Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  ROAD TRIP I CATALONIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Road Trip i Catalonien: Barcelona til Alicante

  Mere end 60 millioner turister strømmer til Spanien hvert år. Dog vil de fleste ikke vove sig væk fra byområdet, hvilket betyder, at mange går glip af muligheden, for at opdage mere af det smukke og imponerende land. I det catalanske landskab kan man beundre romerske ruiner, smukke landsbyer og verdensklasse vingårde, som alle nemt kan nås på rejsen. Nyd Middelhavet på Spaniens østkyst på en road trip gennem Catalonien og Valencia. Turen vil være afslappet og let med egen biludlejning i Spanien med Auto Europe.

  Din rejse begynder i Barcelona, der er centrum for kultur og kendt for sit lækre catalanske køkken, det pulsrende byliv og en interressant arkitektur. For at lære byen fuldt ud at kende, kan man bruge uger, hvis ikke måneder. Nogle synes, at byens urbane landskab virker lidt for overvældende. I dette tilfælde kan man bare tage bilen og køre ud i det smukke spanske landskab med sin biludlejning i Barcelona og Valencia. Se for eksempel de flotte bakker i Tarragona, der også er en havneby. Byen er omringet af smukke vinmarker og har et stort udvalg af middelalderlige ting at byde på. Herefter kan man køre til Valencia, hvor kulinariske traditioner har fundet en permanent plads i historien. Sidste stop på rejsen er den livlige havneby Alicante.

  Mellem de omfattende og labyrintiske gader i Barcelona og de uberørte strande i Alicante er der mere end 495 kilometer. Dette bør dog ikke afskrække dig. Med en komfortabel luksus biludlejning i Spanien vil du nemlig nemt overvinde denne afstand. En biludlejning fra Auto Europe er altid praktisk, fleksibel og nem at bestille. En road trip i Catalonien og Valencia vil give dig oplevelser for livet. Vi garantere, at du får en god rejse. Denne side er bare en guide og behøves selvfølgelig ikek at følges trin for trin. Det er helt op til dig og din familie, at opleve regionen og få den bedste ferie ud af det.

  Rute Afstand Ca. køretid
  Barcelona til Tarragona 96 km 1 time 24 minutter
  Tarragona til Valencia 258 km 2 timer 47 minutter
  Valencia til Alicante 184 km 2 timer 6 minutter
  Samlet: 538 km 6 timer 17 minutter

  Dag 1: Barcelona

  Road trip Barcelona, Spanien Road trip Barcelona, Spanien

  Hvad kan man lave i Barcelona:

  Start din road trip i Barcelona i Cataloniens kulturelle centrum. Her vil du opleve moderne arkitektur samt finde ud af, at Antoni Gaudi er blandt byens vartegn. Det berømte værk Gaudi har sat i gang, er den storslåede Basilica de la Sagrada Família, der endnu ikke er færdigbygget.

  Hele byen er fyldt med vidunderlig arkitektur og værker fra århundredeskiftet. For at opleve dem alle, bør man bruge mindst en hel dag. Den mest bekvemme måde at opleve alt på, er selvfølgelig med en biludlejning i Barcelona. Serpentine vægge ved La Pedrera, den farverige Casa Battló facade samt de strålende mosaikker i Guell Park er alle værker af berømte Gaudis. Er man Gaudis beundre, kan vi også stærkt anbefale Casa Amatller og Casa Lleó. Kunstelskere kan glæde sig over de legendariske værker i byen af Pablo Picassa, der er pioner inden for kubismen. Museo Picasso er placeret i paladserne i La Ribera og præsenterer en omfattende malerisamling. Turistinformationen på Plaça de Catalunya tilbyder også guidede ture gennem gaderne i Picassos barndom.

  Andre attraktioner omfatter Boqueria-markedet, operahuset Gran Teatre og den verdensberømte La Rambla. I de smalle gader i Barri Gotic (Det gotiske kvarter) vil man finde Museu d'Història de Barcelona. Sportsentusiaster kan besøge Montjuïc, som er et kuperet område uden for centrum. Under Sommer-OL i 1992 var dette den olympiske landsby. Desuden er Castell de Montjuïc renæssance fæstningen også et besøg værd samt de mange nærliggende museer. Besøg for eksempel Museu Nacional d'Art de Catalunya, Fundació Joan Miró og CaixaForum.

  I festivalsæsonen bliver byen endnu mere livlig. Til midsommer bliver Dia de Sant Joan fejret med rige farver, mens slutningen af september byder på de la Mercè festivallen, som er endnu mere farverig. Vinkendere vil få et indblik i Cava kulturen i Sant Sadurni eller i Vilafranca de Penedès. Denne mousserende drik er Spaniens svar på champagne og mange elsker drikken. Din udlejningsbil i Barcelona vil føre dig til alle steder, når du ønsker det.

  Hvor kan man spise i Barcelona:

  Det catalanske køkken er værdsat hovedsagligt på grund af anvendelsen af friske ingredienser. Takket være Barcelonas kystlinje, kan du også finde særlig velsmagende fisk og skaldyr på mange lækre restauranter. Hvis man ønsker at spare nogle penge, bør man holde sig væk fra turistprægede områder såsom La Rambla. Er du i området og ønsker et hurtigt måltid mad, prøv menuen på Elisabets restaurant, der bliver tilbudt til en fast pris eller de altid populære tapas ved Pinotxo bar. For at få en gourmet oplevelse bør man tage til La Ribera, hvor man vil finde fristende tapas. Prøv eventuelt at starte hos Sagardi eller Taller de Tapas bar. Traditionel paella er tilgængelig på Xiringuito d'Escriba, hvor du kan nyde havudsigten, mens du spiser. Alternativt kan du prøve El Suquet de l'Almirall.

  Hvor kan man bo i San Barcelona:

  Hvis du eller har nogen med fra familien, som elsker at shoppe, så er Rey Juan Carlos nær Avinguda Diagonal et godt valg. Hotellet tilbyder en ideel beliggenhed og værelserne er elegante og der hører en have med til hotellet, hvor en hyggelig og tiltalende atmosfære venter. Princesa Sofia Gran Hotel er ikke kun centralt placeret, men har også en lang række faciliteter til benyttelse. Hesperia Tower er et ultra moderne hotel. Banys Orientals på den anden side giver meget værdi for pengene, hvilket gør det optimalt for budgetrejsende.

  Næste stop: 1 time 24 minutter


  Dag 2: Tarragona

  Road trip Tarragona, Spanien Road trip Tarragona, Spanien

  Hvad kan man lave i Tarragona:

  Selvom din rejseplan måske originalt var centreret omkring de store byer i Spanien, vil vores guide til de spanske idylliske landsbyer overbevise dig positivt. På anden dag fortsætter din road trip til Tarragona. Denne gamle havn ligger mellem Barcelona og Valencia og er omgivet af provinsen af samme navn, hvor charmen af de gamle tider mødes med Middelhavets modernitet. Mange gotiske og middelalderlige seværdigheder kan beundres her. Går for eksempel langs Montblanc, der er en bymur fra det 14. århundrede, hvor St. George kæmpede mod en drage. Du kan lære mere om den religiøse historie i en af de middelalderlige klostre i regionen. Den velbevarede Monestir de Santes Creus eller grandiose Monestir de Poblet er også værd at bruge tid på.

  Centrum af Tarragona vil også tage dig tilbage til oldtiden. De romerske ruiner i Museu d'Història de Tarragona og Museu Nacional Arqueologic da Tarragona vil fortrylle dig. Vinelskere vil finde et vidunderligt landskab fyldt med vinmarker. Hvis du ønsker at smage regionens berømte rødvin Grenache, har du muligheden to steder. Det ene sted er ved den mauriske fæstning i Siurana og ved Escadalei ruinerne, som let kan nås med en billeje i Tarragona. Hvis din rejse falder i oktober, er der en meget speciel forestilling, som venter dig. På dette tidspunkt afholdes de berømte Casteller festivaller i Tarragona, hvor den lokale konkurrence går ud på at bygge det højeste menneskelige tårn. Afhent din biludlejning i Tarragona, for at få ultimativ fleksibilitet på din rejse.

  Hvor kan man spise i Tarragona:

  I byen nær det romerske amfiteater kan man smage den kreative tapas i Grotta. Blodpølse med æblemos og hamburgere med hjorte kød og karamelliserede løg er blot to eksempler på deres usædvanlige, men lækre retter. I det ekstra stilfulde AQ kan man få eksperimentelle retter i en elegant atmosfære. Lidt længere ind i landet finder man El Call de Montblanc, hvor man kan spise, mens man nyder et strejf historie. Menuen består af en blanding af det catalanske og baskiske køkken. Cal Mosso tæt på Santes Creus tilbyder sæsonbetonede snacks. I Siurana vil der være rig mulighed, for at kigge på det lokale vinmarked i El Balco del Priorat.

  Hvor kan man bo i Tarragona:

  Det familiedrevne Hostal Fonoli ligger direkte overfor Monestir de Poblet. Den bekvemme beliggenhed gør dette hotel til et godt alternativ for mange rejsende. Er du villig til at betale mere for dit ophold, anbefaler vi, at man bestiller et værelse på La Siuranella i Siurana eller Cal Compte nær Escaladei. Som det første kan man nyde en smuk udsigt over balkonen og for det andet vil man bo i en hyggelig villa fra det 18. århundrede, der er blevet nyrenoveret. Inden for bygrænsen vil man finde billige værelser på Pensió Forum. De små, men farverige værelser har en flot udsigt over byens torv.

  Næste stop: 2 timer 47 minutter


  Dag 3: Valencia

  Road trip Valencia, Spanien Road trip Valencia, Spanien

  Hvad kan man lave i Valencia:

  I den vidtstrakte by Valencia er der ingen mangel på aktiviteter. Uanset om du er interesseret i kunst og arkitektur, eller blot ønsker at tilbringe en familieferie, har Valencia noget for enhver smag. Har man børn med på ferien, kan man med fordel besøge Ciudad de las Artes y las Ciencias (City of Arts and Sciences). Komplekset er på i alt 350.000 kvadratmeter og er ikke kun et akvarium og planetarium, men også et videnskabeligt museum og en koncertsal.

  Parker din biludlejning i Valencia og forkæl dig selv med en afslappet spadseretur. Med en smuk gåtur gennem Barrio del Carmen vil man få mulighed for at få taget fantastiske billeder. Arkitekturen i dette distrikt viser mange forskellige stilarter. Der vil både være stilarter fra romersk og gotisk indflydelse samt bygninger fra renæssancen. Ved katedralen går der rygter om, at den er hjem for den hellige gral. Stedet er absolut værd at se! Fra katedralens klokketårn vil man også opleve en fantastisk panorama udsigt over hele byen. Føler du ikke, at du har oplevet nok kunst i Barcelona, så kan du besøge Museo de Bellas Artes, hvor værker af alle de berømte spanske kunstnere som El Greco, Goya, Velázquez, Murillo og Ribalta vil blive præsenteret.

  Hvis din road trip til Valencia er i foråret, så gå ikke glip af Las Fallas de San José, som er en vandvittig uge med sjov. Man vil blive fortryllet af store bål og om aftenen vil der være musik. Portrætter af politikere og berømtheder vil ligeledes blive brændt under en traditionel ceremoni. En must-see begivenhed i Valencia er Museo Fallero, hvor man kan undersøge de tidligere festligheder.

  Hvor kan man spise i Valencia:

  Den berømte paella på La Pepica tiltrækker altid turister og endda berømtheder. Hvis du foretrækker, at nyde populære skaldyr i en mere rolig atmosfære, bør du besøge Los Arcos med din udlejningsbil i Valencia. La Alegria de la Huerta var tidligere kun en sæsonbetonet sted, men er nu et af de bedste steder året rundt. På menuen finder man traditionelle lokale retter af tapas, risretter og frisk fisk. For et virkeligt overdådigt måltid, besøg Ca Sento.

  Hvor kan man bo i Valencia:

  Du kan spare penge i det centralt beliggende Vincci Lys eller på Pensión Paris, da de er forholdsvis billigere overnatningsmuligheder. SH Inglés Boutique er blandt de mest luksuriøse steder ligesom Hotel Las Arenas Balneario Resort, hvor man kan nyde en fantastisk havudsigt. The Westin Valencia er placeret bekvemt og roligt. Værelserne er komfortable og opfylder de højeste krav.

  Næste stop: 2 timer 6 minutter


  Dag 4: Alicante

  Road trip Alicante, Spanien Road trip Alicante, Spanien

  Hvad kan man lave i Alicante:

  Efter de mange snoede veje i Catalonien og Valencia har du nu rejst langt. Turen går nu videre med en road trip til Alicante. Byen er også slutningen på din rejse. Et godt valg er derfor, at aflevere bilen i Alicante Lufthavn. I byen vil der være rig mulighed for at slappe af på deres lækre sandstrande, nyde solen eller surfe. Playa del Postiguet er en meget populær strand, men hvis du er på udkig efter et lidt mindre overfyldt sted, så anvend din biludlejning i Alicante og kør til Playa de San Juan, der vil være et langt bedre valg. Strandpromenaden Explanada de España giver dig den imponerende skønhed i spanske Costa blanca og byder på ren afslapning. Castillo de Santa Bárbara bør man ikke gå glip af på grund af den fantatiske udsigt over Alicante. I det 16. århundrede slot vil man finde det nye Museo de la Ciudad de Alicante (MUSA), hvor man vil lære mere om historien af byen. I Alicante området vil et godt valg være, at planlægge en tur til Guadalest, hvor bjerglandskabet vil byde på en udsigt man aldrig glemmer.

  Hvor kan man spise i Alicante:

  Bestil en lækker paella lavet af ris, frisk fisk og skaldyr på Piripi. På Mesón de Labradores, på den anden side kan man blive inspireret af den autentiske indretning og prøve de velsmagende croquettes. De bedste tapas serveres i Darsena eller Nou Manolin. For at prøve retter fra et kreativt køkken, bør man reservere bord på Don Carlos. Fiskeelskere vil nyde L'Atelier, som stærkt kan anbefales.

  Hvor kan man bo i Alicante:

  Det stilfulde Amérigo har til huse i et tidligere Dominikansk kloster, hvor moderne værelser med få møbler tilbydes. Personalet på hotellet er kendt for deres gode kundeservice. Hotel Albahia ligger direkte ved havet og inviterer dig til at slappe af ud til Middelhavet. Les Monges Palace er stedet man skal anvende, hvis man søger et billigere alternativ. Hvis du er på udkig efter en bolig i nærheden af en strand, er Melia'Alicante det rigtige sted.


  Nyttig rejseinformation i Spanien

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Spanien
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Spanien

  Andalusien Baskerlandet Det centrale Spanien