Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I TYRKIET

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Tyrkiet

  Generel information
  Tyrkiet har et omfattende vejnet der forbinder byer og turistområder. Derudover er den tyrkiske regering igang med at istandsætte mange veje, og vil fremover fortsætte dette projekt. Der er generelt et lavt antal af biler på vejene i Tyrkiet i forhold til international standard. Overalt i Tyrkiet er der meget at se og opleve. F.eks. storbyerne Izmir og Istanbul med deres blanding af modernitet og gammeldags charme. Derudover har Tyrkiet et utal af fantastiske badestrande.

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 21 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Sikkerhedsseler er lovpligtige, og for nogle bilkategorier er maksimums alderen 70 år. Barnesæder er ikke lovpligtige, men anbefales alligevel.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Tyrkiet er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 80 km/t
  • Motorvej: 120 km/t

  Vejregler
  I Tyrkiet kører man i højre side af vejen, og overhaler kun venstre om. Det anbefales at være meget opmærksom som fører i Tyrkiet, da det ikke er et utænkeligt scenarie, at der pludselig er en fårehyrde eller lignende, der vælger at krydse vejen med op til flere hundrede får.

  Tankstationer
  Tankstationer er normalt åbne fra 06-22. Langs med motorveje findes også døgnåbne tankstationer.

  Afgifter
  Der er få betalingsveje ved car rental i Tyrkiet.

  Parkering
  Det er anbefalet at finde udpegede parkeringsområder, hvor skilte angiver parkeringsregler. Parkeringsembedsmænd overvåger gader og opkræver gebyrer for parkering på gaden. De fleste byer har garager og offentlige parkeringspladser.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.

  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer.De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejslejer er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme.