Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I ISTANBUL

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Istanbul – Byen på de 7 bakker

  En by med en historie der går tilbage til andet årtusinde f.Kr., som nu er et multikulturelt centrum med en dyb hedonistisk, afslappende, pulserende atmosfære og venlige, gæstfrie lokale.

  En by omgivet af historie og skatte fra det osmanniske imperium og den æra, hvor Konstantinopel blev omdøbt til Istanbul, efter en voldsom 53 dages belejring af Sultan Mehmed, lederen af det osmanniske imperium.

  Istanbul er en af de mest populære og velbesøgte byer i verden. Tusindvis af mennesker strømmer årligt til byen for at suge den arkitektoniske skønhed til sig, og mest af alt for at lære om det osmanniske imperiums historie og hvordan Istanbul blev den by, den er i dag.

  Nyd de kulinariske lækkerier i Istanbul, som den traditionelle Shwarma kebab, eller besøg en anden perle i Istanbul, Grand Bazaar, et marked der har eksisteret så tidligt som 1455 og har mængder af spændende gyder at gå igennem for at opleve kulturen og godbidderne, der tilbydes.

  Istanbul er den perfekte start på et fantastisk eventyr, hvor man udforsker andre storslåede byer i kørselsafstand som for eksempel Bursa, der er kendt for sine smukt byggede moskeer fra starten af de osmanniske imperieres herskende dage.

  Disse bygninger lyser op om aftenen og giver dig en endnu stærkere følelse af at være en del af de fantastiske byer, hvor man nyder de lokales selskab og store gæstfrihed.

  Med biludlejning i Istanbul kan du udforske den historiske by, rejse fra sted til sted, og besøge nogle af de mest fantastiske arkitektoniske bedrifter fra det osmanniske imperium ved hjælp af Auto Europe. Hos Auto Europe værdsætter vi kundernes samlede oplevelse og gør alt for at sikre, at de får en vellykket leje, selvom det ikke er vores biler de lejer. Det afspejler sig i de biludlejningsanmeldelser fra Istanbul du kan læse på anmeldingssiden.

  Hvordan er trafikken i Istanbul?

  Istanbul er kendt som en af de travleste byer med mest trængsel, rangeret på 15. pladsen i verden. Det anbefales, at hvis du skal bruge vejene i de indre byer, bør du undgå myldretiden fra kl. 08.00 til 10.00 og 17.00 til 20.00.

  Store veje forbinder alle turistdestinationer i og omkring byen, hvilket gør billeje i Istanbul til en fantastisk mulighed for en køretur rundt i den nordlige del af Tyrkiet. Ifølge loven skal førere være 18 år eller ældre, og har pligt til at have deres kørekort og id til stede, når de betjener et motorkøretøj. Kontroller dog, når du booker din bil, at den leverandør du har reserveret hos ikke har et andet krav til mindstealder.

  For mere information om, hvordan man kører i Istanbul, klik her.

  Hvor kan jeg parkere min udlejningsbil i Istanbul?

  Det centrale Istanbul er fuld af liv, og parkering kan være lidt vanskelig. Parkering på de større veje kan være en udfordring,så det tilrådes at parkering på enhver hovedvej undgås for enhver pris, da det er meget sikrere og mere praktisk at parkere på en af de mange lettilgængelige kommunale parkeringspladser som er spredt over hele byen.

  Istanbul lufthavn

  Istanbul lufthavn åbnede officielt i april 2019. Dele af den er stadig under opførelse, og den vil ikke være helt åben i mindst et årti mere. Istanbul Lufthavn bliver et af verdens største og mest moderne lufttransportknudepunkter, når den er fuldt åben og forventes at transportere 200 millioner passagerer pr. år.

  Istanbul lufthavn (IST)
  Hjemmeside: www.istanbulhavalimani.com
  Telefon: +90 444 1442
  Adresse: Tayakadin Mahallesi, Terminal 1, 34283 Arnavutkoy/Istanbul

  Hvad kan jeg foretage mig i Istanbul?

  Istanbul er fyldt med historiske skønheder du kan besøge. Duften og den omgivende atmosfære i Grand Bazaar overvælder dig. Støjen får dig til at føle dig som transporteret til middelalderen, imens du købslår med lokale håndværkere om de enkleste gaver. Det hele fremhæver den magiske by Istanbul, som er et godt udgangspunkt for at besøge andre historisk rige byer som Ankara. Vi har sammensat et par anbefalinger til kendte steder at besøge i Istanbul nedenfor.

  • Den blå moske (Sultan Ahmets moske): Et fantastisk arkitektonisk kig på nogle af imperierne der herskede i Istanbul. Denne bygning, bygget mellem 1609 og 1616, står stadig i dag som et centrum for tilbedelse, og er samtidigt åben så offentligheden kan suge den historiske bygning og skønheden i moskeen til sig. Mosaikdesignene og de farverige fliser i hele bygningen giver dig en fornemmelse af at være midt i Istanbul's historie.

  • Kizil Adalar: Et af de mest overvældende steder omkring Istanbul er de 9 små øer spredt rundt i dette område. De er hovedsageligt bilfrie, så bilerne bliver nødt til at blive i de sikrede havne. Den panoramiske udsigt på disse øer giver dig en vidunderlig indsigt i den mere fredelige side af Istanbul. Små restauranter og cykeludlejninger er tilgængelige på disse øer, hvor du kan udforske og slappe af selv, eller i dine turgrupper, og nyde den slående udsigt overalt omkring dig, samt tage en pause ved en af de små hytterestauranter for at indtage forfriskninger. Lyden af stilhed og den omgivende atmosfære er noget man ikke må gå glip af.

  • Grand Bazaar: Aromaen af brændende røgelse og støj fra købslående kunder vil gøre dit besøg helt specielt, især hvis du har et skarpt øje for et godt køb. Der er over 50 gader med overdækkede markeder og over 4000 butikker til din rådighed. Basaren blev oprettet i 1455 og er stadig en af de største turistattraktioner i Istanbul; du kan købe alt på markederne, fra krydderier til tyrkisk te.

  • Hagia Sophia: En tidligere græsk kristen katedral der blev overtaget af det osmanniske imperium og konverteret til en moske i 1453. Den står nu som et museum og er globalt kendt for sine storslåede, enorme, farverige kupler. Denne bygning giver dig en følelse af at tage på rejse fra 537 e.Kr. til nutiden, og stemningen og de dygtigt designede kupler fører dig ind i en anden dimension af historien.

  De Bedste dagture med biludlejning i Istanbul

  Biludlejning i Istanbul er let, når du booker hos Auto Europe. Nedenfor har vi sammensat et par steder, som er et must at besøge.

  Burc strand

  Hvis du kan lide sandstrande, er Burc strand ved Sortehavets kyst et sted du bør besøge. Engager dig i vandsportaktiviteterne, der opererer dagligt, eller bare hav en sjov dag med familien. At se solnedgangen og tage naturens skønhed ind ved at kigge ud over det sorte hav på Burc strand, er en mulighed man ikke må gå glip af.

  Kulinariske ture

  Hvis du er en madelsker, vil du nyde at deltage i de regelmæssige kulinariske ture rundt i Istanbul med mulighed for at fordybe dig i de fantastiske lækkerier, fra traditionelle kebabs til signaturretter som Karniyarik. Turene køres regelmæssigt fra Grand Bazaar og Istanbul centrum og tager dig dybt ind i byen og dens kulinariske skatte.

  Topkapi Sarayi palads

  Dette palads blev bygget af de Osmanske sultaner, og er endnu et eksempel på den fantastiske arkitektur i Istanbul. Føl historiens vingesus i dette historiske monument, hvor lederne af det Osmanniske emperium levede fra 1478 til 1853. Det kan absolut anbefales at gå en tur gennem paladsets magiske haver og besøge kaffebaren , hvor du kan nyde udsigten over det gyldne horn.

  Hodjapasha dervish dans

  Besøg dette 550 år gamle ombyggede tyrkiske bad og nyd den traditionelle te, medens du oplever det komplekse musikalske repertoire og de mange hvirvlende Dervish-danse, der repræsenterer menneskets rejse til perfektion gennem krop, sind og kærlighed. De venlige lokale værter gør oplevelsen endnu mere uforglemmelig.

  Miniatürk

  En af de sjoveste parker i Istanbul er denne miniature by.Forestil dig alle attraktioner og ikoniske steder fra hele Tyrkiet samlet på et sted! Miniatürk er en park, der viser dem alle som kunstværker, så du kan undersøge dem nærmere og se alle detaljerne ovenfra. Det bedste tidspunkt at besøge parken er om aftenen når det hele er oplyst, og man virkelig kan se det utrolige arbejde, der er gjort for at skabe et så fantastiskt sted.

  Geografisk information og historie

  Istanbul (oprindeligt Byzantion)blev grundlagt ca.660 f.kr. som en græsk koloni. Byens placering på begge sider af Bosporusstrædet gjorde den til et knudepunkt i handelen med andre samfund langs Sortehavets kyster. I 146 f.kr. overtog Romerne byen, og kejser Konstantin gjorde den til hovedstad for hele romerriget i 330 e.kr. Ved samme lejlighed skiftedes navnet til Konstantinopel. Da det vestlige romerrige faldt til ottomanerne i 1453, blev den muslimsk hovedstad for det enorme ottomanske emperium under navnet Istanbul. Den forblev hovedstad indtil 1922, hvor Tyrkerne flyttede hovedstaden til Ankara på grund af den mere centrale placering i landet.

  Istanbul er fuld af historiske skatte og arkitektoniske mesterværker spredt over hele byen, og er nu en af de største byer i verden med en anslået befolkning på 15 millioner. Istanbul forbinder Marmarahavet og Sortehavet, der forbinder Europa med Asien. Dette område har altid været et knudepunkt for spænding, da disse kanaler er blevet brugt og stadig er i brug til import af olier og ædle metaller fra hele verden.

  Hvordan kommer jeg rundt i Istanbul?

  Den perfekte måde at gå på udforskning og sightseeing er med billeje i Istanbul. Du kan også købe et såkaldt Kart kort i lufthavnen, som du fylder kredit på og efterfølgende anvender på tog og sporvogne til at rejse rundt i byen. Dette er den ideele løsning i den tunge trafik i myldretiden. Enkeltture er ikke helt billige. Busser, tog, sporvogne og taxaer er tilgængelige i hele byen, og som en spændende oplevelse kan du leje en offentlig cykel at køre gennem Grand Bazaar på, og nyde den livlige kultur.

  Taxa

  Taxaer er let tilgængelige i hele byen og er en af de mest omkostningseffektive måder at komme rundt i de travle gader i Istanbul. Desværre handler de udelukkende med kontanter, og modtager ikke kreditkortbetalinger.

  Bus

  Offentlige busser er et af de langsomste transportmidler rundt i Istanbul, og det anbefales at du køber et af de førnævnte Kart-kort, som der fyldes kredit på til brug på busser i stedet for at betale kontant.

  Sporvogne

  Sporvogne er et mere populært offentligt transportmiddel, da de kan skære igennem den travle trafik og er en meget billig løsning på transport rundt i byen. Sporvognsstoppesteder er spredt på de fleste hovedruter, og er godt skiltet. Kart-kortet kan også bruges på sporvogne.

  Cykler

  Cykler kan lejes fra adskillige butikker rundt om i Istanbul, og anmeldelserne er fremragende. For en autentisk oplevelse med at cykle gennem den gamle bydel eller den store bazaar, er cykeludlejning den perfekte løsning, og så billigt som 40 lira pr. dag. Zirve cykeludlejning er en af de bedste i Istanbul.

  Tog

  Oplev Istanbuls højhastighedstog i aktion, de er et nationalt netværk, der opererer i Tyrkiet og forbinder alle større hotspots fra Izmir til Ankara. Køreplaner for togene er tilgængelige i byens metrostationer og kan også findes online.

  Nyttige links

  Istanbul Turist Information