikviteter og andre kuriositeter. Moderne kunst er også et centralt element i den farverige indrettede Hostal Begoña. På den mere traditionelle indkvartering, Hotel Miró, ligger Guggenheim-museet kun få skridt væk. Her vil du kunne nyde pænt indrettede værelser og et venligt personale. Har du brug for ekstra hjælp til at reservere et hotelværelse? Bilbaos turistkontor tilbyder en reservationstjeneste, der er klar til at hjælpe de rejsende.


  Road trip Bilbao, smukke vejstrækninger

  Tab dig i spansk historie på en dagsudflugt til Guernica, bedst kendt som en af de første mål for luftbombardementer udført af tyske nazister i 1937, før Anden Verdenskrig brød ud. Byen er også et sted, hvor Pablo Picasso fik inspiration til vægmaleriet i sort og hvid med navnet Guernica. Byen er mindre end 40 minutter med en biludlejning fra Bilbao og er en markedsplads i løbet af ugen, men også et vigtigt mødested for baskiske politikere. Efter en vigtig påmindelse om krig og fred på Gernika Peace Museum, kan du besøge det velkendte Gernika Assembly House og eg-rådet hvor provinsielle ledere i middelalderen holdt møder under et gammelt egetræ. For dem som kører fra Bilbao kan også vælge at standse for et besøg i Lekeitio, som svinger mellem at være en søvnig fiskeri by om vinteren til en travl kystby i løbet af sommeren.


  Nyttig rejseinformation i Spanien

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Spanien
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Spanien

  Andalusien Catalonien & Valencia Det centrale Spanien