Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE FRA AALBORG LUFTHAVN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning fra Aalborg lufthavn - Oplev Danmarks kulturby!

  Langt oppe i Nordjylland finder du denne universitetsby, som bringer dig vikinghistorie, et malerisk middelalderligt centrum, og ultramoderne arkitektur på et og samme sted. Aalborg betegnes som Nordjyllands hovedstad, og er hjem for 116.000 mennesker, hvilket gør den til Danmarks fjerde største by. Byen var tidligere kendt som en nedslidt arbejderby, men har i de seneste årtier gennemgået en veritabel forvandling til nu at være Nordjyllands kulturhovedstad, og blev endda kåret Europæisk kulturhovedstad i 2017. Her finder du skønne restauranter med mad fra hele verden, kulturoplevelser i verdensklasse og mængder af oplevelser for børn og voksne. Med biludlejning fra Aalborg lufthavn kan du opleve de smukke landskaber området, besøge historiske landemærker og nyde kysten ved Limfjorden. Aalborg har en historie som går mere end 1000 år tilbage. Der er fundet beviser på beboelse tilbage til 800-tallet, og fra 1035-1042 slog Hardeknud mønter her. Fra disse mønter kender man navnet ”Alabu”, som er den ældste benævnelse af byens navn. I middelalderen voksede Aalborg til en af Danmarks største byer, og den blev i år 1342 tildelt købsstadsrettigheder. Op gennem 1500- og 1600-tallet var eksporten af korn til Norge samt sild og stude til Tyskland med til at byen voksede voldsomt, men med tabet af Norge i 1814 var byen tvunget til at flytte fokus til industri, hvilket sikrede yderligere vækst. Siden 1970’erne har industriens betydning for byen mindskedes, og aalborg har udviklet sig til en moderne mini-metropol, med fuld fokus på uddannelse, kunst og kultur.

  Når du har hentet din lejebil fra Auto Europe, kan du køre til ”Kunsten,” Aalborgs museum for moderne kunst. Bygningen er et kunstværk i sig selv, tegnet og designet af Alvar Aalto, Elissa Aalto, og danske Jean-Jaques Barüel i 1968. Byggeriet er udført i hvid marmor, og stod færdigt i 1972. Indenfor finder du hovedsageligt moderne kunst fra år 1900 og frem, blandt andet de verdensberømte COBRA-værker. Ca. 15 minuter derfra ligger Lindholm Høje, et omfattende vikingegravsted og et af landets smukkeste fortidsminder fra jernalderen og vikingetiden. Her findes næsten 700 grave fra tiden mellem år 400 og ca år 1000. Her er også et museum med udstillinger om vikingerne og oldtiden i området omkring Limfjorden. Gå ikke glip af Budolfi kirke, Aalborgs domkirke, som er opkaldt efteer helgenen St. Botholphus. På dette sted stod først en trækirke fra omkring år 1000, hvorefter der byggedes en romansk kirke i det 12. århundrede. Fundamentet til denne kirke ses stadig i domkirkens krypt. Den nuværende kirke er bygget i etaper fra ca. år 1399 og helt frem til 1942-1943, hvor der blev bygget til på koret og kapelbygningen. Interessant er også, at kirken har fire identiske ure, som peger mod hvert sit verdenshjørne. Vel indenfor vil du blive betaget af de fantastiske kalkmalerier, altertavlen i tidlig barok-stil, det storslåede orgel og relieffer og udskæringer i verdensklasse. Hvis I brænder for koncerter, er Musikkens hus på musikkens plads et absolut must. Bygningen er i sig selv et mesterværk, designet af Coop Himmelb(l)au, og færdigbygget i år 2014. Huset rummer 20.000m2 med fem scener og fire koncertsale samt andre faciliteter. Her kan du opleve Aalborg symfoniorkester såvel som et væld af andre koncerter, opera, stand-up komedie og meget andet. Alt dette samt shopping, markeder og smuk natur kan du opleve med billeje fra Aalborg lufthavn. Ønsker du yderligere information om oplevelser omkring Aalborg, for eksempel en dagtur til Frederikshavn, kan du finde råd og tips til færdselsregler og meget andet i vores guide til biludlejning i Danmark.

  Information om lufthavnen

  Aalborg lufthavn er Danmarks tredje største lufthavn, og er placeret kun 6km fra Aalborg centrum. Det er en topmoderne lufthavn, som tilbyder både indenrigsflyvninger til bl.a. København og udenrigsflyvninger til det meste af verden. Lufthavnen blev bygget ttil privat brug i 1936, men blev åbnet som den første offentlige provinslufthavn i 1938. Under anden verdenskrig blev den besat af tyskerne på grund af sin strategiske placering, og blev benyttet som luftbro til invasionen af Norge. Aalborg lufthavn har idag 12 gates, og ni standpladser som betjener ca 1,5 millioner passagerer om året.

  Aalborg lufthavn (AAL)
  Officielle navn: Aalborg Airport
  Adresse: Ny Lufthavnsvej 100, 9400 Nørresundby, Danmark
  Beliggenhed: : Aalborg lufthavn ligger ved Lindholm, Nørresundby, ca. 6 kilometer nordvest for Aalborg.
  Flyselskaber som opererer fra Aalborg lufthavn: Størstedelen af ruterne er sæsonpræget, og du kan med Norwegian og SAS flyve direkte til København. Lufthavnen betjener nogle af verdens største flyselskaber såsom Lufthansa, Air France og British Airways. Om sommeren kan man ligeledes flyve til Philadelphia med American Airlines.

  Hvor kan jeg afhente min udlejningsbil i Aalborg lufthavn?

  Med henblik på passagerernes bekvemmelighed, kan man afhente en biludlejning i Aalborg lufthavn i ankomsthallen, eller i et parkeringshus en kort tur med en shuttlebus derfra. Det er enkelt og overskueligt. Dog når man booker sin billeje, skal man tænke sig om i forhold til hvilket tidpunkt, man vælger at afhente bilen på. I fohold til det skal man nemlig for eksempel tænke på, hvor lang tid det tager at komme hen til udlejningsfirmaet. Især hvis man kommer med fly, så tager det mange gange mindst en halv time at komme ud af flyvet, så dermed vil det måske være en idé at booke bilen en halv time efter, at du lander. Udover det vil det også være en idé at skrive flynummeret på reservationen, så udlejeren kan følge flyvet. Hvis man dermed også skal med en shuttelbus ud til der, hvor man skal afhente bilen, så skal man også tænke hvor lang tid, det tager og måske endda udskyde afhentningstidspunktet yderligere et kvarter.

  Avis biludlejning i Aalborg lufthavn Avis i Aalborg lufthavn
  Ny Lufthavnsvej 100,
  Nørresundby, Danmark 9400

  +45 7024 7744
  Åbningstider:
  Mandag - Fredag: kl. 8 - 22:45. Lørdag - Søndag 9:30 - 22:45
  Hertz biludlejning i Aalborg lufthavn Hertz i Aalborg lufthavn
  Ny Lufthavnsvej 100,
  Nørresundby, Danmark 9400

  +45 33 179 080
  Åbningstider:
  Mandag - Fredag: kl. 7 - 21. Lørdag - Søndag 8 - 21
  Alamo biludlejning i Aalborg lufthavn Alamo i Aalborg lufthavn
  Ny lufthavnsvej 100
  Nørresundby, Danmark 9400

  +45 702123 53
  Åbningstider:
  Mandag - Fredag: kl. 8 - 22:30. Lørdag 9 - 17. Søndag 13 - 21
  Europcar biludlejning i Aalborg lufthavn Europcar i Aalborg lufthavn
  Ny Lufthavnsvej 100
  Nørresundby, Danmark 9400

  +45 98 175355
  Åbningstider:
  Mandag - Fredag: kl. 7 - 23:30. Lørdag - Søndag 9 - 23:30.

  Terminaler

  Aalborg lufthavn har alt placeret i en enkelt terminal som er tegnet af det verdensberømte danske arkitektfirma Schmidt, Hammer og Lassen. Check-in og afgang foregår i midten af bygningen, og ankomst 1 og 2 er i hver sin ende.

  Lufthavnens faciliteter

  Terminalen i Aalborg lufthavn har det meste. Her findes et webrum med trådløst internet, legerum til børnene, en frisør, cafe, restaurant, en massør og dutyfree shop. Som en vigtig del af dansk kultur findes her naturligvis også en pølsevogn.

  Hvordan kommer jeg til og fra Aalborg lufthavn?

  Når du har afhentet din billeje i Aalborg lufthavn er der en kort køretur på ca. 6km til Aalborg. Her er direkte adgang til hovedvej 55 til Løkken (40km) mod nord og Aalborg mod syd, til motorvej E45 til bl.a. Frederikshavn (66km) og motorvej E39 Til Hjørrring (48km) og videre til Hirtshals (64km). Yderligere findes busser som går nordpå til Thisted, Blokhus, Aabybro, Hjørring og flere andre et par gange i timen. Mod Aalborg kører bus 12 til universitetet, og bus 70 og 71 og 200 mod Aalborg busterminal regelmæssigt.

  ParkeringS tips

  I Aalborg finder du godt 4000 P-pladser, fordelt over hele midtbyen. Der er både P-huse og parkeringspladser i det fri. Der er både kommunalt ejede og privat ejede pladser, og de fastsætter hver især parkeringstaksten. Vi henviser til begge typer p-pladser, fordi de alle er offentligt tilgængelige. De 1300 korttidsparkeringspladser skal gøre det nemt for alle at finde en plads i byen, og samtidigt imødekomme ønsket fra midtbyens indehavere af p-licens om let parkering. Med en p-licens kan du parkere så længe du ønsker på de tidsbegrænsede parkeringspladser, typisk langs kantstenen. Uanset tidspunkt kan du altid finde en ledig plads i nærheden af dit ønskede mål, specielt hvis du kan gå en kort tur, imens du nyder byens charme. I parkeringsanlæggene er der oftest ledige pladser - også i myldretiden. Betalingsområderne er opdelt i 2 takstzoner - den røde takstzone til 16 kr., som dækker kommunens pladser på de centrale pladser, og den grønne takstzone til 7 kr., som dækker p-pladserne uden om den røde takstzone. I den grønne takstzone kan man betale enten på timebasis, med dagskort, månedskort eller årskort. I den røde takstzone betales udelukkende på timebasis. Betalingen sker via p-automater eller med mobilbetaling. Aalborg City har udviklet app'en 'Aalborg City', der informerer om de ledige P-pladser i byen. Dermed kan du planlægge hvor du skal parkere allerede på hotellet. På den måde undgår du spildtid og frustrationer på din tur. App'en er gratis. I selve Aalborg lufthavn finder du 5000 p-pladser, som alle er gratis at benytte. Det er også der du henter og afleverer din lejebil.

  Nyttige link

  Aalborg lufthavns hjemmeside