Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I SPANIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Spanien

  Generel information
  Spanien har næsten 160.000 km veje at udfolde sig på. De store motorveje er normalt betalingsveje, og er ofte af god kvalitet. De mindre veje svinger i kvaliteten. Fra hovedstaden Madrid er der et veletableret udvalg af motorveje, der kan føre dig, hvorhen i Spanien du måtte ønske. Det er forbudt at snakke i telefon mens man kører bil i Spanien. Dog er det tilladt, hvis denne er tilkoblet håndfrit udstyr.

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 21 år gammel (alder kan variere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Sikkerhedsseler er lovpligtige, og ligeså er barnesæder for børn op til 3 år. Det er ikke tilladt for børn under 12, at sidde på forsædet.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Spanien er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 90 km/t
  • Motorvej: 120 km/t

  Trafikregler
  Med billeje i Spanien kører man i højre side af vejen, og overhaler kun venstre om. Hvis en bil trækker op bagved, og signalerer til overhaling skal man blinke til højre, for at signalere at der er frit forude.

  Tankstationer
  Tankstationer er normalt åbne fra 08-20. Langs motorvejen og i større byer har flere tankstationer døgnåbent.

  Afgifter
  Spaniens motorveje, også kendt som "Autopistas" er betalingsveje, og er markeret med bogstavet A. Normalt modtager man en billet når man kører på motorvejen, og betaler så når man kører af igen. Vær opmærksom på at disse veje ofte er dyrere om sommeren.

  Parkering
  I Spanien er det tilladt at parkere i op til 2 timer i de "blå zoner". På søn- og helligdage er parkering som regel gratis, men for en sikkerheds skyld er det altid en god ide, at læse hvad der står på skiltene. Det er forbudt at parkere, hvor kantstenen er malet.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Med car rental i Spanien kan forsikringer varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.

  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  De fleste bilkategorier må køre i det meste af Vesteuropa. På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Auto Europe har specielle lejeprogrammer for kørsel ind I Østeuropa. Herved kan et ekstra gebyr forekomme. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejsleje er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme. Der er også mulighed for internationale envejslejer imod betaling. Her er det dog ikke alle bilkategorier der er tilladte.