Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I ANTALYA

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Antalya – En rejse i dit eget tempo

  Man kan med en biludlejning i Antalya ved Auto Europe udforske denne fantastiske kystby uden at skulle tænke på, hvordan man kommer derhen, man gerne vil. Du kan både besøge alle de attraktioner, der er i byen, men du kan også tage udenfor byen og se, hvad der er derude. Det er nemlig helt op dig, da du har en bil, som du hele tiden kan bruge. Du kan f.eks. tage til det kæmpe store akvarium Antalya Aquarium, som har verdens største tunnel akvarium, men også som ikke kun er et akvarium, men også et sted hvor man kan lege med kunstigt sne og se farlige reptiler fra verden over. Derudover kan du også køre hen til et sted, hvor du kan parkere din udlejningsbil nær den gamle bydel og tage en fantastisk gåtur i den, hvor der er massere af flotte bygninger, som stammer helt tilbage til romerriget, en smuk havn, hvor man kan bade og en helt masse andet. Du kan dog også tage ind i Antalya museet for at komme lidt væk fra solen, hvor du kan fordybe dig i Tyrkiets og Antalyas lange historie, hvor der er en masse historiske genstande, som er udgravet fra området.

  Når du gerne vil i ud af byen og besøge nogle af de fantastiske steder, der er derude, som jo er oplagt, når man har en udlejningsbil, så er der også massere at se derude, som du kan lave dagsture ud af. Du kan f.eks. køre ned til stranden Çıralı, som ligger i et historisk og naturligt område med bjerge, som gør, at hvorend du kigger hen, så har du altid noget smukt foran dig. Du kan også tage til bjerget Tahtali, som du kan komme op på, hvor der er en fantastisk udsigt over havet og det Tyrkiske landskab. Hos Auto Europe værdsætter vi kundernes samlede oplevelse og gør alt for at sikre, at de får en vellykket leje, selvom det ikke er vores biler de lejer. Det afspejler sig i de biludlejningsanmeldelser fra Antalya du kan læse på anmeldingssiden.

  Så hvad venter du på? Book din ferie i dag i Antalya og lej en bil med Auto Europe!

  Hvordan er trafikken i Antalya?

  Som i mange andre storbyer rundt om i verdenen er der naturligvis meget trafik, når man kommer helt ind i centrum, både på grund af uheld, vejarbejde osv. Dog hvis man er en erfaren kører, burde det ikke være noget problem, og når man kommer lidt ud af byen, er det meget bedre, så dermed kan man sagtens booke en billeje i Antalya. Vejene er også meget gode og er ikke ubehagelige at køre på, så det er heller ikke noget problem. Der er selvfølgelig også nogle færdselsregler, man skal følge, når man kører i Tyrkiet, og vi har udvalgt nogle af dem, som vi synes er mest relevante.

  • Kør på den højre side af vejen.
  • Man skal have sele på, ellers får man en bøde.
  • Man må have en alkoholpromille på 0.5, men vi anbefaler ikke, at du kører, hvis du planlægger at drikke, da hvis du bliver stoppet med en promille højere end det, så får du en stor bøde og dit kørerkort bliver konfiskeret i 6 måneder.
  • Det er ikke et must at have et internationalt kørerkort, men vi anbefaler det meget.
  • Det er ulovligt at bruge din mobiltelefon, når du kører bil.
  • Vær opmærksom på, at nogle af billisterne i Tyrkiet især i storbyerne kører hurtigt og aggressivt, så kør forsigtigt.

  Hvis du gerne vil vide med om færdslen i Tyrkiet, så kan du besøge vores færdselsguide i Tyrkiet.

  Hvor kan jeg parkere min udlejningsbil i Antalya?

  Det er altid en god ide at tjekke om, der er en parkeringsplads omkring de attraktioner, man gerne vil til i nærmest alle storbyer, og Antalya er ikke en undtagelse, da der ikke er så mange andre parkeringsmuligheder ellers. Tæt på byens store attraktioner, burde der være parkeringspladser, såsom ved akvariet Antalya Aquarium. Dog hvis man ikke kan finde nogle parkeringsplader ved det sted, man skal hen, vil vi anbefale, at man enten bruger byens offentlige transport, eller prøver at finde nogle parkeringspladser, der er i gåafstand, da det bliver svært at finde noget på gaden.

  Hermed hvis man skal ind i den gamle bydel, som vi klart vil anbefale, at man gør, vil det faktisk være en god ide at parkere bilen udenfor bydelen, da gaderne derinde er meget smalle med parkede biler. Den gamle bydel er også fantastisk at gå rundt i, så det er heller ikke nogen dårlig ide.

  Antalya Lufthavn

  Antalya lufthavn, som hedder Antalya Havalimani på tyrkisk, ligger 13 km. nordøst fra Antalya centrum. Der er meget trafik i lufthavnen især i løbet af sommeren, eftersom Antalya er et populært turistmål for mange. Lufthavnen er nemlig den 3. travleste lufthavn i Tyrkiet og den 13. travleste lufthavn i hele Europa, hvor de f.eks. i 2016 havde cirka 19 millioner passagerer i lufthavnen i løbet af året.

  Der er 3 terminaler i lufthavnen nemlig to for internationale rejsemål og en for indenlandske. Opførelsen af lufthavnen gik i gang i 1996, hvor den blev færdig i 1998, hvor der kun var en terminal naturligvis terminal 1. I 2005 kom den anden terminal så, og i 2010 kom den tredje terminal. Ud fra disse terminaler flyver mange kendte flyselskaber, såsom SAS og Lufthansa, som flyver til mange forskellige lokationer rundt i Europa og i hele verden. SAS flyver f.eks. direkte til Billund og København.

  Officielt navn: Antalya Havalimanı(AYT)
  Adresse: Antalya Havaalanı Dış Hatlar Terminali 1, 07230 Muratpaşa/Antalya, Tyrkiet
  Tlf.: +90 444 7 423
  Hjemmeside: https://www.antalya-airport.aero/homepage

  Hvad kan jeg foretage mig i Antalya?

  Der er massere af attraktioner i Antalya, hvor der også er massere af variation i forhold til de attraktioner, der er. Der er museer, strande, historiske bygninger og meget mere. Din biludlejning i Antalya kan hjælpe dig med at komme ud til nogle af disse attraktioner især hvis de ligger lidt vej væk fra der, hvor du kommer til at bo. Vi har herunder lavet liste over nogle af de attraktioner, som vi anbefaler, at man tager hen og ser, når man er der.

  • Den Gamle Bydel Kaleiçi:
   Der er massere at se i den gamle bydel, og det er et fantastiske sted at gå en tur i. Bydelen er fyldt med genopbygget romerske huse, som i dag ligger hus til restauranter, små hoteller, souvenir butikker og kunst gallerier. Når man er der, er det must, at man tager hen til den centrale plads, hvor der er en smuk moske, som hedder Yiviliminare Moske, en fæstningsport og et storslående stenbelagt uretårn. I den gamle bydel er det også et must, at man tager hen til den smukke gamle havn, som også er fyldt med butikker og restauranter, og hvor man også kan bade.

  • Antalya Museum:
   Hvis du bare er lidt interreseret i Tyrkisk historie eller historie generelt og har brug for en pause for solen, så må du ikke gå glip af museet Antalya Museum. Museets samling består af de bedste fund fra denne Tyrkiske kyst, og rækkefølgen af udstillingerne gør, at du får et indblik i den Tyrkiske historie, som er lang og rig. Genstandene i udstillingen stammer helt tilbage til Bronzealderen, og mange af dem er fundet i Antalya eller tæt på.

  • Akvariet Antalya Aquarium:
   Akvariet Antalya Aquarium er en af de største akvarium komplekser i verden og har det største tunnel akvarium i verden, som er 131 meter i længde og 3 meter i bredde. Udover de flere tusinder arter af fisk, skaldyr osv., har akvariet også et reptil hus, hvor man kan se nogle af de farligste reptiler i verden. De har også et sted, hvor der er kunstigt lavet sne, og en biograf, hvor man virtuelt kan sejle ned i de forskellige have.

  • Stranden Konyaaltı:
   En af de bedste strande der er i området, som Antalya ligger i, er stranden Konyaalti, som ligger tæt på akvariet Antalya Aquarium. Det er populært sted om sommeren, og der er massere af faciliteter. Der er nemlig strandstole, som man kan leje, gode toiletter og bade og massere af butikker, cafeer og restauranter, så der mangler ikke noget, hvis vælger at bruge en dag på stranden.

  Bedste dagsture med din biludlejning i Antalya

  Hvis man gerne vil prøve at komme lidt ud for Antalys grænser, så er der også rigeligt med muligheder for det, især når man booker en billeje i Antalya med Auto Europe. Der er naturligvis massere af strande, man kan tage til, men der er også en mange historiske pladser og historiske bygninger, man kan tage til. Herunder er der nogle af de steder, som vi anbefaler, at man tager til, hvis man gerne vil udforske områderne udenfor Antalya.

  Stranden Çıralı:
  Stranden Çıralı er den strand, som de fleste der har været i Antalya, vil sige er den bedste strand i området, og her kan man sagtens få en dag til at gå. Det er det fordi, at den er i et virkelig fedt naturligt område, hvor der er bjerge i baggrunden. Stranden er dermed heller ikke fyldt med hoteller og resort, så dermed er den også lidt mindre fyldt op og turistagtig, som de andre er. Køreturen på en time og en halv derned er også virkelig flot, da man kører langs stranden, hvor man kan se udover havet, så dermed føles den heller ikke så lang.

  De varme kilder i Pammukkale og ruinerne i Hierapolis:
  Selvom de varme kilder i Pammukkale og ruinerne i Hierapolis er en køretur på lidt over 3 timer væk fra Antalya, så er det virkelig et sted, man skal overveje at tage hen. De varme kilder i Pammukkale er nemlig lavet af naturen selv i løbet af flere tusinder af år, og er terasser lavet af smukke kalksten. I disser terasser er dermed natur lavet pools, som er cirka 34 grader varme, så det er den perfekte måde at slappe af på med en fantastisk udsigt. Tæt på ligger ruinerne fra byen Hierapolis, som er kaldt den hellige by, da der er mange hellige pladser i byen. Det der er fedt ved byen er, at man ikke ved så meget om den, så dermed er det spændende sted at tage hen.

  Smukke Vandfald og Skove ved Düden og Kursunlu:
  Hvis du gerne vil have en natur oplevelse, når du er Antalya, så er der også muligheder for det, da der er rimelig mange parker omkring byen. De to parker, som vi vil anbefale, at man tager til, er parken Düden og parken Kursunlu, og begge parker ligger kun 20 km. væk fra Antalyas centrum. Begge parker har nemlig storslående vandfald, smukke skove og åer. Det der dog er forskellen på de to parker er, at Düden parken er kendt for dens skov med fyrretræer, og Kursunlu parken er kendt for, at der er skildpadder og andre spændende dyr ved dens åer.

  Tahtali Bjerget:
  Tahtali bjerget er cirka en køretur på lidt over en time væk fra Antalya, og er virklige et sted, som vi vil anbefale, at man tager hen, hvis man godt kan lide udsigter. Man kan nemlig komme op på bjerget ved hjælp af en svævebane, hvor man kan se ud over det fantastiske Tyrkiske landskab med andre bjerge og klipper men naturligvis også udover det smukke middelhav, som bjerget ligger tæt på. Deroppe kan du også få en professionel fotograf til at tage et billede af jer, så i får en unik souvenir for livet.

  Geografisk information og historie

  Antalya ligger på den sydvestlige kyst i Tyrkiet ud mod middelhavet. Byen ligger i provinsen, der har samme navn altså Antalya provinsen. Den er i et terrænet med massere af klipper, som man især kan se, når man tager til den gamle bydel. Dermed når man kommer lidt udenfor byen, er der også en masse bjerge. Byen ligger ovenikøbet også tæt på et anden kendt feriemål nemlig Alanya. På grund af at Antalya ligger der, hvor byen gør, er sommeren virkelig varm og tør, hvor gennemsnitstemperaturen er cirka på 30 grader om dagen. Vinteren er mild, hvor det regner ret meget. Det er dermed faktisk månederne april, maj, oktober og november, der er de bedste måneder at tage til stedet på, da det stadig er godt vejr, og temperaturen er også til at holde ud. Det er naturligvis med udgangspunkt i, at man gerne vil ud og se noget, da hvis man bare gerne vil ligge ved polen, så er det naturligvis i juni, juli eller i august, man skal tage afsted, da det er de måneder, hvor det er varmest.

  Byen Antalya blev grundlagt i det andet århundrede f.Kr. af kongen af Pergamum Attalus II Philadelphus og blev brugt som en havn. Attalus III Philometor Euergetes, som var sønnen af kongen, som grundlagde byen, gav så byen til Romerne. Derefter blev byen brugt til mange ting såsom at være en vigtig fæstning for tropper, som skulle til Palæstina og kæmpe. Byen blev derefter overtaget af den Ottomanske sultan i 1391, hvor den dog først blev en af del af det Ottomanske rige i løbet af det 15. århundrede. Ejeren af byen ændrer sig så igen efter at det Ottomanske rige blev delt mellem Italien, Frankrig og England i 1917 efter krigen, hvor Italien fik byen, hvor de så sendte tropper til byen i 1919. De tropper blev dog uddrevet i 1921 af Tyrkiske nationalister og dermed er byen den, den er i dag.

  Hvordan kommer jeg rundt i Antalya?

  Udover en udlejningsbil er der også andre måder at komme rundt på, som kan bruges ved de steder, som man ikke kan komme til med sin bil på grund af manglende parkeringsplader, smalle gader eller noget helt tredje. De offentlige transportmidler er heller ikke særlig dyre og plejer at komme til tiden. Herunder er de mest brugte offentlige transportmidler.

  Busser og Minibusser:
  Busserne i området er nok den bedste måde at komme rundt på i forhold til de offentlige transportmilder. De kører nemlig nærmest til alle bydele og til alle de vigtigste attraktioner. Det kan dog være uoverskueligt at vide, hvor de forskellige busser kører hen, da der nogle gange på busserne godt kan stå ord med uforståelige Tyrkiske bogstaver eller kun en del af stedets navn, hvor bussen kører hen. Nedenunder er der dog nogle af de overskrifter, og dermed hvor de busser kører hen, som du kan gå efter.

  • Müze - kører til Antalya Museum
  • Terminal eller Otogar – kører til bus terminalen
  • Üçkapılar – kører til Hadrians port
  • Karaali eller Park – kører til Karaalioğlu Park
  • Konyaaltı – kører til Konyaaltı strand
  • Lara – kører til Lara strand

  Sporvognen:
  Sporvognen er også en god mulighed for at komme rundt i byen med dens 10 stop, som går fra den ene ende af byen til den anden. Det er et speciel godt transportmiddel for turister, da den stopper virkelig tæt på mange af de bedste turistattraktioner. Hvis man ikke bor tæt på sporvognene, så vil det være en ide at enten køre op til den med sin udlejningsbil eller at tage en bus hen til den.

  Taxier:
  Der er naturligvis som i mange andre storbyer taxier i Antalya, hvor de taxier, der har et taxi licens, er gule og har registreringsnumre på siderne. Taxaer er naturligvis den hurtigste og den mest behagelige måde at komme frem til der, hvor man skal hen. Dog skal man lige have i mente, at nogle af attraktionerne er langt fra hinanden, så dermed også på grund af trafikken kan nogle af turene blive lange og dermed dyre.

  Nyttige links

  Turistinformationer