Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I IZMIR

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning i Izmir – Find din perfekte leje

  Med Auto Europe finder du det bedste valg for en biludlejning i Izmir og til den bedste pris. Vi tilbyder et stort udvalg af køretøjskategorier og yderligere tjenester til din ferie. Drag samtidig fordel af at abonnere på vores nyhedsbrev, som holder dig opdateret om alle de seneste rabatter på biludlejning for de vigtigste turistmål i verden. Når du bestiller direkte via nyhedsbrevet får du ekstra rabatter. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her.

  Izmir gik før i tiden under det latinske navn Smyrna. Med en befolkning på over 4 millioner er Izmir en af Tyrkiets tre største byer efter Istanbul og Ankara. Desværre blev mange historiske bygninger ødelagt af brande og jordskælv i den græsk-tyrkiske krig. Men Kadifekale, der er et gammelt slot ligger stadig højt over byen. Ved foden af bjerget ligger Agora den gamle markedsplads. Izmirs grønne område ligger i Kültür Park og ønsker man en flot gåtur, bør man helt klart opleve Izmir's promenade, Kordon. Med din billeje i Izmir kan du hurtigt og billigt nå de omkringliggende attraktioner.

  Kun en times kørsel vest for Izmir når man til Cesme, der er kendt for sine vidunderlige hvide sandstrande og derfor et af de vigtigste turistmål. Du kan også besøge badebyen Kusadasi, som også er tilgængelig via motorvejen. Andre historiske steder, som du skal besøge med din udlejningsbil i Izmir, er Teos, som er en smuk fiskerby, Sigacik,Ephesos og Priene, hvor du kan beundre gamle templer. Bodrum var engang en idyllisk fiskerby og er i dag blevet en feriemagnet i Tyrkiet de sidste 50 år. Især forfattere, intellektuelle, kunstnere og musikere har gjort denne energiske by til sit andet hjem. Den livlige kulturelle scene og et livligt natteliv samt ideelle betingelser for en fantastisk strandferie efterlader intet til fantasien.

  Trafik

  En fremragende infrastruktur leveres af regionens økonomiske center med sin internationale lufthavn, de mange jernbanelinjer og motorveje. I almindelighed er trafikmængden i centrum af Izmir imidlertid steget enormt de seneste år, som det er overalt i Tyrkiets storbyområder. Usikre chauffører kræver derfor meget opmærksom ved kørsel i byerne. Der kan være behov for en stille og rolig kørestil.

  Som turist kan det være tilrådeligt at anvende offentlig transport eller taxi og parkere bilen på sit eget hotel, hvis man vil udforske det centrale centrum. Som god service tilbyder hotellerne generelt deres parkeringspladser til turister. For ture udenfor byen eller til andre destinationer er det forholdsvis nemt at anvende sin biludlejning i Izmir. Glem ikke at tilføje en GPS, så du nemt og bekvemt kan komme til din destination. Find flere tips til kørsel i Tyrkiet her.

  Parkering

  Parkering på gaden anbefales kun for en kort periode, da det er mere anbefalesværdigt at anvende et parkeringshus. De er tilgængelige i hele byen. Der er parkeringspladser omkring centralstationen Alsancak, hvor du kan parkere dit udlejningsbil sikkert.

  Geografisk information

  Beliggende lige midt i Det Ægiske Hav ved Izmir-bugten, er byen Izmir et ideelt udgangspunkt for at udforske den tyrkiske ø på. På den anden side af havet ligger den græske hovedstad Athen. I luftlinje er der kun 300 kilometer mellem byerne. Foråret og efteråret er behageligt tempererede og derfor de foretrukne rejsetider. Til gengæld er der relativt høje temperaturer i sommermånederne, da de når langt langt over 30°C.

  Izmir Lufthavn

  I 2006 blev en ny international terminal færdiggjort. I samme år startede IzAir, som er et privatflyselskab og har hjemmebase i Izmir. Izmir Lufthavn er en international lufthavn opkaldt efter den tidligere tyrkiske premierminister Adnan Menderes. Lufthavnen er den fjerde største lufthavn i Tyrkiet med hensyn til passager- og fragttrafik.

  Officielt navn: Adnan Menderes Airportem
  Adresse: Gaziemir / Izmir, Tyrkiet
  Lokation: Adnan Menderes Lufthavn ligger 18 kilometer uden for byen.
  Hjememside: www.adnanmenderesairport.com
  Telefon: +90 232 455 0000

  Offentlig transport

  Metro
  Netværket har kun en enkelt linje, men den fører dig komfortabelt fra lufthavnen til Konak inde i byen på bare 30 minutter.

  Bytog
  Siden 2010 er der to S-Bahn linjer. Fra Alsancaks hovedbanegård kan du nemt rejse til de omkringliggende områder. Ruten til lufthavnen betjenes også af S-Bahn. Regionale tog kører også til mange destinatioer fra hovedbanegården.

  Fjerntog
  Moderne nattog kører fra Izmir via Afyonkarahisar til Konya. Om dagen kan du køre til Bandirma, hvor du kan tage en højhastigheds færge til Istanbul. Også Ankara er nemt tilgængelig med ekspresstog fra Izmir.

  Færger og skibe
  Istanbul har den største havn i landet, hvor Izmir er den næststørste i Tyrkiet. Talrige bil- og passagerfærger er i drift herfra. Tidligere var havnen i Izmir også en NATO-flådebase.

  Nyttige links

  Turistinformation Istanbul