Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I UNGARN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Ungarn – Garanti for de bedste priser

  Auto Europe er en international biludlejningsformidler med 60 års erfaring i biludlejningsbranchen. Takket være vores stærke partnerskaber med de bedste internationale og lokale biludlejnignsfirmaer er vi i stand til at tilbyde en uovertruffen service samt konkurrencedygtige priser på over 24.000 lokationer i 180 lande verden over. Disse samarbejder gør, at vi er i stand til at tilbyde vores kunder et stort udvalg af biltyper og afhentningssteder; du kan frit vælge mellem togstationer, lufthavne og bykontorer. I Ungarn har vi naturligvis afhentningsstationer i de de 12 største byer. Vi tilbyder dig både kvalitet og fleksibilitet! Du kan let kontakte os på 80 90 18 60 for, at arrangere din billeje i Ungarn.

  Få mest ud af din billeje!

  Ungarn er ved at blive et populært turistmål med den vedligeholdte kulturarv og historie fra tidligere krige. Landets charme tiltrækker rejsende i alle aldre. Kør lejebilen gennem landets perle Budapest og find vejen gennem gamle gader i jagten på den udsmykkede og majestætiske arkitektur, der gør byen til epicentret for centraleuropæiske kultur. Når man er klar til at udforske Ungarns spektakulære naturlige skønhed, kan man køre sydøst for Balatonfoldvar, hvor man kan slappe af i de smukke kurbade, dase i historiske varme kilder og nyd ferien ved en af de største søer i Europa, Balaton. En biludlejning fra Auto Europe vil gøre din ungarske ferie et eventyr du ikke lige glemmer. Kør hvorhen du vil og brug den tid du har brug for - ferien foregår i dit helt eget tempo.

  Kørselsregler og tankstationer

  Når man kører på de ungarske veje, vil man hurtigt finde ud af, at motorveje og hovedveje er fint velholdte, mens nogle af de sekundære veje kan være temmelig ru og dækket med grus. For at få mest ud af din billeje i Ungarn skal man være opmærksom på de vejledende regler for kørsel i Ungarn. Nedenfor finder du en kort oversigt:

  • Børn under 12 år skal sidde i den bageste del af bilen.
  • Der må ikke drejes til højre ved rødt lys.
  • Giv plads til sporvogne og busser - de har førsteretten.
  • Ved færdselsuheld på større veje der skaber kødannelser skal man huske, at lave en nødbane. Man skal derfor trække ud til den side man holder i, så der bliver plads mellem sporene til ambullancer og politi.
  • Brug af mobiltelefon er kun tilladt ved brug af et headset.
  • Bliver man stoppet for en trafikforseelse, skal du betale bøden på stedet i ungarsk valuta.
  • Vær opmærksom på, at politiet jævnligt stopper køretøjer for dokumentcheck - alle passagerer bør bære identifikationspapirer.
  • Ungarn har en nul-tolerance lov for spirituskørsel. Det betyder, at man ikke må køre, hvis man har fået alkohol overhovedet.
  • Tankstationer i Ungarn har normalt åbnent fra 6.00 til mellem 20.00 og 22.00. Mange af stationerne på motorvejene har åbent 24 timer i døgnet. Shell, BP, Aral og AGIP er de mest sete tankstationer i Ungarn.

  For mere information om, at køre din lejebil i Ungarn, kan du klikke her.

  Vejafgifter

  I Ungarn kræver følgende motorveje en bommærkat eller vignette: M1, M3, M5 og M7. Disse klistermærker kan købes på tankstationer og motorvejene og kan tilpasses til at passe varigheden af din rejse.

  Aldersvilkår

  Du skal være mindst 21 år og have haft dit kørekort i et år for at leje en bil i Ungarn. Hvis du er yngre end 25, kan du blive påkrævet et ekstra ung-chauffør-gebyr afhængigt af dit køretøj og leverandør. Du skal have et internationalt kørekort for at køre i Ungarn.

  Valuta

  Den ungarske valuta er Forint (Ft, HUF) med mønter i værdierne 5 ft, 10 ft, 20 ft, 50 ft og 100 ft og sedler i værdierne 200 ft, 500 ft, 1000 ft, 2000 ft, 5000 ft, 10.000 ft, og 20,000 ft. 100 DDK svarer ca. til 4230 forint. Euroen er ved at blive mere accepteret i Ungarn, hvilket betyder man skal sørge for at tjekke kursen for at undgå stejle satser. Pengeautomater er let tilgængelige for rejsende i hele Ungarn og de fleste accepterer større kredit-og hævekort. Større kreditkort (Visa, MasterCard og American Express) er almindeligt accepteret i Ungarn. Mens du vil være i stand til at bruge disse kort på mange restauranter, butikker, hoteller, biludlejninger, rejsebureauer og benzinstationer, er de normalt ikke accepteret på museer, supermarkeder, eller tog-og busstationer.

  Tidsforskel

  Ungarn befinder sig i den samme tidszone (GMT+1) som Danmark og benytter samme sommertidsperiode.

  Ordbog

  Det siges, at det ungarske sprog (Magyar) er en af de mest udfordrende sprog at lære. Heldigvis tales engelsk jævnligt i Ungarn, især blandt yngre mennesker.

  Nedenfor finder du nogle ungarske ord og vendinger, der kan være gode at kende, når de rejser uden for byområderne;

  Godmorgen - Jó reggelt
  God eftermiddag - Jó napot
  Godaften - Jó estét
  Godnat - Jó éjszakát
  Farvel - Viszontlátásra
  Vær så venlig - Kérem
  Tak - Köszönöm
  Det var så lidt - Szívesen
  Undskyld mig - Elnézést
  Undskyld - Bocsánat
  Ja - Igen
  Nej - Nem
  Indgang - Bejárat
  Udgang - Kijárat
  Godt - Jó
  Dårligt - Rossz
  Drikkevand - Ivóvíz
  Toilet/vaskerum - WC/Mosdó
  Hvor meget koster dette? - Mennyibe kerül?
  Tager I kreditkort? - Hitelkártyát elfogadnak?
  Hvor er toilettet/vaskerummet? - Hol van a WC/mosdó?
  Jeg snakker ikke ungarsk - Nem beszélek magyarul

  Elektricitet

  I Ungarn levere stikkontakter elektricitet til mellem 220 og 240 volt. Ungarske stik passer til danske apparater, da de er beregnet til to-stik.

  Pas og ambassade information

  Som medlem af EU, kræver Ungarn ikke danske statsborgere et visum, for at rejse ind i landet - et pas vil være tilstrækkeligt.

  Den danske ambassade i Ungarn ligger i Budapest og har følgende kontaktoplysninger:

  Den danske ambassade i Ungarn
  Határor út 37
  H-1122 Budapest
  Tlf: +36 (1) 266 2888
  Email: : budamb@um.dk

  Nyttige links

  Turistinformation Ungarn